Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presskonferens: Vi ska göra allt vi kan

På presskonferensen inför morgondagens derby mot Manchester city sa David Moyes att United ska göra allt man kan för att vinna. Moyes ville inte avslöja något kring skadeläget för lagets mittbackar men säger att han ändå alternativ. Vi bjuder också på några ord från Manchester citys manager Manuel Pellegrini.

”Jag har sagt många gånger hur bra [spelarna] har reagerat på vad som har varit en svår säsong,” sa Moyes på måndagens presskonferens. ”De har varit fantastiska och stämningen inne på Old Trafford har varit fantastisk. De har gjort sin del i att hjälpa laget. Vi har inte alltid gjort vår del men på sistone har vi det.”

Moyes menar att hans lag är bättre än vad media gör gällande men medger att man har underpresterat i stormatcherna:

”Vi är inte så långt borta som många människor skulle säga att vi är och jag har inga tvivel på att det kommer att förbättras. Vi vill visa att vi fortfarande är där och slåss.

”Vi vill presteras bättre i de stora matcherna än vad vi har gjort, jag tvekar inte på det. Men vi går inte in i det på något annat sätt, vi vill vinna alla matcher. Det kommer att vara viktigt att visa nivån på vad vi har och jag tycker att vi har den nivån.

”Vi kommer att göra allt vi någonsin kan. Vi går ut för att vinna varje match, inte bara derbyt. Det är ingen skillnad. Givetvis betyder det mycket mer för supportrarna och staden att vinna en derbymatch, men vi går in i varje match med samma intention att vinna.

”Under de senaste matcherna har många av spelarna klivit upp en nivå och presterat. Men jag är inte alls överraskad över det, det är vad de är kapabla att göra och jag har sagt det hela året. Vi har en bra trupp med bra spelare. Kanske har vi inte spelat så bra som vi borde ha gjort, men jag tycker att vi har de kvaliteterna i truppen.”

Skadeläget

United hade tre eller fyra mittbackar – avstängde Vidic hade kanske kunnat spela, det vet vi inte – på skadelistan mot West Ham. Huruvida någon försvarare är tillbaka till morgondagens derby ville Moyes inte avslöja:

”För den är Premier League-matchen kommer vi att göra allt vi kan för att få tillbaka spelare.”

Michael Carrick fick kliva ner som mittback mot West Ham och Moyes menar att United har alternativ om det behövs:

”Michael gjorde det fantastisk som mittback. Han har spelat där förr så det var inget problem. Vi funderade även på att spela Marouane Fellaini där också, så jag tycker att vi har folk som vi kan spela där om vi behöver.

”Vi lät Pat [Evra] vila men, om vi måste, tror jag att vi kan spela honom där också och han skulle klara det mangrant. Det var fantastiskt att truppen anpassade sig och det är på det sättet det ska vara när du har ont om alternativ på vissa områden och det är alla händer till pumparna. Vi var korta i lördags och Michael spelade definitivt väldigt bra.”

Mata centralt

I Robin van Persies frånvaro fick Juan Mata chansen i en central position och det har diskuterats att det kanske är en fördel för United att kunna spela Mata centralt. Detta vill dock Moyes inte veta av:

”Det finns ingen klubb i Europa som inte skulle vilja ha Van Persie som anfallare. Han är massivt saknad. Han förändrade matchen mot Olympiacos med målen han gjorde.

”Mata kom hit för att spela två eller tre positioner, vi visste det. Du kommer aldrig att gå igenom en säsong utan skador. Jag nämnde det i en av mina tidiga presskonferenser, att spelare skulle bli skadade och att du inte alltid kommer att ha Wayne Rooney eller Robin van Persie friska för varje match.

”Det är därför du behöver en trupp av spelare och Juan har kommit in och spelat bra. Han spelade bra i lördags. Han har spelat bra i alla matcherna men, i lördags, var han närmare att göra mål själv och kanske borde han ha gjort det vid ett par tillfällen.”

Pellegrini: United är favoriter

Manuel Pellegrini tar sitt miljardbygge till Old Trafford i ett läge där city är tolv poäng före United med två matcher mindre spelade. Detta till trots vågar inte Pellegrini, som emellanåt verkar tro att han är manager för Manchester United, säga att de är favoriter:

”Jag tycker inte att vi är favoriter i någon match. Vi är i ett bra läge men vi spelar mot ett stort lag på deras egen arena, så jag tycker inte att vi är favoriter.

”Givetvis förväntar vi oss alltid att gå och vinna varje match men, jag upprepar, bara för att Manchester United har en svår säsong betyder det inte att vi kommer att vinna. Vi måste åka dit och spela en väldigt bra match.

”Alla vill vi vara kvar i varje turnering, men när du blir utslagen är en av de positiva sakerna, om du kan hitta en positiv sak, att vi nu bara fokuserar på Premier League. Du har inte ett problem på det sättet, mentalt eller fysiskt. Vi försöker bara kämpa om titeln. Jag vet att vi måste ta match för match och vi måste vinna på tisdag och sedan borta mot Arsenal på lördag efter det.”


Källor: Manutd.com, Theguardian.com, Skysports.com