Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchrapport: United – city 0-3


Manchester United åkte på ytterligare en förkrossande förlust på Old Trafford när Manchester city med sina 3-0 utökade avståndet mellan lagen till 15 poäng, efter mål av Edin Dzeko (2) och Yaya Touré.

Det har gått bättre för United, och när man nu har förlorat mot både Liverpool och city hemma på blott nio dagar har laget fått klart för sig att det inte finns något ljus i horisonten.

Ett tidigt insläppt mål följdes av en första halvlek som skulle kunnat gått Uniteds väg om man hade lyckats i den sista tredjedelen, något som man inte kunde göra. En avslagen andra halvlek gav fansen inte heller mycket hopp och en Moyes som såg rent utav förvirrad ut på bänken gav inga antydningar på att läget ska förbättras för laget.

Första halvlek

Redan från avspark så kommer city in i anfallsposition och 0-1 skulle vara ett faktum. Silva kommer in i skottposition och avlossar en salva som Rafael snyggt täcker undan genom att göra en uppoffrande slängning. Bollen kommer dock i momentet senare till Nasri till vänster i straffområdet som lurar samme Rafael och skjuter mot mål. Skottet träffar insidan av stolpen och studsar ut rakt på Dzeko som framför mål bara petar in bollen för de ljusblåa.

Efter målet så fortsätter city att hålla i anfallsspelet, och United får knappt röra bollen. Först efter nio minuter kommer United i anfallsposition, men lyckas inte att nå straffområdet.

city ska få ytterligare en möjlighet efter 18 minuter när De Gea står för en dålig rensning, något som var spanjorens signum för kvällen, som går rakt på Yaya Touré några meter från mittlinjen. På ett tillslag slår ivorianen fram bollen till David Silva i straffområdet som i sin tur för bollen vidare till Dzeko som skjuter direkt. De Gea står denna gången för en fin enhandsräddning.

Uniteds första läge kommer till genom en kontring i den 19:e matchminuten. Rooney får bollen och skickar ut den till Mata på vänsterkanten som snyggt springer förbi Zabaleta och skickar in ett inlägg längs marken mot Welbeck. Bortakaptenen Kompany läser dock av spelet och slår enkelt ut bollen till en hörna.

I övrigt händer inte så väldigt mycket i första halvlek. United rycker upp sig under en stund och det blir ping-pong-spel fram och tillbaka, med ett par chanser genom Fellaini och Rooney som dock inte är farliga.

Andra halvlek

Redan i halvtid väljer Moyes att byta ut Cleverley, som inte åstadkom mycket i första halvlek, till förmån för Kagawa.

En seg andra halvlek började med ett läget för city sju minuter in i halvleken när bortalaget på en hörna når Kompany som skarvar bollen snyggt rakt i huvudet på en framstormande Fernandinho. Bollen går dock inte i mål, utan en liten bit över.

Fyra minuter senare, i den 56:e minuten, får city ytterligare en hörna och denna gången skulle man se till att ta tillvara på denna. Hörnan, som slås från höger, når Dzeko vid främre stolpen bredsidar in bollen mot det närmsta krysset. I detta läge har Ferdinand tappat markeringen om bosniern totalt, vilket leder till att han får tid på sig att sikta in sig för att göra 0-2.

Matchen fortsätter att vara seg och avslagen i andra halvlek. United får ett läge i matchen som är riktigt farligt, och denna kommer genom Welbeck efter 72 minuter. Rafael lyckas en utav få gånger denna match slå ett inlägg som träffar en spelare, och Welbeck som står vid främre stolpen klackar bollen mot mål. Joe Hart står denna gången för en väldigt fin reflexräddning och stoppar läget genom att slå ut bollen till hörna.

0-3 skulle komma i matchens sista minut och det är när inbytte Milner slår ett inlägg från höger som täcks av Jones. Bollen studsar dock till Yaya Touré som centralt nästintill fri endast behöver rätta till bollen och lägga in den i De Geas vänstra hörn, otagbart för spanjoren.

Efter avblåsning var det väldigt klart vilka som var vinnare, och trots att statistiken stod till Uniteds fördel så finns det ingen som sett matchen som skulle kunna argumentera för detta.