Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Moyes nöjd med segern men oroad över skadeläget

United vann bekvämt mot Aston Villa och managern David Moyes var nöjd med lagets insats. Han är dock orolig för skadeläget inför hemmamatchen mot Bayern München på tisdag. Dessutom några ord från Aston Villas manager Paul Lambert.

”Vi fick ingen bra start,” sa Moyes efter matchen. ”Jag tycker att alla var lite nervösa under den första perioden på fem till tio minuter. När vi väl hade kommit till rätta och börjat komma igång var det bra att vi fick kvitteringen. Och vi gjorde det andra målet vid en riktigt bra tid, precis innan halvtid.

”Jag tyckte att spelarna tog sig an utmaningen och växte med den efter det och vi blev bättre.

”Jag älskar min fotboll [sagt i andemeningen att han är en fotbollssupporter, red. anm.] och det fjärde var ett fantastiskt spel med samspelet på kanten mellan Adnan Januzaj och Marouane Fellaini och Adnan slog ett fantastiskt inlägg för Chicharito. Det var ett mål för en fotbollssupporter.”

Under matchinledningen flög ett flygplan över Old Trafford med en banner som protesterade mot Moyes. Detta kritiserades av många på förhand och det kan sägas ha fått motsatt effekt då hemmasupportrarna skanderade Moyes namn för första gången högre och tydligare än på länge.

Innan matchen fick Moyes varma applåder av supportrarna på Old Trafford då han tog sig till avbytarbänken då spelarna fortfarande var kvar i tunneln. Detta var medvetet från Moyes sida:

”Jag ville bara visa för alla att jag är klubbens manager. De vet var jag är, jag står på sidan av planen. Ända sedan jag kom till Manchester United har jag bara fått stöd. Jag vet inte var folk försöker förändra det från men jag tror att alla Manchester United-supportrar står bakom mig och de förstår alla vilken situation vi är i. Spelarna är otroligt fokuserade, det var en viktig sak då jag ville att fokuset skulle vara rätt.

”Först och främst ville jag säkerställa att vi vann matchen. Inget annat. Jag tyckte att fansen inne på arenan stod bakom klubben och laget. Jag ser verkligen fram emot matchen mot Bayern München. Det har varit en svår säsong för oss men vi kan gå en lång väg för att göra det väldigt mycket bättre om vi kan få ett resultat på tisdag.”

Skadeproblem inför tisdag

Uniteds möjligheter att få ett bra resultat mot Bayern försvåras dock av skadeläget. Robin van Persie är långtidsskadad, medan Chris Smalling och Jonny Evans har varit borta en tid. Dessutom missade Antonio Valencia dagens match med en skada och Rafael da Silva tvingades byta i halvtid. Vidare så har Rio Ferdinand och Nemanja Vidic haft skadeproblem på slutet och Tom Cleverley klev ut skadad i derbyt i tisdags. I tillägg till det är Patrice Evra avstängd på tisdag och det kan bli problem för Moyes att få ihop en backlinje.

”[Bytet på] Rafael var en skada och vi behöver kolla upp det. Valencia har en liten seninflammation i sitt knä, vilket är anledningen till att han inte var involverad. Han var antagligen den jag skulle ha satt som ytterback och vi hade tappat en, så vi visste att vi skulle vara korta om det var fallet.

”Den unga pojken Guillermo Varela kunde ha fått plats på bänken men han var också skadad så vi var tvingade att flytta runt. Vi har skador men vi kommer antagligen att veta mer om dem imorgon. Jag måste bara hoppas att Rafas skada inte är alltför allvarlig.”

Lambert: Vi förtjänade inte att förlora så stort

Aston Villas manager Paul Lambert tyckte att hans lag förtjänade ett bättre resultat än att förlora med tre mål:

”Jag tyckte inte att det var så stor skillnad. Resultatet var ganska hårt mot oss. Vi började matchen fantastiskt, såg väldigt bra ut, hade mycket av bollen och såg väldigt farliga ut. Sedan gjorde [Westwood] mål på en enastående frisarpk.

”Vi släppte in ett dåligt mål med nicken men Wayne Rooney kan göra det. Det andra målet var en straff, en klar straff.

”Sen kom vi ut i andra halvlek och Christian [Benteke] hade en väldigt bra chans. Jag kommer inte att vara kritisk mot honom, dock, eftersom han har gjort viktiga mål för oss.

”Men överlag var vi definitivt besvärliga. Jag kände alltid att vi kunde få något från matchen. Men när du kommer till ställen som det här, måste du ta dina chanser när du får dem.”


Källor: Manutd.com, Avfc.co.uk