Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: United – Bayern München

Imorgon, tisdag, ska United gästas utav det lag som stod för motståndet när United bärgade trippeln 1999, Bayern München. En match som kommer att bli otroligt svår för de regerande engelska mästarna.

United har dalat rejält denna säsong och man lyckades tillslut, men nöd och näppe, ta sig vidare till Champions Leagues kvartsfinal efter totalt 3-2 mot Olympiakos. Man möter, men en väldigt dålig säsong i ryggen, turneringens och kanske världens starkaste lag denna säsong. Inte nog med att Bayern har krossat allt motstånd i Europa, man har även redan tagit hem ligatiteln med 6 matcher kvar att spela.

Manchester United

Manchester United

Skador Van Persie (knä, slutet april)
Tveksamma Cleverley (skadad), Evans (vad), Rafael (skadad), Smalling (hamstring), Valencia (knä)
Avstängda Evra (en match)
Form
V F V V F V
Position 7 | 32 | 16-6-10 | 52-38 | 54
Bästa målskytt Rooney (15)
Disciplin 58 GK, 3 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan. Form avser alla matcher.

Möjlig startelva

De Gea
Jones, Ferdinand, Carrick, Büttner
Januzaj, Fletcher, Fellaini, Kagawa
Mata
Rooney

United kommer till matchen med ett förhoppningsvis nyvunnet självförtroende efter vinstmatchen mot Aston Villa i lördags. Positivt att ta med sig till matchen är att Mata äntligen fick göra sitt första mål för United, och förhoppningen är att det har lossnat för honom. Han var väldigt glad för det efter matchen och hoppas att han kan göra fler mål, vilket han sa i intervjun efter matchen. Rooney fick även han göra mål, två stycken, och likaså Chicharito som nätade i slutet utav matchen.

Uniteds offensiv var i senaste matchen bra mycket bättre än vad vi har sett på ett tag, där Kagawa, Mata och Rooney spelade väldigt bra. Young hade lite problem med positionering samt inlägg i början av matchen, men spelade upp sig ju längre matchen fortskred. Januzaj kom in i slutet utav matchen som en frisk fläkt, och gjorde en fantastisk assist till Chicharito.

I Champions League har United faktiskt spelat bra denna säsong, om man bortser från matchen mot Olympiakos i Grekland, men vet att man står inför den tuffaste omgången denna säsongen när man först ska hålla nollan på hemmaplan mot och Bayern München och förhoppningsvis ta poäng på bortaplan. Det är något som kommer att bli en väldigt svår uppgift.

Skadeläget ser ut som så att van Persie är skadad fram till slutet av april, eventuellt längre. Tveksamma till matchen är en hel drös med spelare som Evans, Rafael, Smalling och Valencia. Utöver detta är även Evra avstängd, då han drog på sig ytterligare ett gult kort mot Olympiakos i förra matchen.

Bayern München

Bayern München

Skador Badstuber, Thiago
Tveksamma
Avstängda Dante (en match)
Form
V O V V V O
Position 1 | 28 | 25-3-0 | 82-16 | 78
Bästa målskytt Mandzukic (17)
Disciplin 36 GK, 0 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan. Form avser alla matcher.

Möjlig startelva

Neuer
Rafinha, Boateng, van Buyten, Alaba
Lahm
Robben, Kroos, Götze, Ribéry
Mandzukic

Bayern München vill föra något som aldrig har hänt förut, försvara Champions League-titeln. Det har skett tidigare när det var Europacupen, men senast ett lag tog två raka segrar var säsongerna ’88/’89 och ’89/’90, när Milan lyckades.

Fördelen för tyskarna i årets upplaga av turneringen är att man redan har vunnit Bundesliga, och därmed endast kan koncentrera sig på att ta hem ytterligare en titel i form av Champions League.

Sett till säsongen har man vunnit imponerande 25 av 28 matcher i Bundesliga, och spelat oavgjort tre. Kollar man till den aktuella turneringen så har man vunnit 6 av 8 matcher, och de enda där man inte tagit full pott är mot Manchester city,där man redan var klara för att gå vidare och förlorade med 3-2, samt mot Arsenal, där man hade vunnit första matchen med 2-0 och gick vidare på att spela 1-1.

Två skador finns i truppen inför matchen mot United och det handlar om Thiago och Badstuber. Badstuber har varit borta hela säsongen, och är inte med i truppen, medan Thiago har spelat hälften av de 8 matcherna man spelat.

Dante missar även han matchen på grund av avstängning.

Historik

United mot Bayern München

Totalt 9 2-4-3 11-12
Champions League 9 2-4-3 11-12
Hemma 4 1-2-1 4-4
Sista sex
F F O O F V
Hemmamatcher
O F O V
2010-04-07 (CL) United-Bayern München 3-2
2010-03-30 (CL) Bayern München-United 2-1
2002-03-13 (CL) United-Bayern München 0-0

Senast lagen möttes var det Bayern München som tog sig vidare genom att besegra United på bortamålsregeln, efter det totala resultatet 4-4, trots att United vann med 3-2 på Old Trafford. Detta var samma år som de tyska mästarna kom på en andraplats.

Sett till tidigare resultat så är det fördel till tyskarna då de har vunnit 3 av 9 matcher som har spelats, medan United har två vinster.

Manchester United – Bayern München

Turnering: Champions League, kvartsfinal 1:2
Plats: Old Trafford, Manchester
Tid: Tisdagen den 1 april 2014, 20.45
Domare: Carlos Velasco Carballo (Spanien)
Odds: United 6,5 | Bayern München 4,6 | oavgjort 1,44
TV: TV6 (HD), Viaplay