Matchrapport: United – Bayern München 1-1

Den första matchen utav två slutade oavgjort mellan Manchester United och Bayern München. Mål utav Nemanja Vidic och Bastian Schweinsteiger fastställde slutresultatet 1-1.

Det var en mycket händelserik match som skulle stå till grund för vilka som kommer att gå vidare i Champions League-slutspelet. Ett defensivt kämpande Manchester United lyckades nästan att ta hem vinsten, och det blev två defensiva missar som gjorde att lagen fick nöja sig med ett oavgjort resultat.

Under stora perioder var Manchester United tillbakapressade och man satsade på att få utdelning på sina kontringar, något som sånär gick.

Det positiva från matchen för United är att två spelare kommer att vara avstängda nästa match i München och det handlar då om Javi Martínez, som drog på sig ytterligare ett gult kort, och Bastian Schweinsteiger, som blev utvisad.

Första halvlek

De tyska gästerna tog hand om avsparken, och man började trycka på direkt genom Ribéry och Robben.

United fick sedan efter knappt tre minuter spelade ett läge efter att Rooney vunnit bollen till höger på mittfältet. Rooney slår bollen till Valencia, som för vidare bollen till Welbeck. Bollen kommer högt, och Welbeck tar ner bollen fint, drar den runt sin försvarare och skjuter bollen på halvvolley förbi Neuer in i mål. Glädjen sprider sig i United, men domaren har i detta läget blåst av. Hands har måldomaren sagt i detta läge, något som reprisbilderna in kunde visa. Det hade i annat fall varit ett väldigt fint mål signerat Welbeck.

Efter Uniteds kontring vill Bayern inte släppa taget om bollen, och stora perioder handlade om att spela runt bollen inom laget, och om man tappade den vann man tillbaka den snabbt.

Fem minuter efter Uniteds första läge får Robben ett läge från höger, vilket är hans signum. Bollen kommer vid straffområdeslinjen och holländaren viker in i banan och skjuter ett karaktäristiskt skott som smiter utanför de Geas högra stolpe.

Minuterna senare kommer Ribéry på framfart till höger, efter att ha fått en löpboll från Robben, och vid kortlinjen slås ett inlägg som går mot Thomas Müller. Müller lyckas däremot inte få någon riktig träff på bollen, utan läget är borttappat.

I perioder är matchen tämligen fattig på målchanser, men ändock en fröjd att se på. United försvarar på ett sätt som man inte har sätt mycket av denna säsong, när man håller positioner rätt i de flesta lägena. München försöker mala ner United, á la United-stil.

När 31 minuter har gått kommer däremot ett riktigt vasst läge, och detta efter att United inte pressat tillräckligt hårt. Robben får bollen tämligen fri till höger, och utan någon vidare press avlossas ett skott mot den bortre stolpen. Denna gången är de Gea med på notorna och gör en fin räddning som styr bollen till en hörna.

United börjar rycka upp sig och får ett par bra lägen genom Welbeck och Rooney, som försöker skjuta på lite längre distans. Det blir tyvärr inte bättre än att bollen går antingen rakt på Neuer eller på täckande back.

Uniteds absolut bästa läge, exkluderat hands-avblåsningen, kommer efter 40 minuter när Rooney lägger en längre löpboll mot Welbeck centralt. Welbeck lurar Boateng att han ska springa på utsidan, och viker inåt. Anfallaren får tag på bollen, kommer förbi Boateng och har endast Neuer kvar. En chips som inte är av högsta kvalitet räddas av en Neuer som länge väntar ut Welbeck, och läget har försvunnit.

Giggs, som startade denna match, syntes knappt till i matchen alls fram tills den sista minuten av första halvlek. Här slår han ett inlägg bakifrån som Rooney tar ner på bröstet till Welbeck, som halvt nedtacklad får fram bollen till Valencia till höger i straffområdet. Ecuadorianen skjuter ett hårt skott mot mål som tar åp en försvarare och går i en båge precis över mål. Matchen blåses av för halvtid.

Andra halvlek

Redan i halvtid gör David Moyes ett byte, då Giggs får lämna planen och japanen Kagawa får försöka att påverka matchens utfall.

Efter 13 spelade minuter in på den andra halvlek kommer ett ledningsmål att komma för hemmalaget. United får en hörna från vänster, som av Rooney slås mot mitten utav straffområdet. En Vidic, som i läget är helt fri, får bollen lite bakom sig, men lyckad på något sätt sträcka sig och placera in bollen i bortre hörnet med sitt huvud, helt otagbart för Neuer och 1-0 till United. Värt att tillägga i detta skede är att Bayern spelade någon form av zonspel som tillät Vidic att vara helt fri, inget som man trodde att man skulle få se av de regerande mästarna.

Schweinsteiger får ett gult kort någon minut senare efter att han har kapat Carrick bakifrån centralt på mittfältet.

En kvittering skulle dock komma, och vem ska det komma ifrån om det inte är Schweinsteiger själv. Rafinha kommer förbi på sin högerkant och slår ett inlägg som går mot den inbytte Mandzukic. Kroaten nickar bollen i sin tur ner bollen mot en framlöpande Schweinsteiger som med vänsterfoten bara bombar upp bollen i de Geas vänstra kryss. I detta läge är mittfältaren helt ren, och Unitedspelarna bör ha tagit en markering på honom i detta läge. Oavsett så är målet fantastiskt vackert, och 1-1 är ett faktum.

Efter det andra målet för kvällen faller tempot rejält i matchen och inga klara lägen skapas i matchen, förutom två skott utanför från Robben som hade varit fina om de hade gått på mål.

Otur för Bayern är dock att två spelare inom loppet av två minuter bli avstängda inför returmötet i Tyskland. Javi Martínez drar på sig ett gult kort, vilket betyder att han är avstängd nästa match, i den 89:e minuten, medan Schweinsteiger minuten senare får sitt andra gula kort efter att ha glidtacklat Rooney, och därmed fick rött kort.

Unitedspelarna ska vara nöjda med resultatet och sin insats, och nu gäller det bara att att göra mål på den tyska maskinen på tysk mark nästa vecka.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS