Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

We’re still standing

Med knappt ett dygns distans till gårdagsmatchen är känslan ungefär densamma som strax före klockan 23. Bayern ägde helt, skapade lite, United gick in för att försvara sig, gjorde det bra och skulle med lite mer tur – och skicklighet – faktiskt ha kunnat ta med sig en vinst till München. Det gav lite vibbar till tidigare möten med framförallt Barcelona, då under Fergie, där United (då med Queiroz masterful defensive mind) tråkade och vann.
Chansen att slå ut tysken borde rimligen ha minskat i och med deras bortamål, men jag tror i ärlighetens namn inte att 1-0 eller 2-1 spelat så enormt stor roll för returen. Moyes kommer att ställa upp på samma, eller åtminstone liknande, sätt på Allianz Arena. Hur Pep formerar sitt Bayern annorlunda blir intressant, eftersom han trots det massiva spelövertaget knappast kan vara tillfreds med matchbilden.
Först: Newcastle på lördag. Jakten på den fördömda sjätteplatsen tar då ny fart – med Chicharito eller Welbeck som spets?