Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Skadad Rooney missar lördagens match

Uniteds kanske viktigaste spelare Wayne Rooney kommer att missa lördagens match mot Newcastle med en tåskada. Den engelska anfallaren riskerar också att missa returmötet mot Bayern München på onsdag.

”Wayne har en svårt skadad tå,” berättade David Moyes för MUTV på fredagskvällen. ”Han fick skadan i matchen [mot Bayern]. Huruvida vi skulle vila honom eller inte spelar ingen roll. Han har en fruktansvärd tå och det kommer inte bara att vara ett problem för den här matchen, den skulle kunna vara ett problem för Münchenmatchen på onsdag också. Så vi behöver kontrollera det. Vi kommer att ge honom behandling genom hela helgen och se om vi kan snabba på det.”

Det förefaller vara troligt att Rooney fick skadan i duellen med Schweinsteiger, som resulterade i att tysken fick sin andra varning i matchen. Bayern uppskattade inte att få sin nyckelspelare utvisad, och därmed avstängd i returen, och anklagade Rooney för att ha filmat.

I dagens match mot Newcastle torde Javier Hernandez kliva in istället för Rooney. Den matchen ska United vinna, med eller utan Rooney, men om man tvingas undvara Rooney i returen mot Bayern försvagas Uniteds chanser betydligt.

Det finns förstås en liten möjlighet att det hela bara är ett spel för galleriet, men det skulle i så fall vara en ny metod från Moyes sida.


Källa: Manutd.com