Matchrapport: Bayern München – United 3-1

Som de flesta anade så blev till slut den tyska ligamästaren för svår för David Moyes mannar. Slutresultatet skrevs till 3-1 men det var ett United som stod upp bra, och som i 22 sekunder såg ut att kunna klara det omöjliga.

United kom till spel utan Marouane Fellaini som lämnades hemma i Manchester vilket gjorde att Darren Fletcher gjorde startade sin största match sedan comebacken. I övrigt var det ett rätt väntat lag Moyes mönstrade:
De Gea; Jones-Smalling-Vidic-Evra; Valencia-Carrick-Fletcher-Kagawa; Rooney-Welbeck;

FC Bayern ställde upp med följande manskap:
Neuer: Lahm-Boateng-Dante-Alaba; Robben-Kroos-Götze-Müller-Ribéry; Mandzukic;

Matchen

United startade matchen utmärkt defensivt, låg rätt i positionerna och hade några halvfarliga kontringar. Bayern dominerade bollinnehavet men matchplanen som Moyes och hans stab ritat upp fungerade väldigt väl. United försvaret frustrerade tyskarnas offensiv och de begränsades till skott utifrån som aldrig hotade De Gea. Uniteds farligaste målchans i första halvlek kom när Darren Fletcher slog en utmärkt passning i djupled för Wayne Rooney, men det tog för lång tid för engelsmannen att komma till ett bra avslut, trots att han hade tre bra tillfällen att skjuta. Lagen gick till paus med 0-0 och United var fortsatt tvingat att göra mål för att kunna gå vidare.

Den andra halvleken startade som den första sÃ¥g ut, men möjligen med lite mer anfallsspel frÃ¥n United som lyckades involvera Shinji Kagawa allt mer i spelet. I den 57:e minuten kommer ett anfall ner efter Uniteds högerkant där Antonio Valencia gör bort sin motstÃ¥ndare och slÃ¥r ett inlägg som gÃ¥r förbi alla i straffomrÃ¥det men hamnar ute hos Patrice Evra. Fransmannen tvekar inte utan drar till pÃ¥ uppstuds och fÃ¥r en helt fantastisk träff. Bollen gÃ¥r som en raket via ribban i mÃ¥l, Evras helt klart snyggaste mÃ¥l i Unitedkarriären. Euforin som följer mÃ¥let är pÃ¥taglig, United är pÃ¥ väg att göra det omöjliga, slÃ¥ ut världens bästa lag. Men, bara 22 sekunder senare kvitterar Bayern genom Mario Mandzukic efter att Patrice Evra tyvärr tappat markeringen pÃ¥ kroaten. ‘

Efter målet öppnar spelet upp sig allt mer, och United får den första chansen att ta ledningen. Efter fint kombinationsspel i straffområdet sätter Danny Welbeck upp en chans för Rooney men han får inte träff på bollen. 10 minuter efter kvitteringen tar Bayern ledningen med 2-1 sedan Vidic inte varit rejäl nog i straffområdet mot Thomas Müller som styr in Arjen Robbens inspel. United försöker att hitta ett kvitteringsmål men har inga solklara målchanser och det känns som att den böljande matchbilen gynnar hemmalaget.

Med kvarten kvar drar Kagawa upp ett anfall längs högerkanten där han tar sig förbi sin motståndare och spelar in bollen mot mitten där Welbeck och den inhoppande Hernandez är på språng men passningen bryts av Boateng och Bayern vänder på spelet och Robben tar sig in i straffområdet och skjuter, via Vidic, hemmalaget till en 3-1 ledning. Det blir också slutresultatet och United får inte spela Champions League förrän om minst ett och ett halvt år.