Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Bayern München – United

United åkte ur Champions League i kvartsfinalen när de regerande europeiska mästarna Bayern vann med 3-1 på Allianz Arena. Här följer spelarbetygen.

Betygsskalan är 1-10 där 4 är usel, 5 dålig, 6 godkänd, 7 bra, 8 mycket bra, 9 strålande och 10 världsklass.

Startelvan

David De Gea
6

Spanjoren stod för en godkänd insats, chanslös på alla tre målen och sattes inte på några andra prov. Utsparkarna är dock ett riktigt plus i kanten för big Dave, då han flera gånger hittade Welbeck och satte press på Bayerns försvar.

Phil Jones
7

Den fina formen fortsätter för Preston-födde Philip som klarade av defensiven mot Franck Ribery med den äran. Bra insatser i båda mötena mot tyskarna för 22-åringen.

Chris Smalling
8

Uniteds bäste. Mycket bra insats av Smalling som knappt satte en fot fel. Vann allt i luften och klarade även av en-mot-en situationerna han ställdes inför när han tvingades ut mot högerkanten.

Nemanja Vidic
6

Patrice Evra
6

Helt fantastiskt mål. Men det var även fransmannen som tappade markeringen på Mandzukiz och som tvingades släppa Robben förbi sig vid 3-1.

Antonio Valencia
7

En av ytterns bästa insatser under säsongen. Fick ett övertag mot Alaba och spelade fram till Uniteds mål. Varför håller han aldrig den här nivån i ligan?

Darren Fletcher
6

Ut i 74:e. Stabil insats av skotten som tillsammans med Carrick täckte ytor föredömligt och la grunden för Uniteds fina försvarsspel. Inte så mycket boll, vilket var väntat, men slog den fina passningen till Rooneys chans i första halvlek.

Michael Carrick
6

Samma som Fletcher. Carrick är dock en mer utpräglad passningsmittfältare och han borde kunnat prestera lite bättre i det avseendet. Som vanligt stabil, men inte lika bra som i det första mötet.

Shinji Kagawa
7

En av Uniteds bästa. Har hittat formen de senaste veckorna och är nu given i startelvan. Bidrar med energi och bra presspel i försvarsarbetet och fyndiga, kloka lösningar i anfallsspelet. Hade kunnat göra det bättre när han hade läget att spela fram Hernandez eller Welbeck med kvarten kvar. Bra insats av japanen.

Danny Welbeck
7

Ut i 81:a. Satte skräck i Bayern-backlinjen med sin snabbhet och styrka. Spelade fram Rooney fint till dennes jätteläge i andra halvlek och var hela tiden ett hot. Pressade och stressade Bayern till misstag vid flertalet tillfällen.

Wayne Rooney
5,5

Helt klart inte 100% vilket syntes tydligt vid hans svaga agerande vid målchanserna han hade. Fick ändå 90 minuter på planen. Borde blivit utbytt mot någon som var frisk. Jobbade och slet dock ändå som vanligt.

Inhoppare

Javier Hernandez
n/a

In i 74:e. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Adnan Januzaj
n/a

In i 81:a. Spelade för kort tid för att betygsättas.