Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Everton – United

Äntligen dags för match i Premier League igen efter ett alltid lika opassande uppehåll. Bortamatch och västlig resa mot Goodison Park där Everton har imponerat under säsongens gång, men faktiskt förlorade senast mot Crystal Palace. Återstår att se om Uniteds fina bortastatistik fortsätter efter matchen på söndag. 

Manchester United

Manchester United

SkadorVan Persie (knä, slutet april)
TveksammaEvans (vad), Fellaini (vad), Rafael (hamstring), Rooney (tå)
Avstängda
Form
VFVOVF
Position7 | 33 | 17-6-10 | 56-38 | 57
Bästa målskyttRooney (15)
Disciplin58 GK, 3 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan. Form avser alla matcher.

Möjlig startelva

DDG
Valencia Jones Smalling Evra
Carrick Fletcher
Januzaj Mata Kagawa
Welbeck

Trots att det på papperet inte finns så mycket att spela om då fjärdeplatsen sedan länge inte kommer gå att nå och Europa League-platsen inte intresserar undertecknad nämnvärt så har matchen troligtvis enorm betydelse för David Moyes. Det är första gången han kommer tillbaka till Goodison Park där han så länge huserade, och att avsluta säsongen med två stycken förluster mot sitt gamla (förbättrade) lag skulle vara tufft. Därför är det intressant hur han kommer att formera sitt lag, defensivt och stängt eller en fröjdig uppställning som vi fått se i några av de senaste matcherna?

Av just de senaste matcherna att döma har Kagawa spelat till sig en startplats vilket är oerhört glädjande och hans samspel med Mata är en fröjd att beskåda. Huruvida Januzaj får starta i en väldigt offensiv trea bakom ensam striker återstår att se men jag hoppas i alla fall på det, och att isåfall Valencia tar hand om högerbacksplatsen. Det skulle i så fall innebära att Jones får kampera ihop med Smalling i mitten vilket de behöver för att spela ihop sig inför nästa säsong.

Det återstår att se huruvida Rooney och Fellaini med förflutet i just Everton kommer till start på söndag på grund av sina skador, annars finns alternativ i Welbeck/Chicharito samt Fletcher på mitten.

Everton

Everton

SkadorGibson, Kone, Pienaar, Oviedo, Traore
TveksammaJagielka
Avstängda
Form
VVVVVF
Position5 | 34 | 19-9-6 | 55-34 | 66
Bästa målskyttLukaku (13)
Disciplin50 GK, 1 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan. Form avser alla matcher.

Möjlig startelva

Howard
Coleman Distin Stones Baines
Barry Barkley
Mirallas McGeady Deulofeu
Lukaku

Förlusten senast hemma mot Crystal Palace var en rejäl käpp i hjulet för lagets möjlighet att knipa fjärdeplatsen framför Arsenal. Spelschemat ser även tuffare ut för Roberto Martinez mannar jämfört med Arsenal då Everton bland annat har kvar Southampton och Manchester City innan säsongens slut. Oavsett hur säsongen slutar har tränare Martinez verkligen imponerat under sin första säsong i klubben. Att gå från ett ständigt nedflyttningshotat Wigan till Everton och förbättra det lag som David Moyes lämnade efter sig är värt beröm. Smart användning av lånesystemet gjorde att några av lagets mest tongivande spelare kunde komma till klubben; Lukaku, Barry och Deulofeu. Martinez har också vidareutvecklat Seamus Coleman och gett unge Stones chansen när Jagielka varit skadad.

En seger är nödvändig för att Everton skall kunna fortsätta kämpa för en plats i nästa års Champions League och på söndagskväll får vi reda på om David Moyes till slut lyckades bemästra sitt gamla lag eller om Martinez tagit ännu en skalp?

Historik

United mot Everton

Totalt18781-42-64276-263
Ligan16974-40-55262-242
Borta9029-19-42118-171
Sista sex
VVOFVF
Sista sex borta
VOFOVF
2013-12-04 (PL) United-Everton 0-1
2013-02-10 (PL) United-Everton 2-0
2012-08-20 (PL) Everton-United 1-0

Matchen senast på Old Trafford vill man helst glömma då det var en av de där förskräckliga 0-1 förlusterna. När lagen möttes senast på Goodison avgjorde Marouane Fellaini matchen med sitt nickmål. Överhuvudtaget har United bara vunnit en gång av de senaste fem möjliga på plats i Liverpool. 

Everton – Manchester United

Turnering: Premier League
Plats: Goodison Park, Liverpool
Tid: Söndagen den 20 april 2014, 17.10
Domare: Mark Clattenburg
Odds: United 2,9 | Everton 2,4 | oavgjort 3,2
TV: Viasat Fotboll (HD), Viaplay