Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Moyes: Två misstag bidrog till förlust

På söndagskvällen åkte United på ytterligare en förlust i form av ett 2-0 nederlag mot mot David Moyes gamla klubb Everton på Goodison Park. En tränare som inte verkar ha sett matchen pratar om Uniteds passningsspel på ett positivt sätt, och viftar bort förlusten på två enstaka situationen, när verkligheten kanske inte såg ut på detta sättet.

Moyes är säker på vad som var orsaken till att man förlorade matchen på Goodison Park på söndagskvällen:
”Vi gav bort två dåliga mål,” säger Moyes till SkySports. ”Innan målen passade vi runt bollen väldigt bra, höll bollen och hade bra kontroll över matchen. Vad vi inte lyckades med var att skapa tillräckligt med chanser”

I övrigt tycker Moyes att laget spelade bra, och det var dessa två misstag som avgjorde matchen:
”Vi hade bra kontroll och vi förlorade efter två dumma besluta – ett dumt beslut att dyka in framför bollen på ett av dem [straffen] – två enkla mål som vi gav bort.”

”Jag tycker att vi spelade väldigt bra i första halvlek. Den slutade 2-0, men vi hade passat bollen väldigt bra. Vi hade inte några avgörande passningar ibland och när de väl kom så hade vi inga riktiga avslut – det var inte många avslut från vår sida. Det var besvikelsen, att vi inte kunde lyckas i den sista tredjedelen av spelet.”

Resultatet betyder nu att United inte kommer att kunna ta en plats till Champions League nästa säsong, är det något som är tungt för er just nu?

”Självklart är det så, eftersom det är en del av den här klubben att vara med i turneringen. Vi kommer att gör allt vi kan för att vara tillbaka i turneringen så fort som möjligt,” avslutar Moyes.

Martinez: Vi var bäst i sista tredjedelen

”Vi visste att vi mötte ett väldigt bra lag, bortsett från hemmamatcherna har de haft väldigt fina resultat, och med hänsyn till att vi även har haft tre matcher på åtta dagar var det viktigt att vi fokuserade och klara med hur vi ville spela. Jag tycker att vi klarade det.”

”Vi kontrollerade matchen på det sättet vi ville. Jag tycker att vi var väldigt bra på kontringarna och sättet som vi kom in i sista tredjedelen på var väldigt njutbart.”


Källa: SkySports.com