Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Rooney: En besvikelse


Wayne Rooney beklagade Manchester Uniteds bristande kvalitet i den sista tredjedelen mot Everton – och beklagade det sätt laget ”gör det för svårt för sig själva” i matcher. Trots att man hade ett stort bollinnehav under länge perioder på Goodison Park, släppte man in mål två gånger före pausen och kämpade för att skapa chanser för sig själva därefter. Som lagkapten, i frånvaro av de skadade Vidic och Evra, sade Rooney att man måste skära ner på de defensiva misstag som man gör i dagsläget.

”Vi är självklart besvikna med resultatet,” sade Rooney till MUTV. ”Jag tycker att vi förflyttade bollen bra i första halvlek, men vi kunde inte komma in på ett bra sätt på motståndarens planhalva.”

”Vi flyttade bollen ganska bra och de var tvungna att kämpa för att ta bollen vid vissa tillfällen, men vi var bara tvungna att försöka bryta ner dem. De låg ganska djupt i spelet, så vi hade behövt mer bredd eller flera löpningar bakom försvarslinjen för att skapa utrymme men det var en svår match.”

”Alla vet att det är ett svårt ställe att komma till, och Everton gjorde det svårt för oss genom att försvara lågt och bra, men vi släppte in två riktigt slarviga mål som vi behöver få bort, vilka gör det svårt för oss att komma tillbaka in i matchen.”

Rooney avslutar med orden:
”Sammantaget är resultatet en riktig besvikelse för oss.”


Källa: manutd.com