Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Moyes uttalar sig

David Moyes har talat. I ett officiellt uttalande, genom tränarföreningen, delar Moyes sina tankar efter att han fått sparken som manager för United. Dessutom passar tränarföreningen på att kritisera United för klubbens tillvägagångssätt då Moyes entledigades.

Moyes säger att han är stolt över att ha varit manager för United och han lovar ta lärdom av erfarenheten. Han tackar sin ledarstab och övrig personal i United. Moyes tackar också Uniteds supportrar. Notabelt är dock att han inte tackar sina spelare. Tyvärr kanske Moyes också, omedvetet, sätter fingrarna på varför han misslyckades i United då han säger sig vara stolt över att ha lett klubben till kvartsfinal i Champions League.

Här följer Moyes fullständiga uttalande:

”Att ha blivit utnämnd till manager för Manchester United, en av de största fotbollsklubbarna i världen, var och förblir något som jag alltid kommer att vara otroligt stolt över.

”Att ta över efter en sådan lång period av kontinuerlig stabilitet och framgång i klubben skulle oundvikligen bli en väldigt stor utmaning, men det var en utmaning som jag njöt av och jag hade aldrig några tvivel om att ta mig an utmaningen.

”Vidden av managerns jobb i United är ofantlig, men jag har aldrig undvikit hårt arbete och detsamma gäller min ledarstab. Jag tackar dem för deras hängivenhet och lojalitet genom förra säsongen.

”Vi var fullt fokuserade och engagerade i processen av den fundamentala återuppbyggnaden som är nödvändig för a-laget. Det var tvunget att uppnås samtidigt som positiva resultat levererades i Premier League och i Champions League. Under den här övergångsperioden har, emellertid, resultat och prestationer inte varit vad Manchester United och dess supportrar är vana vid eller förväntar sig, och jag både förstår och delar deras frustration.

”Under min korta tid i klubben har jag lärt mig vilka speciella platser Old Trafford och Carrington är. Jag skulle vilja tacka personalen i United för att de fick mig att känna mig så välkommen och som en del i Unitedfamiljen redan från min första dag. Och givetvis tack till de supportrar som har gett mig stöd genom hela säsongen. Jag önskar er och klubben allt det bästa i framtiden.

”Jag har alltid haft tron på att en manager aldrig slutar att lära sig under sin karriär och jag vet att jag kommer att ta med mig ovärderlig erfarenhet från min tid som Uniteds manager. Jag förblir stolt över att ha lett laget till kvartsfinal i det här årets Champions League och jag förblir tacksam till Sir Alex Ferguson för att han trodde på min förmåga och gav mig chansen att vara manager för Manchester United.”

Tränarföreningen: Vi är besvikna på Uniteds agerande

Den engelska tränarföreningen (League Managers Association, LMA) kom med ett eget uttalande tillsammans med Moyes uttalande. Föreningen klargör att man är besviken på hur United har hanterat situationen då Moyes fick sparken.

Tränarföreningens uttalande, genom den verkställande direktören Richard Bevan, i sin helhet:

”LMA är väldigt besvikna på sättet som Davids avgång från Manchester United gick till och att läsa omfattande rapporter i pressen, som bekräftade att David hade fått sparken, innan David själv hade tilltalats officiellt av klubben.

”Genom sin tid i United har David, som han alltid gör, uppträtt med integritet och professionalism, värden som han tror på och som har varit starkt associerade med klubben och dess rika tradition. Det är därför tråkigt att se slutet på Davids tid i United hanteras på ett så oprofessionellt sätt.

”David är en av de mest talangfulla, kunniga och dedikerade managerna i brittisk fotboll. Han har en rikedom av erfarenhet uppsamlat under en karriär inom ledarskap som startade när han var 35 och redan spänner sig över 16 år, med över 800 matcher i proffsfotbollen. David har vunnit LMA Manager of the Year Award tre gånger, och utan tvekan, har han en betydande framtid framför sig som fotbollsmanager. Han har passion för spelet och jag vet att han besitter driv och återhämtningsförmåga för att lära sig från det här kapitlet av hans karriär och gå vidare till nya utmaningar inom spelet.”

Uppdatering: United har kommenterat LMA:s kommentar. Läs mer i nyhetsbörsen.

Det är förstås ingen som i dagsläget vet var Moyes kommer att ta vägen, men han förväntas fortfarande vara mycket attraktiv på marknaden. Klubbar som Celtic, Newcastle och Tottenham har nämnts som tänkbara klubbar för Moyes i framtiden. Vi får helt enkelt se.

Muss vill passa på att önska David Moyes lycka till i framtiden.


Citat: Leaguemanagers.com