Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U18: United – Stoke 3-2

U18 avslutade säsongen på hemmaplan på bästa möjliga sätt när man besegrade Stoke med 3-2. Avgörandet kom i den 90:e matchminuten av ytterbacken Charlie Scott.

United började matchen på bästa möjliga sätt när Marcus Rashford slog en frispark som en Stokeförsvarare nickade i eget mål. United var klart bättre inledningsvis och skapade flera bra chanser, men det var först i den 35:e minuten som 2-0 målet kom. Efter en hörna dribblar sig Mitchell fram på kanten och får på ett skott som målvakten lämnar retur på. Försvararen Borthwick-Jackson, som dröjt sig kvar i motståndarnas straffområde, reagerar först och kan enkelt bredsida in returen i mål.

Stoke kommer ut som ett nytt lag i den andra halvleken och kan tio minuter in i halvleken reducera. Stoke fortsätter att vara lite hetare och United har svårt att få igång något ordnat spel. Med kvarten kvar kommer också kvitteringen, och det är en frispark som distinkt nickas in av en Stokespelare.

Efter det vaknar United till liv och skapar direkt en bra chans, men Stokes målvakt gör en utmärkt räddning på Rileys skott. I den 90:e spelminuten får United en hörna, hörnan slås mot första stolpen där högerbacken Charlie Scott dyker upp och skjuter på volley in bollen i mål. Vackert, även om bollen touchade en Stokeförsvarare och fick lite extra fart.

I ett United, som kunde när de ville, går plusbetyget till Mitchell samt Riley som båda oroade Stokeförsvaret matchen igenom. Även mittfältaren Thompson visade prov på fint passningsspel.

Manchester United U18 – Stoke U18 3-2 (2-0)

Uniteds mål: Självmål (2), Borthwick-Jackson (35), Scott (90)
United: Dorrington – Scott, Wiliams, Tuanzebee, Borthwick-Jackson – Thompson, Redmond (Kehinde, 45) – Riley, Rashford (Dearnley, 49), Mitchell – Croskery