Spelarbetyg: United – Norwich

I den första matchen efter avskedandet av David Moyes så vann United mot nedflyttningshotade Norwich. Slutresultatet skrevs till 4-0 efter två mål av Wayne Rooney och Juan Mata. United var bra och spelarna ha genomgående höga betyg, men man bör beakta att Norwich inte alls var bra.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea 7
Dominant i luftrummet. Testades inte särskilt mycket förrän mot slutet av matchen men de få räddningar han tvingades göra var bra.
Phil Jones 7,5
En assist. Kom med fram och understödde Valencia på ett bra sätt. Bidrog med flera inspel i straffområdet varav ett resulterade i en assist till Matas 3-0-mål.
Nemanja Vidic 6,5
Stabil insats av Vidic som, med undantag för sista 10, tillsammans med Rio hade total kontroll på de få anfall som Norwich skrapade fram.
Rio Ferdinand 6,5
Stabil insats av Vidic som, med undantag för sista 10, tillsammans med Rio hade total kontroll på de få anfall som Norwich skrapade fram.
Patrice Evra 7
Varnad. Matchbilden passade Evra som handen i handsken. Han behövde inte ägna sig åt försvarsspel i onödan och kunde fylla på framåt. Delaktig i förarbetet till 4-0.
Antonio Valencia 7
En assist. Gjorde det bra i samband med assisten och jobbade dessutom hårt, vilket byggde upp för andra möjligheter. Hade emellertid kunnat utmana mer istället för att skicka vidare bollen eller vänta in understöd från Jones.
Michael Carrick 7
Stod för i princip allt i uppspelsväg och presterade klart bättre än vad vi har tvingat vänja oss vid den här säsongen.
Tom Cleverley 6,5
Utbytt 71´. Även om han inte var lika framstående som kollegan så var Cleverley klart godkänd och Unitedmittfältet vann helt klart kampen mot Norwichs dito.
Shinji Kagawa 7
Utbytt 65´. En assist. Stundtals bländande med sitt kvicka passningsspel och blick för spelet, trots att han bara fick fem minuter på planen tillsammans med bästa kompisen Mata.
Danny Welbeck 7
Utbytt 60´. En assist. . Fixade straffen som Rooney förvaltade på bästa sätt. Hade fler skott på mål än vad Norwich mäktade med på 90 minuter. Ruddy stod dock i vägen för samtliga av Welbecks hårda avslut.
Wayne Rooney 7,5
Två mål. Tycks äntligen vara i god form igen efter tåskadan. Förutom ovan nämnda straff så skruvade han in 2-0 utifrån efter att ha halkat i skottögonblicket. Hade bud på ett hattrick men antingen så räddade Ruddy fint eller så gick bollen en bit över ribban.
Juan Mata 7,5
Inbytt 60´. Två mål. Höll sig påpassligt framme två gånger, vilket gav lika många mål. Det stämde även bra spelmässigt för spanjoren, som förhoppningsvis inte behöver nöta bänk från start nåt mer den här säsongen, 4-4-2-uppställning eller ej.
Ashley Young n/a
Inbytt 65´.. Delaktig i förspelet till 4-0 och hade dessutom ett avslut eller två utifrån. Som vanligt med Young så kan dessa avslut lika gärna hamna i krysset som på den översta läktaren. Den här gången så var det sista alternativet klart närmast.
Javier Hernández n/a
Inbytt 71´.. Hör förmodligen till de spelare som är nöjdast med att Moyes inte är kvar. Även om det inte blev spel från start så fick Chicharito drygt 20 minuter på sig. Han såg pigg ut, men brände det friläge som hans samarbete med Mata renderade i.

MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS