Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchrapport: United – Sunderland 0-1

Inte ens Ryan Giggs verkar kunna styra upp Uniteds katastrofala hemmafacit. Sjunde hemmaförlusten blev ett faktum när ett Wes Brown och John O’Shea-inspirerat Sunderland vann med 1-0.

United kom till spel med samma målvakt och backlinje som i segermatchen mot Norwich vilket innebar David De Gea i mål, Phil Jones till höger, Rio Ferdinand och Nemanja Vidic i mitten och Patrice Evra till vänster. På mittfältet fick Nani en sällsynt chans från start på vänsterkanten och på motsatt sida återfanns Ashley Young. Centralt spelade Michael Carrick och Darren Fletcher. Framåt spelade Javier Hernandez med Juan Mata precis bakom.

I Sunderlands startelva återfanns gamla United-försvararna Wes Brown och John O’Shea.

Precis som i den första halvleken mot Norwich förra helgen så var det statiskt och förutsägbart anfallsspel som United ”bjöd” på. Båda kantspelarna Ashley Young och Nani stod för totalt misslyckade insatser och lyckades inte med någonting. Sunderland backade hem och kontrollerade matchen, och lyckades även spela sig förbi Uniteds för dagens usla mittfält på ett väldigt enkelt sätt vid flera tillfällen. United skapade egentligen inga målchanser i den första halvleken, undantaget ett skott från Mata som målvakten ändå enkelt räddade.

Halvlekens mål gjorde gästerna genom Sebastian Larsson efter en halvtimme när han på volley placerade in bollen bakom De Gea efter ett fint inlägg från månadens spelare i Premier League, Connor Wickham. Uniteds agerande i försvaret var väldigt givmilt och Sunderland tog vara på läget väldigt enkelt.

Tidigt i den andra halvleken bytte Ryan Giggs ut Nani och ersatte portugisen med Adnan Januzaj. Inledningsvis gav bytet en rejäl effekt, då belgarens tidiga, positiva aktioner fick fart på både publik och medspelare i några minuter. Sedan valde dock Sunderland att punktmarkera supertalangen vilket medförde att han försvann ur matchen, inte hjälpt av det kriminellt låga bolltempot som Uniteds mittfält spelade runt bollen i. United hade fortsatt förtvivlat svårt att skapa målchanser och den bästa kom när Hernandez spelades fram av Evra men mexikanen sköt högt över ur ett väldigt bra läge. Inte ens ett dubbelbyte av Giggs som tog in en comebackande Robin van Persie tillsammans med Danny Welbeck fick fart på United, holländaren hade en halvchans men sattes inte i många lägen av sina medspelare.

Andra halvlekens bästa målchanser hade Sunderland som prickade både stolpen, genom Emanuele Giaccherini, och ribban, genom Borini, innan domare Howard Webb blåste av matchen som såg till att Ryan Giggs förlorade sin andra match som tillfällig manager i United.

 

Uniteds återvändande hjältar överglänste samtliga hemmaspelare

John O’Shea och Wesley Brown har haft fantastiska karriärer i United båda två, och har båda fått starta en Champions League-final. De har haft en tung säsong i år som såg ut att sluta i nedflyttning, men de senaste veckorna har de varit fenomenala. Efter kryss borta mot Manchester City och seger borta mot Chelsea och nu United så stannar Sunderland i Premier League åtminstone en säsong till. De två mittbackarna är de starkast bidragande orsakerna till det tillsammans med Connor Wickham då de gett en tidigare saknad stabilitet till försvaret under det viktigaste skedet av säsongen. Wes Brown borde åka till VM i sommar då de inte finns fyra mittbackar i England som är bättre än Salford-sonen i nuläget, står det mellan honom och Chris Smalling om den sista mittbacksplatsen borde valet vara självklart.

Tom Cleverley saknades

Andra halvleken mot Norwich förra helgen var riktigt bra, då ett snabbt anfallsspel gav tre mål och en 4-0 seger. Skillnaden mellan då och idag var att Tom Cleverley saknades mot Sunderland. Engelsmannen får extremt mycket kritik, men en sak kan man inte ta ifrån honom; han spelar alltid bollen snabbt vidare till medspelare och höjer tempot. I dagsläget är han den ende Unitedmittfältaren som gör det, och borde starta de två återstående matcherna. Formen på Carrick, Fletcher och Fellaini är så skrämmande dålig att jag tror att Cleverley får sällskapa sin manager på mittfältet mot Hull på tisdag.

Ge ungdomarna en chans!

Angående Hull, ett flertal unga spelare borde få en chans att debutera. Med tanke på att det nu verkligen inte finns NÅGOT att spela för, inte ens sjätteplatsen, så borde Giggs spela både sig själv i vad som kan bli legendarens sista hemmamatch i karriären och ett flertal unga spelare som imponerat under våren. 18-årige anfallaren James Wilson satt på bänken mot Newcastle och borde definitivt finnas med i truppen på tisdag. Tom Lawrence har gjort succé på lån i både League One (Carlisle) och Championship (Yeovil) under säsongen och var briljant för U21 i semifinalsegern mot Liverpool på Anfield i fredags. Med tanke på hur usla yttrarna var idag så bör 20-åringen starta på ena kanten, med Januzaj på den andra. Två spelare som kan få publiken att vädra lite optimism. Lawrence spelar med ett skyhögt självförtroende och har verkligen förtjänat en chans. Andra spelare som kan ses som aktuella är högerbacken Guillermo Varela, vänsterbacken Reece James och mittfältarna Ben Pearson och Charni Ekangamene. Givetvis kommer inte alla dessa spelare att spela, men det hade varit kul att åtminstone se någon i aktion då de ordinarie a-lagsspelarna inte presterat på hela säsongen.