Spelarbetyg: United – Sunderland

United föll hemma för sjunde gången den här säsongen. Efter en tam insats av hemmalaget vann gästande Sunderland med 1-0 och Uniteds chanser till Europaspel nästa år försvann. Här är spelarbetygen.

Startelva

David De Gea 5
Kan inte lastas för målet och hade inget annat att göra egentligen. Men spelet med fötterna var inte tillräckligt bra för ovanlighetens skull och därför får inte spanjoren godkänt.
Phil Jones 6
En okej insats av engelsmannen men erbjöd inget offensivt. Kan bättre, men klarar sig undan med godkänt.
Rio Ferdinand 6
Hade inga större problem med Sunderlands anfallspar och hade en rätt lugn eftermiddag.
Nemanja Vidic 6
Precis som Ferdinand så hade lagkaptenen en lugn eftermiddag även om mittbackarna hade kunnat agera bättre vid målet.
Patrice Evra 6
Evra är stabil bakåt, men lyckades inte tillföra något offensivt. Får han nytt kontrakt?
Ashley Young 4
Ut i 66:e. Riktigt dålig insats av engelsmannen, precis som det varit hela säsongen. Måste säljas i sommar.
Michael Carrick 4
Kanske Carricks sämsta match i Unitedkarriären. Dåligt passningsspel, långsamt med bollen vid fötterna och enkelt utmanövrerad av Sunderland mittfältet.
Darren Fletcher 4
Se Carrick. Fletcher är en hjälte som tagit sig tillbaka till planen men måste prestera bättre än så här om han ska stanna kvar på den.
Nani 4
Ut i 52:a. Portugisen är en annan som spelar för sin framtid, och att döma av den här matchen så blir det avsked för den så extremt ojämne Nani.
Juan Mata 5
Ut i 66:e. Matas sämsta match sedan han kom till United. Lyckades inte ta sig in i matchen, men hjälptes inte av den obefintliga rörelsen framför eller det långsamma spelet bakom honom.
Javier Hernandez 5
Gjorde ingenting, och brände också Uniteds bästa chans till kvittering när han sköt högt över ur ett bra läge. Ligger risigt till i sommar.

Inhoppare

Adnan Januzaj 6
In i 52:a. Pigg inledningsvis, och gav mycket energi till laget i några minuter. Sen blev han punktmarkerad och försvann allt mer. Ändå pigg när han hade bollen.
Danny Welbeck 5,5
In i 66:e. Bidrog inte med någonting egentligen, förutom att vi äntligen fick se duellen mot sin polare Wes en stund i alla fall. Ska inte vara på kanten.
Robin van Persie 5,5
In i 66:e. Tillbaka från skada men liksom Welbeck lyckades han inte sätta något avtryck på matchen. Hade en hyfsad chans men vinklade bollen utanför.

MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS