U21 föll i finalen

Uniteds U21-lag klarade inte av att försvara sin U21-titel utan blev besegrade av Chelsea i finalen med 2-1. United tog ledningen genom Tom Lawrence men Londonlaget vände och vann.

United tar ledningen redan efter 12 minuters spel när Tom Lawrence snyggt skottfintar bort en Chelseaback i straffområdet innan han lägger den med vänstern i det bortre hörnet.

Chelsea kvitterar dock endast tio minuter senare efter en fin prestation av Musonda. Resten av halvleken blir mållös.

I den andra halvleken tar Chelsea snabbt kommandot och vaskade direkt fram några vassa chanser. United tvingades till ett byte när James Wilson inte kunde fortsätta och United hade svårt att hota Chelsea. Med tio minuter kvar av matchen får Ekangamene en dålig touch och Baker i Chelsea är snabb att utnyttja misstaget och kan elegant placera in bolen vid Amos bortre stolpe. United försökte flytta upp och skapade några bra chanser, men Chelsea agerade stabilt och vann rättvist med 2-1 inför cirka 13000 åskådade på Old Trafford.

Överlag har U21 gjort en bra säsong och får vara nöjda med vad man presterat. Tyvärr räckte man inte ända fram den här gången dock. Man hade behövt ha skadefria nyckelspelare, James Wilson var återigen tvingad att bryta matchen på grund av en skada och Joe Rothwell kom aldrig till start.

Manchester United U21 – Chelsea U21 1-2

Uniteds mål: Lawrence (12)
United: Amos – Varela, McNair, M.Keane, James (Blackett 82) – Janko, Ekangamene, Pearson, Lawrence (Harrop 86), A.Pereira – Wilson (Weir 68)