Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ryktesbörsen: Vecka 21, 2014

I ryktesbörsen kastar vi ut meningslösa krav på trovärdighet och rimlighet. Här kommer vi att presentera ett urval av de rykten som florerar runt United.

I ryktesbörsen publicerar vi rykten om spelarövergångar och kontraktsdiskussion. Eventuella rykten kring Uniteds manager, skador, landslagsspel och vad det nu kan vara kör vi i nyhetsbörsen.

 • Luke Shaw förväntas bli Uniteds första sommarvärvning. Enligt The Guardian har det dock satts käppar i hjulet för övergången.
 • Enligt Daily Mail är en deal klar för att ta Toni Kroos till United. Enligt The Guardian har Louis van Gaal emellertid stoppat övergången. Och det verkar som att Kroos kommer att stanna i Bayern över nästa säsong.
 • Arjen Robben säger att han inte är intresserad av att lämna Bayern München.
 • Mats Hummels agent säger att han inte haft någon kontakt med United.
 • Javier Hernandez medger att hans framtid är osäker och hans förbundskapten tycker att han ska lämna United.
 • Cesc Fabregas kopplas återigen samman med Manchester United.
 • Dnipros ytter Yevhen Konoplyanka har seglat upp som en möjlig värvning för United. Spelaren själv tycks dock inte vara intresserad av att spela i en klubb som inte spelar i Champions League.

Rykten vecka 22 »

Publicerat:
2014-05-26,
00.13
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Welbeck överväger fortfarande ett klubbyte

Danny Welbecks tid i Manchester United kan tyvärr vara över. Anfallaren har för första gången pratat om sin framtid och citeras av bland annat Daniel Taylor och Henry Winter, de ledande fotbollsskribenterna på The Guardian och The Telegraph respektive.

Welbeck beskriver det faktum att han inte har lyckats etablera sig i en central roll som frustrerande och beskriver den gångna säsongen som hans ”olyckligaste, utan tvekan”.

Jag skulle vilja spela centralt. Jag har spelat till vänster ett tag och det har kommit till ett läge där jag vill ta en plats längst fram.

På en direkt fråga om han fortfarande vill lämna United svarade han:

Jag skulle helst inte vilja svara på den frågan.

Han berättar att det är positionen i laget som är problemet.

Ja, det blir frustrerande. Du vill spela på en viss position och du får inte möjligheten att göra det. Det är samma för alla andra när de spelar på fel position och de egentligen inte gillar det.

Framför allt är det ytterrollen i ett 4-4-2-system han inte gillar.

Det beror på vilken formation vi spelar. Till vänster på ett fyrmannamittfält är det mycket mer defensiva uppgifter så du hittar inte tiden att fortsätta attackera. Men om du spelar till vänster i ett 4-3-3 så känner jag att den positionen är väldigt bra. Jag kan spela i alla formationer men om jag spelar till vänster spelar jag hellre där om det är tre på mittfältet.

Jag spelade [anfallare] för United under julperioden och gjorde några mål då. Jag vill bara få möjligheter.

Welbeck berättade också att han blev förvånad över David Moyes kommentarer om att han behöver träna mer, då han alltid har varit en spelare som tränat extra.

Läs mer på Theguardian.com eller på Telegraph.co.uk.

Publicerat:
2014-05-25,
17.05
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Johnstone tror inte på återkomst till Doncaster

Uniteds unga målvakt Sam Johnstone gjorde det bra då han var utlånad till Doncaster i Championship. Då Doncaster blev nedflyttade tror han emellertid inte på en återkomst. Han tycker att han gjorde det bra i Championship och han vill åtminstone spela på samma nivå nästa säsong. Samtidigt medger han att han är osäker på vad som händer efter att United bytt manager.

Jag skulle åtminstone vilja spela i Championship nästa säsong. Jag gjorde det bra på den nivån den här säsongen så det skulle vara bäst för mig att åtminstone stanna på den nivån.

Om [Doncaster] Rovers hade stannat kvar hade jag definitivt varit intresserad av att komma tillbaka, om United ville det. Att gå till Doncaster och spela så många matcher var briljant för min utveckling och jag vill använda det som en språngbräda nästa säsong.

Jag vet egentligen inte vad som händer med min framtid för tillfället, på grund av bytet av manager i United. Det kommer att vara många förändringar under sommaren och jag är säker på att den nya managern vill överväga allting innan några beslut fattas.

Läs mer på Skysports.com.

Publicerat:
2014-05-25,
16.50
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mirror: Fulham sätter en stor prislapp på talangen

Enligt The Mirror är United intresserade av Fulhams 17-åriga anfallare Patrick Roberts. Anfallaren var en av de ledande spelarna i det engelska laget som vann U17-EM tidigare i maj. Roberts har kontrakt med Fulham till sommaren 2016 och tidningen skriver att Fulham har satt en prislapp på 15 miljoner pund på sin talang, som regelbundet var med i Fulhams trupp i slutet av säsongen men han fick endast göra två inhopp.
Läs mer på Mirror.co.uk.

Publicerat:
2014-05-24,
15.59
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mitten: Kroos tackade nej till United

Andy Mitten skriver i sin krönika på United.no att Toni Kroos tackade nej till Manchester United. Versionen om att Louis van Gaal ska ha valt att inte värva spelaren ska därmed handla om att United inte vill tappa anseende.
Läs krönikan på norska eller engelska på United.no.

Publicerat:
2014-05-24,
15.53
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Konoplyanka vill inte gå till en klubb som inte spelar Champions League

Den ukrainska yttern Yevhen Konoplyanka rapporterades av The Guardian vara högaktuell för United. Spelaren själv tycks dock inte vara intresserad av en sådan övergång.

Man United? Jag skulle hellre stanna i Dnipro och spela i Champions League.

Läs mer på Manchestereveningnews.co.uk eller på Footballnews.com.ua.

Publicerat:
2014-05-24,
12.38
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Robben stannar i Bayern

Arjen Robben förmodas stå högt upp på Louis van Gaals önskelista. Nu har spelaren själv emellertid förklarat att det är uteslutet att han ska lämna Bayern München.

Det är inte ett alternativ. Jag stannar med Bayern München. Punkt.

[…]

Det skule ha varit annorlunda om jag inte hade varit helt nöjd. Då skulle jag verkligen se det som ett alternativ. Jag hade en fantastisk tid med Van Gaal i Bayern.

Robben säger också att Van Gaal, tillsammans med Pep Guardiola, är de bästa tränarna som han har arbetat med och att han tror att United har hittat en guldklimp i Van Gaal.

Läs mer på Telegraaf.nl.

Publicerat:
2014-05-23,
23.56
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Guardian: Shaw överväger alternativ

Enligt The Guardian har det satts käppar i hjulet på Luke Shaws övergång till United. Vänsterbacken ska nu överväga sina alternativ och han ska inte ha någon brådska att säkra en flytt från Southampton. Enligt tidningen är United fortfarande i en stark position för att signera Shaw men man är inte längre favoriter att göra det.
Läs mer på Theguardian.com.

Publicerat:
2014-05-23,
19.11
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Officiellt: Ett år till för Evra

Publicerat:
2014-05-23,
16.42
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Shaw fokuserar på VM

Luke Shaw är inte intresserad av att diskutera en eventuell flytt från Southampton.

Det är något jag inte ens tänker på. Transfersnack är helt borta, jag är här för att fokusera på England och endast England.

Läs mer på Manchestereveningnews.co.uk.

Publicerat:
2014-05-23,
13.42
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mirror: United tackar nej till chans att värva De Vrij

Enligt The Mirror hade United chansen att värva Feyenoords försvarare Stefan de Vrij för 6,5 miljoner pund. Louis van Gaal ska emellertid ha tackat nej till detta.
Läs mer på Mirror.co.uk.

Publicerat:
2014-05-23,
13.40
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Guardian: United överväger Konoplyanka

Enligt The Guardian överväger Louis van Gaal att betala Yevhen Konoplyankas utköpsklausul på 15 miljoner euro. Konoplyanka är ytter i Dnipro och var högaktuell för Liverpool i januari. Liverpool ska fortfarande vara intresserade men spelaren uppges föredra United, trots att klubben inte spelar Champions League nästa säsong. Även Schalke uppges vara intresserade och Dnipro är förberedda på att förlora spelaren.
Läs mer på Theguardian.com.

Publicerat:
2014-05-23,
13.37
Publicerat av:
Mikael Österdahl

MEN: United kan behålla Evra, fem värvningar i sommar

Enligt Manchester Evening News är det inte givet att en värvning av Luke Shaw innebär att Patrice Evra lämnar United. För några månader sedan tycktes det givet att Evra skulle lämna men fransmannens önskan om att lämna United uppges vara baserad på att han inte gillade David Moyes och att Moyes inte gillade honom.

Tidningen skriver också att United förväntas värva fyra eller fem spelare i sommar. Mats Hummels, Cesc Fabregas och Arjen Robben är möjliga värvningar enligt den ofta vilt spekulerande tidningen.

Läs mer på Manchestereveningnews.co.uk.

Publicerat:
2014-05-23,
13.31
Publicerat av:
Mikael Österdahl

McCarthy: Ryktet som aldrig var

Tidigare idag publicerade Sky Sports en artikel som sa att Evertons James McCarthy var högaktuell för Manchester United. Den artikeln är nu emellertid spårlöst försvunnen. Så kan det gå till under silly season.

Publicerat:
2014-05-23,
13.28
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Kroos stannar i Bayern

Möjligheten att Toni Kroos ska gå till Manchester United tycks nu vara minimal. Han säger att det aldrig var aktuellt med United och att han kommer att stanna i Bayern nästa säsong. Stämningen mellan Bayern och Kroos tycks dock inte vara den bästa.

Jag räknar med att spela för Bayern München nästa säsong. Det var mycket spekulation, men Manchester är och var inte en fråga. Just nu är jag fullt fokuserad på förberedelserna för VM 2014.

Jag vet att jag måste acceptera och respektera de nyliga uttalandena från styrelsen i Bayern München. Fortfarande, ärligt talat, förväntade jag mig inget annat i det fallet efter att jag hade tackat nej till ett erbjudande om ett nytt kontrakt jag fick från klubben i början på nuvarande kalenderår.

Läs mer på Skysports.com.

Publicerat:
2014-05-22,
22.16
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Guardian: Muller stannar i Bayern

Louis van Gaal rapporteras ha tackat nej till att värva Bayern Münchens Toni Kroos. En spelare från Bayern som han skulle vilja värva är dock Thomas Muller. Detta kommer enligt The Guardian emellertid inte att lyckas då Muller vill stanna i Bayern och Bayern inte vill sälja.
Läs mer på Theguardian.com.

Publicerat:
2014-05-22,
16.53
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Bebe hoppas på plats i United

Bebe har presterat oväntat bra under sitt lån till Pacos de Ferreira. Nu hoppas den portugisiska yttern, som inte fick plats i Portugals VM-trupp, att han ska få chansen i United nästa säsong.

Nu är mitt mål att återvända till Manchester United och försöka övertyga den nya tränaren att jag har en chans i laget.

Läs mer på Skysports.com.

Publicerat:
2014-05-22,
15.27
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Fabregas vill flytta till England

Cesc Fabregas status i Barcelona är inte vad mittfältaren tycker att den borde vara. Mittfältaren ska nu vara rädd att klubben ska forcera fram en försäljning. Barcelonas nya tränare Luis Enrique förväntas vilja göra stora förändringar i truppen och Fabregas skulle vara en spelare som går att sälja för stora pengar.

På sin första presskonferens blev Enrique tillfrågad om Fabregas och svarade: ”Vi ska inte fatta några beslut [nu]. Det finns en tid för allting.

Om Fabregas lämnar Barcelona förväntas han vilja flytta till England. Listan på potentiella klubbar för Fabregas inkluderar dock inte bara United utan även Arsenal, Chelsea och Manchester city.

Läs mer på Telegraph.co.uk.

Publicerat:
2014-05-22,
15.19
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Bayern: Inget nytt erbjudande till Kroos

Samtidigt som Louis van Gaal rapporteras ha stoppat Toni Kroos övergång till Manchester United så säger Bayern Münchens president Karl Hopfner att klubben inte kommer att förbättra det erbjudande man har gett Kroos.

Det kommer definitivt att bli fler samtal. Men vid något tillfälle måste spelaren säga vad han vill. Vi kommer inte att överstiga vissa finansiella gränser. Det var samma sak med Michael Ballack och vid något tillfälle drog vi tillbaka vårt erbjudande.

Läs mer på Skysports.com.

Publicerat:
2014-05-22,
15.08
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Guardian: Van Gaal säger nej till Kroos

Enligt The Guardians Unitedkorrespondent Jamie Jackson så har Louis van Gaal stoppat Uniteds försök att värva Bayern Münchens Toni Kroos. Trots att Kroos kan spela både som offensiv och defensiv mittfältare och trots att han bara har ett år kvar på kontrakt uppges Van Gaal alltså ha stoppat övergången. Van Gaal känner Kroos sedan sin tid i Bayern.
Läs mer på Theguardian.com.

Publicerat:
2014-05-22,
12.23
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Förbundskaptenen: Chicharito måste lämna United

Mexikos förbundskapten Miguel Herrera tycker att Javier Hernandez borde lämna United.

När det gäller Chicharito tycker jag att det skulle vara i hans bästa intresse att lämna så att han får en chans att spela.

Uniteds mexikanska anfallare medger själv att hans framtid är osäker.

Det finns givetvis en osäkerhet [för min framtid]. Men just nu är jag helt fokuserad på landslaget. Min agent och mina rådgivare hjälper mig att lösa allting. Min framtid kan bestämmas imorgon, lite senare eller inom tre månader. [Jag kan] stanna [i Manchester], jag vet verkligen inte.

Läs mer på Skysports.com.

Publicerat:
2014-05-22,
01.19
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Daily Mail: Deal klar för Kroos

Enligt Daily Mail kommer Manchester United att köpa Toni Kroos för 20 miljoner pund från Bayern München. Enligt tidningen gjordes affären klar då David Moyes var manager i United och nu ska Louis van Gaal ha godkänt affären. Det låter onekligen otroligt, framför allt då 20 miljoner pund låter väldigt lite för en spelare som Kroos.

Tidningen skriver också att Van Gaal nu vill värva Arjen Robben.

Läs mer på Dailymail.co.uk.

Publicerat:
2014-05-21,
17.27
Publicerat av:
Mikael Österdahl

BBC: Giggs stoppade Thiagoövergången

Enligt BBC hade United förra sommaren gjort klart för att värva Thiago Alcantara från Barcelona. På ett möte med ledarstaben ska David Moyes ha bett om tränarnas åsikter och Ryan Giggs ska då ha sagt att Thiago inte var en Unitedspelare, varefter övergången avbröts. Thiago gick istället till Bayern München.

Publicerat:
2014-05-21,
15.49
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Carvalho: Jag stannar i Sporting

Sportings mittfältare William Carvalho tippades stå högt upp på David Moyes önskelista. Efter att Moyes fick sparken och framför allt efter att det stod klart att Louis van Gaal tar över så har Carvalhos namn emellertid nästan helt försvunnit från spekulationerna. Nu säger spelaren själv att han kommer att stanna i Sporting.

Min framtid kommer inte att bli ett problem. Jag ansluter till landslaget med min framtid löst. Jag är en Sportingspelare till juni 2018 och när jag återvänder från landslaget kommer jag att vara tillbaka i träning i Lissabon. Allt annat är bara spekulation.

Läs mer på Skysports.com.

Publicerat:
2014-05-21,
14.32
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mirror: United och Liverpool slåss om Yevhen Konoplyanka

Enligt The Mirror blir det en kamp mellan Manchester United och Liverpool om vem som ska värva Dnipros ukrainska ytter Yevhen Konoplyanka. Liverpool var nära att värva spelare i januari men övergången stoppades i sista stund. Liverpool uppges fortfarande vara intresserade av spelaren, som är tillgänglig för tolv miljoner pund. Nu ska emellertid United ha gett sig in i jakten och klubben ska vänta på Louis van Gaals godkännande innan man gör ett allvarligt försök att värva spelaren.
Läs mer på Mirror.co.uk.

Publicerat:
2014-05-21,
14.25
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Agenten: Hummels trivs i Dortmund

Mats Hummels förmodas vara högt upp på Louis van Gaals önskelista. Någon övergång tycks emellertid inte vara närstående. Hummels agent och pappa Herman Hummels säger att spelaren trivs i Dortmund och bara tänker på VM.

Jag känner Louis van Gaal från hans tid i Bayern München. Han har inte kontaktat mig om att Mats ska flytta till Manchester dock. Jag har hört några rykten men Mats trivs i Dortmund för tillfället och tänker bara på VM.

Läs mer på Talksport.com.

Publicerat:
2014-05-20,
19.58
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mirror: Shaw letar hus

The Mirror rapporterar att Luke Shaws övergång till Manchester United kommer allt närmare. Vänsterbacken ska nu ha börjat leta efter ett hus i Manchesterområdet. Shaws familj, som initialt hade varit emot en flytt då de inte vill lämna Surrey, kommer att flytta med till Manchester. Övergången förväntas bli klar inom några dagar.
Läs mer på Mirror.co.uk.

Publicerat:
2014-05-20,
17.37
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Guardian: Van Gaals tio mest önskade värvningar

The Guardian listar de tio spelare som tidningen menar är de spelare som Louis van Gaal helst vill värva till United.

 1. Luke Shaw – Southampton (30 miljoner pund)
 2. Mats Hummels – Borussia Dortmund (25-30 miljoner pund)
 3. Toni Kroos – Bayern München (30 miljoner pund)
 4. Arjen Robben – Bayern München (30 miljoner pund)
 5. Thomas Muller – Bayern München (35 miljoner pund)
 6. Marco Reus – Borussia Dortmund (35 miljoner pund)
 7. Cesc Fabregas – Barcelona (35-40 miljoner pund)
 8. Karim Benzema – Real Madrid (30 miljoner pund)
 9. Eliaquim Mangala – Porto (30 miljoner pund)
 10. Dante – Bayern München (30 miljoner pund)

Läs mer på Theguardian.com.

Publicerat:
2014-05-20,
17.28
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mirror: Fem unga holländare som kan bli aktuella för United

Louis van Gaal brukar värva holländska spelare till sina lag. Detta är något han har gjort både i Barcelona och i Bayern München, de två utländska klubbar han har varit ansvarig för. The Mirror går därför igenom fem unga holländare som skulle kunna bli aktuella för United.

 • Daryl Janmaat: Snabb och anfallsinriktad högerback som spelar för Feyenoord. Perfekt i den 3-5-2-formation som Van Gaal just nu använder i landslaget men han passar också i en mer traditionell ytterbacksroll.
 • Jordy Clasie: Spelskicklig mittfältare, också från Feyenoord.
 • Bruno Martins Indi: Högt rankad mittback som är ordinarie i landslaget. Också från Feyenoord.
 • Daley Blind: Son till Danny Blind. Flexibel spelare som kan användas både som central mittfältare och som vänsterback. Spelar i Ajax.
 • Stefan de Vrij: Ännu en talang från Feyenoord. Spelar mittback och förväntas starta för Holland i VM.

Läs mer på Mirror.co.uk.

Publicerat:
2014-05-20,
16.48
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Shaw besviken efter att Southampton sparkat ungdomstränare

Uniteds möjligheter att värva Luke Shaw minskade knappast då Southampton sparkade ungdomstränarna Jason Dodd och Paul Williams. Shaw tog till Twitter för att uttrycka sin besvikelse över att tränarna, som han tycker har haft en stor del i hans utveckling, tvingas lämna klubben.
Läs mer på Theguardian.com.

Publicerat:
2014-05-19,
14.07
Publicerat av:
Mikael Österdahl

MEN: United intresserade av Clasie

Enligt Manchester Evening News är United intresserade av att värva Feyenoords holländska mittfältare Jordy Clasie. Clasie slog passningen som Robin van Persie gjorde mål på i landskampen mot Ecuador i lördags. Van Persie var imponerad:

”Den passningen gjorde målet möjligt. Det var en världsklasspassning. Den passningen gav mig möjligheten att göra min sak. Jag tyckte att passningen var vackrare än mitt mål. Det enda jag behövde göra var att kontrollera bollen och göra mål. Den passningen från Clasie var världsklass.”

Läs mer på Manchestereveningnews.co.uk.

Publicerat:
2014-05-19,
14.05
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Ryktesbörsen vecka 20

Förra veckans rykten.