Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ryktesbörsen: Vecka 22-23, 2014

I ryktesbörsen kastar vi ut meningslösa krav på trovärdighet och rimlighet. Här kommer vi att presentera ett urval av de rykten som florerar runt United.

I ryktesbörsen publicerar vi rykten om spelarövergångar och kontraktsdiskussion. Eventuella rykten kring Uniteds manager, skador, landslagsspel och vad det nu kan vara kör vi i nyhetsbörsen.

 • Luke Shaw tippas fortfarande hamna i United, men värvningen är inte lika smidig som önskat. Southampton vill inte göra affärer förrän en ny manager är på plats medan United vill få det klart innan VM.
 • Förutom Shaw handlar de hetaste ryktena just nu om Bastian Schweinsteiger, Kevin Strootman, Mats Hummels och Yevhen Konoplyanka. Hurvida det är rimliga värvningar är en annan femma.
 • Stackars Cesc Fabregas har det däremot inte lätt i jakten på en ny klubb. United uppges inte vara intresserade.
 • Danny Welbeck överväger fortfarande sin framtid i United, då han vill spela anfallare.
 • Nemanja Vidic ångrar att han bestämde sig för att lämna United.
 • Marouane Fellaini en av de populäraste spelarna i laget.
 • Officiellt: Federico Macheda fick inget nytt kontrakt med United och har istället skrivit på för Cardiff.
 • Plus (in): Alexis Sanchez, Kurt Zouma, Stefan de Vrij, Dele Alli, Andres Iniesta, Marquinhos, Edinson Cavani, Bruno Martins Indi, Jordy Clasie, Arda Turan, Miranda, Memphis Depay, Toni Kroos, Enzo Perez, Thomas Muller, Eliaquim Mangala, Paul Pogba.
 • Plus (ut): Anderson, Michael Keane, Rio Ferdinand (officiellt), Juan Mata, Bebe, Wilfried Zaha, Nani, Tom Cleverley, Javier Hernandez, Ashley Young, Marouane Fellaini.

Nyare nyheter »

Publicerat:
2014-06-08,
12.52
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Pogba kostar 60 miljoner pund

Flera tidningar, bland annat The Observer och The Telegraph, rapporterar att Manchester United har blivit meddelade att Paul Pogba kostar 60 miljoner pund att köpa från Juventus.

Pogbas agent Mino Raiola berättade i veckan att spelaren trivs i Juventus men United ska ha fått information om att spelaren är öppen för en återkomst till United.

Det är oklart om Louis van Gaal tycker att Pogba är en vettig värvning men United ska tycka att övergångssumman är motiverad med tanke på spelarens talang och ålder. United ska emellertid ha flera reservationer. Dels är man ovilliga att arbeta med Raiola, dels är det problematiskt att Pogba lämnade United och nu vill lämna Juventus bara två år senare och dels fortsätter Pogba att öppet kritisera United.

Läs mer på Theguardian.com (Observer) och på Telegraph.co.uk.

Publicerat:
2014-06-08,
12.42
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mail: Muller, Hummels och Schweinsteiger under VM

Enligt Daily Mail vill Louis van Gaal att Manchester United ska värva den tyska trion Mats Hummels, Thomas Muller och Bastian Schweinsteiger under sommarens VM. Dessutom ska United vara nära att slutföra värvningen av Luke Shaw.

Tidningen menar emellertid att de tre önskade tyska värvningar är problematiska. Dortmund vill inte sälja Hummels och Schweinsteiger blir svår att lösa då han har ett långtidskontrakt. Vidare ska även Barcelona vara intresserade av att värva Muller.

Daily Mail skriver också att Ryan Giggs har fått i uppgift av Van Gaal att se till att Uniteds a-lag kan fyllas av egenproducerade spelare.

Läs mer på Dailymail.co.uk.

Publicerat:
2014-06-08,
12.35
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mirror: United säkra på en värvning av Thomas Muller

Enligt The Mirror kommer Louis van Gaal att vara i konstant kontakt med United under sommarens VM, i form av dagliga samtal med Ed Woodward och Ryan Giggs. Tidningen menar att United tror att de ska kunna värva Thomas Muller från Bayern München.

Muller och Van Gaal har ett erkänt bra förhållande. Dessutom indikerade Muller nyligen att han inte är till freds med sin situation i Bayern München.

Vidare skriver tidningen att Van Gaal kommer att använda Ryan Giggs kunskap för att bedöma statusen på den nuvarande truppen och om det finns några spelare i klubbens akademi som kan ta steget till a-laget.

United insisterar fortfarande på att man är bekväma med hur rekryteringen av spelare fortlöper. Mycket tyder dock på att det blir svårt att slutföra några affärer innan VM är slut.

Läs mer på Mirror.co.uk.

Publicerat:
2014-06-08,
12.23
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Van Gaal skapar spekulation om Vidal

Juventus Arturo Vidal anses vara en av världens bästa mittfältare och många Unitedsupportrar vill se honom i United. Det har emellertid varit ont om spekulation som kopplar samman Vidal med United. Då Louis van Gaal kastar beröm över Vidal kan det tänkas att det förändras.

Chile har väldigt farliga spelare. Jag ville alltid köpa Vidal när han var i Bayer Leverkusen men han gick till Juventus. Jag gillar många av Chiles spelare och de spelar alltid med en attackerande stil. Det kommer att bli svårt för Holland men vi har självförtroende i de tre matcherna vi måste spela.

Läs mer på Espnfc.co.uk.

Publicerat:
2014-06-07,
16.34
Publicerat av:
Mikael Österdahl

UWS: Vidic ångrar sig

I den välinformerade ryktesspalten i United We Stand berättas det i juninumret att Nemanja Vidic ångrar att han bestämde sig för att lämna United. Anledningen till att han ville lämna klubben ska vara att han inte kom överens med David Moyes och då Moyes fick sparken kollade Vidic, som då hade skrivit på för Inter, med Ed Woodward om det fanns någon möjlighet för mittbacken att vara kvar i United.

Tidningen skriver också att Luke Shaw kommer att gå till United om inget oförutsett inträffar och att Bastian Schweinsteiger är sommarens primära transfermål. Även Mats Hummels och Yevhen Konoplyanka ska vara önskade av United.

Vidare skriver United We Stand att Marouane Fellaini är en av de populäraste spelarna i laget, både bland spelarna och personalen på Uniteds träningsanläggning.

United We Stand går att köpa, digitalt eller i pappersformat, via Uwsonline.com.

Publicerat:
2014-06-06,
19.20
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Fjortoft: United mycket intresserade av Schweinsteiger, Hummels stannar

Jan Age Fjortoft, som är väl insatt i den tyska fotbollen, skriver på Twitter att Manchester United är mycket intresserade av att värva Bayern Münchens Bastian Schweinsteiger. Han säger också att Borussia Dortmund har berättat för honom att Mats Hummels inte kommer att lämna klubben i sommar.

Publicerat:
2014-06-06,
15.47
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Pedro fokuserar på landslaget

Barcelonas Pedro uppges vara på väg att lämna Barcelona och då kopplar media givetvis ihop spelaren med Manchester United. Pedro själv fokuserar på VM.

Jag är inte säker på vad som kommer att hända. Jag är avslappnad och koncentrerar mig på laget och VM. När jag behöver besluta något kommer jag att prata med klubben och se vad som händer. Men jag är avslappnad och jag vet ingenting.

Läs mer på Skysports.com.

Publicerat:
2014-06-06,
12.12
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mourinho intresserad av stackars Fabregas

Jose Mourinho erkänner att Chelsea är intresserade av stackars Cesc Fabregas, men han säger att det åtminstone inte blir någon affär innan VM.

Vi har ett visst intresse. Vi har ett visst intresse. Jag har intresse i att analysera situationen. Jag tycker att det ser ut som att han verkligen är intresserad av att lämna Barcelona, och är väldigt, väldigt intresserad av att komma tillbaka till England. Det tycker jag är klart.

Efter det är det ingenting för oss, eller något annat lag, för nu. Det är inte för nu, eller imorgon, eller innan VM. Det finns en process där han vill lämna, han vill komma till England eftersom det är landet han vill vara i, där han föredrar att spela. Vi är intresserade av att bevaka situationen.

Läs mer på Manchestereveningnews.co.uk.

Publicerat:
2014-06-06,
01.20
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mangala föredrar United före city

Eliaquim Mangala, som förefaller vara Manchester citys primära transfermål den här sommaren, ska, enligt The Guardian föredra Manchester United framför Manchester city. Mangala ska emellertid inte vara en prioriterad värvning för Louis van Gaal som har reservationer kring mittbackens temperament.

Anledningen till att han ska föredra United framför city är att han tycker att United har en större status.

Läs mer på Theguardian.com.

Publicerat:
2014-06-05,
16.20
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Andy Mitten: Hummels är närmast att bli klar, United säkra på Shaw

Enligt insatte Andy Mitten så är Borussia Dortmunds mittback Mats Hummels den spelare som just nu känns närmast att bli klar för Manchester United. Han skriver också att United är väldigt säkra på en värvning av Luke Shaw.

Vidare skriver Mitten att stackars Cesc Fabregas kommer att säljas av Barcelona. United är emellertid inte intresserade, allra helst som klubbens uppfattning är att Barcelona lekte med United förra sommaren.

Läs mer på Dailypost.co.uk.

Publicerat:
2014-06-04,
16.48
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Enzo Perez: Jag trivs i Benfica

Well, det här är förvirrande med tanke på citatet ett par inlägg ner.

Jag är väldigt nöjd i Benfica. Jag skrev på kontraktsförlängningen innan jag reste för att ansluta till Argentinas landslag, vilket visar att jag vill fortsätta bära den här tröjan. Jag känner mig väldigt bra i Benfica och jag vet att klubben kommer att försöka göra det bästa för mig. Jag kommer att respektera det de beslutar.

Läs mer på Skysports.com.

Publicerat:
2014-06-04,
16.43
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Muller begär möte med Bayern

Bayern Münchens Thomas Muller har kopplats samman med Manchester United och spelaren är osäker på sin status i Bayern. Han vill därför ha ett möte med klubbledningen och han medger att han inte är beredd att vara en truppspelare i Bayern. Muller har ett erkänt bra förhållande till Louis van Gaal.

Jag har nått en punkt där jag vill veta om jag är en väsentlig del av Bayern Münchens förstaelva för den nya säsongen och han klubben har planer för mig under de kommande åren. Det är därför jag kommer att ha ett möte. Jag är inte den typen av kille som säger: ‘Okej, jag har spelat en hel del och kommer att hålla tyst och alla andra kan göra vad de vill med mig.’

Läs mer på Skysports.com.

Publicerat:
2014-06-04,
16.15
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Benficas Enzo Perez ett alternativ för United

Benficas argentinska mittfältare Enzo Perez, som nyligen fick plats i Argentinas VM-trupp, kopplas samman med Manchester United. Spelaren själv hävdar att United är intresserade.

Det förhandlas mellan andra klubbar och Benfica om mig. Jag vet att Valencia och Manchester United är intresserade. Det är seriösa möjligheter att lämna efter VM.

Läs mer på Talksport.com.

Publicerat:
2014-06-04,
16.12
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Guardiola vill sälja Schweinsteiger

Bayern Münchens Bastian Schweinsteiger uppges vara högt upp på Louis van Gaals önskelista. Det kan tyckas vara en omöjlig övergång men journalisten Graham Hunter säger till Talksport att tränaren Pep Guardiola vill sälja Schweinsteiger då tysken inte passar in i den fotboll som Guardiola vill spela.
Läs mer och lyssna på Talksport.com.

Publicerat:
2014-06-04,
16.09
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Fabregas eventuellt till Chelsea, eventuellt inte

Stackars Cesc Fabregas har det inte enkelt. Han är eventuellt önskad av Chelsea och journalisten Graham Hunter säger till Talksport att han tror att Fabregas kommer att gå till Chelsea. Samtidigt rapporterar The Independent att Fabregas är Jose Mourinhos tredjeval efter Koke och Paul Pogba.
Läs mer på Independent.co.uk eller på Talksport.com.

Uppdatering/förtydligande: Vi tror inte att stackars Fabregas är aktuell för United. Men hans öde berör oss stort (inte alls) varför vi fortsätter att rapportera om hans framtid. Jag har hört att Sibirien ska vara en bra plats för pizzakastning, jag vet emellertid inte om det finns något professionellt fotbollslag där.

Publicerat:
2014-06-04,
15.34
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Strootman i januari

Enligt Jamie Jackson i The Guardian planerar Manchester United att värva Romas Kevin Strootman för 30 miljoner pund i januari. Mittfältaren, som är en favorit hos Louis van Gaal, är för närvarande långtidsskadad och förväntas göra comeback först i höst, vilket skulle förklara att värvningen inte sker i sommar. Det ska emellertid inte ha förekommit någon kontakt mellan de två klubbarna ännu.

Strootmans agent Chiel Dekker säger att ingen kontakt förekommer i nuläget och att spelaren trivs i Roma. Samtidigt verkar öppna Dekker för en flytt om Roma vill sälja.

Kan Strootman vara intressant för Van Gaal i framtiden?

Kan vara. Men han är i Rom och han har haft en enastående säsong. Det har inte varit någonting mellan klubbarna eller mellan Louis och Kevin. De länner varandra och gillar varandra, men i det här skedet är det inte relaterat till Man United.

Roma vill inte sälja. Det första är att allt är mellan klubbarna. Och det är också ett väldigt svårt beslut eftersom han måste välja mellan en fantastisk klubb i Rom, en klubb som köpte honom och stöttade honom när han var skadad, och [så] har du hans personliga tränare i landslaget i United.

Klubbarna måste bestämma. Han trivs väldigt bra i Rom. Han är glad att stanna eftersom de spelar i Champions League nästa säsong och nöjd att rehabilitera sin skada. Så i det här skedet är vi inte delaktig i någon diskussion.

Läs mer på Theguardian.com.

Publicerat:
2014-06-04,
00.41
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mail: Southampton intresserade av Hernandez

Enligt Daily Mail är Southampton intresserade Uniteds anfallare Javier Hernandez. Den mexikanska anfallaren skulle då ingå i en affär som samtidigt tar Luke Shaw till United. Inter och Valencia uppges också vara intresserade av Hernandez. Southampton har dock behov av anfallare efter att Ricky Lambert lämnat klubben. Spontant känns det nog ändå som att Southampton inte är högst upp på Hernandez önskelista.
Läs mer på Dailymail.co.uk.

Publicerat:
2014-06-03,
23.20
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Redknapp vill ha Ferdinand

Harry Redknapp gör inte någon hemlighet av att han vill se Rio Ferdinand i QPR nästa säsong.

Rio Ferdinand är en väldigt bra spelare. Jag signerade Rio som 14-åring. Han är en fantastisk spelare och ett fantastiskt proffs. Han har antagligen varit den bästa mittbacken i Europa de senaste åren. Vilken karriär han har haft i Manchester United. Du behöver grabbar som kan spelet. De kan leda omklädningsrummet. Det är ett enkelt spel när du har bra spelare.

Vad Ferdinand tycker om det hela är oklart. De senaste rapporterna som dök upp i mitt flöde sa att Tottenham var det hetaste alternativet.

Läs mer och lyssna på intervjun på Talksport.com.

Publicerat:
2014-06-03,
15.53
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Zouma: Jag kunde ha gått till United

St Etiennes försvarare Kurt Zouma blev klar för Chelsea i januari men stannade i Frankrike säsongen ut. Nu hävdar han att han också hade möjligheten att gå till United.

Jag ville verkligen gå till Chelsea. Hade jag andra erbjudanden? Ja, det var Internazionale, Monaco och Manchester United. Alla de klubbarna ringde.

Zouma säger också att Jose Mourinho var den avgörande faktorn.

Läs mer på Skysports.com.

Publicerat:
2014-06-03,
00.33
Publicerat av:
Mikael Österdahl

De Vrij räknar med att lämna Feyenoord

Feyenoords mittback Stefan de Vrij har bekräftat att han förmodligen definitivt kommer att lämna klubben i sommar.

Sannolikheten är att jag kommer att lämna, jag kan antagligen bekräfta det. Jag är med det holländska landslaget så jag vet inte de exakta detaljerna.

Manchester Evening News, som adderar ett och ett och som vanligt får det till tre, tycker att det borde betyda att mittbacken är högaktuell för United.

Läs mer på Manchestereveningnews.co.uk.

Publicerat:
2014-06-03,
00.28
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mer Fabregas

Vi fortsätter prata Cesc Fabregas och The Mirror (se nedan) verkar vara ensamma om att tro att United är ett alternativ. Enligt The Telegraph är Chelsea ett troligt alternativ för Fabregas, då Jose Mourinho ser mittfältaren som en bra ersättare för Frank Lampard som har bekräftat att han lämnar Chelsea. Egentligen skulle Mourinho vilja ha någon annan (stackars Fabregas, ingen vill ha honom – den pizzakastande ynglen) men någon annan är svår att få. Även Manchester city skulle kunna vara ett alternativ, men bara om Yaya Toure lämnar. Fabregas själv kanske vill gå till Arsenal men Arsene Wenger har svårt att motivera ännu ett mittfältsköp.
Läs mer på Telegraph.co.uk.

Publicerat:
2014-06-02,
23.12
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mirror: Fabregas tror på flytt till United

Manchester United har av allt att döma meddelat media att man inte är intresserade av att värva Barcelonas Cesc Fabregas. Enligt The Mirror tror de som är närmast Fabregas ändå att spelarens troligaste destination är United.
Läs mer på Mirror.co.uk.

Publicerat:
2014-06-02,
17.41
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Michael Keane vill inte lämna United

Uniteds unga försvarare Michael Keane imponerade då han var utlånad till Blackburn och Blackburn uppges vara intresserade av att värva backen. Keane hoppas emellertid att han har en framtid i Uniteds a-lag.

”Det är drömmen. Jag tror fortfarande att jag har en chans att lyckas i United. Så länge jag fortfarande tror att jag har den chansen kommer jag att stanna och försöka visa att jag har det som krävs. Förhoppningsvis kommer vi att ha en bra försäsong och visa upp oss. Om vi gör det kommer vi ha en chans att spela.

Läs mer på Skysports.com.

Publicerat:
2014-06-02,
14.31
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Ingen vill ha Fabregas

Barcelona uppges vilja sälja Cesc Fabregas. Problemet är att det inte verkar finnas någon klubb som vill värva spelaren.

Publicerat:
2014-06-02,
14.03
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Managern vill behålla Dele Alli

MK Dons Dele Alli är en av de största talangerna i engelsk fotboll just nu. Således kopplas han samman med de största klubbarna. Klubbens manager Karl Robinson berättar att han vill behålla spelaren men att klubben inser att de kommer att tvingas sälja spelaren någon gång, då klubben inte vill hindra spelarens utveckling.
Läs mer på Skysports.com.

Publicerat:
2014-06-02,
13.58
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Southampton: Inga affärer förrän en ny manager är på plats

Southamptons vänsterback Luke Shaw är tippad att gå till Manchester United i sommar. Southampton står emellertid utan manager sedan Mauricio Pochettino tagit över Tottenham och i ett officiellt uttalande – märkligt nog i samband med att man säljer Ricky Lambert till Liverpool – säger klubben att man inte kommer att göra några spelaraffärer förrän en ny manager är på plats. Klubben medger dock att man har mottagit flera bud på några av klubbens spelare, vilket framför allt torde handla om Luke Shaw och Adam Lallana.

Southampton Football Club kan bekräfta att vi har mottagit flera bud på några av våra spelare de senaste veckorna. Det är en bekräftelse på djupet av utvecklingen som pågår i vår akademi och på den nuvarande statusen för vårt a-lag i Premier League.

Vi behåller vår plan och vision och som ett resultat har vi inget behov att acceptera några bud. Vi är djupt inne i processen av att anställa en ny manager som kommer att fortsätta att ta vår klubb framåt. Det förblir vår preferens att inte delta i några övergångar förrän den nya managern är på plats. Vår scouting- och rekryteringsavdelning fortsätter att bevaka de målvärvningar vi har identifierat för att förbättra vår trupp, och den nya manager kommer att ha det sista ordet i rekryteringsprocessen.

Läs mer på Saintsfc.co.uk.

Publicerat:
2014-06-01,
14.00
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mirror: Bud på Alexis Sanchez nobbat

The Mirror rapporterar att Barcelona de senaste sju dagarna har tackat nej till bud på Alexis Sanchez från både Manchester United och Liverpool.
Läs mer på Mirror.co.uk.

Publicerat:
2014-06-01,
13.52
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mirror: Konoplyanka blir Van Gaals första värvning

The Mirror rapporterar att Dnipros ytter Yevhen Konoplyanka kommer att bli Louis van Gaals första värvning som Unitedmanager. Enligt tidningen har United öppnat förhandlingar med Dnipro.

Precis som De Telegraaf, se nedan, menar tidningen att United också vill värva Bastian Schweinsteiger, Mats Hummels och Kevin Strootman. Men då Strootman är långtidsskadad och de två tyskarna är upptagna med förberedelserna inför VM är det Konoplyanka som kan bli den första värvningen.

Läs mer på Mirror.co.uk.

Publicerat:
2014-06-01,
13.49
Publicerat av:
Mikael Österdahl

De Telegraaf: Schweinsteiger, Hummels, Konoplyanka, Strootman

Louis van Gaal är nu fullt fokuserad på det holländska landslaget. Enligt den holländska tidningen De Telegraaf har han emellertid gett United i läxa att innan juli värva en rad spelare.

Namnen som De Telegraaf nämner har vi hört tidigare, och det rör sig om Kevin Strootman, Bastian Schweinsteiger, Yevhen Konoplyanka och Mats Hummels.

Läs mer på Telegraaf.nl.

Publicerat:
2014-05-31,
17.24
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Telegraph: Fabregas till salu för 30 miljoner pund

The Telegraph hävdar i en exklusiv rapport att Cesc Fabregas är till salu för 30 miljoner pund. Barcelona ska ha meddelat detta till klubbar som kan tänkas vara intresserade. Tidningen skriver också att Arsenal har första tjing på spelaren, men det hänger i så fall på att Fabregas meddelar Barcelona att han vill gå till just Arsenal.

Fabregas ska förbereda sig själv på att han tvingas lämna Barcelona. I det läget ska han föredra en flytt tillbaka till England.

Enligt The Telegraph är ett bud på Fabregas emellertid inget som United överväger. Istället är det Arsenal, Chelsea eller Manchester city som uppges få slåss om spelaren. Arsenal är kanske favorit, trots att de egentligen är i större behov av förstärkningar på andra positioner.

Läs mer på Telegraph.co.uk.

Publicerat:
2014-05-31,
14.30
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Marquinhos bestämmer sig efter turneringen i Toulon

PSG:s brasilianska mittback har tydligen kopplats samman med Barcelona och Manchester United. För närvarande är mittbacken med i det brasilianska laget i U20-turneringen i Toulon. Han säger att beslut om framtiden kommer efter turneringen.

Jag vill alltid utvecklas och växa men jag behöver prata med min agent och PSG om min framtid. Jag är glad att Barca tänker på mig. Det bevisar att jag gör mitt jobb på planen. När jag är klar med den här turneringen kommer jag att prata med min agent och PSG och vi kommer att fatta beslut om min framtid.

Läs mer på Skysports.com.

Publicerat:
2014-05-31,
14.26
Publicerat av:
Mikael Österdahl

De Gea: Jag skulle köpa Iniesta

Vår favoritspanjor David de Gea – sorry Juan – berättade nyligen att han försökte övertala Cesc Fabregas att gå till Manchester United. Han vill uppenbarligen se fler spanjorer i United och berättar att han skulle Andres Iniesta om han kunde.

Om jag hade miljoner och miljoner skulle jag köpa Iniesta. Han är en av de bästa spelarna i världen. Han har karaktär, kvalitet och mål. Han har allting.

Ett köp av Iniesta skulle emellertid inte ske på bekostnad av Juan Mata.

Jag skulle inte sälja Juan Mata. Han är en väldigt viktig spelare för oss. Vi har tagit ett kvalitativt språng med honom och han har anpassat sig väldigt bra.

Läs mer på Skysports.com.

Publicerat:
2014-05-30,
16.51
Publicerat av:
Mikael Österdahl

L’Equipe: Cavani stannar i PSG

Den franska tidningen L’Equipe kommer Edinson Cavani att stanna i PSG.
Läs mer på Lequipe.fr.

Publicerat:
2014-05-30,
16.46
Publicerat av:
Mikael Österdahl

United vill göra klart med Shaw innan VM

Både BBC och The Guardian rapporterar idag att Manchester United har återupptagit försöken att köpa Southamptons vänsterback Luke Shaw. Enligt BBC ska United kontakta Southampton under fredagen (idag).

The Guardian skriver samtidigt att Shaw nu har bestämt sig för att United är hans förstaval, efter att han den senaste veckan har övervägt sina alternativ. Tidningen rapporterar att United vill göra klart med Shaw innan det engelska landslaget på söndag i nästa vecka reser till Brasilien. När Shaw väl är i Brasilien ska möjligheten till en affär vara ytterst liten och United vill inte vänta till efter VM.

Läs mer på Bbc.co.uk och på Theguardian.com.

Publicerat:
2014-05-30,
16.38
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Barcelona vill inte sälja Fabregas

Barcelonas president Josep Maria Bartomeu berättar att klubben inte har någon avsikt att sälja Cesc Fabregas.

Vi vill inte sälja spelare. Barca vill inte sälja Fabregas eller några andra spelare som kan verka finnas på marknaden.

Läs mer på Skysports.com.

Publicerat:
2014-05-29,
18.27
Publicerat av:
Mikael Österdahl

MEN: Hummels och Martins Indi är Van Gaals försvarsalternativ, plus Shaw, Konoplyanka och Strootman

Enligt Manchester Evening News är det Dortmunds Mats Hummels och Feyenoords Bruno Martins Indi som är de försvarsspelare som Louis van Gaal vill värva till Manchester United. Atletico Madrids Miranda ska inte vara aktuell.

Tidningen menar att Van Gaal vill förstärka Uniteds försvar med minst en världsklassförsvarare (huruvida Martins Indi verkligen kan klassas som världsklass är väl en annan femma). Hummels är högt rankad men blir svår att värva. Van Gaal kommer dock ha bra koll på Martins Indi efter att ha arbetat med honom i landslaget.

I övrigt hoppas Ed Woodward kunna göra klart med Luke Shaw. Kevin Strootman och Yevhen Konoplyanka är också önskade av Van Gaal. Hollands mittfältare Jordy Clasie kopplas också samman med United.

Läs mer på Manchestereveningnews.co.uk.

Publicerat:
2014-05-29,
17.38
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Sky Sports: United en av klubbarna som är intresserade av Dele Alli

Enligt Sky Sports är toppklubbarna i England – United, city, Chelsea, Arsenal och Liverpool – alla intresserade av värva MK Dons tonåring Dele Alli.
Läs mer på Skysports.com.

Publicerat:
2014-05-29,
00.37
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Agenten: Clasie har inte haft kontakt med någon klubb

Jordy Clasie har kopplats samman med Manchester United (han är ju trots allt en holländsk fotbollsspelare, så konstigt vore annars). Hans agent Wessel Weezenberg säger dock att det inte har förekommit någon kontakt.

Det har inte varit någon kontakt nyligen med [Fiorentina] eller med [Manchester United] och inte heller med andra klubbar. Han är exklusivt fokuserad på landslaget. Möjligheten att dagligen träna med en fantastisk tränare som Van Gaal är väldigt viktig för honom. Jordys framtid kommer antagligen att bestämmas efter VM.

Läs mer på Skysports.com.

Publicerat:
2014-05-29,
00.18
Publicerat av:
Mikael Österdahl

De Gea vill se Fabregas i United

Uniteds målvakt David de Gea skulle gärna se Cesc Fabregas i Manchester United och det har han också sagt till Barcelonas mittfältare.

Publicerat:
2014-05-28,
17.43
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Agenten: Engelsk klubb vill köpa Arda Turan

Arda Turan har kopplats samman med Manchester United. Nu berättar Turans agent Ahmet Bulut att Atletico Madrids mittfältare har fått ett erbjudande från en engelsk klubb.

Arda spelar för närvarande i en storklubb med stora ambitioner. Han vill vara en del av den framgången, men vi får se vad som händer. Ett erbjudande från en engelsk klubb har kommit. Som vid varje transfer, två parter, spelaren och klubben, de måste fatta ett beslut.

Läs mer på Manchestereveningnews.co.uk.

Publicerat:
2014-05-28,
16.40
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Miranda inte aktuell för United

I morse rapporterade AS att Atletico Madrids mittback Miranda var aktuell för United. Det var emellertid ett kortlivat rykte och flera engelska journalister rapporterar nu att det inte alls är aktuellt.

Publicerat:
2014-05-28,
13.29
Publicerat av:
Mikael Österdahl

AS: Miranda till United, Marca: Miranda till Barcelona

AS rapporterar idag att Atletico Madrids mittback Miranda är nära en övergång till Manchester United. Samtidigt skriver Marca att mittbacken är på väg till Barcelona.
Läs mer på As.com och på Marca.com.

Publicerat:
2014-05-28,
13.10
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Voetbal International: United intresserade av Memphis Depay

Enligt det respekterade holländska magasinet Voetbal International är United intresserade av att värva PSV:s ytter Memphis Depay. Han spelar primärt vänsterytter men kan också användas som anfallare.

Depay uppges ha berättat för sin agent att han vill gå till United. PSV är emellertid ovilliga att sälja och det spekuleras i en övergångssumma på 20 miljoner euro.

Läs mer på Vi.nl.

Publicerat:
2014-05-27,
22.40
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Harry Redknapp: Liten chans att Rio Ferdinand går till QPR

Rio är nu en fri agent men jag är säker på att han kommer att få så många bud. Igen, jag älskar Rio, jag signerade [Rio och Frank Lampard] som 15-åringar men chansen att få dem till QPR är väldigt liten.
Läs mer på Skysports.com.

Publicerat:
2014-05-27,
16.05
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mirror: Tottenham favoriter att signera Ferdinand

Enligt The Mirror är Tottenham favoriter att signera Rio Ferdinand på fri transfer. LA Galaxy, Galatasaray, QPR och klubbar i Mellanöstern vill också signera mittbacken. Enligt tidningen är dock Tottenham Ferdinands föredragna destination och han ska redan ha bestämt sig för att flytta sin familj till London.

Artikeln är skriven av David McDonnell som regelbundet läckte Uniteds startelva den gångna säsongen. Det har spekulerats i att det var just Ferdinand som var McDonnells källa.

Läs mer på Mirror.co.uk.

Publicerat:
2014-05-27,
15.26
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Blackburn intresserade av Michael Keane

Michael Keane gjorde det bra då han var utlånad till Blackburn och klubbens manager Gary Bowyer tycker att mittbacken håller Premier League-klass. Bowyer säger också att Blackburn övervakar Keanes situation i United.

Grabben är Premier League för mig. Han har den kvaliteten. Han är en Manchester United-spelare och de har en ny manager. Vi fortsätter att övervaka det men jag förväntar mig att Michael kommer att vara i eller i närheten av Manchester Uniteds a-lag, framför allt under försäsongen, så att de kan ta en ordentlig titt på honom.

Läs mer på Bbc.co.uk.

Publicerat:
2014-05-27,
13.38
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Bebe låter agenten lösa framtiden

Jag vet ingenting konkret [om min framtid]. Jag har hör om Braga och Sporting Lissabon, men det är bara rykten. Jag kommer att lämna allt det där till min agent. Om jag bestämmer mig för att stanna i Portugal skulle det vara för att spela för en storklubb. Jag tycker att någonting annat inte skulle vara speciellt fördelaktigt för mig. Hur som helst, som jag sa vet jag att min agent definitivt kommer att fixa mitt liv.

Läs mer på Skysports.com.

Publicerat:
2014-05-27,
00.05
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mirror: Van Gaal vill ha Clasie och Martins Indi

Enligt The Mirror vill Louis van Gaal fortsätta arbeta med de holländska landslagsspelarna Jordie Clasie och Bruno Martins Indi efter sommarens VM. Affärerna ska göras klart efter VM då Van Gaal inte vill påverka stämningen i landslaget. Tidningen skriver också att Robin van Persie kommer att vara en nyckelfigur för vad som händer i United i sommar.
Läs mer på Mirror.co.uk.

Publicerat:
2014-05-27,
00.01
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Telegraph om vilka som kan anlända och vilka som kan försvinna

Pålitliga Mark Ogden i The Telegraph diskuterar potentiella spelarförluster och nyförvärv.

 • United vill sälja Anderson. Men Fiorentina vill inte köpa honom. Porto är intresserade men har inte råd med lönen. Kanske tvingas United subventionera en affär.
 • Wilfried Zaha förväntas vara med på försäsongsturnén men kan säljas i sommar.
 • Det finns klubbar som vill värva Nani, Tom Cleverley och Javier Hernandez.
 • Ashley Young och Marouane Fellaini kan försvinna om United får några bud.
 • United är inte längre intresserade av att värva Toni Kroos och Cesc Fabregas.
 • United förväntas göra klart med Luke Shaw efter VM.
 • Mats Hummels och Kevin Strootman är önskade av Louis van Gaal.

Läs mer på Telegraph.co.uk.

Publicerat:
2014-05-26,
23.40
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mail: Braga intresserade av Bebe

Daily Mail skriver att Sporting Braga är intresserade av att värva Bebe.
Läs mer på Dailymail.co.uk.

Publicerat:
2014-05-26,
22.17
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Guardian: Ferdinand på väg till QPR, Shaw till United

Enligt The Guardian överväger Rio Ferdinand en flytt till Queens Park Rangers. En sådan flytt skulle innebära att han återförenas med Harry Redknapp.

Tidningen skriver också att Luke Shaw tar tid på sig för att överväga alla alternativ. Tidningen tror emellertid fortfarande att Shaw kommer att hamna i United och skriver att det skulle vara en stor överraskning om övergången inte blir av.

Vidare uppges det att det är osäkert om Wilfried Zaha kommer att få chansen att övertyga Louis van Gaal om att han har en framtid i United.

Läs mer på Theguardian.com.

Publicerat:
2014-05-26,
17.52
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mail: Chelsea ger sig in i jakten på Shaw

Enligt Daily Mail har Uniteds oförmåga att presentera Luke Shaw som nyförvärv resulterat i att Chelsea nu har gett sig in i jakten på Southamptons vänsterback.
Läs mer på Dailymail.co.uk.

Publicerat:
2014-05-26,
17.50
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mail: Ingen Kroos eller Fabregas, men kanske Schweinsteiger för reapris

Daily Mail, som förra veckan rapporterade att United och Bayern München var överens om en övergång för Toni Kroos, skriver nu att Bastian Schweinsteiger kan vara tillgänglig för tio miljoner pund.

Tidningen skriver också att Louis van Gaal varken är intresserad av Kroos eller Cesc Fabregas.

Den holländska kvartetten Kevin Strootman, Daryl Janmaat, Bruno Martins Indi och Daley Blind ska emellertid vara på listan över spelare som United överväger.

Läs mer på Dailymail.co.uk.

Schweinsteiger för tio miljoner pund låter onekligen som hittepå. Däremot får det nog ses som troligt att Van Gaal tar med sig åtminstone en eller två holländare till United.

Publicerat:
2014-05-26,
17.41
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mail: Hummels stannar i Dortmund

Enligt Daily Mail kommer Mats Hummels att stanna i Borussia Dortmund. Tidningen hävdar att mittbacken har berättat för en kompis att han trivs jättebra i Dortmund och att han är öppen för att skriva på ett nytt kontrakt efter VM.
Läs mer på Dailymail.co.uk.

Publicerat:
2014-05-26,
15.24
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Romas tränare vill behålla sina spelare

Louis van Gaal uppges vara intresserad av att värva Romas Kevin Strootman. Romas tränare Rudi Garcia vill emellertid inte sälja några spelare.

Den här gruppen är fantastisk. Vi hoppas behålla nästan alla av dem och förbättra laget. Vi har redan börjat bygga för framtiden. [Miralem] Pjanic förnyade kontrakt är ett bra tecken för klubben, eftersom vårt huvudsakliga mål på transfermarknaden är att behålla våra spelare.

Läs mer på Manchestereveningnews.co.uk.

Publicerat:
2014-05-26,
14.51
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Welbeck överväger klubbyte

Om ni missade det så framkom det natten mellan söndag och måndag att Danny Welbeck fortfarande överväger ett klubbyte, då han är missnöjd med hur han används i United. Läs mer här.

Publicerat:
2014-05-26,
14.37
Publicerat av:
Mikael Österdahl

MEN: Van Gaals önskelista

Louis van Gaal gillar tydligen att skriva önskelistor. Den här gången är det Manchester Evening News som tror sig veta vilka spelare Van Gaal vill värva till United.

Enligt tidningen vill Van Gaal ha Romas långtidsskadade holländare Kevin Strootman på Uniteds mittfält. Vidare är Mats Hummels, Yevhen Konoplyanka och Marco Reus önskade av Van Gaal. Uniteds jakt på Luke Shaw fortsätter, även Patrice Evras nya kontrakt skulle kunna få Shaw att titta efter andra klubbar.

Van Gaal ska emellertid inte vara intresserad av att värva Cesc Fabregas.

Läs mer på Manchestereveningnews.co.uk.

Publicerat:
2014-05-26,
14.36
Publicerat av:
Mikael Österdahl

BBC: Macheda nära Cardiff

Det blev inget nytt kontrakt med Manchester United för Federico Macheda. Enligt BBC är det troligt att den italienska anfallaren kommer att gå till Cardiff. Det skulle i så fall innebära att han återförenas med Ole Gunnar Solskjaer, som ju var reservlagstränare i United under några år.
Läs mer på Bbc.co.uk.

Förra veckans rykten »