Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Cupmatcher 2014/15

På onsdag klockan 10.00 presenteras spelschemat för Premier League säsongen 2014/15. I väntan på det tar vi en titt på de datum som gäller för FA-cupen och ligacupen säsongen som kommer.

Det blir en annorlunda säsong 2014/15 då vi inte kan se fram emot spel i Champions League. Det betyder åtminstone sex matcher färre än vad vi har vant oss med. Detta kommer United eventuellt att kompensera med träningsmatcher i Mellanöstern.

FA Challenge Cup (FA-cupen)

 • Omgång 3: 3 januari
 • Omgång 4: 24 januari
 • Omgång 5: 14 februari
 • Kvartsfinaler: 7 mars
 • Semifinaler: 18-19 april
 • Final: 30 maj

FA-cupmatcherna är i utgångsläget placerade på lördagar, med undantag för semifinalerna där den ena spelas på lördagen och den andra på söndagen. När lottningen är klar kommer matcherna emellertid att spridas ut, med lördagar, söndagar, måndagar och i sällsynta fall även fredagar som speldagar. FA-cupfinalen spelas på en lördag.

Semifinalerna och finalen i FA-cupen avgörs med förlängning och vid behov straffar om matchen slutar oavgjord. I övriga omgångar gäller omspel. Om även omspelet slutar oavgjort gäller förlängning och straffar. Omspelet brukar gå av stapeln en och en halv vecka efter den ordinarie omgången (kvällsmatch på en tisdag eller onsdag), men det beror lite hur spelschemat i övrigt ser ut. För den tredje omgången är omspelet faktiskt schemalagt till den 14 januari (även den 13 januari kommer att användas).

Premier League-lagen går alltid in i omgång 3. Lottning i FA-cupen sker söndagen i aktuell spelvecka, vilket betyder att omgång 3 kommer att lottas den 7 december.

Football League Cup (ligacupen)

 • Omgång 2: 26-27 augusti
 • Omgång 3: 23-24 september
 • Omgång 4: 28-29 oktober
 • Kvartsfinaler: 16-17 december
 • Semifinaler, match 1: 20-21 januari
 • Semifinaler, match 2: 27-28 januari
 • Final: 1 mars

I ligacupen spelas finalen alltid den första söndagen i mars (eller den sista söndagen i februari). I övrigt spelas matcherna i ligacupen på tisdagar och onsdagar, även om andra speldagar i ytterst sällsynta fall kan bli aktuella.

I ligacupen gäller förlängning och straffar om det blir oavgjort i matchen. Inga omspel existerar. Semifinalerna avgörs i bästa av två matcher och där gäller en speciell bortamålsregel som träder i kraft först efter förlängningen.

Den här säsongen går United in redan i omgång 2, medan lagen som deltar i någon av Europacuperna går in först i omgång 3. Omgång 2 lottas då den första omgången är färdigspelad den 13 augusti, medan efterföljande omgångar lottas direkt efter avslutad omgång.

Viktiga datum för Premier League

 • Första omgången: 16-18 augusti
 • Sista omgången: 24 maj

Då det nästa sommar inte är någon stor landslagsturnering så blir säsongen förstås lite längre än i år. Finalen i Champions League avgörs, tyvärr utan Manchester United, faktiskt först den 6 juni. Det är faktiskt det senaste finaldatumet sedan den första finalen som spelades den 13 juni 1956 och blott den fjärde finalen någonsin som spelas i juni (förutom 1956 också 1959 och 1971).

Landskamper 2014/15

 • Landskamper: 1-9 september
 • Landskamper: 6-14 oktober
 • Landskamper: 10-18 november
 • Asian Nations Cup: 9-31 januari
 • Africa Cup of Nations: 17 januari – 7 februari
 • Landskamper: 23-31 mars
 • Landskamper: 8-16 juni
 • Copa America: 11 juni – 4 juli
 • Concacaf Gold Cup: 7-26 juli

För Uniteds del kan vi nog förutsätta att Shinji Kagawa kommer att representera Japan i de asiatiska mästerskapen.

Muss resor

Muss kommer givetvis att fortsätta att arrangera supporterresor säsongen 2014/15. Exakt vilka resor det blir räknar vi med att kunna presentera redan den 18 juni, då försäljningen av resorna också kommer att påbörjas. Läs mer här.


Vi återkommer givetvis med spelschemat för Premier League så snart som det är officiellt den 18 juni.