Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Landslagskollen: Gruppspelet i VM 2014

I sommar är det dags för fotbolls-VM igen. Den här gången spelas turneringen i Brasilien och rekordmånga – 14 stycken – Unitedspelare kommer att delta i turneringen. Dessutom är ju vår nya manager Louis van Gaal tränare för Holland.

Läs också: Inför (Unitedspelarnas) VM »

Läs också: Landslagskollen: Slutspelet i VM 2014 »

Publicerat:
2014-06-26,
23.52
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Januzaj och Fellaini gruppvinnare

Manchester Uniteds Adnan Januzaj och Marouane Fellaini spelade båda från start då Belgien säkrade segern i grupp H genom att vinna med 1-0 mot Sydkorea i den sista gruppmatchen. Belgien ställs därmed mot USA i åttondelsfinalen på tisdag.

Belgien hade redan säkrat avancemang till åttondelsfinalen och gjorde flera förändringar i startelvan. Därmed fick Januzaj chansen att göra sin VM-debut. Tyvärr var Unitedspelaren mycket anonym i sin roll som högerytter. Han hade ytterst lite bollkontakt och var egentligen bara inblandad i en enda målchans då han hittade Fellaini med en genomskärare. Fellaini fortsatte framåt och blev fälld i straffområdet men han fick inte den straff som han borde ha fått. Januzaj blev utbytt efter en timme och stärkte knappast sina chanser till mer speltid i turneringen.

Fellaini spelade hela matchen och stod för en hygglig insats utan att glänsa. Han startade som släpande forward. I slutet av första halvlek blev Defour utvisad i en situation som påminde väldigt mycket om situationen igår då Antonio Valencia blev utvisad. Efter utvisningen fick Fellaini flytta ner som central mittfältare.

Trots att man var en man mindre i en halvlek kunde Belgien vinna. Vertonghen gjorde matchens enda mål i den 77:e minuten då han höll sig framme på en målvaktsretur.

Publicerat:
2014-06-26,
21.00
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Januzaj och Fellaini startar

Precis som det spekulerades i kommer Adnan Januzaj att göra VM-debut när Belgien möter Sydkorea, 22.00, ikväll. Januzaj ingår i startelvan och gör därmed sin första landskamp från start.

Även Marouane Fellaini ingår i den belgiska startelvan.

Belgien är redan klara för åttondelsfinal. De behöver dock en poäng för att säkra gruppsegern, i annat fall tvingas de lita till att Ryssland tar poäng mot Algeriet. Och gruppsegern lär belgarna vilja ta, då grupptvåan ställs mot Tyskland i åttondelsfinal medan gruppvinnaren får en förmodat sämre motståndare i USA. Sydkorea har en teoretisk möjlighet att gå vidare, men då måste de vinna med minst två mål.

Publicerat:
2014-06-26,
20.09
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Januzaj rapporteras få chansen från start

Belgien möter Sydkorea 22.00 ikväll och Adnan Januzaj rapporteras äntligen få göra sin VM-debut.

Publicerat:
2014-06-26,
20.07
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Nani utslagen

Det blev inget mirakel för Portugal. Tysklands seger mot USA gav Portugal en chans, men Portugal vann bara med 2-1 mot Ghana, och var i slutändan tre mål från avancemang. Nani spelade hela matchen för Portugal.

Publicerat:
2014-06-26,
17.47
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Nani startar för Portugal

Nani ingår förstås i den portugisiska startelvan i matchen mot Ghana. Matchen börjar 18.00.

Portugal behöver en storseger för att ha chansen till avancemang, och måste dessutom hoppas på att Tyskland vinner mot USA. Portugals möjligheter torde ha stärkts då det stormar rejält om Ghana.

Publicerat:
2014-06-26,
13.35
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Scholes: Begränsa antalet utlänningar i Premier League

Paul Scholes har bloggat efter Englands uttåg ur VM. Den här gången menar Scholes att England måste begränsa antalet utländska spelare i Premier League om man ska ha någon chans att nå internationella framgångar framöver.

  • Premier League är helt enkelt fylld av medelmåttiga utländska spelare.” Detta begränsar speltiden för engelska talanger och har en negativ inverkan på det engelska landslaget.
  • Scholes tycker att Jesse Lingard var bättre än Adnan Januzaj på försäsongsturnén förra säsongen. Scholes menar också att Lingard förtjänade att utmana Shinji Kagawa om speltid.
  • Vidare tycker Scholes att det är vansinne att betala 34 miljoner pund för en vänsterback, som United uppges vara beredda att betala för Luke Shaw. ”För de pengarna vill jag ha en anfallare som gör 30 mål per säsong.
  • Han tycker att de bästa utländska spelarna, som David Silva, Robin van Persie, Sergio Aguero och Eden Hazard, bara gör ligan bättre.

Läs blogginlägget i sin helhet här.

Publicerat:
2014-06-26,
00.16
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Valencia utvisad och utslagen

Det blev ingen rolig VM-avslutning för Antonio Valencia. Inte nog med att Ecuador misslyckades med att gå till åttondelsfinal, Valencia blev dessutom utvisad.

Eftersom Schweiz vann med 3-0 mot Honduras behövde Ecuador en tvåmålsseger mot Frankrike. Det var man egentligen aldrig nära att fixa. Detta trots att Frankrike vilade en drös spelare och uppträdde tämligen oinspirerat. Matchen blev mållös, och även om Ecuador kunde ha gjort ett mål med lite flyt så var de för dåliga för att gå vidare.

Ecuadors läge blev ett par resor svårare i den 50:e minuten då Antonio Valencia hoppade in i en situation och blev utvisad. Det var kanske inte en självklar utvisning men domarens beslut är nog korrekt. Valencia borde skämmas, då det inte fanns någon anledningen för honom att gå in så vårdslöst i situationen.

Patrice Evra var en av drösen av franska spelare som vilades inför åttondelsfinalen. Han rapporteras ha värmt sin bänkplats till en optimal temperatur.

För Frankrike väntar nu en åttondelsfinal mot Nigeria. När den formaliteten är avklarad väntar förmodligen Tyskland i kvartsfinal. En kvartsfinal som har potential att bli mycket trevlig. Men ja, det är så klart en bit dit.

Medan Evra laddar för åttondelsfinal får Antonio Valencia lämna Brasilien. Han kommer antagligen att rapportera till Louis van Gaal i Los Angeles den 23 juli. Med ett nytt treårskontrakt i United i bakfickan kan han fundera på hur han ska förvandla sig själv till en duktig fotbollsspelare igen. Valencia gjorde en direkt dålig turneringen, som avslutades med en korkad utvisning. Konkurrensen från Shinji Kagawa var förvisso hård men vi utnämner Valencia till sämsta Unitedspelare i VM.

Publicerat:
2014-06-25,
20.59
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Valencia slipper Evra

Redan åttondelsfinalklara Frankrike vilar Patrice Evra i kvällens match, avspark 22.00, mot Ecuador. Manchester Uniteds Antonio Valencia startar förstås för Ecuador.

Evra har en varning sedan tidigare och möjligen är det därför han vilas idag. Denna teori försämras dock av att Pogba saknas. Men arbetstesen får vara att Evra vilas.

Förutsättningarna för Frankrike är tämligen enkla, de har i praktiken säkrat gruppsegern. För att Frankrike ska riskera att missa åttondelsfinal krävs det att Ecuador vinner med minst fyra mål, och det kommer ju inte att ske. Frankrike vinner mest troligt gruppen även vid förlust ikväll, tack vare sin fina målskillnad.

Ecuador behöver en seger, i annat fall tvingas de lita till att Honduras skräller mot Schweiz. Om både Ecuador och Schweiz vinner blir det en målskillnadsaffär mellan lagen, och då är det stor fördel för Ecuador. Om det blir oavgjort i de båda matcherna går Ecuador vidare. Om Ecuador och Schweiz förlorar så blir det en målskillnadsaffär mellan Schweiz, Ecuador och Honduras, igen med stor fördel för Ecuador.

Publicerat:
2014-06-25,
20.06
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Queiroz utslagen

Det blev inget avancemang till åttondelsfinalen för Iran och Manchester Uniteds förre assisterande manager Carlos Queiroz. Iran behövde en seger mot Bosnien och Hercegovina för att ha en chans till avancemang, med det blev förlust med 3-1. Därmed slutade Iran sist i gruppen med en enda poäng. Laget får ändå sägas ha gjort en godkänd insats, relativt kvalitén i truppen.

Publicerat:
2014-06-25,
16.47
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Kagawa ber om ursäkt

Jag vet att många fans hoppades på oss och jag kände deras starka förväntningar. Men jag var inte tillräckligt bra för att uppnå något och jag är ledsen för att jag gjorde dem besvikna. Det är frustrerande att VM nu är över.

Min karriär går vidare. Det kan ta en del tid att acceptera det här men jag förbereder mig själv för att gå vidare.

Citat: Manutd.com.

Publicerat:
2014-06-25,
00.59
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Scholes: Han skämde ut sitt land, sin klubb och sin familj

Paul Scholes bloggade och var inte nådig i sin kritik mot Luis Suarez.

  • Suarez skämde ut sin klubb, sitt land och sin familj.
  • Scholes tror att Suarez nu kommer att kommas ihåg för att han brukar bita folk, snarare än för hans exceptionella fotbollstalang.
  • Scholes tycker inte att det räcker att stänga av Suarez för resten av turneringen, då Colombia i alla fall kommer att slå ut Uruguay.

Läs blogginlägget i sin helhet här.

Publicerat:
2014-06-25,
00.39
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Bra lottning för Holland och Mexiko

Åttondelsfinalen blir som bekant en duell mellan Robin van Persie och Javier Hernandez. Segraren i den duellen har dock en fantastisk chans att gå till semifinal. Vinnaren mellan Holland och Mexiko ställs nämligen mot vinnaren mellan Costa Rica och Grekland i kvartsfinalen. Detta får ses som en utmärkt lottning.

Framför allt Holland kan vara nöjda med utvecklingen. Många tippade att laget skulle ryka redan efter gruppspelet, eller i bästa fall sluta tvåa bakom Spanien och sedan ryka mot Brasilien i en åttondelsfinal. Nu är man istället stora favoriter att nå semifinal.

På den andra halvan blir det en sydamerikansk uppgörelse om den ena semifinalplatsen. Brasilien möter Chile (heja Chile!) och sedan håller hela fotbollsvärlden på Colombia mot Uruguay.

Publicerat:
2014-06-25,
00.15
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Japan utslagna

Japan huffade och puffade men trots att Colombia ställde upp med många reserver var Japan egentligen aldrig nära att vinna. I slutändan blev det förlust med 4-1 för Shinji Kagawas mannar.

Colombia tog ledningen på straff genom Cuadrado. Det japanska hoppet tändes dock då Okazaki satte 1-1 i den första halvlekens sista sekund.

Tio minuter in på andra halvlek satte dock Martinez 2-1 och efter det orkade inte Japan resa sig. De spelade hygglig fotboll emellanåt men var återigen uddlösa framför mål. Istället gjorde Colombia ytterligare två mål i slutet av matchen.

Japan slutade därmed sista i gruppen, med endast en poäng på de tre matcherna. Utan tvekan underkänt.

Shinji Kagawa spelade 85 minuter och får nu åka på semester. Efter semestern förväntar vi oss att han rapporterar till Louis van Gaal i USA den 23 juli, då även de engelska och de spanska landslagsmännen ska rapporterar för tjänstgöring. Det var ingen rolig turnering för Kagawa, som utan tvekan förtjänar ett underkänt betyg.

Publicerat:
2014-06-24,
21.24
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Chicharito: Tror inte att någon av oss tänker på Manchester United

Javier Hernandez ställs mot Manchester Uniteds nya manager Louis van Gaal i VM:s åttondelsfinal. Han menar dock att det blir fullt fokus på matchen, även om han tycker att det ska bli trevligt att få träffa Robin van Persie.

Det är [Van Gaal] nu, jag vet. Jag tror inte att någon av oss kommer att tänka på Manchester United. Han är den holländska managern och jag är en mexikansk landslagsspelare, så det finns inget annat. Det kommer att vara fantastiskt att se Robin, dock. Vi har spenderat två bra år tillsammans och vann en ligatitel tillsammans. Han är en av de bästa spelarna i världen och det kommer att vara trevligt att träffa honom.

Läs mer på Theguardian.com.

Publicerat:
2014-06-24,
21.10
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Kagawa tillbaka i startelvan

Efter att ha varit petad senast är Shinji Kagawa tillbaka i startelvan när Japan ikväll möter Colombia. Japan måste vinna matchen, som börjar 22.00, för att ha en chans att gå vidare.

Det räcker emellertid inte med seger för Japan. De måste också lita till att Grekland tar poäng mot Elfenbenskusten. I det fallet passerar Japan garanterat Elfenbenskusten. Om Grekland vinner med tre mål eller mer kan Japan emellertid passeras av Grekland även om Japan vinner mot Colombia.

Publicerat:
2014-06-24,
21.00
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Suarez fortsätter att bitas

Så hände det igen. Luis Suarez glömde att äta innan matchen, blev hungrig, såg en italiensk köttbit och tog sig en mumsbit. Det är tre gånger nu. Addera att den vidriga människan dessutom rasistiskt har förolämpat Patrice Evra så adderas det till en fotbollsspelare som borde bli avstängd på livstid.

I Uruguay ser man annorlunda på det hela. Förbundskapten Tabarez fokuserade omedelbart på hur han skulle kunna försvara Suarez. Moral är det ju inte så noga med, så länge man vinner fotbollsmatcher.

Usch.

Publicerat:
2014-06-24,
20.47
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Jones, Smalling och Rooney i mållös match

England var inte speciellt hungriga och i en match som saknade bett blev det 0-0 mot Costa Rica. Resultatet betyder att Costa Rica bet hem gruppen och att tandlösa England slutade ohjälpligt sist i gruppen.

Phil Jones och Chris Smalling spelade hela matchen för England, Jones som högerback och Smalling som mittback. Wayne Rooney blev inbytt efter 76 minuter. Danny Welbeck blev kvar på bänken hela matchen.

Och det var exakt allt som behöver sägas om Englands sista match i den här VM-turneringen.

Publicerat:
2014-06-24,
16.59
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Jones och Smalling startar för England

Den engelska startelvan i matchen mot Costa Rica ser ut som Roy Hodgson igår meddelade att den skulle se ut. Det betyder att Manchester Uniteds Phil Jones och Chris Smalling startar i den engelska backlinjen. Vi tror att Jones spelar högerback medan Smalling går in bredvid Cahill i mittförsvaret, men det kan förstås bli tvärtom också.

Wayne Rooney och Danny Welbeck får nöja sig med en plats på bänken. Förhoppningsvis får vi åtminstone se Welbeck i ett inhopp. Welbeck är den enda Unitedanfallaren i VM som ännu inte har gjort mål och det skulle ju vara trevligt om även han får göra mål.

Matchen, som börjar 18.00, är i praktiken en träningsmatch för England. De kan förvisso nå en tredjeplats i gruppen om de vinner men det är förstås av mindre vikt. Costa Rica spelar däremot för gruppsegern och bör vara motiverade, även om de redan är klara för åttondelsfinal och faktiskt får gälla som favoriter att vinna gruppen även om de skulle förlora ikväll.

Publicerat:
2014-06-24,
13.24
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Hodgson: Gary Neville kommer att bli en toppklasstränare

Det första jag skulle säga till honom är att inte stressa in i någonting. Att ha en lång karriär i fotboll blir svårare och svårare. Antalet jobb som är tillgängliga, relaterat till tiden folk spenderar på de jobben, blir mindre och mindre. Så jag skulle definitivt inte råda honom att hoppa på den första möjligheten att vara tränare eller manager.

Ju längre han kan kombinera de två rollerna [som tränare och expertkommentator], desto bättre. Han lär sig mycket i omgivningen med oss, av att arbeta med mer erfarna tränare och toppspelare, och det är nyttigt för honom. Han gör ett väldigt bra jobb på teve. Så mitt råd till honom skulle vara: ‘Fortsätt med det så länge du känner att du vill hålla på med det.’

Men jag har ingen tvekan om att han kommer att bli en fotbollstränare och manager av toppklass. Det är bara en fråga om när han bestämmer sig för att lämna kommentatorsjobbet bakom och gå in i arbetet med att jobba med spelare. Han gillar att jobba med spelare och han är bra på det.

Citat: Manutd.com

Publicerat:
2014-06-24,
13.16
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Smalling inför matchen mot Costa Rica

Hela vägen har jag kunna deltagit i träningarna och gett mitt bästa, och om möjligheten kommer på tisdag kommer jag att ta den. Det är många unga och spännande spelare som kommer fram och den kärnan kommer att fortsätta kämpa på tisdagen. Det kommer att visas och förhoppningsvis kan vi ge folk några leenden efter besvikelsen.
Läs mer på Thefa.com.

Publicerat:
2014-06-24,
00.15
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Chicharito målskytt – möter Van Persie i åttondelsfinal

Manchester Uniteds spelare fortsätter att göra mål i VM. Senast i raden blev Javier Hernandez som gjorde 3-0 då Mexiko vann med 3-1 mot Kroatien och säkrade avancemang till åttondelsfinalen. I åttondelsfinalen väntar Holland.

Hernandez började återigen på bänken för Mexiko. Den första halvleken var tät och hetsig, men mållös.

Efter en timme fick Hernandez komma in, då det fortfarande stod 0-0. Nästan omedelbart var han involverad i en straffsituation då han blev knuffad i ryggen av Srna. Om det inte var en given situation så var det definitivt straff i momentet efteråt då Srna täckte ett skott med händerna. Domaren missade dock situationen och Hernandez blev vansinnig.

Mexiko skulle dock vinna trots det dåliga domslutet. Marquez nickade in 1-0 på hörna och då var matchen i praktiken över, då det kändes osannolikt att Kroatien skulle lyckas göra två mål på Mexikos täta försvar. Tre minuter efter 1-0 kom också 2-0 då Guardado satte bollen i mål. Chicharito var involverad i förarbetet och får en andraassist.

Matchens ögonblick kom ytterligare sju minuter senare då Chicharito fick göra sitt första mål i turneringen. Uniteds anfallare hittade bollen vid den bortre stolpen efter hörna och kunde nicka in den i ett öppet mål.

Efter 267 minuters VM-spel spräckte dock Kroatien Ochoas nolla. Men reduceringen var bara ett tröstmål. Rebic blev dessutom utvisad ett par minuter senare och Kroatien slutade därmed trea i gruppen.

Bättre gick det då för Mexiko som fortsätter att gå vidare från gruppspelet i VM. Detta var sjätte turneringen i rad. Brasilien vann enkelt mot hopplösa Kamerun varför Mexiko slutade tvåa i gruppen. Därmed ställs Chicharito mot Robin van Persie och Louis van Gaal i VM:s åttondelsfinal.

Publicerat:
2014-06-23,
23.05
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Jones och Smalling från start mot Costa Rica

Roy Hodgson har avslöjat den engelska startelvan inför matchen mot Costa Rica. Matchen startar 18.00 imorgon (tisdag) och precis som i de två första matcherna kommer England till spel med två Manchester United-spelare. Den här gången är dock Wayne Rooney och Danny Welbeck förpassade till bänken. Istället är det Phil Jones och Chris Smalling som representerar United.

Hodgson gör massor av ändringar och endast Cahill och Sturridge får en ny chans från start av de som startat de två första matcherna. Det verkar som att Jones kommer att spela högerback medan Smalling gör Cahill sällskap i mittförsvaret. Unitedryktade Luke Shaw startar som vänsterback.

Läs mer på Independent.co.uk.

Publicerat:
2014-06-23,
21.50
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Chicharito börjar på bänken

Klockan 22.00 är det avspark i dagens viktigaste VM-match då Mexiko möter Kroatien. Manchester Uniteds Javier Hernandez börjar återigen på bänken för Mexiko.

Mexiko säkrar en plats i åttondelsfinalen om man klarar minst oavgjort, medan Kroatien måste vinna för att gå vidare. Ja, detta förutsatt att Brasilien gör sin plikt och tar minst en poäng mot hopplösa och utslagna Kamerun. Om Kamerun mot all förmodan skulle vinna går både Kroatien och Mexiko vidare vid ett oavgjort resultat. I teorin kan Mexiko förlora och ändå gå vidare, men det är mest ett teoretiskt resonemang, även om det skulle vara det absolut roligaste utfallet.

Publicerat:
2014-06-23,
20.51
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Van Gaal i högform efter matchen

Publicerat:
2014-06-23,
20.26
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Holland vann gruppen

Louis van Gaal ledde Holland felfritt genom slutspelet. Laget vann grupp B efter tre raka segrar. Robin van Persie saknades i den sista gruppspelsmatchen mot Chile då anfallaren mycket taktiskt drog på sig en varning mot Australien, vilket innebär att han var avstängd men istället är tillgänglig för spel i åttondelsfinalen. Avstängningen innebär också att han kan dra på sig en varning i åttondelsfinalen eller kvartsfinalen utan att riskera avstängning. Den hemska tevekanalen TV4 for förvisso med falsk information, men det som gäller är att enskilda varningar stryks först efter kvartsfinalen, inte efter gruppspelet.

Holland levererade en taktiskt utmärkt match mot Chile. De visste att en poäng skulle räcka för gruppseger och man valde att spela defensivt och spela på kontringar. Chile lyckades inte flytta på den parkerade bussen och till slut fick Holland en chans och Fer kunde nicka in 1-0. På tilläggstid gjorde man också 2-0 då Robben sprang igenom och sedan gav Depay öppet mål.

Holland vann därmed gruppen och möter nu tvåan i grupp A i åttondelsfinal. Vilka det blir avgörs senare ikväll, något som Louis van Gaal inte uppskattar (se längre ner).

Publicerat:
2014-06-23,
20.16
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mata målskytt

I den sista VM-matchen fick Juan Mata äntligen speltid och då blev det också seger för Spanien. Australien besegrades med 3-0 och inhopparen Mata stod för ett av de spanska målen.

Spanien hade bara äran att spela för i den sista gruppspelsmatchen men man lyckades åtminstone gräva fram tillräckligt mycket krafter för att fixa en seger. David Villa klackade läckert in 1-0 i sin sista landskamp.

Villa blev sedan utbytt till förmån för Mata och lämnade planen gråtandes. Med Mata på planen blev det förstås en enkel biff för Spanien att säkra segern i matchen.

Torres fick chansen att assistera Mata men agerade egoistiskt och gjorde istället mål.

I den 82:a matchminuten skulle dock Mata få göra 3-0. Fabregas hittade Mata till höger i straffområdet Mata tog emot bollen och placerade sedan den snyggt mellan benen på målvakten. Den usle Torres sprang och gömde sig bakom en försvarare men var efteråt ändå irriterad på Mata.


Varning utfärdas för förekomst av Robert Perlskog i videoklippet. För din egen hälsa rekommenderas således att du stänger av ljudet innan du tittar på klippet.

Matas mål blev matchens sista och Spanien slutade därmed trea i gruppen. Trots segern var man förstås en mycket stor besvikelse i VM. Vi noterar förstås att Spaniens enda seger kom i den enda matchen där Mata fick speltid.

Spanien bytte ut Casillas till förmån för Reina vilket betydde att David de Gea inte fick någon speltid i VM. Han torde ändå vara favorit att vara Spaniens förstamålvakt när kvalet till EM 2016 drar igång. De Gea skadade sig på träning inför matchen mot Chile men han var tillbaka på bänken den här matchen. Måhända hämmade ändå skadan hans möjligheter till speltid, det lär vi aldrig få veta.

Publicerat:
2014-06-23,
16.53
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Van Gaal väljer Kuyt som ytterback

Louis van Gaal får klara sig utan sin avstängda lagkapten Robin van Persie i gruppfinalen mot Chile. Matchen börjar 18.00 och Holland behöver undvika förlust för att vinna gruppen. Gruppsegern förmodas vara viktig då grupptvåan antagligen ställs mot Brasilien i åttondelsfinal.

I Robin van Persies frånvaro går Lens in som anfallare bredvid Robben. Mer anmärkningsvärt är emellertid att Dirk Kuyt kommer att spela vänsterback. Kuyts inklusion i startelvan kan man tycka indikerar en 4-3-3-uppställning men Van Gaal har tydligen bekräftat att Kuyt kommer att spela ytterback. Därmed får Unitedryktade Daley Blind flytta in som mittback.

Publicerat:
2014-06-23,
16.45
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Spanien utan Unitedspelare

Även i sin avslutande VM-match ställer Spanien upp utan Manchester United-spelare. Efter två inledande förluster tycker man ju att de borde ha lärt sig, men icke så.

Målvakten Casillas är förvisso petad men det blir Reina och inte David de Gea som får chansen i mål. De Gea har dock varit skadad, vilket eventuellt förklarar hans frånvaro.

Spanien gör några förändringar i startelvan men Juan Mata får ingen kärlek.

Spanien möter Australien i en match som enbart handlar om att undvika sistaplatsen i gruppen. På grund av patetisk målskillnad måste Spanien vinna matchen för att passera Australien i tabellen. Matchen börjar 18.00.

Publicerat:
2014-06-23,
02.25
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Fellaini, Adnan och Belgiens kung

Publicerat:
2014-06-23,
02.23
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Van Persie gratulerade Nani

När Nani gav Portugal ledningen jublade Robin van Persie på Twitter.

Det amerikanska fotbollsförbundets Twitterkonto tyckte inte att det var Van Persies sak att göra.

Publicerat:
2014-06-23,
02.18
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Nani målskytt i oavgjord match

Portugal och USA spelade en mycket underhållande fotbollsmatch som till slut slutade 2-2. Portugal tog tidigt ledningen genom Nani men USA vände. I matchens absoluta slutskede skulle dock Portugal kvittera.

Matchen var bara fem minuter gammal när Manchester Uniteds Nani satte bollen i mål. En amerikansk mittback misslyckades med att rensa undan ett inlägg och bollen föll till Nani till höger i straffområdet. Nani tog emot bollen, väntade behärskat ut den förre Unitedspelaren Tim Howard i USA:s mål och dunkade in bollen i mål.

I slutet av den första halvleken hade Nani två bra skottförsök för att göra sitt andra mål i matchen. Howard kunde dock rädda, vid det andra tillfället med god hjälp av stolpen.

I den andra halvleken skulle dock USA vända. Innan dess hann Bradley se ut att bli syndabock, då han först slarvade bort och en utmärkt kontring med en usel passning och sedan avslutade mot öppet mål men inte bättre än att mittbacken Costa kunde rädda på mållinjen.

I den 64:e minuten kom dock USA:s kvittering då Jones avslutade snyggt efter hörna. Nanis försvarsarbete i den situationen imponerar inte.

USA tog sedan ledningen i den 81:a matchminuten då Dempsey kunde trycka in bollen i mål.

Portugal skulle dock få till en kvittering i den sista tilläggsminuten då den förre Unitedspelaren Cristiano Ronaldo hittade Varela med ett magnifikt inlägg. Nani var inblandad i målet då det var han som gav bollen till Ronaldo.

Nani spelade hela matchen för Portugal och stod för en blandad insats. Stundom var han briljant och stundom gjorde han enkla misstag. Överlag var han mycket involverad i spelet och totalt förtjänar han ett bra betyg.

Trots den sena kvitteringen var det inga glädjescener i Portugal. Det oavgjorda resultatet gör att Portugals chanser att gå till åttondelsfinal nu är mycket små. Till att börja med måste Portugal förstås vinna mot Ghana i den sista gruppspelsmatchen. Portugal måste också lita till att Tyskland besegrar USA, i en match där inget av lagen är klara på förhand och där båda lagen säkrar avancemang vid ett oavgjort resultat. Men det räcker inte där, Portugal måste dessutom ta in fem mål på USA, vilket torde vara en övermäktig uppgift. (Portugal kan också gå vidare om USA vinner mot Tyskland men då ska de ta in åtta mål på Tyskland, vilket får anses vara uteslutet.)

Publicerat:
2014-06-22,
23.06
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Nani startar för Portugal

Vid midnatt sparkar Portugals ödesmatch mot USA igång. Laguppställningarna är nu officiella och Manchester Uniteds Nani startar även den här gången för Portugal.

Förutsättningarna berättar att Portugal i praktiken måste vinna matchen. Deras hopp om avancemang lever förvisso vid ett oavgjort resultat. I det scenariot krävs det emellertid att Tyskland vinner mot USA, att Portugal vinner mot Ghana och dessutom att Portugal tar in fem mål på USA.

Publicerat:
2014-06-22,
22.01
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Van Gaal kritiserar Fifa

Inför Hollands avslutande gruppspelsmatch mot Chile passar Louis van Gaal på att attackera Fifa. Förbundskaptenen menar att spelschemat i VM favoriserar Brasilien. Uniteds nya manager tycker att det är fel att Brasilien spelade före Holland i de två första omgångarna men nu spelar efter Holland i den tredje omgången.

Fifa, för varje match gör de reklam runt fair play. Fifa har de här knepen. Det är inte en bra sak. Det är inte fair play.

Vi kommer att fokusera på en vinst imorgon mot Chile och jag tror inte att det kommer att påverkas av det faktum att Brasilien spelar efter oss. Jag antar bara att Brasilien kommer att göra sin sportsliga skyldighet. Varför i hela världen gör [Fifa] det? Det är frågan.

Läs mer på Theguardian.com.

Publicerat:
2014-06-22,
21.53
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Kagawa söker upprättelse

[Om jag får spela] är är något som tränaren bestämmer och har ingenting med att vara Japans nummer 10 att göra. Jag respekterar tränaren.

Jag kände att i den första matchen presterade jag inte. I båda matcherna har jag inte lyckats få bra resultat men jag kommer att försöka förändra det i nästa match. Vi behöver vända på saker mentalt. Vi fick inget resultat i de första två matcherna och alla är bekymrade över det. Men så länge det finns en chans kommer vi inte att ge upp.

Läs mer på Manchestereveningnews.co.uk.

Publicerat:
2014-06-22,
19.58
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Belgien klara för åttondelsfinal

I en av VM:s tråkigaste matcher satte Origi bollen i mål efter 88 minuter. Därmed vann Belgien med 1-0 mot Ryssland, vilket betyder att Belgien är klara för åttondelsfinal.

Marouane Fellaini spelade hela matchen, positionerad som central mittfältare. Han stod för en gedigen insats utan att glänsa.

Matchen skrek efter Adnan Januzaj men talangen blev obegripligt nog kvar på bänken hela matchen.

Publicerat:
2014-06-22,
16.39
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Scholes om Englands uttåg

I sin blogg skriver Paul Scholes om Englands uttåg ur VM.

  • Englands mittbackar är för dåliga och laget skulle alltid släppa in mål under VM.
  • Mot Costa Rica vill Scholes gärna se Phil Jones, Chris Smalling och Luke Shaw i den engelska startelvan.
  • Steven Gerrard har inte varit bra under VM men han kan inte beskyllas för Uruguays andra mål, trots att han stod för assisten.
  • Scholes fortsätter att propagera för Ross Barkley.
  • Scholes tycker också att det var löjligt att Wayne Rooney spelade på kanten mot Italien. ”De bästa målskyttarna spelar som centrala anfallare. Så enkelt är det.

Läs blogginlägget i sin helhet här.

Publicerat:
2014-06-22,
16.28
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Van Persie: Skyll inte på Rooney

Robin van Persie jobbar hårt för att visa att han gillar Wayne Rooney.

Jag tycker inte att du kan skylla på honom för att göra ett mål, arbeta strumporna av sig och missa tre chanser med centimeter. Wayne är en fantastisk spelare och det är en delanledning till att jag kom till Manchester United. Om du tittar på hans insatser, det jag har sett och hört är väldigt bra. Han spelade som vänsterytter, gjorde assisten till 1-1 mot Italien och spelade bra såvitt jag vet.

Läs mer på Bbc.co.uk.

Publicerat:
2014-06-22,
16.25
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Queiroz när superskräll mot Argentina

Uniteds förre assisterande manager Carlos Queiroz var mycket nära att leda Iran till seger mot Argentina. Iran stod för en utmärkt försvarsinsats och hade flera riktigt bra målchanser. Förmodligen skulle Iran också ha fått en straff, men domaren friade. På övertid kunde Messi dock skjuta matchens enda mål.

Irans möjligheter till avancemang är nu små. Detta då Nigeria vann mot Bosnien och Hercegovina. Iran måste nu vinna mot redan utslagna Bosnien och Hercegovina i den sista omgången samtidigt som Argentina vinner mot Nigeria. I detta scenario blir det en målskillnadsaffär – eller till och med lottning – mellan Iran och Nigeria.

Publicerat:
2014-06-22,
16.18
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Fellaini startar för Belgien

Efter sitt mål mot Algeriet är Marouane Fellaini tillbaka i den belgiska startelvan inför kvällens match mot Ryssland. Matchen sparkar igång 18.00. Adnan Januzaj börjar, som väntat, på bänken men vi hoppas givetvis att han får göra VM-debut ikväll.

Belgien säkrar avancemang med seger ikväll. Vid oavgjort kan det emellertid krävas att de vinner mot Sydkorea i den sista omgången om de vill gå vidare. Men det hänger då på hur Sydkorea och Ryssland presterar mot Algeriet.

Publicerat:
2014-06-22,
16.09
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Den andra Valencia hjälte mot Honduras

Ecuador lever alltjämt i VM. Detta efter seger med 2-1 mot Honduras. Lagkapten Antonio Valencia spelade förstås hela matchen men det var återigen den andra Valencia, Enner, som stal rubrikerna. Enner gjorde nämligen båda Ecuadors mål. Antonio – som har skrivit på ett nytt kontrakt med United – blev varnad i matchen.

Ecuador har avgörandet i egna händer inför den sista omgången. Schweiz får ändå ses som favoriter att ta andraplatsen i gruppen, då de är favoriter att vinna mot Honduras. Om Schweiz vinner måste Ecuador besegra Frankrike, något som blir svårt. Ecuador kan dock hjälpas av att Frankrike i praktiken redan har vunnit gruppen och därför kanske inte är fullt fokuserade i den sista gruppspelsmatchen.

Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-06-22,
16.04
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Utklassningsseger för Frankrike

Manchester Uniteds Patrice Evra kan se fram emot en åttondelsfinal i VM. Det är förvisso inte formellt klart än men det krävs extrema resultat i den sista omgången för att Frankrike ska åka ut.

På midsommarafton vann Frankrike med löjliga 5-2 mot Schweiz, detta trots en missad straff och trots att domaren blåste av matchen sekunden innan Benzema sköt 6-2.

Evra spelade hela matchen för Frankrike och kunde se sitt lag springa iväg till 5-0 innan Schweiz fick reducera två gånger om.

Frankrike står nu på sex poäng inför den sista omgången och är i praktiken klara för åttondelsfinal. För att Frankrike ska missa avancemang krävs att Ecuador vinner med 4-0 mot Frankrike samtidigt som Schweiz vinner med 5-1 mot Honduras. I praktiken uteslutet. Faktum är att Frankrike mest troligt vinner gruppen även vid förlust mot Ecuador.

Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-06-22,
15.52
Publicerat av:
Mikael Österdahl

England utslagna

Det blir en tidig semester för Phil Jones, Wayne Rooney, Chris Smalling och Danny Welbeck. Detta står klart sedan Italien misslyckades med att besegra Costa Rica. Istället var det Costa Rica som, rättvist, vann matchen. Det betyder att Costa Rica står på sex poäng och redan är klara för nästa omgång, medan England förstås står kvar på noll poäng och är utslagna då Italien och/eller Uruguay kommer att ta poäng i den sista omgången.

Englands match mot Costa Rica blir således en match där i stort sett bara äran står på spel, även om Costa Rica nog är intresserade av att ta en poäng och därmed säkra gruppsegern.

Att England är utslagna betyder kanske att Jones och/eller Smalling får chansen att spela VM-fotboll i den sista omgången. Men framför allt betyder det tidig semester för Unitedspelarna som dessutom bör vara ordentligt revanschsugna när nästa säsong drar igång.

Publicerat:
2014-06-20,
02.08
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Glad midsommar

Den här kolumnen tar nu semester till på söndag. På midsommarafton är Patrice Evra i aktion då Frankrike möter Schweiz (21.00) och Antonio Valencia är i aktion då Ecuador möter Honduras (00.00). På lördag är det en VM-dag utan Unitedspelare.

Glad midsommar!

Publicerat:
2014-06-20,
02.02
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Kagawa inhoppare i mållös match

Shinji Kagawa var petad till bänken när Japan mötte Grekland. Unitedspelaren blev inbytt efter 57 minuter men kunde inte hjälpa Japan att vinna matchen.

Det var ingen av VM:s bättre matcher. Grekland fick Katsouranis utvisad efter 38 minuter och satsade fullt ut på 0-0 i andra halvlek. Japan hade väldigt mycket boll men var uddlösa. De skapade förvisso några riktigt bra chanser men de hade inte skärpan i avslutningarna.

Kagawa fick alltså spela en dryg halvtimme och stod för en hygglig insats.

Japans möjligheter till avancemang är nu små. De måste besegra Colombia – som förvisso redan är klara för åttondelsfinal – i den sista omgången och måste också hoppas på att Grekland tar poäng mot Elfenbenskusten.

Publicerat:
2014-06-19,
23.28
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Kagawa bänkad

Shinji Kagawa hade ingen rolig säsong i United och han var heller inte speciellt bra i VM-premiären mot Elfenbenskusten. I natt blir det ännu värre då Kagawa nu är petad i landslaget inför matchen mot Grekland (med reservation för att han har blivit skadad, men några sådana rapporter har inte synts till).

Då Colombia vann mot Elfenbenskusten tidigare idag är Japan i praktiken tvingat att vinna både mot Grekland och Colombia för att ha en chans att gå vidare.

Publicerat:
2014-06-19,
23.22
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Rooney målskytt när England förlorade

England är mycket illa ute i VM efter att ha förlorat med 2-1 mot Uruguay. England måste nu vinna mot Costa Rica i den sista omgången samtidigt som Italien vinner mot både Costa Rica och Uruguay, vilket skulle resultera i en målskillnadsaffär. Wayne Rooney gjorde Englands mål.

Det var en match där England ägde bollen men man hade svårt att skapa målchanser. Rooney hade en frispark som gick tätt utanför och en nick i ribban på hörna. Uruguay skulle dock göra 1-0 efter att Gerrard hade slarvat på mittplan.

England startade återigen med Danny Welbeck och Wayne Rooney. Den här matchen hade dock Welbeck flyttat över till vänster medan Rooney spelade centralt bakom Sturridge. Rooney spelade hela matchen och var Englands bästa spelare. Welbeck hade återigen problem i sin kantroll där han tvingas ta ett alldeles för stort defensivt ansvar. Han hade några spännande djupledslöpningar men var överlag tämligen anonym. Han blev utbytt efter 71 minuter, då den fega förbundskaptenen Hodgson valde att fortsätta med det hopplösa mittfältsparet Henderson och Gerrard.

Rooney fick en bra kvitteringschans i inledningen av andra halvlek men målvakten räddade.

Rooney skulle dock äntligen få göra sitt efterlängtade VM-mål då han fick öppet mål vid den bortre stolpen efter fint inlägg av Johnson.

Nu hjälpte det emellertid inte för England, som inte riktigt verkade förstå att oavgjort faktiskt skulle vara ett bra resultat. Målvakten slog en lång utspark som Gerrard oförklarligt nickade bakåt vilket gav Suarez friläge och Uruguay vann med 2-1.

Det är trist att Suarez fick vinna men samtidigt var det roligt att lagkapten Gerrard var skyldig till de två baklängesmålen.

England måste nu hoppas att Italien vinner mot både Costa Rica och Uruguay, samtidigt som man själva besegrar Costa Rica i den sista omgången. Knappast uteslutet men den engelska uppförsbacken är riktigt lång just nu.

Publicerat:
2014-06-19,
20.01
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Welbeck och Rooney startar för England

England är oförändrat jämfört med matchen mot Italien. Det betyder två Unitedspelare – Danny Welbeck och Wayne Rooney – i startelvan. Phil Jones och Chris Smalling börjar på bänken.

Publicerat:
2014-06-19,
17.30
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Fellaini: Gjorde målet min familj och för Belgien

Jag gjorde målet för laget, min familj och för Belgien. Jag kände mig lättad och mitt mål gjorde mig glad, det är allt. Tränaren bestämmer laget. Var han än sätter mig kommer jag att göra mitt bästa.

Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-06-19,
16.56
Publicerat av:
Mikael Österdahl

England mot Uruguay ikväll

Det är inte bara Shinji Kagawa som ska spela VM-fotboll ikväll. Även Phil Jones, Wayne Rooney, Chris Smalling och Danny Welbeck har match. Klockan 21.00 ikväll ställs England mot Uruguay i en ödesmatch i grupp D.

Publicerat:
2014-06-19,
16.54
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Evra: Frankrike är vår svåraste motståndare

Sedan Frankrike mot Ukraina [i playoff] finns det en stolthet i att bära tröjan. Det är skillnaden. Vår lagkänsla är oklanderlig. Den dag som vi börjar tro att är allting enkelt, när vi börjar uppträda som stjärnor faller vi.

Men vi måste fortsätta dra upp våra ärmar i varje match. Jag har massor av respekt för alla de andra lagen, som Honduras, Schweiz och Ecuador, men vår största motståndare är det franska landslaget. Jag har tyckt så för ett bra tag nu.

Frankrike möter Schweiz imorgon klockan 21.00, i vad som ser ut att vara en gruppfinal.

Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-06-19,
16.48
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Kagawa: Vi måste vinna

Japan möter Grekland inatt, avspark 00.00, och efter en inledande förlust vet Shinji Kagawa att laget behöver en seger.

Vi måste vinna. Det är allt jag kan säga. Vi har förberett för det under de senaste dagarna. Allt jag kan säga är att vi kommer att vinna. Vi måste uppnå resultatet.

Vi har precis avslutat en match. Jag skulle fråga: ‘Vad har vi gjort de senaste fyra åren?’ om vi redan blir nedslagna. Jag kommer att ställa om och göra mitt bästa på torsdag.

Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-06-18,
23.05
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Spanien utslagna

Spanien ställde upp utan Unitedspelare även i sin andra VM-match. Då gick det som det gick. Chile vann med 2-0 och Spanien är nu, som första land, utslagna ur VM (Australien slogs ut i exakt samma sekund som Spanien).

David de Gea var skadad och därmed otillgänglig medan Juan Mata inte fick någon speltid.

Spanien får nu kämpa för att undvika sistaplatsen i gruppen då de möter Australien i den sista matchen. Kanske får vi se någon Unitedspelare då.

Att Spanien är utslagna innebär också att Holland är klara för åttondelsfinal och Robin van Persies varning mot Australien ser helt plötsligt rätt smart ut. Holland vinner gruppen om man undviker förlust mot Chile i den sista omgången.

Publicerat:
2014-06-18,
20.38
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mata på bänken, De Gea skadad

Spanien är pressat att vinna kvällens match mot Chile. De får dock klara det utan Unitedinslag. David de Gea är skadad, medan Juan Mata sitter fast på bänken. Matchen börjar 21.00.

Publicerat:
2014-06-18,
20.26
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Van Persie målskytt, varnad och avstängd

Holland vann med 3-2 mot Australien efter att ha haft stora problem. Detta trots att Fifa flyttade en kamera så att Louis van Gaal kunde se ordentligt från sin sittande position. Robin van Persie startade förstås för Holland och gjorde det viktiga 2-2-målet. Han blev också varnad och är därmed avstängd i nästa match.

Det började programenligt för Holland som gjorde 1-0 genom Robben efter 20 minuter. Ledningen stod sig dock bara en minut. Cahill kvitterade för Holland med ett drömmål. Ett av de snyggaste målen hittills i VM – även om undertecknad menar att Van Persies mål fortfarande är etta.

I inledningen på den andra halvleken blev Van Persie varnad, vilket innebär d avstängning. En stund senare fick Australien straff sedan domaren (och Erik Hamren) missförstått handsregeln. Jedinak satte straffen i mål och helt plötsligt var VM inte längre lika kul för Holland.

Lagkapten Robin van Persie klev dock fram och sköt 2-2.

Australien hade sedan en jättechans att göra 3-2 men missade, och istället kunde Depay göra 3-2 till Holland på ett långskott som målvakten borde ha räddat. Därefter blev det inga mål och Holland vann.

Holland möter Chile i den sista gruppspelsomgången och deras fina målskillnad gör att de mest troligt har råd att förlora mot Chile och ändå gå vidare. Detta oavsett resultat mellan Chile och Spanien. Om Chile undviker förlust ikväll är Holland garanterat klara för åttondelsfinal.

Publicerat:
2014-06-18,
17.07
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Scholes: Rooney kan förstöra Lugano

Paul Scholes har bloggat igen. Den här gången inför Englands match mot Uruguay.

  • Scholes menar att mittbacken Diego Lugano var dålig mot Costa Rica. ”Wayne Rooney kan förstöra Lugano om Wayne spelas i sin bästa position. […] Wayne måste spela längst fram.
  • Scholes vill se följande startelva för England: Hart; Johnson, Cahill, Jagielka, Baines; Gerrard, Barkley; Sturridge, Welbeck, Sterling; Rooney.
  • Scholes skriver också att Cristiano Ronaldo är den hårdast arbetande fotbollsspelaren han har stött på. ”Talangen han har är otrolig. Jag har sett honom träna hårt, gå in och lyfta vikter, sedan efteråt var han där för två timmar och tränade frisparkar. Det är ingen tvekan om att Ronaldo har blivit den absolut bästa han kunde bli.

Läs hela blogginlägget här.

Publicerat:
2014-06-18,
17.01
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Van Persie från start mot Australien

Robin van Persie spelar förstås från start mot Australien. Holland är i praktiken klara för slutspel vid seger, tack vare deras storseger mot Spanien. Matchen börjar 18.00. Huruvida Louis van Gaal kommer att kunna se matchen (se inlägg längre ner) återstår att se.

Publicerat:
2014-06-18,
16.58
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Video: Marouane och Adnan – sockersött

Publicerat:
2014-06-18,
16.56
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Video: Gary Neville i lång intervju

Publicerat:
2014-06-18,
16.35
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Van Persies morfar gör en #persieing

Efter Robin van Persies mål mot Spanien har begreppet #persieing blivit ett fenomen på internet. Senast i raden att haka på trenden är Van Persies morfar Opa Win, 93 år ung.

Publicerat:
2014-06-18,
16.31
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Van Gaal som känguru

Redaktören på De Telegraaf besökte uppenbarligen en coffeeshop innan han satte ihop dagens framsida.

Publicerat:
2014-06-18,
00.03
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Van Gaal: Avbytarbåsen är för långt ner

Inför onsdagens match mot Australien valde Louis van Gaal under sin presskonferens att fokusera på placeringen av avbytarbåsen. Van Gaal menar att dessa, som är placerade under markytan, gör att han får svårt att se matchen. Han säger dock att han litar på att Fifa ska lösa problemet innan matchen sparkar igång.

Jag är glad att du ställde den här frågan, vilket betyder att det kommer att få uppmärksamhet. Huvudsaken är fotboll och managern är en del av fotboll och jag har ingen vy, och med mig sitter alla tränare och managers på marken, eftersom vi är ‘dug under’ snarare ‘dug out’. Det tvingar oss att stå upp. Jag är en sittande tränare, inte en stående tränare. Personen som är ansvarig för det här borde fråga, så jag har gjort mitt absolut bästa, som han kommer att göra.

Tror han att problemet kommer att lösas?

Jag är en man som litar på folk.

Läs mer på Theguardian.com.

Angående taktiken ville Van Gaal inte avslöja någonting.

Publicerat:
2014-06-17,
23.12
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mexiko nollade uttjatade Brasilien

Brasilien fick bara marginella fördelar av domaren mot Mexiko och kunde därmed inte vinna. Matchen slutade mållös. Javier Hernandez blev inbytt efter 74 minuter.

Det var en match där den mexikanska målvakten Ochoa utan någon som helst tvekan var bäst på planen, med flera kvalificerade räddningar. (De som säger att Ochoas insats är VM:s bästa har dock inte sett David de Gea på träning.)

Hernandez började som väntat på bänken för Mexiko och precis som mot Kamerun blev han inbytt i den andra halvleken. Det är mest troligt en procedur som kommer att upprepas så länge Mexiko är kvar i VM.

Den här gången uträttade han inte så värst mycket. Han hade en nick utanför. Dessutom blev han brutalt kapad av Thiago Silva, som givetvis borde ha blivit utvisad.

Mexiko står nu på fyra poäng efter två matcher. Om inget oförutsett inträffar går de till åttondelsfinal om de inte förlorar mot Kroatien i den sista omgången.

Publicerat:
2014-06-17,
23.01
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Fellaini med Januzaj (och tre irrelevanta tjommar)

Publicerat:
2014-06-17,
20.11
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Hernandez på bänken

Som en blixt från en väldigt mörk himmel kommer beskedet att Javier Hernandez börjar på bänken för Mexiko i matchen mot uttjatade Brasilien. Matchen börjar 21.00.

Publicerat:
2014-06-17,
20.09
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Fellaini bakom Belgiens vändning

Belgiens förbundskapten Marc Wilmots placerade obegripligt nog både Marouane Fellaini och Adnan Januzaj på bänken. Det resulterade i att Belgien fick stora problem med att besegra Algeriet. Efter 25 minuter tog Algeriet ledningen på straff och Wilmots kliade sig i huvudet.

Inför andra halvlek kastade Wilmots in Mertens men Belgien fortsatte att ligga under. Origi kastades in utan att det hjälpte. Efter 65 minuter lyckades dock Wilmots lokalisera åtminstone en Unitedspelare då Fellaini blev inbytt. Fem minuter senare stod det 1-1 då Fellaini skarvade in De Bruynes inlägg med en läcker bakåtnick. Ytterligare tio minuter senare gjorde Mertens 2-1. Fellaini hade sedan en bra chans att göra 3-1 men målvakten räddade Unitedspelarens nick.

En skön seger för Belgien som dock lär vara ordentligt besvikna över sin insats i den första halvleken. Fellaini kom in som släpande anfallare och stod för en mycket bra insats där hans styrkor kom till sin rätt. Han kommer rimligtvis att få starta nästa match då Belgien möter Ryssland i en förmodad gruppfinal.

Adnan Januzaj fick tyvärr ingen speltid.

Publicerat:
2014-06-17,
17.09
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Fellaini och Januzaj på bänken

Tre Unitedspelare har chansen till VM-spel ikväll, men de får i så fall göra det som inhopp. Belgien går in i VM mot Algeriet klockan 18.00 och förbundskapten Marc Wilmots har placerat både Marouane Fellaini och Adnan Januzaj på bänken. Thomas Vermaelen som har ryktats till United inleder också på bänken.

Senare ikväll möter Mexiko mot uttjatade Brasilien och Mexikos förbundskapten har i praktiken avslöjat att Javier Hernandez kommer att börja på bänken.

Publicerat:
2014-06-16,
23.18
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Oavgjort för Queiroz

Grupp F är den enda VM-gruppen utan representant från Manchester United. Då får vi göra det bästa av situationen och istället följa vår före detta assisterande manager Carlos Queiroz som är förbundskapten för Iran. Iran inledde VM med att spela 0-0 mot Nigeria, vilket får anses vara ett bra resultat för Iran. Det är dock ett resultat som gör att laget får svårt att gå vidare från gruppen, då Argentina och Bosnien och Hercegovina får anses vara de starkaste lagen i gruppen.

Matchen var den första mållösa matchen och den första oavgjorda matchen under VM.

Jag är väldigt glad men det var väldigt svårt,” kommenterade Queiroz efter matchen. ”Vi spelade mot ett fantastiskt lag och det var nödvändigt att spela ett realistiskt spel. Vi kämpade för varje boll, varje yta och spelade 90 minuter med en sak i våra tankar. Mina spelare förtjänar att gratuleras. Nu är det Argentina och det viktigaste är att allting är öppet för oss.

Citat: Bbc.co.uk

Publicerat:
2014-06-16,
20.21
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Storstryk för Nani

Manchester Uniteds Nani och Portugal fick ingen rolig start på VM. Tyskland vann med 4-0 och Portugal fick dessutom flera skador och en utvisning. Nani spelade hela matchen.

Tyskland kunde göra 1-0 på straff redan efter tolv minuter och efter en halvtimme efter 2-0 nickade Unitedryktade Mats Hummels in 2-0 på hörna. Däremellan hade Nani en hygglig kvitteringschans men han sköt över.

I slutet av första halvlek tappade Pepe skallen efter att Muller filmat och blev utvisad. Med en man mindre var Portugal chanslösa.

Muller, som sköt straffen till 1-0, gjorde 3-0 på tilläggstid i den första halvleken och fullbordade sedan sitt hattrick då han fastställde slutresultatet till 4-0 i slutet av matchen. Portugal borde förvisso ha fått en straff i andra halvlek men det var knappast en avgörande sekvens.

Nani som har imponerat under träningsmatcherna inför VM kom inte upp i någon stor klass.

Portugal får ta nya tag mot USA i nästa omgång.

Publicerat:
2014-06-16,
19.15
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Den sympatiske Pepe utvisad

Den mycket sympatiske fotbollsspelaren Pepe blev tragiskt nog utvisad mot Tyskland. Världens reaktioner lät inte vänta på sig.

Om det inte hade varit Pepe hade reaktionerna framför allt handlat om Mullers patetiska filmning. Men nu var det Pepe och då fokuserar man på det ondare av två onda saker.

Publicerat:
2014-06-16,
19.11
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Van Persies mål som flip book

Publicerat:
2014-06-16,
18.11
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Van Persie: Van Gaal är inte lättimponerad

Vi har en tränare som har vunnit allting och som har stor respekt och stort förtroende i vårt lag. Och vi är i samklang med vad han vill. Om du har en sådan förbindelse med din tränare, och jag pratar för hela laget, är det definitivt en mycket stor fördel. Vår tränare är inte lättimponerad och han låter oss veta det också. Så vi får lära oss att respektera våra motståndare, utan att skrämmas av dem, eftersom vi är precis lika bra. Det är någonting som vi bevisade för alla mot Spanien.

Läs mer på Fifa.com.

Publicerat:
2014-06-16,
17.51
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Rooney: Vi måste vinna mot Uruguay

Wayne Rooney förstår hur gruppspelet i fotbolls-VM fungerar och säger att England måste vinna mot Uruguay i nästa match.

Vi vet att om vi förlorar är vi mer eller mindre utslagna, så vi måste vara positiva och gå in i matchen på samma sätt som vi gjorde mot Italien. Vi måste antagligen vinna våra två gruppmatcher nu. Vi behöver tre poäng mot Uruguay och vi går in i den matchen med stort självförtroende.

Samtidigt debatteras Rooneys position i laget och många tyckare vill se honom i en central position medan några faktiskt tycker att Rooney borde petas. Anfallaren själv säger att han inte känner sig säker på en plats i laget.

Jag har aldrig känt så. Varför skulle jag känna att min plats i laget är garanterad? Jag jobbar hårt och försöker komma in i laget. Jag har aldrig sagt att min plats är garanterad. Jag förväntar mig inte att spela, jag jobbar hårt och jag vill spela.

Kommer han till sin rätt på kanten?

Jag vet inte. Jag gillade matchen. Givetvis, vi förlorade, men jag var involverad i matchen, kunde ha gjort mål, skapade målet och kände att jag påverkade, även om vi förlorade matchen.

Läs mer på Manutd.com.

Bland de som vill se Rooney i en central position räknar vi in Alan Shearer – läs på Bbc.co.uk – och Jose Mourinho – läs på Independent.co.uk.

Publicerat:
2014-06-16,
17.42
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Tittarstorm mot Phil Neville

Phil Neville debuterade som expertkommentator i BBC då England mötte Italien i VM (det absolut vansinniga i att låta någon debutera i en VM-match kan förvisso diskuteras). Nevilles insatser uppskattades inte alls och BBC fick ta emot 445 klagomål på Neville.
Läs mer på Theguardian.com.

Alla var dock inte lika kritiska och Marcus Christenson försvarade Neville i The Guardian.

Neville själv verkar ha tagit det hela med en klackspark.

Publicerat:
2014-06-16,
17.33
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Kagawa: Jag förlorade kampen mot mig själv

Shinji Kagawa var inte nöjd med sin insats mot Elfenbenskusten.

Jag förlorade kampen mot mig själv. Det var press och nerver och i början gjorde jag misstag och jag tar en ordentlig titt på mig själv. Jag kunde inte komma in i rytmen och var slagen psykologiskt. Våra motståndare var bättre än vi förväntade oss och det var inte mycket ytor. Vi gick in i matchen och tänkte att vi skulle kunna göra det bra framåt, men både jag själv och laget var tröga och kunde inte röra oss bra.

Läs mer på Manchestereveningnews.co.uk.

Publicerat:
2014-06-16,
17.24
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Nani startar för Portugal

Manchester Uniteds Nani startar för Portugal som 18.00 gör inträde i VM mot Tyskland. Även förre Unitedspelaren Cristiano Ronaldo startar för Portugal. Unitedryktade Mats Hummels startar för Tyskland medan Unitedryktade Bastian Schweinsteiger inleder på bänken.

Får vi äntligen den första oavgjorda matchen i VM? Det är så trist när lagen är egoistiska och bara roffar åt sig alla poäng.

Publicerat:
2014-06-15,
23.38
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Holland laddade med Seedorf

Det holländska landslaget fick idag besök av Clarence Seedorf, något som uppskattades av Manchester Uniteds Robin van Persie och vår nya målvaktstränare Frans Hoek.

Van Persie fortsätter att hylla Louis van Gaal.

Publicerat:
2014-06-15,
23.24
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Evra vann mot Honduras

Patrice Evra och Frankrike vann enkelt mot Honduras. Matchen slutade 3-0. Evra spelade hela matchen.

Honduras satsade på fult spel och det var en taktik som höll på att lyckas. Palacios sparkade ner och stämplade sedan Pogba två gånger. Detta tycktes domaren missa. Däremot missade domaren inte Pogbas eftersläng som mycket väl kunde ha resulterat i ett rött kort. Istället nöjde sig domaren med ett gult kort till båda spelarna, vilket var märkligt då han uppenbarligen missade vad Palacios gjorde (Honduras fick frispark).

Frankrike fick en straff i slutet av första halvleken då Palacios glömde hur regelboken fungerar. Palacios fick sin andra varning och Benzema satte straffen i mål och därefter var Honduras chanslösa. I den andra halvleken sköt Benzema ett stolpskott som målvakten styrde in i mål. Självmål den gången men Benzema blev tvåmålsskytt då han gjorde 3-0.

Patrice Evra spelade hela matchen som vänsterback och han stod för en fin insats. Med tio minuter kvar att spela blev han utburen på bår men han reste sig. Evra borde också ha fått en assist då han slog ett utmärkt inlägg till Matuidi som dock avslutade svagt.

Frankrike möter Schweiz på söndag.

Publicerat:
2014-06-15,
21.06
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Förbundet bekräftar skada på De Gea

För några timmar sedan dök det upp rapporter om att David de Gea skulle ha skadat sig på träning. Dessa rapporter bekräftas nu av det spanska fotbollsförbundet. De Gea har problem med sätesmusklerna. Förbundet ger ingen prognos på hur länge målvakten blir borta men säger att läkarna tar det dag för dag, så det rör sig näppeligen om någon allvarlig skada. De Gea kommer inte att delta i träningen på söndagen.
Läs mer på Sefutbol.com.

Publicerat:
2014-06-15,
20.09
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Evra startar

Frankrike går in i VM 21.00 då man möter Honduras. Patrice Evra startar, föga överraskande, som vänsterback för Frankrike.

Publicerat:
2014-06-15,
20.04
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Valencia förlorade

Schweiz sänkte Ecuador på övertid i dagens första VM-match. Antonio Valencia spelade hela matchen för Ecuador men var inte så värst bra.

Det började bra för Ecuador som tog ledningen halvvägs in i den första halvleken då en omarkerad Enner Valencia fick stå omarkerad på en frispark. Schweiz kom dock tillbaka och kunde kvitter tidigt i den andra halvleken på hörna genom Mehmedi på hörna. Antonio Valencia var nära att styra undan bollen innan den nådde Mehmedi men han nådde inte riktigt upp.

Schweiz gjorde sedan ett mål som felaktigt blev bortdömt och vi såg ut att gå mot VM:s första oavgjorda match. På övertid kom Antonio Valencia runt på högerkanten och levererade ett bra inlägg. Behrami stod dock för en utmärkt brytning och istället kunde Schweiz kontra in segermålet i matchens sista minut.

Antonio Valencia spelade hela matchen men han var tyvärr dålig.

Publicerat:
2014-06-15,
18.37
Publicerat av:
Mikael Österdahl

De Gea uppges vara skadad

Spansk radio rapporterar ikväll att David de Gea är höftskadad. Skadan innebär att han inte kommer att kunna spela varken mot Chile eller Australien.

Publicerat:
2014-06-15,
17.11
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Valencia startar mot Schweiz

Antonio Valencias VM inleds ikväll då Ecuador möter Schweiz. Han tar förstås en plats i startelvan. Matchen börjar 18.00.

Uppdatering: Trots att Enner Valencia står som lagkapten i laguppställningen ovan är det förstås Uniteds Antonio Valencia som är lagkapten i Ecuador. Detta är även korrigerat på Fifa.com.

Publicerat:
2014-06-15,
17.09
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Scholes: England tog inte hand om Pirlo

Paul Scholes bloggar om Englands förlust mot Italien och han tycker att det var en uppmuntrande insats av England, som dock misslyckades med att ta hand om Andrea Pirlo.

Scholes var imponerad av Raheem Sterling, Roos Barkley och Daniel Sturridge. Han tycker att Wayne Rooney borde ha spelat som anfallare och att Danny Welbeck blev utbytt för tidigt.

Läs hela blogginlägget här.

Publicerat:
2014-06-15,
04.56
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Förlust för Kagawa

Manchester Uniteds Shinji Kagawa spelade 86 minuter då Japan förlorade med 2-1 mot Elfenbenskusten. Han var involverad i det japanska ledningsmålet med en andraassist.

Japan öppnade bra och trillade boll den första halvtimmen. Honda sköt läckert 1-0 framspelad av Nagatomo, som fick bollen av Kagawa.

Kagawa startade liksom Japan bra och var mycket involverad i spelet den första halvtimmen. Därefter tappade både han och Japan och i andra halvlek var Kagawa i stort sett osynlig.

Elfenbenskusten var större och starkare i andra halvleken. Bony nickade in 1-1 i den 64:e minuten och 99 sekunder senare gjorde Gervinho 2-1 på nick efter en målvaktstavla. Därefter var segern egentligen aldrig hotad och matchen var betydligt ojämnare än resultatet indikerar.

Japans möjligheter till avancemang får nu bedömas som små. De måste vinna mot Grekland i nästa omgång för att inte vara helt avsågade och förmodligen måste de också vinna mot gruppfavoriten Colombia i den sista omgången.

Publicerat:
2014-06-15,
02.18
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Kagawa startar för Japan

Shinji Kagawa inleder sin VM-turnering då Japan möter Elfenbenskusten. Kagawa spelar förstås från start för Japan. Matchen börjar 03.00.

Publicerat:
2014-06-15,
02.15
Publicerat av:
Mikael Österdahl

England förlorade mot Italien

England stod för en hygglig insats men räckte i slutändan inte till mot Italien, som vann med 2-1. Wayne Rooney spelade hela matchen och stod för en assist. Danny Welbeck spelade en timme.

Det var ett Engelskt landslag som fokuserade på fart och ungdomlig entusiasm, framför allt i form av trion Sterling, Sturridge och Welbeck. Även om det blev en förlust så fanns det en del positiva tecken i det engelska spelet.

Marchisio gav Italien ledningen efter en variant på hörna efter 35 minuter. England kvitterade emellertid nästan omgående. Sterling vann bollen på mitten och hittade Rooney på vänsterkanten med en djupledsboll. Rooney följde upp med ett briljant inlägg som Sturridge enkelt kunde göra mål på.

I den andra halvleken avgjorde dock Balotelli för Italien och England hade inget svar.

Welbeck gjorde en bra insats som högerytter i den första halvleken. Han var emellertid något försiktig i vissa beslut då han valde en enkel passning istället för att utmana. I andra halvleken fick han flytta över på vänsterkanten och blev då mindre involverad i spelet innan han blev utbytt.

Rooney inledde på vänsterkanten och även om han stod för en assist så var han mestadels ineffektiv. I andra halvleken bytte han kant med Welbeck och flyttade senare in centralt. Han hade en riktigt bra chans att göra mål men sköt utanför. England behöver dock få in Rooney centralt och i en position där han får koncentrera sig på att försöka göra mål. Som det var i natt ödslade han mycket energi defensivt.

Phil Jones och Chris Smalling blev kvar på bänken hela matchen.

England möter nu Uruguay på torsdag.

Publicerat:
2014-06-14,
23.05
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Welbeck och Rooney startar

Manchester Uniteds Danny Welbeck och Wayne Rooney startar som väntat för England i nattens match mot Italien. Lika väntat är att Phil Jones och Chris Smalling börjar på bänken för England. Matchen börjar 00.00.

Mindre väntat i det engelska laget är att Sterling går in i startelvan, något som innebär att Rooney inleder på vänsterkanten.

Laget har varit i mina tankar en lång tid. Jag hade Raheem Sterling i laget innan han blev utvisad mot Ecuador, så jag har vetat ett tag vad jag ville göra,” kommenterade Roy Hodgson.

Den engelska gruppen inleddes med en skräll då Costa Rica alldeles nyss vann med 3-1 mot Uruguay.

Publicerat:
2014-06-14,
16.42
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Phil Jones i selfiefail

Okej, nyhetsvärdet på det här är väl tveksamt, men allt behöver inte alltid vara så allvarligt. Phil Jones försökte igår lägga upp en selfie på sig själv tillsammans med det engelska landslaget. Tyvärr verkar han ha missförstått konceptet selfie (dvs. att man fotograferar sig själv) och dessutom hur man twittrar bilder.

Publicerat:
2014-06-14,
00.37
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Adnan: 2006 är mitt första VM-minne

Jag tror det var 2006, det var Frankrike mot Italien när Zidane gjorde en Panenka. Det var, tror jag, den första VM-turneringen som jag tittade på.

Alla länder kan vinna det eftersom det är VM. Du måste ge allting. Jag har alltid sagt, om du ger allting du har på planen så kan du ha en chans att gå vidare och du vet aldrig i VM.

Läs mer och se ett videoklipp på Manutd.com.

Publicerat:
2014-06-14,
00.29
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Van Persie: Det var Van Gaals förtjänst

Ja, otroligt. Det är en dröm som blir verklighet för hela Nederländerna. Det är oförklarligt. Sånt händer och vi ska bara njuta av det allihop. Det är fantastiskt och sen är det ju tre poäng. Men vi måste fortsätta, det är verkligheten.

Det [första målet] var ett fint ögonblick. Det var skönt att få målet strax före paus. Det var ett fantastiskt ögonblick när vi gjorde 2-1. Det kom efter 53 minuter och var ett dråpslag för dem. Vi fortsatte bara och vi lät oss inte nöjas med det. Vi körde på och gjorde 3-1. Man kan säga att alla var väldigt pigga.

Ja, vi har tränat på det i veckan. Det är [Van Gaals] förtjänst, det är hans taktik. Om man ser på hur han har förberett oss och tänkt sig hur matchen skulle bli så blev det precis så det är otroligt. Det gick precis som tränarstaben hade förutspått.

Publicerat:
2014-06-14,
00.00
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Den flygande holländaren

Det var ett speciellt mål. Och ett speciellt firande.

Publicerat:
2014-06-13,
23.52
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Welbeck är spelklar

På dagens presskonferens berättade Roy Hodgson att Danny Welbeck är spelklar igen efter sin skada.

Publicerat:
2014-06-13,
23.51
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Van Persie tvåmålsskytt i utklassningsseger

Holland fullkomligen krossade Spanien i en fantastisk fotbollsmatch. Segern skrevs till 5-1, trots att Spanien gjorde matchens första mål. Robin van Persie gjorde två mål för Holland.

Sneijder fick den första målchansen då han kom fri mot Casillas men han missade. Istället slog Xavi en utmärkt passning till Costa som lurade domaren och fixade en straff till Spanien. Alonso satte straffen i mål och det såg ut att bli en väntat spansk seger.

I slutet av den första halvleken slog dock Daley Blind en fenomenal passning till Manchester Uniteds Robin van Persie, som med en utsökt språngnick kvitterade för Holland. En kandidat till turneringens mål! Efter målet sprintade Van Persie till Louis van Gaal och paret försökte sig på en high-five. Denna blev förvisso misslyckad men det var ändå vackert att se.

I den andra halvleken blev det en match där Holland fullkomligen förnedrade Spanien. Blind hittade Robben som sköt 2-1. Strax därefter dunkade Van Persie bollen i ribban med ett volleyskott.

Holland skulle dock göra 3-1 kort därefter. Sneijder tog hand om en frispark på vänsterkanten och lyfte in den mot bortre stolpen. Van Persie var uppe och störde Casillas som agerade svagt och bollen föll till De Vrij som kunde spela in bollen i mål. Spanien fick ett mål bortdömt för offside. Holland fortsatte framåt och den spanska målvakten Casillas stod för ett nytt misstag då han spelade fram Van Persie som kunde göra 4-1. Holland skulle till slut vinna med 5-1, då även Robben blev tvåmålsskytt.

Med andra ord en utmärkt VM-premiär för Manchester Uniteds nya manager Louis van Gaal.

David de Gea och Juan Mata blev kvar på den spanska bänken hela matchen. De Gea lär dock ha stärkt sina möjligheter till speltid då Casillas var riktigt dålig.

Publicerat:
2014-06-13,
20.16
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Van Persie startar, De Gea och Mata på bänken

Louis van Gaal avslöjade den holländska startelvan redan igår och det är förstås lagkapten Robin van Persie som leder det holländska anfallet. Van Persies lagkamrater i Manchester United David de Gea och Juan Mata får som väntat börja på bänken. Matchen börjar 21.00.

Publicerat:
2014-06-13,
20.12
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Chicharito målsumpande inhoppare i mexikansk seger

Mexiko inledde VM med att vinna med 1-0 mot Kamerun. Allt tyder på att det blir en avgörande match om andraplatsen i gruppen då Mexiko möter Kroatien i den tredje omgången.

I en regnblöt match trodde Mexiko två gånger om att de hade tagit ledningen i den första halvleken. Linjedomaren viftade emellertid för offside, helt felaktigt, och det stod 0-0 i halvtid.

Mexiko slogs dock inte ned av de felaktiga domsluten och tog ledningen i andra halvlek efter ett snyggt anfall. Dos Santos avslutade svagt i fritt läge och målvakten kunde rädd. Peralta höll sig emellertid framme på returen och kunde rulla in bollen i öppet mål.

Javier Hernandez började på avbytarbänken och fick komma in efter 74 minuter. Inledningsvis var han inte alls involverad i spelet och han fick mest löpa på sneda djupledsbollar. På tilläggstid fick han emellertid en jättechans – som kan ses i nedanstående video – att skjuta 2-0 till Mexiko men han sköt högt över från nära håll. Nu räckte det ändå för Mexiko som alltså vann med 1-0, men Hernandez chanser att starta matcher i VM stärktes knappast efter den missen.

Publicerat:
2014-06-13,
17.01
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Hernandez på bänken

Precis som Mexikos förbundskapten avslöjade redan igår börjar Javier Hernandez på bänken ikväll. Avspark 18.00.

Publicerat:
2014-06-13,
00.49
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Hernandez på bänken mot Kamerun

Mexikos förbundskapten Miguel Herrera har valt Oribe Peralta och Giovani dos Santos som anfallare i Mexikos VM-premiär. Detta betyder att Javier Hernandez börjar på bänken.
Läs mer på Fifa.com.

Publicerat:
2014-06-13,
00.47
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Van Gaal: United en bra distraktion

Louis van Gaal har pratat inför fredagens match mellan Holland och Spanien och han förklarar att uppståndelsen kring att han nu är manager för United kan vara en bra distraktion för landslaget.

Frågan om Manchester United? Det finns en tid och en plats. Jag tycker inte att det här är platsen. VM är ett mästerskap klubbar inte deltar i, så jag är fullt fokuserad på landslaget.

Distraktion? Det kan vara en distraktion. Men, för till exempel spelarna – när var det? på måndag eftermiddag och tisdag morgon – jag gav dem lite ledig tid, bara för att komma ut. Du kan inte monotont fokusera på VM, så kanske Manchester United var en bra distraktion. Du kan inte vara fullt fokuserad på fotboll i fem veckor.

Läs mer på Mirror.co.uk.

Van Gaal har också avslöjat den holländska startelvan för premiärmatchen och Robin van Persie startar förstås.

Publicerat:
2014-06-12,
15.33
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Länktips: Intervju med Juan Mata

Sid Lowe intervjuar Juan Mata i The Guardian.

Publicerat:
2014-06-12,
15.25
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Scholes: Barkley måste starta

Den här veckan skriver Paul Scholes i sin blogg om det engelska landslaget.

  • Ross Barkley måste starta.
  • Scholes jämför också Barkley med en ung Wayne Rooney.
  • Det här kan bara vara jag, men hur spelar England fotboll? Jag vet inte.
  • Scholes tycker att även Raheem Sterling bör starta. Det finns ingen anledning att ta med spelare för att ge dem erfarenhet.
  • Scholes engelska startelva: Hart; Johnson, Cahill, Jagielka, Baines; Gerrard, Barkley; Sturridge, Welbeck, Sterling; Rooney.
  • Scholes tror att hans elva hade spelat lika mot Italien i en match med många mål. Den elva han tror att Roy Hodgson väljer menar han kommer att spela lika i en match med få mål.
  • Scholes tror att Fred, som inte är världsklass, vinner skytteligan.

Läs hela blogginlägget här.

Publicerat:
2014-06-12,
15.18
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Hernandez: Glad att bara vara i truppen

Javier Hernandez ser inte ut att vara förstaval i Mexikos anfall i VM men han är inte den som tänker klaga.

Jag har aldrig tagit en säker plats för givet, inte ens om det är i reserverna. På inget sätt känner jag mig som ett förstaval. Men jag försöker aldrig nöja mig med vad jag har.

Givetvis vill varje fotbollsspelare spela och om jag får chansen kommer jag att döda mig själv på planen eftersom jag kämpade alla dessa år för att vara i VM. Det enkla faktum att jag är i truppen gör mig glad och väldigt motiverad. Det här är en ny dröm och jag försöker att njuta av det maximalt.

Läs mer på Skysports.com.

Publicerat:
2014-06-12,
15.09
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Kagawa inför VM

Jag kommer bara att göra mig redo för att visa mina prestationer. Jag tycker inte att jag ska vara för girig. Jag gör bara mig själv redo för den första matchen på ett lugnt sätt. Jag kommer att spela och hålla mig själv kontrollerad. Jag förbereder mig för det. Men vem vet? Du kanske känner dig nervös eller överväldigad. Du vet aldrig hur du faktiskt känner innan du kommer dit.

Igen, jag försöker att inte fantisera eller vara besatt. Låt oss säga, jag försöker att inte föreställa mig själv som tremålsskytt i den första matchen. Jag tycker bara att det är bäst om jag kan visa vad jag går för, lämna mitt ego åt sidan.

Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-06-11,
23.54
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Rooney: Scholes kommentarer är konstiga

Wayne Rooney blev nyligen kritiserad av Paul Scholes, som menar att Rooney kan ha passerat zenit i sin karriär. Rooney håller inte med om kritiken.

Han var en fantastisk spelare i Man United, men jag har aldrig haft hans telefonnummer och han har aldrig haft mitt. Jag är säker på att han har upprört mycket folk i Man United, eftersom de såg mig som värdig att skriva på ett nytt avtal i klubben, så de har givetvis en annan åsikt än Paul. Men du måste fråga honom. Jag håller inte med om vad han sa. Oavsett om de är berättigade kommentarer eller inte måste du fråga honom.

Det är väldigt konstigt, väldigt konstigt. Men jag är säker på att han har sina anledningar för det. Han är antagligen den bästa spelaren jag någonsin har spelat med. Så jag kommer inte att kritisera honom som en spelare, men jag håller inte med om hans poäng. Jag tycker att det är konstigt.

Läs mer på Theguardian.com.

Publicerat:
2014-06-11,
20.12
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Rooney: Welbeck kommer att vara okej

Danny Welbeck missade dagens engelska träning efter att ha skadat sig på gårdagens träning. Enligt Wayne Rooney, som pratade på en presskonferens, kommer Welbeck dock att kunna delta i Englands premiärmatch mot Italien.

Danny kommer att vara okej. Jag är säker på att han kommer att vara redo för lördag. Han riskerade bara ingenting på träning idag. Han kommer att träna på fredag och vara tillgänglig, är jag säker på.

Rooney själv säger att han är redo för turneringen.

Jag känner mig 100 procent i form och redo för den här turneringen. Jag kommer att ge allting jag kan för att försöka hjälpa laget. Det är så mycket skicklighet i laget, det är en glädje att vara del av. Jag känner att jag fortfarande har en massiv roll att spela i det här laget och jag vill göra det. Jag tycker att vi alla kan vara väldigt exalterade.

Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-06-11,
16.30
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Welbeck inte med på träningen

Publicerat:
2014-06-11,
13.41
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Två assist av Nani

Portugal vann enkelt med 5-1 mot Irland i New Jersey. Cristiano Ronaldo var tillbaka i startelvan vilket innebar att Nani förpassades till bänken.

Nani kom in efter 65 minuter, då han ersatte just Ronaldo, vid ställningen 3-1. Det blev ett lyckat inhopp för Nani som stod för två assist då Portugal gick upp till 5-1. Nani hade själv en boll inne för 6-1 men det blev underkänt på grund av offside. Han torde ändå ha stärkt sina chanser att ingå i startelvan i VM.

Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-06-11,
13.37
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Welbeck skadad, premiären i fara

Danny Welbeck haltade ut från den engelska landslagsträningen på tisdagen. Uppgifter säger nu att Manchester Uniteds anfallare riskerar att missa Englands premiärmatch i VM. Welbeck har annars förmodats vara en startspelare för England.
Läs mer på Theguardian.com.

Publicerat:
2014-06-09,
14.33
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Evra i utklassning

Frankrike fullkomligen krossade Jamaica igår kväll, man vann med hela 8-0. Patrice Evra spelade hela matchen och han får förmodas ha en given plats i startelvan i VM. Mot Jamaica fick han dessutom en assist på Matuidis 6-0-mål.

Publicerat:
2014-06-09,
14.30
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Van Persie: Jag har haft ont i sex år

Robin van Persie gick ut med skadekänning i den senaste träningsmatchen. Anfallaren tycker emellertid inte att det är något att orda om och han säger att han är redo för VM.

Jag kan inte minnas en match de senaste fem eller sex åren där jag inte har känt smärta någonstans. Att jag klagade på ljumskarna kan du inte ens kalla en skada. Jag har haft så många sådana problem. Jag är inte längre störd av mina ljumskar och jag har kunnat ge allt på träningarna. Jag är helt redo för matchen mot Spanien. Spanien är ett bra lag, men det är vi också.

Läs mer på Skysports.com.

Publicerat:
2014-06-08,
13.13
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Rooney och Welbeck startade i mållös match

England gjorde ingen stor match mot Honduras i Miami. Matchen, som stördes av ett långt uppehåll på grund av åskoväder, blev mållös.

Wayne Rooney spelade den första halvleken medan Danny Welbeck spelade 79 minuter. Phil Jones och Chris Smalling blev kvar på avbytarbänken.

Publicerat:
2014-06-08,
13.11
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Landslagsdebut för Januzaj – igen

Adnan Januzajs landslagdebut mot Luxemburg underkändes av Fifa då Belgien gjorde sju byten i matchen. Igår kväll fick Januzaj emellertid göra debut på riktigt då Belgien vann med 1-0 mot Tunisien.

Marouane Fellaini spelade första halvlek för Belgien i en roll som släpande anfallare. Han stod emellertid inte för någon stor insats.

I mitten på den första halvleken blev det ett långt uppehåll på grund av en extrem hagelstorm.

Januzaj kom in då det återstod en kvart och han livade upp det belgiska anfallsspelet. Matchens enda mål kom också då Januzaj var på planen då Fellainis ersättare Mertens avgjorde matchen.

Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-06-08,
13.04
Publicerat av:
Mikael Österdahl

De Gea debuterade i landslaget

David de Gea fick äntligen debutera i landslaget då Spanien igår kväll vann med 2-0 mot El Salvador. De Gea ersatte Casillas då återstod sju minuter. Hans landslagsdebut var tämligen händelsefattig – han hade bara bollkontakt vid två tillfällen och han behövde inte göra något avancerat ingripande.

Juan Mata satt på bänken hela matchen.

Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-06-07,
16.53
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Nani vann mot Chichartio

Portugal besegrade i natt Mexiko med 1-0 i Massachusetts. Bruno Alves gjorde matchens enda mål i den tredje tilläggsminuten.

Nani spelade hela matchen för Portugal. Javier Hernandez började på bänken men kom in efter 58 minuter och Mexikos anfallsspel rapporteras ha förbättrats med Hernandez på planen.

Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-06-07,
16.49
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Kagawa målskytt igen

Shinji Kagawa fortsätter att visa fin form i det japanska landslaget. I nattens match mot Zambia i Tampa noterades han i målprotokollet för andra matchen i rad. Något överraskande spelade Kagawa toppforward i matchen som Japan vann med 4-3.

Zambia gick upp till 2-0 den första halvtimmen innan Honda kunde reducera före halvtidssignalen. Med en kvart kvar att spela stod så Kagawa för kvitteringsmålet och minuten senare sköt Honda 3-2. Kagawa blev utbytt efter 77 minuter.

Under en dramatisk avslutning kvitterade Zambia i den 89:e minuten men Japan hittade ett segermål på tilläggstid.

Kagawa var emellertid inte speciellt nöjd efter matchen.

Det betyder mycket för mig att göra mål två matcher i rad eftersom jag vill spela i VM i bra form. Men vår kvalitet, både för mig själv och för oss som ett lag, var inte speciellt bra idag.

Hade det här varit den första matchen i VM kunde det ha varit en svår situation att vända matchen från underläge 2-0. Det var kanske bra att det hände innan turneringen. Vi behöver komma i form innan vi kommer till Brasilien. Men med mitt sinne fokuserat för en vecka till innan VM börjar vet jag att jag kommer att vara redo.

Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-06-06,
01.11
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Sonen om Uniteds första VM-spelare

John Aston Senior blev Manchester Uniteds första VM-spelare då han representerade England i VM i Chile 1950. Manutd.com har pratat med John Aston Junior, som själv representerade United 187 gånger och vann ligan 1967 och Europacupen 1968, om Aston Senior.

Min pappa var en vänsterback som också spelade anfallare för klubben när vi hade problem däruppe. Min pappa var en annorlunda spelare mot mig. Han var mycket större fysiskt än jag var och väldigt mycket en old school-typ. Det är väldigt svårt att sätta ord på det men han var en mycket kraftigare än mig.

Det var en annan sport och en annan era då. Det andra världskriget utgjorde givetvis en del av den eran och när han kom tillbaka från armén, efter att ha varit i flottan, var han i klubben som en av de ursprungliga Busby Babes.

Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-06-05,
16.36
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Valencia ber om ursäkt

Efter att ha blivit utvisad mot England igår bad Antonio Valencia sitt land, sina lagkamrater och sina ledare om ursäkt via Twitter. Notabelt är att Raheem Sterling inte får en ursäkt och då Valencia skriver att det viktigaste är att han mår bra kan man tolka det som att han var rädd för att bli skadad av Sterlings vansinnestackling.

Publicerat:
2014-06-05,
16.22
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Van Persie: Jag skulle inte kalla det en skada

Jag skulle inte kalla det en skada. Jag gick ut som en försiktighetsåtgärd. Det byggdes upp under matchen så beslutade att det var vettigt att gå av.

Läs mer på Skysports.com.

Publicerat:
2014-06-04,
23.41
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Ingen avstängning för Valencia

Publicerat:
2014-06-04,
23.18
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Rooney målskytt, Valencia utvisad

Fem Unitedspelare var i aktion då England ikväll spelade 2-2 mot Ecuador i Miami. Det var en dramatisk match där den andra Valencia – han som heter Enner i förnamn – gav Ecuador ledningen redan efter åtta minuter.

Manchester Uniteds Wayne Rooney kvitterade efter en halvtimme. Rooney rullade in bollen i ett öppet mål sedan Ricky Lambert misslyckats med att träffa det öppna målet men lyckades med att träffa stolpen.

Lambert tog revansch och sköt 2-1 tidigt i den andra halvleken. Ecuador skulle dock kvittera, efter 70 minuter, med matchens snyggaste mål då Michael Arroyo placerade bollen i krysset med ett skott från distans. Antonio Valencia fick en assist på målet.

Matchens mest notabla händelse kom emellertid efter 79 minuter då Raheem Sterling försökte sparka bort Antonio Valencia från VM med en våldsam glidtackling. Valencia blev duktigt förbannad och reagerade genom att först knuffa Sterling och sedan ta ett hastigt strypgrepp på engelsmannen. Båda spelarna blev utvisade och kan eventuellt riskera en avstängning i VM.

Phil Jones och Chris Smalling spelade hela matchen som mittbackar för England. Rooney gick ut efter 65 minuter, då han ersattes av Sterling. Danny Welbeck fick ett kort inhopp då han ersatte Lambert i den 84:e minuten.

Publicerat:
2014-06-04,
23.03
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Van Gaal och Van Persie vann mot Wales, som inte spelade Lawrence

Louis van Gaals och Robin van Persies holländska landslag tog en enkel seger mot Wales i Amsterdam. Matchen slutade 2-0 till Holland, som med bättre skärpa i avslutningarna hade gjort fler mål.

Van Persie spelade den första halvleken. Anfallaren låg bakom 1-0-målet då han tvingade målvakten att lämna retur på ett hårt skott i dålig vinkel. Arjen Robben kunde placera returen i mål. Van Persie blev utbytt i halvtid och hade ont i sina ljumskar. Det ska emellertid inte röra sig om något som äventyrar hans VM-spel.

Jeremain Lens gjorde 2-0 i den andra halvleken.

Louis van Gaal frångick sin 3-5-2-uppställning den här kvällen och valde istället att spela 4-4-2 med ett diamantformat mittfält. Återstår att se hur han matchar Holland i VM och framför allt hur han matchar Manchester United.

Tom Lawrence fick tyvärr inte chansen att imponera på sin nya manager. Yttern som debuterade för United mot Hull i maj blev kvar på bänken hela matchen och får därmed vänta på landslagsdebuten.

Publicerat:
2014-06-04,
16.04
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Januzajs landslagsdebut underkänd

Adnan Januzaj trodde att han hade gjort landslagsdebut då Belgien vann med 5-1 mot Luxemburg. Den matchen har emellertid underkänts då Belgiens förbundskapten Marc Wilmots gjorde sju byten, medan Fifa endast tillåter sex byten i officiella landskamper.
Läs mer på Demorgen.be.

Att Januzaj blev av med landslagsdebuten betyder att Nordirlands Luke McCullough blev den hundrade landslagsmannen från Manchester Uniteds akademi.

Publicerat:
2014-06-04,
15.57
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Hernandez från start i förlustmatch

Efter att ha inlett på bänken i de två första träningsmatcherna fick Javier Hernandez i natt starta för Mexiko i träningsmatchen mot Bosnien och Hercegovina. Tyvärr för Hernandez så blev det en förlust för Mexiko. Bosnien och Hercegovina vann med 1-0 efter mål av Izet Hajrovic. Hernandez spelade 81 minuter och hade Mexikos bästa målchans men han stoppades av stolpen.
Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-06-04,
15.50
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Van Gaal: Van Persie är inte helt fit

Han kommer från en skada, ni vet det. Vi byggde upp honom redan på vårt förbund, vår medicinska avdelning. Det var med David Moyes tillåtelse. Så vi kunde kontrollera honom. Han har jobbat väldigt hårt. Sedan spelade han två matcher i 20 eller 30 minuter och i den sista matchen 30 minuter.

Vi förväntade oss inte det då skadan var svår. Den var inte så enkel. De Guzman var mycket lättare tycker jag. Van Persie hade en tung skada. Så jag tycker givetvis är han inte 100 procent fit. Han är inte 100 procent fit. Men han kan spela.

Läs mer på Mirror.co.uk.

Publicerat:
2014-06-04,
15.40
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Hodgson bekräftar att Rooney startar mot Ecuador

Roy Hodgson bekräftar att Wayne Rooney kommer att spela från start i kvällens träningsmatch mot Ecuador.

Det är ganska enkelt. Han spelade bara 60 minuter häromdagen. Han spelade inte många matcher innan han anslöt till landslaget. Vi tror att han är på väg att få tillbaka sin matchform och vi tror att starta matchen och spela en del kommer att vara till hans fördel.

Vi får se hur länge han kommer att spela, det kommer att baseras på hur vi tycker att hans form utvecklar sig. Wayne kan spela på flera positioner och han kommer att spela i den position som vi tror kommer att passa laget och som han är kapabel att spela.

Läs mer på Manutd.com.

Phil Jones och Chris Smalling förväntas starta som mittbackar ikväll medan Danny Welbeck förväntas börja på bänken. Detta då Hodgson vill använda de spelare som inte startade mot Peru.

Ett stalltips är att Antonio Valencia startar för Ecuador, då han började på bänken mot Mexiko.

Publicerat:
2014-06-03,
15.44
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Kagawa avgjorde mot Costa Rica

Manchester Uniteds Shinji Kagawa sköt segermålet när Japan besegrade Costa Rica med 3-1 i Tampa. Kagawa startade till vänster i en 4-2-3-uppställning och spelade hela matchen. Costa Rica tog ledningen genom Ruiz efter en halvtimme. Endo kvitterade då en timme var spelad.

I den 80:e minuten gjorde Kagawa segermålet. Han drev bollen framåt, väggspelade med Kakitani och kunde därefter placera bollen i mål. Målet visar hur Kagawa ska spela fotboll, tyvärr är det sällan vi har fått se honom agera så i United.

Kakitani sköt sedan 3-1 på tilläggstid.

Kagawas mål från 3.03.

Publicerat:
2014-06-03,
15.35
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Valencia klar för VM

Det kommer förstås inte som någon chock alls att Antonio Valencia fick en av de 23 platserna i den ecuadorianska VM-truppen.
Läs mer på Fifa.com.

Publicerat:
2014-06-02,
14.29
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Jones gör comeback på onsdag

Phil Jones är kvitt sina skadeproblem och Roy Hodgson bekräftar att mittbacken kommer att starta i onsdagens träningsmatch mot Ecuador.

[Phil Jones och Alex Oxlade-Chamberlain] kommer båda att spela från start. De kunde båda ha spelat mot Peru, men vi tyckte att en extra dags träning skulle vara bättre för dem än att vara på bänken.

Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-06-02,
13.43
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Video: Tom Lawrence om debuten i United och en potentiell landslagsdebut

Publicerat:
2014-06-01,
23.00
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Frankrike spelade 1-1 mot Paraguay

Patrice Evra spelade hela matchen när Frankrike ikväll spelade 1-1 mot Paraguay i en träningsmatch. Matchen var länge mållös och Antoine Griezmann såg ut att ha avgjort när han gjorde 1-0. Paraguay kunde dock kvittera genom Victor Caceres.

Publicerat:
2014-06-01,
22.43
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Belgien vann i Sverige

Belgien fortsätter att vinna i uppladdningen inför sommarens VM. Ikväll besegrades Sverige med 2-0. Tyvärr var dock Marc Wilmots inte alls Unitedvänlig den här kvällen. Adnan Januzaj fick sitta kvar på bänken hela matchen. Marouane Fellaini ersatte Eden Hazard efter dennes 2-0-mål. Fellaini hann inte uträtta någonting av värde, även om han var involverad i en situation där Andreas Granqvist fick ont. Romelu Lukaku gjorde Belgiens första mål.

Publicerat:
2014-06-01,
22.34
Publicerat av:
Mikael Österdahl

England fyra i Toulon

Det engelska U20-landslaget avslutade med att förlora med 1-0 mot Portugal i turneringen i Toulon. Därmed slutade laget fyra i turneringen. Will Keane blev inbytt efter 65 minuter, nio minuter efter Portugals ledningsmål. Michael Keane fick inte spela i den avslutande matchen.

Läs mer på Thefa.com.

Turneringen vanns av Brasilien som slog Frankrike med 5-2 i finalen.

Publicerat:
2014-06-01,
20.33
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Tom Lawrence med lagkamrater i det walesiska landslaget

Publicerat:
2014-06-01,
16.10
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Sverige mot Adnan Januzaj ikväll

I want to tell you,
I might as well do,
About a boy who can do anything,
He comes from Belgium,
His name is Adnan,
Januzaj, Januzaj, Januzaj!

Publicerat:
2014-06-01,
13.20
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Michael Keane om turneringen i Toulon och sin bror

Englands U20-landslag spelar i eftermiddag match om tredjepris i Toulon. Manchester Uniteds Michael Keane har pratat om turneringen.

Vi visste innan turneringen att vi i stort sett skulle behöva vinna varje match om vi ville gå till final. Det var vårt mål, det är bara beklagligt att vi inte kunde göra det. Jag tycker inte att vi har spelat så bra här ute som vi har gjort när vi har varit i England.

Jag tycker att det delvis beror på förhållandena, eftersom vi inte är vana att spela på väldigt torra planer. Det är inte en ursäkt, eftersom båda lagen måste spela på det, men andra lag kan vara lite mer vana med det än oss. Jag tycker att vi har gjort det okej men det finns fortfarande stort utrymme för förbättring.

Efter lång skadefrånvaro är Michaels tvillingbror Will nu tillbaka i det engelska ungdomslandslaget, vilket Michael förstås uppskattar.

Det är bra att ha honom tillbaka. Givetvis var han skadad ett tag så jag fick inte spela med honom under ett par år så det är bra att han är här. Han känner alla grabbarna från de yngre åldersgrupperna eftersom han alltid var här då och det var bra att spela med honom, jag har inte gjort det på ett tag och jag tyckte att han gjorde det bra.

Det var tufft [under hans skada] och givetvis var hela familjen väldigt besviken för hans skull, då han var en sådan höjdpunkt i sin karriär och på väg att försöka slå sig in i Uniteds a-lag. Det kunde egentligen inte ha hänt vid ett sämre tillfälle, men du måste ta dessa saker som de kommer.

Han har tagit sig igenom det väldigt bra. Förhoppningsvis har han haft några månader att ta sig tillbaka in i det, och han kommer att ha en bra försäsong så att han kan börja om igen.

Läs mer på Thefa.com.

Publicerat:
2014-06-01,
13.10
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mexiko vann mot Ecuador

Det skulle vara en kamp mellan Javier Hernandez och Antonio Valencia när Mexiko mötte Ecuador i Texas. Det blev emellertid inte mycket med det, då båda spelarna inledde på bänken. Valencia kom in efter en timme medan Hernandez blev inbytt efter 67 minuter. Kort efter Hernandez inhopp gick Mexiko från 1-0 till 3-0, innan Ecuador kunde reducera. Matchen slutade 3-1 till Mexiko.

Publicerat:
2014-06-01,
13.05
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Nani från start när Portugal kryssade mot Grekland

Portugal spelade igår 0-0 mot Grekland i en träningsmatch. Manchester Uniteds Nani startade matchen på Portugals högerkant och han uppges ha varit planens bästa spelare. Han blev utbytt efter 74 minuter då han ersattes av Rafa Silva – icke att förväxla med Rafael da Silva.

Våra vänner på United.no har granskat Nanis insats.

Publicerat:
2014-06-01,
13.02
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Van Persie målskytt när Holland vann

Louis van Gaals och Robin van Persies Holland fortsätter att vinna i VM-uppladdningen. Igår besegrades Ghana med 1-0 i Rotterdam. Uniteds Van Persie gjorde matchens enda mål, redan efter fem minuter då han serverades öppet mål. Lagkaptenen spelade 74 minuter.

Våra vänner på United.no har granskat Van Persies insats.

Publicerat:
2014-05-31,
17.25
Publicerat av:
Mikael Österdahl

De Gea glad för VM-chansen

Publicerat:
2014-05-31,
15.11
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Van Persie till VM

Louis van Gaal presenterade idag den slutgiltiga holländska VM-truppen. Efter vad vi får förmoda var veckor av extrem nervositet kan nu Robin van Persie äntligen andas ut då han fick en av platserna i truppen.

Läs mer på Fifa.com.

Att Juan Mata (se nedan) och Van Persie nu officiellt är VM-klara gör att vi kan konkludera att det, med reservation för skador (och eventuella nyförvärv – ja, vi tittar på dig Luke Shaw), blir 14 Unitedspelare i sommarens VM. (Ecuador har fortfarande inte bekräftat sin VM-trupp men det får ses som självklart att Antonio Valencia får en av de 23 platserna.)

Publicerat:
2014-05-31,
15.05
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mata och De Gea till VM

Förbundskapten Vicente del Bosque presenterade idag de 23 spelare som ska representera Spanien i VM. Det var glädjande besked för Manchester Uniteds Juan Mata som var en av spelarna som fick plats i truppen.

David de Gea var också en av spelarna i truppen, men hans VM-plats bekräftades redan då 30-mannatruppen presenterades för någon vecka sedan.

Läs mer på Fifa.com.

Publicerat:
2014-05-31,
14.53
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Spanien besegrade Bolivia

Spanien vann igår med 2-0 mot Bolivia i en träningsmatch. Juan Mata spelade från start för Spanien men blev utbytt i halvtid, då det fortfarande stod 0-0. David de Gea fick horribelt nog sitta på bänken hela matchen, och Spaniens bästa målvakt får därmed fortsätta att vänta på landslagsdebuten.

Våra vänner på United.no har granskat Matas insats.

Publicerat:
2014-05-31,
14.50
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Säker seger för England

Wayne Rooney, Danny Welbeck och Chris Smalling var igår i aktion för England i den första träningsmatchen inför VM. England tog en enkel seger – 3-0 – mot Peru på Wembley. Uniteds Phil Jones är fortfarande inte spelklar efter sin axelskada, men allt tyder på att han kommer att vara klar till VM.

Unitedspelarna var inte direktinvolverade i något av de engelska målen. Danny Welbeck var en av fyra engelsmän som spelade hela matchen och han startade på vänsterkanten. Det får nog ses som givet att Welbeck får speltid i VM men det är tveksamt om han ingår i startelvan när turneringen börjar.

Wayne Rooney spelade också från och spelade 66 minuter. Han är förstås given i startelvan i VM. Chris Smalling inledde på bänken men ersatte målskytten Phil Jagielka efter 73 minuter. Smalling lär få ägna sig åt bänkvärmning i VM.

Våra vänner på United.no har granskat Unitedspelarnas insatser.

Publicerat:
2014-05-31,
14.39
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Hernandez: Vi kan vinna VM

Det var en svår säsong för mig,” säger Uniteds mexikanska anfallare Javier Hernandez.

Jag kunde inte spela och jag kunde inte hjälpa mitt lag. Men nu är mitt huvud 100 procent med landslaget. Jag fokuserar bara på den här VM-turneringen, att göra mitt bästa för mina lagkamrater och mina tränare. Jag är väldigt glad och har massor av motivation. Vi vill att det ska vara en speciell tävling för oss och vi vill skriva historia.

Mexiko har dock fått en mycket tuff lottning. I gruppspelet får mexikanerna förmodligen slåss med Kroatien och Kamerun om andraplatsen bakom storfavoriten Brasilien. Lyckas man ta sig vidare från gruppspelet väntar förmodligen Holland eller Spanien – VM-finalisterna 2010 – i åttondelsfinal. Det är emellertid inget som bekymrar Chicharito.

Det finns ingen anledning att gå till en turnering och bara tänka: ‘Vi kommer att spela tre matcher.’ Våra huvuden och sinnen är inställda på att gå till final. Varje landslag har samma möjlighet att vinna VM. Det är en väldigt kort turnering och vad som helst kan hända.

Läs mer på Manchestereveningnews.co.uk.

Publicerat:
2014-05-31,
14.20
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Oavgjort igen för Keane och Keane

Englands U20-landslag spelade igår 1-1 mot Colombia i turneringen i Toulon. Resultatet innebär att England slutade tvåa i gruppen på fem poäng. Trean Sydkorea hade också fem poäng men England hade bättre målskillnad. Gruppen vanns av Brasilien som vann sina fyra matcher. Därmed väntar tredjeprismatch mot Portugal för England.

Will Keane spelade från start för England. Han blev utbytt i den 74:e minuten, kort efter Colombias kvittering. Michael Keane började på bänken men fick hoppa in redan efter 32 minuter då Eric Dier blev skadad.

Läs mer på Thefa.com.

Publicerat:
2014-05-29,
18.17
Publicerat av:
Mikael Österdahl

De Gea hoppas på landslagsdebut

Spanien möter Bolivia imorgon och David de Gea har då chansen att få debutera i det spanska landslaget.

Vi vet inte vem som kommer att spela mot Bolivia. Men vi måste vara redo ifall vi får chansen. Jag kan knappt vänta på att få göra min debut. Det är stor konkurrens i mål, men jag har trevligt och pressar mig själv till max på träning.

Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-05-29,
18.13
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Hernandez inhoppare när Mexiko vann

Mexiko vann med 3-0 mot Israel i en träningsmatch. Javier Hernandez spelade andra halvlek för Mexiko och var involverad i 3-0-målet.
Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-05-29,
00.24
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Keane och Keane spelade oavgjort

Det engelska U20-landslaget spelade på onsdagskvällen oavgjort mot Sydkorea i turneringen i Toulon. Michael Keane spelade hela matchen för England och var nära att nicka in 2-0 till England på en hörna i början på andra halvlek. Will Keane fick hoppa in i den 64:e minuten, då Sydkorea hade kvitterat till 1-1.

Resultatet innebär att England inte längre kan vinna turneringen. Om de undviker förlust i den sista gruppspelsmatchen mot Colombia på fredag slutar de dock tvåa i gruppen och får spela match om tredje pris.

Läs mer på Thefa.com.

Publicerat:
2014-05-27,
22.54
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Enkel seger för Evra

Patrice Evra spelade första halvleken då Frankrike vann med 4-0 mot Norge i en träningsmatch. Det stod 1-0 när Evra lämnade planen.

Publicerat:
2014-05-27,
14.42
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Kagawa spelade hela matchen när Japan vann

Japan vann med 1-0 i en träningsmatch mot Cypern. Manchester Uniteds Shinji Kagawa spelade hela matchen för Japan och var inblandad i förspelet till det japanska målet.

Den före detta Unitedjunioren Nicolas Ioannou var med i den cypriotiska truppen men fick inte spela och får därmed vänta på sin landslagsdebut.

Publicerat:
2014-05-27,
14.00
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Jones har börjat träna med boll

Phil Jones rehabilitering inför VM går åt rätt håll. Han har nu börjat träna med boll tillsammans med laget, även om han inte deltar i övningar med fysisk kontakt mellan spelarna.
Läs mer på Theguardian.com.

Publicerat:
2014-05-27,
13.34
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Januzaj om landslagsdebuten

Det är mitt jobb att spela med en touch, att dribbla, att underhålla publiken lite. Jag var inte under någon stor press. Jag är van att spela inför nästan 80 000 i Manchester United. Jag är nöjd med min debut.

Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-05-26,
22.54
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Förbundskaptenen om Januzaj

Publicerat:
2014-05-26,
22.46
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Belgien – Luxemburg 5-1

Belgien vann, som väntat, enkelt i kvällens träningsmatch mot Luxemburg. Till slut blev det 5-1 till hemmalaget, efter att Lukaku gjort tre mål.

Marouane Fellaini spelade, som en av fyra spelare, hela matchen för Belgien och assisterade Lukaku till 1-0-målet.

Mer intressant var ändå att Adnan Januzaj gjorde landslagsdebut för Belgien då han ersatte Hazard i halvtid. Januzaj var inte inblandad i något av målen men stod för en godkänd insats.

Publicerat:
2014-05-26,
22.09
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Förlust för U20-landslaget

Englands U20-landslag deltar i turneringen i Toulon. Ikväll förlorade de mot Brasilien med 2-1. Michael Keane spelade hela matchen. Will Keane, som anslöt till truppen inför dagens match, satt på bänken hela matchen.
Läs mer på Thefa.com.

Publicerat:
2014-05-26,
22.08
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Landslagsdebut för Januzaj

Adnan Januzaj gjorde ikväll landslagsdebut för Belgien då han ersatte Hazard i halvtid i träningslandskampen mot Luxemburg.

Marouane Fellaini spelade från start för Belgien och noterades för en assist på Belgiens första mål.

Matchen pågår. En dryg timme är spelad och Belgien leder med 3-1. Lukaku har gjort alla Belgiens mål.