Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ryktesbörsen: Juni 2014

I ryktesbörsen kastar vi ut meningslösa krav på trovärdighet och rimlighet. Här kommer vi att presentera ett urval av de rykten som florerar runt United.

I ryktesbörsen publicerar vi rykten om spelarövergångar och kontraktsdiskussion. Eventuella rykten kring Uniteds manager, skador, landslagsspel och vad det nu kan vara kör vi i nyhetsbörsen.


  • Mittfältaren Ander Herrera blev sommarens första nyförvärv.
  • Kort efter att Herrera presenterades blev Luke Shaw också klar för Manchester United.
  • Antonio Valencia har förlängt sitt kontrakt med United.
  • Alexander Buttner är klar för Dynamo Moskva.
  • Annars framstår Bastian Schweinsteiger för tillfället som Uniteds huvudmål.
  • Uppgifter säger att Thomas Vermaelen är överens med United om ett personligt avtal. Det som återstår är att United och Arsenal ska komma överens. Vermaelens agent har dock förnekat uppgifterna.
  • Mats Hummels och Yevhen Konoplyanka uppges också vara önskade av Louis van Gaal.
  • Romas Kevin Strootman kan vara en möjlig värvning, men kanske först i januari.
  • Det är fortfarande osäkert om Danny Welbeck kommer att spela i United nästa säsong.
  • Plus (in): Daley Blind, Edinson Cavani, Juan Cuadrado, Nigel de Jong, Stefan de Vrij, Memphis Depay, Dirk Kuyt, Angel di Maria, Nicolas Gaitan, Fredy Guarin, Daryl Janmaat, Sami Khedira, Mario Mandzukic, Jackson Martinez, Miranda, Marco Reus, Alexis Sanchez, Wesley Sneijder, Alex Song, Arturo Vidal.
  • Plus (ut): Ben Amos, Anderson, Bebe, Michael Carrick, Tom Cleverley, Marouane Fellaini, Darren Fletcher, Javier Hernandez, Adnan Januzaj, Nani, Chris Smalling, Wilfried Zaha.
  • Äldre rykten (in): Dele Alli, William Carvalho, Jordy Clasie, Stefan de Vrij, Memphis Depay, Antoine Griezmann, Andres Iniesta, Sead Kolasinac, Adam Lallana, Eliaquim Mangala, Marquinhos, Bruno Martins Indi, Benjamin Mendy, Miranda, Pedro, Enzo Perez, Paul Pogba, Patrick Roberts, Arda Turan, Xavi.
  • Äldre rykten (ut): Sam Johnstone (lån), Shinji Kagawa, Michael Keane, Juan Mata, Ashley Young.
  • Inte längre aktuellt (in): Cesc Fabregas, Ezequiel Garay, Ilkay Gundogan, Eden Hazard, Koke, Toni Kroos, Thomas Muller, Arjen Robben, Bacary Sagna.
  • Officiellt (in): Ander Herrera (Athletic Bilbao), Luke Shaw (Southampton).
  • Officiellt (nya kontrakt): Patrice Evra, Antonio Valencia.
  • Ungdomsvärvningar: Målvakten Vanja Milinkovic är klar för United, men omgående utlånad tillbaka till FK Vojvodina.
  • Officiellt (ut): Alexander Buttner (Dynamo Moskva), Rio Ferdinand (ingen ny klubb klar), Ryan Giggs (slutar), Federico Macheda (Cardiff), Nemanja Vidic (Inter).

Se också: Nyhetsbörsen »


Nyare rykten »

Publicerat:
2014-06-30,
20.41
Publicerat av:
Mikael Österdahl

ESPN: Vidal kostar 45 miljoner pund

Juventus kräver ett bud på minst 45 miljoner pund för att släppa Arturo Vidal till Manchester United. Detta tror sig ESPN FC veta och hänvisar till icke namngivna källor. Återstår att se, förstås, men Vidal ser onekligen ut att vara en spelare som skulle vara perfekt för Manchester United.

Vidare sägs det att Thomas Vermaelen förväntas hamna i United, trots att United och Arsenal inte är överens om en övergångssumma. Dessutom är övergången problematisk då Vermaelen är skadad, varför läkarundersökningens godkännande inte är lika självklart som vanligt.

Oavsett resultatet i försöket att värva Vermaelen ska United fortsatt vara intresserade av att värva Mats Hummels.

Nigel de Jong och Bastian Schweinsteiger är alternativ för United, medan Javier Hernandez kommer att få lämna klubben om ett passande bud kommer in.

Läs mer på Espnfc.com.

Publicerat:
2014-06-30,
20.28
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mirror: Vermaelen fortfarande aktuell

Enligt The Mirror ska Arsenal ha förkastat ett Unitedbud på sex miljoner pund för Thomas Vermaelen. Arsenal ska begära tolv miljoner pund. United är dock av åsikten att spelaren inte är värd så mycket, detta då han dels bara har ett år kvar på kontraktet med Arsenal och dessutom har meddelat Londonklubben sin önskan att flytta till Manchester.

Om det blir någon affär återstår att se, men ryktet vägrar att ge sig.

Läs mer på Mirror.co.uk.

Publicerat:
2014-06-30,
15.48
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mail: De Vrij på väg till United, plus Janmaat och Vidal

Enligt Daily Mail är Feyenoord inställda på att Stefan de Vrij inom de kommande veckorna kommer att skriva på för United. Även Lazio uppges vara intresserade av mittbacken, men De Vrij ska föredra United. Övergångssumman ska vara sju miljoner pund med ett tilläggspaket.

United ska även vara intresserade av Feyenoords högerback Daryl Janmaat, men den potentiella övergången ska vara i ett tidigt skede.

Tidningen skriver också att om Arturo Vidal lämnar Juventus så är Manchester United hans föredragna destination, trots intresse från Real Madrid.

Läs mer på Dailymail.co.uk.

Publicerat:
2014-06-30,
13.59
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Agenten: Pogba stannar i Juventus

Paul Pogbas agent Mino Raiola menar att spelaren inte kommer att byta klubb i sommar.

Vi har bestämt att inte prata om transfermarknaden vad gäller Paul tills efter VM. Men jag kan lugnt säga att hans framtid fortfarande kommer att vara i Juventus, där han känner sig väldigt glad.

Läs mer på Manchestereveningnews.co.uk.

Publicerat:
2014-06-30,
13.56
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mail: Zaha vill stanna i United

Efter en tung första säsong i Manchester United uppges framtiden för Wilfried Zaha vara osäker. Enligt Daily Mail har spelaren själv inte fått veta om han kommer att vara en av spelarna på lagets USA-turné. Tidningen menar dock att Zahas önskan är att stanna i United.
Läs mer på Dailymail.co.uk.

Publicerat:
2014-06-30,
01.38
Publicerat av:
Mikael Österdahl

United i Lissabon för att förhandla om Carvalho

Portugisiska Zerozero.pt – som vi inte vet någonting om – rapporterar att representanter för Manchester United befinner sig i Lissabon för att förhandla med Sporting om en transfer för William Carvalho. Mittfältaren uppges ha en utköpsklausul på 45 miljoner euro, en summa som United inte ska vara beredda att betala.
Läs mer på Zerozero.pt.

Ligger det något i detta? Kanske inte. Daniel Feliciano – en tjomme som vi inte vet någonting om – menar att det är nonsens.

Publicerat:
2014-06-30,
01.20
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Det som kunde ha varit: United erbjudna Rodriguez för fem miljoner

Colombias James Rodriguez gör dundersuccé i VM. En gång i tiden var han inte lika etablerad. Enligt The Guardian blev United erbjudna att köpa playmakern för fem miljoner pund sommaren 2010. United tackade dock nej och köpte Bebe istället. Så kan det gå.
Läs mer på Theguardian.com.

Publicerat:
2014-06-29,
14.21
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mail: De Jong är ett alternativ

Enligt Daily Mail är Louis van Gaal inte nöjd med att ha värvat Ander Herrera utan han vill förstärka Uniteds mittfält med ytterligare en spelare. Arturo Vidal ska vara Uniteds huvudalternativ men han är svår att lösa från United. Även Romas Kevin Strootman finns på Uniteds radar men Strootmans skada gör att ett bud i sommar inte är sannolikt.

Då framstår Nigel de Jong som ett mer realistiskt alternativ enligt tidningen. Mittfältaren skulle kunna vara tillgänglig för omkring nio miljoner pund.

Läs mer på Dailymail.co.uk.

Publicerat:
2014-06-29,
14.17
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mail: United kommer att bjuda på De Vrij

Daily Mail skriver att United förväntas komma med ett formellt bud på Feyenoords mittback Stefan de Vrij. Mittbacken uppges ha varit nära en övergång till Lazio, men den italienska klubben ska nu vara övertygad om att spelaren kommer att gå till United.
Läs mer på Dailymail.co.uk.

Publicerat:
2014-06-29,
13.50
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Depay: Jag är medveten om ryktena

Den holländska yttern Memphis Depay har kopplats samman med en drös klubbar, däribland Manchester United. Detta har inte undgått spelaren själv.

Givetvis har jag läst att Manchester United, Manchester city och Tottenham Hotspur är intresserade. Men inte mer än så. Jag får se senare. Min agent Kees Ploegsma är också här, men vi pratar inte om sånt. Det är för efter VM.

Han utesluter dock inte att han kommer att stanna i PSV.

Läs mer på Skysports.com.

Publicerat:
2014-06-29,
13.38
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mail: Van Gaal överväger Dirk Kuyt

Sommarens galnaste rykte är officiellt här: Daily Mail rapporterar att Louis van Gaal överväger att värva Fenerbahces Dirk Kuyt. Van Gaal uppges vara imponerad av Kuyts arbetsmoral. Kuyt är 33 år gammal och har dessutom spenderat sex år i Liverpool.

Vi förmodar att artikeln som kopplar samman Kuyt med en flytt till United är ett försök till komedi.

Läs mer på Dailymail.co.uk.

Publicerat:
2014-06-28,
17.18
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Officiellt: Buttner klar för Moskva

Alexander Buttners övergång till Dynamo Moskva är nu officiell. Buttner lämnar United efter två år, 28 matcher och två mål.

Publicerat:
2014-06-28,
16.24
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Journalist: Minst två värvningar till

Den respekterade journalisten James Ducker på The Times skriver på Twitter att han tror att United kommer att värva minst två spelare till i sommar. Det handlar om en mittback och en central mittfältare.

Publicerat:
2014-06-28,
16.13
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mail: United intresserade av Janmaat

Enligt Daily Mail är United intresserade av att värva Feyenoords högerback Daryl Janmaat. Spelaren förväntas lämna Feyenoord efter VM, liksom hans lagkamrater Stefan de Vrij och Bruno Martins Indi. De Vrij och Martins Indi har också kopplats samman med United.

Thomas Vermaelen är också ett alternativ för United, men klubben är inte beredd att betala de tolv miljoner klubb som Arsenal uppges kräva.

Längre fram i banan är United intresserade av Arturo Vidal, men Juventus prislapp på 45 miljoner pund skrämmer. Dessutom uppges även Real Madrid vara intresserade, vilket försvårar det hela. United utvärderar därför andra alternativ, som Nigel de Jong och Sami Khedira.

Läs mer på Dailymail.co.uk.

Publicerat:
2014-06-27,
19.32
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mail: United inte nöjda, vill värva Vidal

Daily Mail rapporterar att värvningarna av Ander Herrera och Luke Shaw bara är början. United uppges nu ha med försiktighet ha kontakt Juventus för att se om det finns någon möjlighet att den italienska klubben kan tänka sig att sälja Arturo Vidal. Ryktena kring Vidal stärks av att Louis van Gaal har medgett att han gillar den chilenska mittfältaren.

United är också intresserade av Romas Kevin Strootman och Juventus Paul Pogba. Strootman är dock långtidsskadad och kommer att missa säsongsinledningen, medan Pogba förväntas bli väldigt dyr.

Tidningen skriver också att Thomas Vermaelen fortsatt är aktuell, och att United kommer att försöka få till en värvning när VM är över.

Läs mer på Dailymail.co.uk.

Publicerat:
2014-06-27,
16.03
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Officiellt: Luke Shaw klar för United

Manchester United har precis annonserat att Luke Shaw är klar för United. Vänsterbacken lämnar Southampton för en övergångssumma som rapporteras vara 31,5 miljoner pund.

Shaw har skrivit på för fyra år i United, med en option på ytterligare ett år.

Därmed slutar ryktesbörsen att diskutera Luke Shaw. Mer om Shaw hittas framöver i nyhetsbörsen.

Publicerat:
2014-06-27,
14.47
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Sky Sports: Shaw är klar för United

Publicerat:
2014-06-27,
14.39
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Inter inte intresserade av Chicharito

”Chicharito Hernandez? Han har inte de egenskaper som den spelaren som vi letar efter,” sa Inters sportdirektör Piero Ausilio.

Läs mer på Skysports.com.

Publicerat:
2014-06-27,
13.38
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Nani osäker på framtiden

Nani säger att han inte vet var han kommer att spela nästa säsong.

Jag är en Unitedspelare, men det har varit intresse runt mig. Jag kommer att utvärdera det och bestämma vad som är mest fördelaktigt för mig. En återkomst till Portugal? Just nu vet jag inte.

Läs mer på Manchestereveningnews.co.uk.

Publicerat:
2014-06-27,
13.32
Publicerat av:
Mikael Österdahl

United bevakar Vidal, inget bud planerat än

Enligt James Ducker på The Times så bevakar Manchester United utvecklingen runt Arturo Vidal i Juventus. United har emellertid ännu inte planerat något bud på spelaren.

Publicerat:
2014-06-27,
13.01
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Shaw kan presenteras i eftermiddag

Om allt går som förväntat kan Shaw presenteras som en Manchester United-spelare på fredag eftermiddag,” skriver Daily Mail. Luke Shaw anlände till Manchester Uniteds träningsanläggning och ska på fredagsmorgonen genomgå den obligatoriska läkarundersökningen.

United och Southampton ska vara överens om en övergångssumma på 31,5 miljoner pund för vänsterbacken. Detta skulle göra Shaw till den dyraste tonåringen i någonsin.

Shaw uppges ha blivit lovad att vara förstavalet som vänsterback i United. Patrice Evra kommer att få reducerad roll i klubben. Förutom läkarundersökningen väntar också ett besök på Old Trafford för Shaw, som kommer att välkomnas av Ryan Giggs. Giggs var igår upptagen med sin tränarutbildning, varför Sir Bobby Charlton fick uppgiften att välkomna Ander Herrera.

När formaliteterna är avklarade kommer Shaw att åka på semester. Han kommer sedan att ansluta till laget i tid för försäsongen i USA.

Läs mer på Dailymail.co.uk.

Publicerat:
2014-06-26,
23.32
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Ferdinand tror att Shaw lyckas i United

Publicerat:
2014-06-26,
23.06
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mail: Shaw presenteras inom 24 timmar

Enligt Daily Mail kommer Manchester United att presentera Luke Shaw som sommarens andra nyförvärv under fredagen. Shaw anlände till Carrington på torsdagen och kommer att genomföra sin läkarundersökning under fredagen. United och Southampton ska vara överens, liksom United och Shaw. Efter att Shaw har presenterats som Unitedspelare kommer han att åka på semester, för att sedan ansluta till truppen under försäsongen.

Läs mer på Dailymail.co.uk.

Publicerat:
2014-06-26,
21.34
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mail: Shaw är på Carrington

Enligt Daily Mail är Luke Shaw redan på plats på Carrington för att genomgå sin läkarundersökning. Tidningen skriver att vänsterbacken kommer att kosta United 34 miljoner pund.
Läs mer på Dailymail.co.uk.

Publicerat:
2014-06-26,
21.07
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Shaw på läkarundersökning inom kort

Den engelska mediekåren är nu övertygad om att Luke Shaw kommer att genomgå en läkarundersökning för att bli Unitedspelare inom kort.

Läs till exempel på Bbc.co.uk, på Dailymail.co.uk, på Theguardian.com, på Manchestereveningnews.co.uk eller på Telegraph.co.uk.

Publicerat:
2014-06-26,
20.20
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Shaw på ingång

Manchester United har precis signerat Ander Herrera och sommarens andra värvning kan vara på ingång. Adam Blackmore, sportjournalist på BBC Radio Solent, som är lokalradion i området där Southampton ligger, skriver på Twitter att Luke Shaw inom kort kommer att genomgå sin läkarundersökning. Detta menar Blackmore gör att det är rimligt att anta att United och Southampton är överens om en övergångssumma för spelaren.

Publicerat:
2014-06-26,
18.05
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Officiellt: Ander Herrera klar för United

Manchester United har precis bekräftat att mittfältaren Ander Herrera är klar för klubben.

För ytterligare information om övergången hänvisar vi till nyhetsbörsen.

Publicerat:
2014-06-26,
17.31
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Officiellt: Herrera betalar utköpsklausulen

Athletic Club, eller Athletic Bilbao som vi brukar kalla dem, har precis bekräftat att Ander Herrera har aktiverat sin utköpsklausul. Herrera är därmed fri att välja en ny klubb. Med tanke på den senaste tiden spekulation torde det vara självklart att Herrera inom kort kommer att presenteras som Unitedspelare.

”Fotbollsligan har bekräftat för Athletic Club att spelaren Ander Herrera Aguera har uppfyllt kraven i de tillämpliga föreskrifterna giltiga för den ensidiga uppsägningen av anställningskontraktet som band honom till vår klubb, genom att idag deponera den summa av kompensation som har fastställts i hans kontrakt.

Athletic Club tackar Ander Herrera för hans hängivelse under de tre säsongerna han har upplevt i klubben och önskar honom allt det bästa i hans framtida sportprojekt.

Citat: Athletic-club.net.

Publicerat:
2014-06-26,
16.28
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Herrera klar inom 24 timmar

Publicerat:
2014-06-26,
13.00
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Den spanska utköpsklausulen

Men… Hur kan Bilbao säga nej om United har mött utköpsklausulen? Tydligen är det inte så enkelt. De utköpsklausuler som finns i spanska spelares kontrakt tycks mest gälla för affärer mellan spanska klubbar.

Om klubben som har rättigheten till spelaren inte vill sälja, trots att utköpsklausulen aktiveras blir det hela krångligare. Klubben har då rätt att pröva det hela rättsligt, med troligt utfall att spelaren blir betydligt dyrare. I det första alternativet kan den säljande klubben kräva att den köpande klubben tvingas betala momsen, vilket gör affären 18 procent dyrare för den köpande klubben. Ett andra alternativ finns där den säljande klubben inte heller accepterar detta, varvid spelaren kan bli ännu dyrare.

Ytterligare ett alternativ finns, och det är att spelaren själv betalar utköpsklausulen. Men eftersom spelaren själv näppeligen har de pengarna på sitt konto betyder det att spelaren får pengarna av den köpande klubben. Så långt så väl. Men, då blir skatteverket ledsna och säger att spelaren måste betala skatt då pengarna han får för att köpa ut sig själv ses som inkomst. Och då blir det väldigt mycket dyrare.

Så Uniteds hopp tycks stå till att Bilbao i slutändan ger med sig. Men detta anses alltså vara ett möjligt alternativ. Vi ska också komma ihåg att spelaren uppges ha varit på Carrington igår, detta kan inte ske utan Bilbaos medgivande.

Läs mer på United.no.

Publicerat:
2014-06-26,
12.38
Publicerat av:
Mikael Österdahl

United räknar fortfarande med att värva Herrera

Trots motgången som såg Athletic Bilbao avvisa Manchester Uniteds bud på Ander Herrera så uppges United vara säkra på att övergången faktiskt kommer att bli av.

Athletics rapporteras vara av politiska skäl, där klubben vill visa för sina supportrar att man inte viker ner sig. Efter att ha spelat tuffa en stund kan klubben därefter sälja spelaren och ändå visa för sina supportrar att man gjort allt man kunnat för att behålla spelaren.

Processen har upprepats tidigare, bland annat då Javi Martinez lämnade klubben för Bayern München. Den gången slutade det med att Bayern behövde mer än Martinez utköpsklausul och det kan bli samma utfall för United.

Läs mer på Skysports.com, på Bbc.co.uk eller på Dailymail.co.uk.

Publicerat:
2014-06-26,
12.24
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Bilbao nobbar Uniteds bud

Athletic Bilbao har idag meddelat att klubben nobbar Manchester United bud på Ander Herrera.

På sin hemsida skriver klubben: ”Athletic vill annonsera att de den här veckan har avvisat ett erbjudande från Manchester United, på runt 36 miljoner euro, för transfern av de ekonomiska och administrativa rättigheterna för spelaren Ander Herrera.

Citat: Athletic-club.net.

Publicerat:
2014-06-26,
00.40
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Dokumentproblem för Herrera

Inigo Markinez, journalist på den spanska radiokanalen Cadena Ser, skriver ikväll på Twitter att det är något tekniskt problem på de dokument som Ander Herrera har lämnat till Liga de Futbol Profesional (LFP), organisationen som administrerar de två högsta fotbollsligorna i Spanien. Cadena Ser uppges vara den nyhetskanal som först rapporterade att Herrera var på väg till Manchester United.

Herrera ska ha lämnat in dokument till LFP för att aktivera sin utköpsklausul. LFP studerar nu dokumenten då det tydligen är något tekniskt problem med dem. Markinez tror att Herrera kan presenteras som Unitedspelare på fredag, om problem löses.

På tisdag nästa vecka höjs Herreras utköpsklausul.

Publicerat:
2014-06-25,
20.16
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Herrera kan presenteras ikväll

Ander Herrera är nu bara formaliteter ifrån att officiellt presenteras som Unitedspelare. Avtalet ska dock vara klart. Adam Crafton, reporter på Daily Mail, berättar på Twitter att beskedet kan komma redan ikväll men att det också kan dröja tills imorgon.

Daily Mail skriver att Herrera idag, tillsammans med sitt följe, visades runt på Uniteds träningsanläggning Carrington. Mittfältaren ska också ha fotograferats för bilder som ska användas i samband med den officiella presentationen.

Tidningen skriver att Herrera kommer att skriva på ett fyraårskontrakt värt 50 000 pund i veckan. The Mirror håller med om ett kontrakt på fyra år men menar att Herrera kommer att få 90 000 pund i lönekuvertet varje vecka.

Läs mer på Dailymail.co.uk eller på Mirror.co.uk.

Publicerat:
2014-06-25,
18.03
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Glöm det: Koke förlängde med Atletico Madrid

Om det var någon som fortfarande hoppades på att Koke skulle gå till Manchester United så kan den förhoppningen nu kastas i papperskorgen. Koke har idag nämligen tecknat ett nytt avtal med Atletico Madrid, vilket binder honom till klubben till 2019. Även Juanfran, till 2018, har förlängt med Atletico.
Läs mer på Clubatleticodemadrid.com.

Publicerat:
2014-06-25,
17.59
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Glöm det: Garay klar för Zenit

Nej, Ezequiel Garay kommer inte att bli Unitedspelare den här sommaren. Garay har idag blivit klar för ryska Zenit.
Läs mer (på ryska) på Fc-zenit.ru.

Publicerat:
2014-06-25,
17.05
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mail: Arsenal och United slåss om Sanchez

Barcelonas chilenska ytter Alexis Sanchez ryktas vara på väg att lämna klubben. Sanchez, 25 år gammal, gjorde 21 mål för Barcelona förra säsongen. Han har dock haft svårt att befästa en ordinarie position i den spanska klubben.

Enligt Daily Mail vill både Manchester United och Arsenal ha spelaren, som kommer att fatta beslut om sin framtid efter VM. Tidningen skriver också att Sanchez skulle kunna användas som delbetalning i en affär som tar Liverpools Luis Suarez till Barcelona.

Om Sanchez skulle gå till United är han en av världens bästa yttrar. Skulle han istället hamna i Arsenal är han mest en gnällig tjomme med dåligt balanssinne, som vi ändå aldrig ville ha.

Läs mer på Dailymail.co.uk.

Publicerat:
2014-06-25,
15.07
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Herrera på Carrington

Ander Herrera uppges nu befinna sig på Manchester Uniteds träningsanläggning Carrington. Det tycks nu bara vara en tidsfråga innan mittfältaren presenteras som Unitedspelare, kanske sker det redan idag.

Publicerat:
2014-06-25,
00.00
Publicerat av:
Mikael Österdahl

MEN: United kommer inte att betala överpris för Shaw

Manchester Evening News rapporterar att United inte har någon avsikt att betala 34 miljoner pund för Luke Shaw. United ska fortfarande vara intresserade av vänsterbacken men tidningen menar att United inte kommer att betala överpris för spelaren.
Läs mer på Manchestereveningnews.co.uk.

Publicerat:
2014-06-24,
16.15
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Buttner: Jag vill spela i Champions League

Alexander Buttners kommentarer till Dynamo Moskvas hemsida har nu översatts till ett begripligt språk. Spelarens övergång tycks vara klar sånär som på mindre formaliteter.

Jag vill spela i Champions League och vinna titlar. Dynamo bygger ett väldigt starkt lag och jag är säker på att vi kommer att vara bra nog för att försöka vinna ligan den här säsongen.

Det här är min första gång i Moskva och jag behöver tid för att anpassa mig med min familj. De flög hit med med mig så att det skulle vara enklare att komma till rätta. Träningsanläggningen har också fantastiska faciliteter. Jag är glad att jag har gått till Dynamo.

Läs mer på Theguardian.com.

Dynamo Moskva slutade fyra i den ryska ligan förra säsongen, vilket betyder att klubben kommer att spela kval till Europa League. Klubben har inte vunnit ligan en enda gång sedan Sovjet föll.

Publicerat:
2014-06-24,
16.01
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Buttner i princip klar för Dynamo Moskva

Alexander Buttner tycks vara klar för Dynamo Moskva. Detta bekräftas av den ryska klubben. Enligt Google Translate skriver Dynamo Moskva på sin hemsida att kontraktet är överenskommet och att bara tekniska detaljer återstår.

Vi avvaktar förstås en officiell bekräftelse från Manchester United, men precis allt tyder på att Buttner har gjort sitt i United och att han nästa säsong kommer att spela för Dynamo Moskva.

Vi återkommer givetvis med mer information när övergången formellt bekräftas av United.

Läs mer (på ryska) på Fcdynamo.ru.

Publicerat:
2014-06-24,
13.05
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Herrera kan bli klar när som helst

Från ingenstans dök rapporter upp som säger att Athletic Bilbaos mittfältare Ander Herrera kommer att bli Manchester Uniteds första sommarsignering. Rapporterna dök upp i Spanien under natten till tisdagen och har nu plockats upp av många engelska medier.

Uppgifter säger nu att Herrera kan bli klar för United redan idag, eller åtminstone inom några dagar. Mittfältaren har en utköpsklausul värd 36 miljoner euro (29 miljoner pund) som den 1 juli stiger till 40 miljoner euro. Övergången blir av genom att United aktiverar utköpsklausulen.

Herrera var, som ni säkert minns, mycket nära en övergång till United i samband med att transferfönstret stängde förra sommaren. Den gången blev affären emellertid inte av, efter mycket röriga turer.

Den här sommaren har det varit tyst kring Herrera och en övergång till United. Men så exploderade det helt plötsligt och nu tyder mycket på att Herrera faktiskt kommer att bli klar för United. Spelaren förväntas skriva på ett fyraårskontrakt värt 50 000 pund i veckan.

Herrera, 24 år gammal, är en energisk mittfältare som är bra på att vinna boll. Han är också en bra passningsspelare och förhållandevis kreativ. Han har dock en förmåga att dra på sig onödiga varningar och har också haft en del formdippar i sin karriär. Herrera har fortfarande inte fått chansen i det spanska landslaget.

Spanska rapporter: Marca.com, As.com.

Engelska rapporter: Bbc.co.uk, Mirror.co.uk, Dailymail.co.uk, Skysports.com, Telegraph.co.uk.

Publicerat:
2014-06-24,
01.00
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mail: United ovilliga att möta Arsenals värdering på Vermaelen

Medan The Mirror skriver att Arsenal inte vill sälja Thomas Vermaelen (se längre ner) så menar Daily Mail att Londonklubben är beredda att sälja mittbacken för tolv miljoner pund.

Daily Mail menar att United har fått ett bud på omkring sex miljoner pund förkastat. United ska vara av åsikten att Arsenals värdering är för hög och förväntas inte möta Arsenals värdering.

Läs mer på Dailymail.co.uk.

Publicerat:
2014-06-24,
00.49
Publicerat av:
Mikael Österdahl

MEN: Carrick, Cleverley och Fletcher osäkra på framtiden

Manchester Evening News rapporterar att mittfältstrion Michael Carrick, Tom Cleverley och Darren Fletcher är osäkra på hur Louis van Gaal ser på deras framtid i klubben. De tre mittfältarna har kontrakt som går ut sommaren 2015, även om Carrick har en option på ytterligare ett år.

Tidningen menar dock att det faktum att Antonio Valencia skrev under ett nytt kontrakt innebär att Van Gaal inte kommer att genomföra en större undanrensning. Vidare ska samtal om nya kontrakt pågå med spelare som har kontrakt till 2015. Tidningen specificerar dock inte vilka spelare det handlar om och det känns närmast som något man griper direkt ur luften, vilket gäller mycket av det som skrivs i lokaltidningen.

Vidare skriver tidningen att Anderson, Ben Amos och Bebe är osäkra på sin framtid i klubben.

Läs mer på Manchestereveningnews.co.uk.

Publicerat:
2014-06-24,
00.39
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mail: Ferdinand överens med QPR

Enligt Daily Mail är Rio Ferdinand överens med Queens Park Rangers. Tidningen menar att Ferdinand kan presenteras som QPR-spelare inom 24 timmar.

Ferdinand ska acceptera en rejäl lönesänkning för att gå till QPR. Han har dock övertygats om sin förre manager Harry Redknapps planer för QPR.

Läs mer på Dailymail.co.uk.

Publicerat:
2014-06-24,
00.34
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mirror: Arsenal avvisar Uniteds bud på Vermaelen

Enligt The Mirror har Arsenal avslagit Manchester Uniteds bud på Thomas Vermaelen. Arsene Wenger vill behålla sin lagkapten och tidningen skriver att Vermaelen kommer att erbjudas ett nytt kontrakt med Arsenal.
Läs mer på Mirror.co.uk.

Publicerat:
2014-06-24,
00.31
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Southampton kräver 40 miljoner pund för Shaw

Både Daily Mail och The Mirror rapporterar nu att Luke Shaw blir betydligt dyrare än förväntat.

Enligt The Mirror har United nu bjudit osannolika 34 miljoner pund för vänsterbacken. Detta skulle göra Shaw till den dyraste tonåringen någonsin.

Samtidigt rapporterar Daily Mail att Southampton kräver löjliga 40 miljoner pund för sin vänsterback. United ska ha varit övertygade om att man skulle kunna få vänsterbacken för omkring 30 miljoner pund. Southamptons nya manager Ronald Koeman kräver att klubben inte ska dansa efter storklubbarnas visor.

Läs mer på Mirror.co.uk och på Dailymail.co.uk.

Publicerat:
2014-06-23,
16.33
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mail: United återupptar jakten på Shaw

Enligt Daily Mail kommer Manchester United att återuppta jakten på Luke Shaw när England har spelat sin sista match i VM mot Costa Rica på tisdag. Southampton uppges ha tackat nej till ett bud på 27 miljoner pund och kräver närmare 30 miljoner pund för att gå med på en affär. Klubben har en god ekonomi och är inte pressade att sälja. Vänsterbacken ska dock ha gjort klart för Southampton att han vill gå till United.

Om inte United kan komma överens med Southampton uppges Daley Blind vara ett alternativ.

Oavsett förväntas Alexander Buttner lämna United, och Dynamo Moskva ser ut att vara hans nästa klubb.

Tidningen skriver också att United kommer att vänta till efter VM med att ge Arsenal ett formellt bud på Thomas Vermaelen. Spelaren uppges vara övertygad om att det personliga avtalet är klart. Uniteds bud förväntas vara runt nio miljoner pund.

Läs mer på Dailymail.co.uk.

Publicerat:
2014-06-23,
16.25
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Di Maria: Jag vet ingenting om min framtid

Real Madrids argentinska ytter Angel di Maria får inte erforderlig mängd kärlek i sitt klubblag och ryktas därför vara på väg att lämna klubben. Manchester United, Manchester city, Juventus och Monaco är möjliga destinationer för den Di Maria. Spelaren själv fokuserar helt och hållet på landslaget.

Jag har bett min agent att inte berätta någonting om samtalen han har.. Jag vet inte vad som kommer att hända med min karriär. Jag vill inte veta någonting om min framtid just nu. Jag fokuserar på mitt landslag och inte vad som händer på annat håll. Mina lagkamrater och jag varken läser eller lyssnar på det som sägs i media.

Läs mer på Manchestereveningnews.co.uk.

Publicerat:
2014-06-22,
16.59
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Cuadrado: Jag tänker bara på VM

Fiorentinas colombianska ytter Juan Cuadrado har kopplats samman med en flytt till Manchester United eller Liverpool. Just nu är han dock fokuserad på VM.

Jag är väldigt glad att Fiorentina köpte mig. Det är en fantastisk klubb och Florens är en vacker stad. Nu tänker jag inte på min klubbframtid. Jag hoppas avsluta VM väldigt bra med Colombia, jag tänker bara på det.

Läs mer på Manchestereveningnews.co.uk.

Publicerat:
2014-06-22,
16.56
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Cavani utesluter inte en övergång

I fotboll vet du aldrig. Allting kan hända. En dag är du i ett lag och nästa dag kan du vara i ett annat.

Läs mer på Manchestereveningnews.co.uk.

Publicerat:
2014-06-22,
16.54
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Fellaini: Jag trivs i United

Marouane Fellaini säger att han trivs i United och att han inte spelar för en övergång under VM.

Jag spelar inte här för en övergång. Vi får se med den nya tränaren, men jag känner mig fortfarande bra i United.

Läs mer på Skysports.com.

Publicerat:
2014-06-22,
16.50
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Vermaelen: Ingen sanning i ryktena

Thomas Vermaelen förnekar att han ska vara på väg till Manchester United.

Jag vet att det har varit massor av snack och massor av rykten men det enda jag kan säga är att det inte är sant. Alla förstår min situation i Arsenal och att jag har ett år kvar. Jag förstår att folk kommer att prata men jag är här i Brasilien och jag njuter av min tid och jag är fokuserad på vad jag gör.

Läs mer på Skysports.com.

Publicerat:
2014-06-22,
16.32
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Van Gaal tillåter inte holländska förhandlingar under VM

Louis van Gaal har förbjudit sina holländska landslagsspelare att förhandla om övergångar under VM.

Publicerat:
2014-06-22,
16.31
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mail: Crystal Palace intresserade av Zaha

Enligt Daily Mail är Tony Pulis intresserad av ta Wilfried Zaha tillbaka till Crystal Palace. Yttern lämnade Palace för United för ett år sedan men fick väldigt begränsat med speltid i United. Tidningen klargör inte huruvida det handlar om en låneaffär eller en permanent övergång. Det kan förstås också vara hittepå.
Läs mer på Dailymail.co.uk.

Publicerat:
2014-06-22,
15.44
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mandzukic inte aktuell för Wolfsburg

Mario Mandzukic uppges vara aktuell för Manchester United. Den kroatiska anfallaren förväntas lämna Bayern München i sommar. Det har spekulerats i en återkomst till Wolfsburg men klubbens sportdirektör Klaus Allofs säger att detta inte stämmer.

Det är ett falskt meddelande. Det finns ingen sanning i det över huvud taget. Jag tycker att vår styrelse redan har sagt allt som behöver sägas om det. Vi har inte haft någon kontakt med spelaren.

Läs mer på Manchestereveningnews.co.uk.

Publicerat:
2014-06-22,
15.28
Publicerat av:
Mikael Österdahl

People: Van Gaal vill ha De Jong i United

Enligt Sunday People vill Louis van Gaal värva den holländska mittfältaren Nigel de Jong till Manchester United. Van Gaal ska ha identifierat De Jong som en tillgänglig och förhållandevis billig spelare som kan göra ett jobb på Uniteds mittfält.
Läs mer på Mirror.co.uk.

Publicerat:
2014-06-22,
15.14
Publicerat av:
Mikael Österdahl

United förlänger med Valencia

Ifall ni missade det igår så har Manchester United annonserat att Antonio Valencia har förlängt sitt kontrakt med klubben.

Publicerat:
2014-06-19,
17.43
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Championshipklubbar jagar Johnstone

Enligt Sky Sports är flera Championshipklubbar, däribland Fulham, Ipswich och Birmingham, intresserade av att värva Sam Johnstone på lån nästa säsong. Johnstone är högt värderad i United och i januari skrev klubben ett kontrakt på tre och ett halvt år med målvakten.

Förra säsongen var han utlånad till Doncaster och han gjorde det mycket bra där. United uppges vara villiga att låna ut Johnstone igen, för att ge honom nödvändig a-lagserfarenhet.

Läs mer på Skysports.com.

Publicerat:
2014-06-18,
20.38
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Bebe till Benfica, Gaitan till United

Ska inte Nicolas Gaitan kopplas samman med United? Jodå, det tycker åtminstone portugisiska A Bola (tveksam trovärdighet) som menar att ett byte där Gaitan går till United samtidigt som Bebe går till Benfica. The Mirror hakar på och tror att United skulle få betala 15 miljoner pund i mellanskillnad.
Läs mer på Abola.pt eller på Mirror.co.uk.

Publicerat:
2014-06-18,
16.54
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mer från Buttner

Alexander Buttners kommentarer i De Telegraaf har nu översatts till engelska och det är minst sagt märkliga saker som den holländska vänsterbacken säger. Om han nu inte har blivit felciterad förstås, men det får vi väl förmoda att han inte har blivit.

Van Gaal gav mig aldrig chansen i det holländska landslaget, trots att jag blev utsedd till matchens lirare 14 gånger i Manchester United. Tydligen har han inget förtroende för mig. Så jag tycker att det här är rätt tillfälle att lämna.

Det är ju totalt vansinne.

Buttners agent Alexander Bursac säger till Voetbal International att det aldrig var ett alternativ att Buttner skulle stanna i United.

Att stanna i Manchester United var aldrig ett alternativ den här sommaren. De senaste två åren har Van Gaal ignorerat honom igen och igen. Vad är det för utgångspunkt för honom?

Läs mer på Skysports.com eller läs originalet på Telegraaf.nl eller originalet på Vi.nl.

Publicerat:
2014-06-18,
16.39
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Sneijder öppen för en flytt till United

Det är sommar. Således kopplas Wesley Sneijder samman med Manchester United. Spelaren själv säger att han är öppen för en flytt och anledningen är att Louis van Gaal nu är manager för United.

I Holland är Van Gaal som en rektor för en skola. Alla har inte turen att vara på hans sida. Han tränar sina spelare väldigt hårt och förväntar sig den högsta standarden.

Jag trivs i Galatasaray. Jag har etablerat mig i klubben och har anpassat mig till liv. Om Van Gaal skulle komma med ett bud skulle jag emellertid vara tvungen att överväga det. Ingen från Holland kan enkelt säga nej till Van Gaal.

Läs mer på Skysports.com.

Publicerat:
2014-06-18,
12.17
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Buttner: Jag var matchens lirare 14 gånger

Jag trodde att det var Google Translate som skojade till det men det verkar faktiskt som att Alexander Buttner har sagt att han var matchens lirare i United vid 14 tillfällen. Buttner startade 23 matcher för United.

Publicerat:
2014-06-18,
12.09
Publicerat av:
Mikael Österdahl

El Confidencial: Khedira aktuell för United

Enligt den spanska tidningen El Confidencial är Real Madrids tyska mittfältare Sami Khedira aktuell för Manchester United. Uppgifter säger att United ville värva Khedira förra sommaren, men då sa Real nej.

Nu har den spanska klubben däremot gjort en förändring i sitt mittfältsspel, vilket betyder att Khedira inte passar in i laget. Därmed är nu Real villiga att sälja tysken. Enligt tidningen är United den senaste klubben att fråga om spelarens tillgänglighet.

Läs mer på Elconfidencial.com.

Publicerat:
2014-06-18,
11.59
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Buttner på väg till Moskva

Den holländska tidningen De Telegraaf rapporterar idag att Alexander Buttner nästa säsong kommer att spela för Dynamo Moskva. Tidningen skriver, med reservation för felöversättning genom Google Translate, att Buttner idag kommer att skriva på ett treårskontrakt.

Tidningen skriver att Buttner i morse gjorde sin läkarundersökning i Moskva och artikeln inkluderar också citat från Buttner.

Läs mer på Telegraaf.nl.

Publicerat:
2014-06-18,
00.36
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Januzaj inte till salu

Real Madrid uppges vilja värva Manchester Uniteds Adnan Januzaj. Enligt Daily Mail är det dock uteslutet att United skulle sälja talangen, oavsett pris.
Läs mer på Dailymail.co.uk.

Publicerat:
2014-06-17,
20.29
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mirror: Blind istället för Shaw

The Mirror skriver att Manchester United har tröttnat på segdragna förhandlingar med Southampton om Luke Shaw. Southampton uppges begära mer än 30 miljoner pund, vilket får United att överväga andra alternativ.

Ett sådant alternativ är Ajax Daley Blind, som har fördelen att han kan spela på flera positioner – vänsterback och central mittfältare. United uppges ha kontaktat Ajax och bett om att bli informerade om Blind. Louis van Gaal känner förstås Blind väl från tiden i det holländska landslaget, så om det skulle bli en affär kan vi förutsätta att Van Gaal vet vad han värvar – men det sa vi i och för sig om David Moyes och Marouane Fellaini också.

The Mirror skriver att det Shaw fortfarande är aktuell för United. En värvning av Shaw utesluter enligt tidningen heller inte att även Blind värvas.

Läs mer på Mirror.co.uk.

Publicerat:
2014-06-17,
12.28
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Förbundskaptenen om Chicharito

Javier Hernandez har haft en svår säsong i Manchester United och nu har han också tappat sin ordinarie plats i det mexikanska landslaget. Hernandez har ryktats vara på väg bort från United. Mexikos förbundskapten Miguel Herrera indikerar att han tycker att Hernandez ska byta klubb.

Chicharito har haft ett svårt år eftersom han hade en annan tränare mot den som tog honom till klubben. Den tränaren lämnade och han hade en annan. Men han har en imponerande marknad i Europa och jag tror att han har enorma möjligheter att vara en del av ett annat lag, att vara en av startspelarna.

Ibland blir folk uppspelta och rycks med eftersom de vill se Javier på planen. Men med det vi visade i den senaste matchen mot Kamerun förstår folk att vi har bestämt att ha elva spelare som är i sin bästa tid. När Javier kom in startade han anfallet för målet [oklart vad som menas, då Hernandez var kvar på bänken då matchens enda mål gjordes, red. anm.] men han passade också när han kunde ha skjutit.

Läs mer på Theguardian.com.

Publicerat:
2014-06-17,
12.18
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Blind om Unitedryktena

All uppmärksamhet är en väldigt stor sak nu, men jag försöker att inte tänka för mycket på det och kommer att hålla mina fötter på jorden. Länken med Manchester United är enkel att göra eftersom Robin spelar där och Van Gaal tar över nästa säsong.
Läs mer på Manchestereveningnews.co.uk.

Publicerat:
2014-06-17,
12.16
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Hummels: Ingen Unitedflytt i sommar

Mats Hummels förmodas vara högt upp på Louis van Gaals önskelista. Spelaren själv tror dock inte på en flytt i sommar.

Jag tänker aldrig på de eller talar om det eftersom det inte är någonting som är viktigt för mig just nu. Kanske det kommer att vara någon dag, men jag förväntar mig inte att det ska vara så den här sommaren.

Läs mer på Telegraph.co.uk.

Publicerat:
2014-06-17,
02.04
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Vermaelen mot Cleverley eller Smalling

Enligt The Mirror skulle en affär som tar Thomas Vermaelen från Arsenal till Manchester United kunna innebära att Chris Smalling eller Tom Cleverley går i motsatt riktning.
Läs mer på Mirror.co.uk.

Publicerat:
2014-06-16,
17.28
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Southampton har en ny manager

Den senaste ursäkten till att United inte har köpt Luke Shaw är att Southampton inte ville sälja under jakten på en ny manager. Idag skrev dock Ronald Koeman på som manager för klubben, så den ursäkten är inte längre giltig. Istället förbereder vi en ursäkt om att man inte vill störa Shaw under VM.

Publicerat:
2014-06-16,
14.28
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Agenten förnekar att Vermaelen är överens med United

BBC:s David Ornstein skriver i kanalens liveblogg att Thomas Vermaelens agent Kees Vos förnekar att Vermaelen är överens med United. Agenten säger att det inte finns något avtal, varken med United eller någon annan klubb.
Läs mer på Bbc.co.uk.

Publicerat:
2014-06-16,
13.41
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Vermaelen överens med United

The Telegraph rapporterar idag att Thomas Vermaelen muntligen är överens med Manchester United om ett personligt avtal. Vermaelen har tappat sin ordinarie plats i Arsenal och skulle få en ordentlig löneförhöjning i United, som är villiga att betala mittbacken 100 000 i veckan, att jämföra med de 70 000 pund som Arsenal betalar honom.

Vermaelen har samma agent som Robin van Persie, vilket ska vara en nyckel till Uniteds intresse. Louis van Gaal uppges tro att han ska kunna få ut det bästa av Vermaelen.

Det som återstår är att United och Arsenal ska komma överens. Arsenal vill behålla spelaren men Vermaelen har bara ett år kvar på sitt kontrakt. En övergångssumma skulle kunna hamna i trakterna av tio miljoner pund.

Läs mer på Telegraph.co.uk.

Historien härstammar eventuellt ifrån den belgiska tidningen Het Laatse Nieuws.
Läs mer på Hln.be.

Publicerat:
2014-06-15,
17.15
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Corriere dello Sport: Guarin aktuell för United

Enligt Corriere dello Sport är Inters colombianska mittfältare Fredy Guarin aktuell för Manchester United. Tidningen menar att spelaren skulle kosta mellan 15 och 18 miljoner euro att lösa.
Läs mer på Corrieredellosport.it.

Publicerat:
2014-06-15,
03.10
Publicerat av:
Mikael Österdahl

People: Van Gaal oroad över uteblivna värvningar

Enligt Sunday People börjar Louis van Gaal bli oroad över att Ed Woodward ännu inte har lyckats ordna någon sommarvärvning till United. Woodward uppges ha lovat tidiga värvningar.

Van Gaal, som hålls underrättad av Ryan Giggs, vill ha värvningar på plats när försäsongen drar igång. Mats Hummels, Bastian Schweinsteiger, Arturo Vidal och Edinson Cavani ska vara önskade. Även Kevin Strootman kan bli aktuell, men först när han är kvitt sin skada. Däremot ska det inte vara aktuellt med värvningar av William Carvalho och Marco Reus.

Tidningen skriver också att värvningen av Luke Shaw är problematisk. Shaw vill gå till United men Southampton är inte villiga att sälja.

Van Gaal har bett Ryan Giggs att göra en bedömning av samtliga spelare i truppen. Shinji Kagawa och Juan Mata ska vara högt värderade av Van Gaal och kommer att vara kvar i United.

Läs mer på Mirror.co.uk.

Publicerat:
2014-06-15,
03.02
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mirror: Blind aktuell

Enligt The Mirror kan Louis van Gaal ta med sig Daley Blind till Manchester United om Blind fortsätter att imponera i VM. Spelaren skulle kosta tolv miljoner pund att lösa från Ajax. Blind spelar primärt vänsterback men kan också användas som central mittfältare och Van Gaal ser honom som mittfältare i framtiden.
Läs mer på Mirror.co.uk.

Publicerat:
2014-06-14,
16.33
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Graeme Bailey: United intresserade av Vermaelen

Graeme Bailey, journalist på Sky Sports, skriver på Twitter att United är intresserade av att värva Arsenals mittback Thomas Vermaelen. Det faktum att Bailey skriver detta på Twitter indikerar emellertid att trovärdigheten på detta är liten. Om Sky Sports skulle sitta på trovärdig information skulle de givetvis slänga upp en artikel om detta på sin hemsida.

Publicerat:
2014-06-14,
00.20
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mail: Barcelona har erbjudit United att köpa Song

Mittfältaren Alex Song är en av de spelare som kan bli offer då den nya tränaren Luis Enrique rensar i truppen. Daily Mail rapporterar nu att Barcelona har erbjudit United att köpa mittfältaren. Huruvida United faktiskt är intresserade framgår inte.
Läs mer på Dailymail.co.uk.

Publicerat:
2014-06-14,
00.17
Publicerat av:
Mikael Österdahl

MEN: Schweinsteiger är inte aktuell

Manchester Evening News rapporterar att Manchester United inte alls är ett av Louis van Gaals huvudmål den här sommaren, trots rapporter om det motsatta. Tidningen ger inga alternativa värvningar och menar också att Kevin Strootman inte kommer att värvas i sommar.
Läs mer på Manchestereveningnews.co.uk.

Låt oss hoppas att tidningen är lika oinformerad som den brukar vara.

Publicerat:
2014-06-13,
17.27
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Gollini till Verona

Uniteds unge målvakt Pierluigi Gollini har skrivit på för Hellas Verona. Gollini var utan kontrakt i United men hade ett kontraktserbjudande.

Publicerat:
2014-06-13,
16.38
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Sagna klar för Manchester city

Bacary Sagna ryktades flyktigt vara aktuell för Manchester United. Nu har högerbacken istället skrivit på för Manchester city.

Publicerat:
2014-06-13,
01.14
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Schweinsteiger kan bli första sommarvärvningen

Både The Independent och The Times rapporterar att Manchester United är redo att bjuda 25 miljoner pund för Bayern Münchens mittfältare Bastian Schweinsteiger.

The Independent skriver att Louis van Gaal har identifierat Schweinsteiger som den världsklassmittfältare som United behöver. Tidningen skriver också att Van Gaal till skillnad från David Moyes inte behöver motivera sina värvningar med en ordentlig ekonomisk kalkyl.

Samtidigt skriver The Times att Schweinsteiger ska vara öppen för en flytt till United. Mittfältaren har ett mycket gott förhållande till Van Gaal men är mindre förtjust i Pep Guardiola. Tidningen rapporterar också att ett principiellt avtal är klart för att ta Luke Shaw till United. Kevin Strootman är också önskad av United men hans långtidsskada gör att United vill vänta till i januari innan man försöker värva holländaren.

Det här är näppeligen substanslösa rykten men frågan är om Bayern är villiga att sälja. Klart torde åtminstone vara att i stort sett alla Unitedsupportrar skulle välkomna Schweinsteiger med öppna armar.

Läs mer på Independent.co.uk eller på Thetimes.co.uk.

Publicerat:
2014-06-12,
17.13
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Stackars Fabregas klar för Chelsea

Stackars Cesc Fabregas har precis skrivit på för Chelsea.
Läs mer på Chelseafc.com.

Publicerat:
2014-06-12,
15.32
Publicerat av:
Mikael Österdahl

MEN: United ute efter en anfallare

Manchester Evening News tycker att det är ont om rykten och passar på att koppla samman Mario Mandzukic, Jackson Martinez och Edinson Cavani med United. Det menar tidningen skulle kunna innebära att Javier Hernandez tvingas lämna klubben.

I fallet Martinez är det åtminstone inte enbart lös spekulation då hans agent, Peppino Tirri, säger att United är intresserade. Men det förefaller mest vara en agent som vill påskina att många är intresserade av spelaren.

Jag väntar på att Jackson Martinez manager Henrique Pompeio ska anlända i Italien för en serie av transfermöten vi kommer att ha tillsammans. Det är sant, han kommer att flyga in eftersom vi har några möten planerade för att utvärdera och hitta det rätta förslaget för Jackson Martinez.

Vi har möten planerade med ett antal europeiska klubbar, då han är av intresse för Manchester United, Atletico Madrid, Arsenal och Valencia, men även viktiga italienska klubbar. Jag repeterar, vi har många möten och mycket att göra de kommande dagarna.

Läs mer på Manchestereveningnews.co.uk.

Publicerat:
2014-06-12,
15.14
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Koke vill stanna i Atletico

Den här kolumnen handlar för tillfället mest om spelare som inte är aktuella för en flytt till Manchester United. Senast i raden av potentiella värvningar som tycks vara utesluten är Atletico Madrids Koke.

Min framtid är med Atletico. Jag trivs i min klubb och nu har jag ett avtal och jag funderar inte på att lämna.

Läs mer på Skysports.com.

Publicerat:
2014-06-11,
13.49
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Muller förlängde kontraktet

Manchester Uniteds chanser att signera Bayern Münchens Thomas Muller dog effektivt då spelaren på onsdagen skrev på en kontraktsförlängning med klubben. Muller kommer nu att tillhöra Bayern till 2019.
Läs mer på Theguardian.com eller på Fcbayern.de.

Publicerat:
2014-06-10,
21.33
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Guardian: Van Gaal överväger bud på Alexis Sanchez

The Guardian rapporterar att Louis van Gaal överväger en värvning av Barcelonas chilenska ytter Alexis Sanchez. Chilenaren är 25 år gammal och då han har haft en ojämn tid i Barcelona förmodas han vara hungrig och Van Gaal gillar unga och hungriga spelare.
Läs mer på Theguardian.com.

Publicerat:
2014-06-10,
19.07
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Dortmund vill inte sälja Reus

Borussia Dortmunds klubbdirektör utesluter en försäljning av Marco Reus i sommar.

Jag kan definitivt utesluta en transfer den här sommaren.

Läs mer på Skysports.com.

Publicerat:
2014-06-10,
19.05
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Miranda har fått bud från England

Atletico Madrids mittback Miranda bekräftar att han har fått erbjudanden från klubbar i Spanien och England. Spanska rapporter har kopplat samman spelaren med United, som enligt engelsk media emellertid inte är intresserad av spelaren.

Jag har några erbjudanden och vi förhandlar. Jag har erbjudanden från de spanska och engelska ligorna och från några mindre viktiga också. Min agent är i Europa för att bestämma min framtid. Min utköpsklausul i Atletico Madrid är 30 miljoner euro men det kan förhandlas.

Läs mer på Skysports.com.

Publicerat:
2014-06-10,
19.02
Publicerat av:
Mikael Österdahl

MEN: Hazard inte aktuell

Den evigt oinformerade lokaltidningen Manchester Evening News är kanske den enda tidningen som har kopplat ihop Eden Hazard med en flytt till Manchester United den här sommaren. Nu har emellertid Hazard sagt att han stannar i Chelsea och då tycker tidningen att det är passande att skriva att Uniteds hopp om att signera Hazard har slagits sönder.
Läs mer på Manchestereveningnews.co.uk.

Publicerat:
2014-06-09,
14.24
Publicerat av:
Mikael Österdahl

MEN: Van Gaal kommer att bedöma Vidal under VM

Holland möter Chile i VM och då Louis van Gaal har sagt att han ville köpa Arturo Vidal till Bayern München tycker Manchester Evening News att den matchen utgör ett perfekt tillfälle för Van Gaal att scouta Vidal. Det är ju inte så att Van Gaal behöver fokusera på hur han ska matcha sitt holländska landslag…
Läs mer på Manchestereveningnews.co.uk.

Publicerat:
2014-06-09,
14.19
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Times: Fellaini till salu för 15 miljoner pund

Enligt The Times är Marouane Fellaini till salu för 15 miljoner pund, bara nio månader efter att han gick till United.
Läs mer – om ni betalar för det – på Thetimes.co.uk.

Publicerat:
2014-06-09,
14.14
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Fjortoft: Ingen chans att värva Muller

Publicerat:
2014-06-09,
14.11
Publicerat av:
Mikael Österdahl

BBC: Luke Shaw har sagt till Southampton att han vill gå till United

Enligt BBC ska Southamptons vänsterback Luke Shaw ha berättat för klubben att han vill gå till Manchester United. Detta ska Shaw ha sagt efter säsongens sista match, då lagen som bekant möttes.

Southampton vill inte sälja några spelare innan en ny manager är på plats. Klubben har dessutom en god ekonomi, varför de kan vara lugna under förhandlingarna. Shaw ska emellertid ha klargjort sina intentioner, som alltså är att gå till United.

Det är nog rimligt att anta att den här sagan inte blir klar förrän efter VM, eller åtminstone inte förrän England har blivit utslagna – vilket rimligtvis är betydligt tidigare.

Läs mer på Bbc.co.uk.

Publicerat:
2014-06-09,
14.10
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Statusuppdatering, den 9 juni 2014

  • Luke Shaw tippas fortfarande hamna i United, men värvningen är inte lika smidig som önskat. Southampton vill inte göra affärer förrän en ny manager är på plats medan United vill få det klart innan VM.
  • Förutom Shaw handlar de hetaste ryktena just nu om Bastian Schweinsteiger, Kevin Strootman, Mats Hummels och Yevhen Konoplyanka. Hurvida det är rimliga värvningar är en annan femma.
  • Stackars Cesc Fabregas har det däremot inte lätt i jakten på en ny klubb. United uppges inte vara intresserade.
  • Danny Welbeck överväger fortfarande sin framtid i United, då han vill spela anfallare.
  • Nemanja Vidic ångrar att han bestämde sig för att lämna United.
  • Marouane Fellaini en av de populäraste spelarna i laget.
  • Officiellt: Federico Macheda fick inget nytt kontrakt med United och har istället skrivit på för Cardiff.
  • Plus (in): Alexis Sanchez, Kurt Zouma, Stefan de Vrij, Dele Alli, Andres Iniesta, Marquinhos, Edinson Cavani, Bruno Martins Indi, Jordy Clasie, Arda Turan, Miranda, Memphis Depay, Toni Kroos, Enzo Perez, Thomas Muller, Eliaquim Mangala, Paul Pogba.
  • Plus (ut): Anderson, Michael Keane, Rio Ferdinand (officiellt), Juan Mata, Bebe, Wilfried Zaha, Nani, Tom Cleverley, Javier Hernandez, Ashley Young, Marouane Fellaini.

Äldre rykten »