Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Nyhetsbörsen: Vecka 29, 2014

I nyhetsbörsen, som fungerar som en rullande blogg, ger vi er det senaste från Manchester Uniteds värld.

 • Premier Leagues spelschema till och med november är nu fastställt (med vissa förbehåll).
 • Louis van Gaal är äntligen presenterad som manager för Manchester United. Han har också hållit sin första presskonferens.
 • Michael Carrick är långtidsskadad. Mittfältaren blir borta tio till tolv veckor.
 • United reste med 25 spelare till USA för sommarens turné.
 • Anderson är skadad, varför han inte följde med till USA.
 • Manchester United har annonserat att Adidas blir ny tröjsponsor från och med säsongen 2015/16, då det nuvarande avtalet med Nike löper ut. Avtalet med Adidas är på tio år och är värt 750 miljoner pund.
 • Rio Ferdinand lämnar som bekant United på fri transfer. Nu har han skrivit på för QPR.
 • Uniteds reserver förlorade med 1-0 mot Bray Wanderers i sommarens första träningsmatch.

Se också: Ryktesbörsen »

Nyare nyheter »

Publicerat:
2014-07-20,
18.13
Publicerat av:
Mikael Krekula

Reserverna föll mot Bray Wanderers

Uniteds reserver föll mot Bray Wanderers med 1-0 tidigare idag. United använde hela 21 man i matchen.

Läs mer här

Publicerat:
2014-07-20,
16.50
Publicerat av:
Björn Appelgren
Publicerat:
2014-07-20,
16.18
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Robson tror Van Persie blir lagkapten

”Robin var kapten i Holland, så den är given. Jag skulle bli väldigt överraskad om [Van Gaal] inte ger [kaptensuppdraget] till Robin,” säger den förre Unitedkaptenen Bryan Robson.
Läs mer på Manchestereveningnews.co.uk.

Publicerat:
2014-07-20,
15.26
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Irwin gillar Shaw

Han har fart, är fantastisk på att gå framåt och är fortfarande mycket ung. Han kommer att vara ett fantastiskt köp för oss under många år. […] Vi måste acceptera att han kommer att göra misstag defensivt, men han har varit i Premier League de två senaste åren med Southampton men han kommer bara att bli bättre.
Läs mer på Bbc.co.uk.

Publicerat:
2014-07-20,
15.24
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Sunday People: Sömnkapslar, elljus och nytt gräs i Van Gaals revolution

Enligt Sunday People är det inte bara Manchester Uniteds a-lag som Louis van Gaal vill förändra. Tidningen skriver att Van Gaal har krävt att sömnkapslar skulle installeras på Carrington så att spelarna kan sova mellan träningar.

Managern vill också ha elljus runt den primära träningsplanen på Carrington och han kräver att gräset på Carrington ska vara samma som på Old Trafford. Van Gaal vill arbeta med en trupp på 22 spelare och han kräver att spelarna ska äta tillsammans och att de ska anpassa sig till hans metoder.

Läs mer på Mirror.co.uk.

Publicerat:
2014-07-20,
15.09
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mail: Van Gaal kan vänta med att utse lagkapten tills Carrick är tillbaka

Enligt Daily Mail är Michael Carrick högt upp på Louis van Gaals lista över tänkbara lagkaptener. Då Carrick nyligen opererades och förväntas vara tillbaka i spel först i slutet av september eller början på oktober överväger Van Gaal att vänta med att utse lagkapten.

Tidningen skriver att Wayne Rooney vill ha kaptensuppdraget men att Robin van Persie kan få uppdraget i väntan på att Carrick ska bli spelklar. Van Gaal ska dock ha reservationer mot att ge Van Persie uppdraget på heltid då anfallaren bara har varit i United i två år.

Läs mer på Dailymail.co.uk.

Publicerat:
2014-07-20,
14.59
Publicerat av:
Mikael Österdahl
Publicerat:
2014-07-20,
14.53
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mourinho ser fram emot möta Van Gaal

Jag är inte oroad över att [Van Gaal] är [i United]. Jag ser fram emot att möta United. Inget oroar mig. Jag tittade på honom på hans presskonferens och han var verkligen Van Gaal – ärlig och öppen, som han alltid är.

Han är en väldigt, väldigt bra tränare, han kommer att vara fantastisk för Manchester United. Vi är båda fantastiska tränare. Det är vad vi föddes för att göra.

Louis var den bästa tränaren i VM och han är en bra vän, verkligen en vän för livet. Jag har djup respekt för den mannen. Han är i den bästa perioden i sin karriär. Inom tränaryrket, om du hanterar med att vinna och förlora på rätt sätt, förbättrar du dig. Han analyserar varje erfarenhet. Han har blivit bättre och bättre.

Citat: Skysports.com.

Publicerat:
2014-07-20,
14.48
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Woodward om Van Gaal

Ed Woodward har låtit sig bli intervjuad i MUTV och han pratar om Manchester Uniteds nya manager.

Han har otrolig energi och, vilket är väldigt viktigt, han gillar offensiv fotboll. Om du kommer ihåg Barcelonalaget i slutet av 90-talet, som spelade otrolig, offensiv fotboll, och de matcherna vi hade mot dem 1998/99. Det är den typen av fotboll Manchester Uniteds supportrar älskar. Det är en del av vår DNA.

Det andra han gillar är att ge ungdomar chansen. Han har en historik fylld av att ha gett unga spelare chansen i a-laget, som har gått vidare och blivit stjärnor. Det är helt klart Manchester Uniteds filosofi och vi vill att han ska fortsätta med det.

Jag har personligen upptäckt att han är väldigt varm. Han kommunicerar mycket tydligt och direkt. Jag gillar det hos folk, jag är en väldigt direkt person själv. Han är en pedant när det kommer till planering och det är någonting som vi som en klubb gör väldigt bra. Vi planerar allting i stor detalj och det kommer att fungera bra.

Vi har någon som har självförtroende i sig själv om att fatta beslut. Och när du drar det till sin spets vad som gör en fantastisk manager är ett av karaktärsdragen att kunna fatta svåra beslut och det är tydligt att vi har en manager som kan göra det.

Jag hör massor av bra feedback från många människor om honom och det finns en stor mängd goodwill mot honom och tränarstaben. Varje interaktion han har med folk lämnar ett spår efter sig som är superbt.

Det var ett väldigt enkelt samtal att ha [med Louis] om Ryan. Han sa att han ville att Ryan skulle vara i hans grupp. Det är väldigt viktigt för oss som en klubb att vi har kontinuitet och Ryan är den perfekta personen att fortsätta den kontinuiteten. Han gjorde ett fantastiskt arbete i staben förra året och har givetvis varit i klubben en lång tid, så vi är väldigt glada över det.

Det finns en stor enighet i truppen och Louis har helt klart något att ge i form av det speciella sätt han har med sina spelare när det kommer till att binda dem samman. Vi har redan sett det med stegen han har tagit med förberedelserna och träningen och sakerna som pågår runt det. Han kommer att leverera exakt det vi förväntar att han ska leverera och tillsammans med Ryan, som har en fantastisk förståelse för alla dessa spelare.

Citat: Manutd.com.

Publicerat:
2014-07-20,
14.23
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Träning i USA

[Twitter]

Publicerat:
2014-07-20,
14.19
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Chicharito ansluter till truppen på tisdag

Manchester United har meddelat att Javier Hernandez kommer att ansluta till truppen i USA på tisdag. Han är således på plats i USA inför den första träningsmatchen, då United möter LA Galaxy natten mellan onsdag och torsdag. Det förefaller dock vara föga troligt att Chicharito kommer att delta i den matchen, då han förstås ligger efter i träningen.

United anger att matchen börjar 05.06, medan LA Galaxy hävdar att avspark är 04.30.

Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-07-20,
14.15
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Unitedjuniorer med en seger och två oavgjorda på Carrington

Det verkar som att Uniteds juniorer i gårdagens fyralagsturnering på Carrington spelade 0-0 mot Sheffield Wednesday, oavgjort mot Carlisle och vann mot Bury. Matcherna varade i 30 minuter. Endast Sheffield Wednesday, som vann turneringen, har offentliggjort uppgifter så det är något ovisst.

[Twitter]
Läs mer på Swfc.co.uk.

Publicerat:
2014-07-19,
19.00
Publicerat av:
Mikael Österdahl
Publicerat:
2014-07-19,
18.55
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Bolingbroke anställd av Inter

Vi har tidigare rapporterat att Manchester Uniteds Chief Operating Officer Michael Bolingbroke har valt att lämna klubben. Det är nu klart att han i augusti kommer att tillträda som VD i Inter.
Läs mer på Inter.it.

Publicerat:
2014-07-19,
18.50
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Wilson och Powell saknas även i reservlaget

Uniteds reserver spelar säsongens första träningsmatch imorgon, då man åker till Irland för att möta Bray Wanderers. United åker till Irland med följande spelare:

Målvakter: Kieran O’Hara, Joel Castro Pereira
Försvarare: Callum Evans, Donald Love, Tom Thorpe, Ryan McConnell, Paddy McNair, Saidy Janko, Guillermo Varela, Marnick Vermijl
Mittfältare: Ben Pearson, Andreas Pereira, Davide Petrucci, Joe Rothwell, Sean Goss, Josh Harrop, Matty Willock
Anfallare: Tom Lawrence, Ashley Fletcher

Det vi noterar är att Nick Powell och James Wilson saknas, vilket i all rimlighet betyder att de två spelarna är skadad. Annars är det några spelare i truppen – Thorpe, Vermijl, Varela och säkert någon till – som nog hade hoppats vara i USA just nu.

Även Angelo Henriquez saknas, liksom Bebe.

(Lawrence står uppskriven som anfallare på i den annonserade truppen på Manutd.com så då går vi på det.)

Däremot torde en spelare som Ashley Fletcher vara glad över att få chansen i reservlaget.

Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-07-19,
18.43
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Sheffield Wednesday vann juniorturnering på Carrington

Det ska idag ha spelats en juniorturnering på Carrington. Väldigt få uppgifter är kända men det verkar som att Sheffield Wednesday vann turneringen, där övriga lag var Carlisle, Bury och givetvis Manchester United.

Enligt uppgift ska United ha spelat 0-0 mot Wednesday, medan övriga resultat är okända. Det är också oklart hur långa matcherna i turneringen var.

[Twitter]

Publicerat:
2014-07-18,
19.22
Publicerat av:
Mikael Österdahl

På väg till USA

[Twitter, 2, 3]

Publicerat:
2014-07-18,
18.21
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Anderson skadad

Manchester United rapporterar nu att Anderson är skadad, vilket är anledningen till att han inte följde med till USA. Anderson har drabbats av en vadskada och stannar på Carrington för rehabilitering.
Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-07-18,
15.17
Publicerat av:
Mikael Krekula

Rowley lämnar

Uniteds unge ytterback Louis Rowley lämnar United och går istället till Leicester.

Publicerat:
2014-07-18,
14.21
Publicerat av:
Mikael Österdahl

USA-truppen annonserad

Manchester United har precis meddelat vilka 25 spelare som manager Louis van Gaal tar med sig till USA.

[Twitter]

Vi återkommer med mer information i en separat artikel.

Publicerat:
2014-07-18,
14.05
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mail: United uppfyller Van Gaals önskemål om Carrington

Louis van Gaal klagade igår på att det blåste för mycket på Carrington och krävde att United skulle göra något åt det. Enligt Daily Mail har United redan inlett arbetet med att uppfylla managerns önskan. Grävmaskiner uppges ha anlänt till Carrington redan idag. Exakt vad som kommer att göras återstår att se, men det verkar som att Van Gaal får som han vill.
Läs mer på Dailymail.co.uk.

Publicerat:
2014-07-18,
13.54
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Redknapp: Ferdinand hade varit förstaval i United om Giggs var manager

Efter att ha signerat Rio Ferdinand för QPR hävdar Harry Redknapp att Ryan Giggs har sagt att Ferdinand skulle vara förstaval i United om Giggs hade fått bestämma.

Jag pratade med Ryan Giggs för att fråga hur mycket [Ferdinand] tränade och hur fit han var. Och Ryan sa till mig att om han hade varit manager på Old Trafford den här säsongen hade han fortfarande varit hans förstaval som mittback. Rio var fit hela förra säsongen. David Moyes bytte runt i laget och tog inte ut honom.

Läs mer på Skysports.com.

Publicerat:
2014-07-18,
13.44
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Länktips: Van Gaals intervju med MUTV

Hoppa till Manutd.com för att läsa och/eller titta på Louis van Gaals intervju i MUTV.

I intervjun diskuterar Van Gaal bland annat behovet av intimitet på Carrington och behovet av att stoppa blåsten på träningsanläggningen.

Publicerat:
2014-07-18,
00.43
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Rio Ferdinand klar för QPR

Formaliteterna är nu avklarade och Rio Ferdinand har skrivit på ett ettårskontrakt med QPR. Mittbacken lämnar som bekant United på fri transfer, vilket förmodligen var Uniteds beslut. I QPR återförenas Ferdinand med Harry Redknapp.

Jag hade erbjudanden från hela världen,” säger Ferdinand. ”Några ställen med bättre klimat än här. Det som lockade för mig var att spela i Premier League och tillbaka här där allt började. Det handlar inte om pengar, jag hade massor av mer lukrativa erbjudanden tillgängliga för mig. Jag känner fortfarande att jag har något att erbjuda och jag är uppspelt över att hjälpa den här klubben cementera sin nuvarande plats i Premier League.

Vi önskar förstås Rio all lycka i framtiden, framför allt när QPR möter Liverpool, Manchester city eller Chelsea.

Läs mer på Qpr.co.uk.

Publicerat:
2014-07-18,
00.33
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Herrera: Träningarna är som i Bilbao

Mitt i all uppmärksamhet kring Louis van Gaals första presskonferens slängde MUTV in en kort intervju med Ander Herrera.

Jag är väldigt glad och gillar verkligen att var i klubben och staden. De första veckorna har varit fantastiska. Träningen har varit bra, den liknar den i Bilbao då vi tränar mycket med bollen. Tränarna vill att vi ska ha bollen och behålla den, vilket är fantastiskt för spelarna.

Hans landsmän Juan Mata och David de Gea har pratat gott om United.

Juan och David sa till mig att United är en storklubb, kanske den största i världen och de sa att det är en fantastisk stämning här. Jag har redan sett det. Jag är glad och vill bara börja spela nu.

Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-07-18,
00.28
Publicerat av:
Redaktionen
Publicerat:
2014-07-17,
20.11
Publicerat av:
Mikael Österdahl
Publicerat:
2014-07-17,
20.05
Publicerat av:
Mikael Österdahl
Publicerat:
2014-07-17,
19.54
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Carrick borta tio till tolv veckor

I slutet av sin första presskonferens som Unitedmanager avslöjade Louis van Gaal att Michael Carrick är långtidsskadad. Kort efter presskonferensen kom United med ett meddelande som bekräftade att Carrick har opererats för en fotledsskada. Mittfältaren blir borta tio till tolv veckor, vilket gör att han inte kan förväntas vara tillbaka förrän i slutet av september eller början på oktober.

[Twitter]

Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-07-17,
16.44
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Carrick långtidsskadad

Louis van Gaals första presskonferens som Unitedmanager avslutades med beskedet att Michael Carrick är långtidsskadad. Inga ytterligare detaljer är kända i nuläget.

[Twitter]

Publicerat:
2014-07-17,
16.41
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Van Gaals första presskonferens

Louis van Gaal har precis genomfört sin första presskonferens som Unitedmanager. Vi återkommer med en större artikel om presskonferensen, men här följer några av huvudpunkterna.

 • Van Gaal inledde med att berätta att han var hedrad att introduceras av Sir Bobby Charlton.
 • Han säger att United är den största klubben i världen.
 • Han vill inte förutspå hur det kommer att gå den här säsongen.
 • Lagkaptensfrågan kommer han inte att lösa förrän om sex veckor, då han har fått en ordentlig chans att lära känna spelarna.
 • Van Gaal kommer att använda de kommande tre, fyra veckorna för att bedöma de spelare som finns i klubben. Först därefter kommer han att försöka värva spelare, beroende på vad han anser behövs.
 • Han fick inga frågor om vilket spelsystem han kommer att använda i United.
 • Han säger att det inte var ett alternativ att ta semester innan han tillträdde på jobbet som Unitedmanager.
 • Presskonferensen avslutades med den tråkiga nyheten att Michael Carrick är långtidsskadad. Inga ytterligare detaljer gavs.
Publicerat:
2014-07-17,
15.10
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Kagawa ser fram emot säsongen

Jag känner mig otroligt uppspelt. Det är en nystart och jag känner mig stimulerad på nytt. Det är upp till spelarna att få resultaten vi behöver. Jag har en stark vilja att lyckas. Jag kommer att titta noga på mitt spel och acceptera utmaningen med passion.
Läs mer på Skysports.com.

Publicerat:
2014-07-17,
15.07
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Kluivert: Jag skulle ha älskat att gå till United

Patrick Kluivert arbetade som assisterande tränare till Louis van Gaal i det holländska landslaget. I en intervju med Talksport berättar han att han hade älskat samma position i United, men att rollen redan var tillsatt.

Jag pratade med Van Gaal och han sa att han skulle ha älskat att ge mig möjligheten i Manchester United, men att det redan fanns någon i min position. Jag accepterar det. Jag skulle ha älskat att komma till Manchester United. Jag hoppas att det kan hända i framtiden, man vet aldrig.

I den här kolumnen har vi ju aldrig förlåtit Kluivert för att han sommaren 1998 sa att Arsenal var den enda klubben han kunde tänka sig i Premier League. Tiderna är visst annorlunda nu.

Läs mer och lyssna på Talksport.com.

Publicerat:
2014-07-17,
15.02
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Van Gaal skänker en miljon pund till välgörenhet

Louis van Gaal använde ingen agent då han säkrade sitt avtal med Manchester United. Därmed sparade klubben en massa pengar, pengar som Van Gaal bad United att skänka till välgörenhet. Således får en organisation som arbetar med uppmärksamhet för spinal muskelatrofi mer än en miljon pund.
Läs mer på Mirror.co.uk.

Publicerat:
2014-07-17,
14.59
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Cleverley ser fram emot att spela under Van Gaal

Jag har fått höra små saker om honom och jag tror att alla har sett fram emot att möta honom, träna med honom och givetvis spela för honom. Det är definitivt en uppspelt stämning runt truppen. Vi ser alla fram emot det.

Jag får bara ta det dag för dag för att vara ärlig. Givetvis, då den nya managern kommer in vill du först försöka imponera på honom så fort som möjligt och ge ett bra första intryck. Det är mitt första mål, mitt kortsiktiga mål och sedan får jag ta det därifrån.

Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-07-17,
14.55
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Video: Van Gaal föreläser för affärsmän

Inför VM föreläste Louis van Gaal för en grupp holländska affärsmän. Föreläsningen är nu tillgänglig på Youtube med engelsk text.

[Youtube]

Publicerat:
2014-07-17,
14.53
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Länktips: Video från den första träningen

Ja, den där Youtubevideon blev tyvärr inte långlivad. Nåväl, Manutd.com har iaf lagt upp ett klipp från gårdagens första Manchester United-träning med Louis van Gaal som manager.

Publicerat:
2014-07-17,
00.49
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Guardian om Van Gaals första dag

Louis van Gaal inledde sin första dag som Unitedmanager med att bli informerad av Albert Stuivenberg, Marcel Bout och Ryan Giggs. Därefter åt han lunch tillsammans med a-laget, ungdomslaget och klubbens ledare. Han tog sedan hand om dagens andra träning vid halv sex (engelsk tid) på kvällen.

Van Gaal pratade med spelarna individuellt men han uppges vänta med att samtala med hela gruppen tills de flesta VM-spelarna, däribland Wayne Rooney, är tillbaka från semester.

Både de dubbla träningspassen och den gemensamma lunchen är något som Van Gaal har bestämt ska införas.

Enligt tidningen var Van Gaal framför allt intresserad av att studera Chris Smalling och Tom Cleverley under träningen. Båda spelarnas framtid uppges vara osäker.

Läs mer på Theguardian.com.

Publicerat:
2014-07-17,
00.43
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Detta är förmodligen den nya bortatröjan

Det verkar som att JD Sports i Bristol av misstag började sälja Manchester Uniteds nya bortatröja under onsdagen. På onsdagen släpptes den nya hemmatröjan för försäljning men den nya bortatröjan har inte presenterats än.


[Twitter]

Läs mer på Manchestereveningnews.co.uk.

Publicerat:
2014-07-17,
00.36
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Van Gaal presenteras idag (torsdag) 16.00

Louis van Gaal kommer officiellt att presenteras som Unitedmanager på en presskonferens idag (torsdag). Presskonferensen, som ska börja 16.00 svensk tid, kommer att visas på MUTV och det är väl inte omöjligt att den kommer att vara tillgänglig på en fulstream här i Sverige, där vi ju inte har tillgång till kanalen.
Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-07-17,
00.33
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Förmodligen ingen domarspray i Premier League

Enligt The Guardian är det inte troligt att domarna kommer att spraya på planen för att markera bollens och murens positioner på frisparkar. Tidningen skriver att Premier League förvisso är öppna för sprayen men att tiden till säsongsstarten förmodligen är för kort för att den ska kunna införas redan den här säsongen.
Läs mer på Theguardian.com.

Publicerat:
2014-07-17,
00.30
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Van Gaal poserar på Carrington

Publicerat:
2014-07-17,
00.29
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Video från Van Gaals första träning

[Youtube]

Publicerat:
2014-07-17,
00.23
Publicerat av:
Redaktionen
Publicerat:
2014-07-16,
12.30
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Van Gaal är på plats

Louis van Gaal är nu äntligen i Manchester! I väntan på managern uppges stämningen på Carrington vara uppspelt.

Van Gaal ska idag möta spelarna och ledarna. Han ska ta hand om en träning och sedan äta lunch med laget.

Van Gaal förväntas presenteras för media imorgon.

Läs mer på Theguardian.com.

Publicerat:
2014-07-16,
12.25
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Butt om Herrera

Nicky Butt arbetade inte bara som ungdomstränare i United förra säsongen. Han reste också regelbundet till Spanien för att studera Ander Herrera. Nu har han pratat med Manchester Evening News om mittfältaren.

 • ”Han är en väldigt talangfull pojke och pratar engelska, vilket alltid är en fördel när du kommer till England. Det hjälper dig att anpassa dig. Det ger dig ett försprång när du kommer in i omklädningsrummet. Han är en trevlig grabb och redan väldigt omtyckt.”
 • ”Hans förmåga att passa och hålla bollen är fantastisk.”
 • ”Han är på den nivån där han kan spela i en klubb som Manchester United och om han får lite tid kan han bli framstående. Han kan bli en stjärnspelare för oss.”

Läs mer på Manchestereveningnews.co.uk.

Publicerat:
2014-07-16,
12.17
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Nytt sponsoravtal annonserat

Manchester United har idag annonserat ett nytt sponsoravtal. Det japanska matföretaget Nissin blir en global partner till United i ett avtal som sträcker sig över flera säsonger.
Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-07-16,
00.46
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Wall Street: Manchester United är nu den högst värderade idrottsklubben

Enligt Forbes värderas Manchester United nu till 3,6 miljarder dollar av Wall Street. Detta efter att Uniteds avtal med Adidas annonserats. Forbes värderade i april Real Madrid till 3,44 miljarder dollar vilket var högst av alla idrottsklubbar.
Läs mer på Forbes.com.

Publicerat:
2014-07-16,
00.41
Publicerat av:
Mikael Österdahl

United bekräftar att säsongskorten är slutsålda

För några dagar sedan rapporterades det att säsongskorten för United var slutsålda. Detta bekräftas nu av United.
Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-07-16,
00.25
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Don’t Cha’ (Wish Your Striker Was RVP)


[Youtube]

Publicerat:
2014-07-15,
16.33
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mail: Van Gaals första problem att lösa som manager

Louis van Gaal är nu så nära Manchester United att vi nästan känner doften av honom. Enligt Daily Mail har han nu följande uppgifter att ta sig an:

 1. Köpa tre nya spelare, inklusive två försvarare.
 2. Sälja överflödiga spelare i dagens trupp.
 3. Utse en lagkapten.
 4. Lösa framtiden för Class of ’92.
 5. Återupprätta stoltheten och enigheten i United.

Läs mer på Dailymail.co.uk.

Publicerat:
2014-07-15,
12.39
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Fler träningsmatcher för reservlaget

United har meddelat att klubbens reserver kommer att möt Altrincham den 23 juli och Barnsley den 29 juli. Sedan tidigare är det klart att laget ska möt Bray Wanderers den 20 juli och Southport den 22 juli. Detta betyder alltså att laget kommer att spela tre matcher på fyra dagar.
Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-07-15,
12.18
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Van Persie: Jag behöver semestern

Jag behöver de tre veckornas vila. VM Har varit hårt för mig. Jag gav allting jag hade i varje enskild match. Det var det, jag hade inget kvar. Vi arbetade väldigt hårt i turneringen, och vi är som citroner som har pressats torra.
Läs mer på Skysports.com.

Publicerat:
2014-07-15,
01.26
Publicerat av:
Mikael Österdahl
Publicerat:
2014-07-15,
01.25
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mail: Van Gaal kräver gemensam lunch

Enligt Daily Mail har Louis van Gaal bestämt att Manchester Uniteds spelare ska äta lunch tillsammans med ledarstaben och klubbens unga spelare varje dag. De nya reglerna har redan börjat gälla och klockan ett varje dag sitter man ner tillsammans för att stoppa mat i munnen. Tanken är att det ska ge en bättre lagsammanhållning.

Tidningen skriver också att inga spelare kommer att lånas ut förrän Van Gaal har gjort en ordentlig bedömning av sina spelare.

Majoriteten av spelarna kommer att vara med på försäsongsturnén i USA, men Robin van Persie kan se fram emot tre veckors semester medan övriga spelare fokuserar på kommersiella uppdrag att göra sig redo för säsongen.

Läs mer på Dailymail.co.uk.

Publicerat:
2014-07-14,
20.32
Publicerat av:
Mikael Österdahl

U18 och U21 i aktion den 22 juli

Manchester Uniteds U18-lag kommer att spela mot Trafford på bortaplan den 22 juli. Samma kväll ska U21, eller mer korrekt Manchester United XI, spela mot Southport på bortaplan.
Läs mer på Traffordfc.co.uk och på Southportfc.net.

Publicerat:
2014-07-14,
20.07
Publicerat av:
Mikael Österdahl

U18 möter Carlisle på lördag

Manchester Uniteds U18-lag kommer att spela en träningsmatch mot Carlisle United på lördag. Detta meddelar Carlisle på sin hemsida. Matchen kommer att spelas på Carrington, bakom stängda dörrar.

Läs mer på Carlisleunited.co.uk.

Publicerat:
2014-07-14,
17.19
Publicerat av:
Mikael Österdahl
Publicerat:
2014-07-14,
14.50
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Adidas pressmedelande

Medan Manchester United totalt använde 61 ord för att annonsera avtalet med Adidas var det tyska företaget lite utförligare.

Manchester/Herzogenaurach, den 14 juli 2014. Adidas och Manchester United har idag annonserat ett officiellt partnerskap, som för samman två av de ledande varumärkena inom fotbollen. Med start säsongen 2015/16 kommer Adidas att bli den globala tekniska sponsorn och officiella licenseringspartnern för Manchester United i tio år.

‘Vi är mycket glada att gå samma med Manchester United, en av de mest framgångsrika och mest älskade fotbollsklubbarna globalt. Vårt nya partnerskap med Manchester United understryker tydligt vår ledande position i fotboll och kommer att hjälpa oss att ytterligare stärka vår position i nyckelmarknader världen runt. Samtidigt markerar det här samarbetet en milstolpe för oss när det kommer till potential för merchandising. Vi förväntar oss att de totala försäljningarna ska nå 1,5 miljarder pund under varaktigheten av vårt partnerskap,’ säger Herbert Hainer, VD för Adidas Group.

Som en del av avtalet kommer Adidas att tillhandahålla produkter till Manchester United och utrusta alla klubbens lag. I tillägg kommer Adidas att ha den exklusiva rätten att distribuera merchandiseprodukter med gemensamt varumärke över hela världen.

Meddelandet, som kan läsas i sin helhet på Adidas-group.com, fortsätter sedan med generisk information om United och Adidas.

Publicerat:
2014-07-14,
14.17
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Officiellt: Adidas är ny tröjsponsor, tioårsavtal värt 750 miljoner

Manchester United har precis annonserat ett tioårsavtal med Adidas, värt 750 miljoner pund.

I ett pressmeddelande skriver Manchester United:

Manchester United plc har nått ett tioårsavtal med Adidas för ett globalt tekniskt sponsorskap och gemensamt licensavtal för märkesvaror för ett garanterat minimum på 750 miljoner pund, med förbehåll för vissa justeringar, med start säsongen 2015/16.

För säsongen 2014/15 kommer Nike att fortsätta sin roll som teknisk sponsor och licensinnehavare för varumärket.

Källa: Manutd.com.

Publicerat:
2014-07-14,
12.47
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mail: Klart att Adidas blir ny tröjsponsor, 70 miljoner per år

Enligt Daily Mail har Adidas nu bekräftat att företaget kommer att bli Manchester Uniteds tröjsponsor från och med säsongen 2015/16. Avtalet kan offentliggöras av United redan i eftermiddag.

Enligt tidningen kommer Adidas att betala 70 miljoner pund per säsong. Längden på avtalet är dock inte klar.

Om avtalet verkligen är värt 70 miljoner pund så fullkomligen krossar det alla tidigare avtal. Det nuvarande rekordavtalet, som Real Madrid har med Adidas, är värt 31 miljoner pund. Arsenal, Liverpool och Manchester city har tillsammans avtal med sina respektive tröjsponsorer som är värda 67 miljoner pund per år.

Läs mer på Dailymail.co.uk.

Publicerat:
2014-07-14,
01.22
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Telegraph: United spelar första matchen i premiäromgången

Vi väntar fortfarande, vilket är ovanligt sent, på att tevebolagen ska spika spelschemat för de inledande omgångarna. Enligt The Telegraph är det dock klart att Louis van Gaals premiärmatch som Unitedmanager kommer att spelas klockan 13.45 den 16 augusti. Det betyder i så fall att vår väntan blir den kortast möjliga.

Tidningen skriver att de fastställda spelschemat för de inledande omgångarna kommer att presenteras på måndag eller tisdag.

Läs mer å Telegraph.co.uk.

Äldre nyheter »