Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

”We’ll see about that”

Manchester-United-2014-Season-in-Pictures
Så blev det då till slut verklighet, vår favoritgrodätare finns inte med oss längre (och ja, han skrev ett ”brev” till fansen) och det är både väntat och sorgligt. Jag skrev min egen au revoir-text redan för 11 dagar sen.
Annars är jag mest exalterad denna dag av denna anekdot, berättad av David McDonnell – som LvG snäste av förra veckan – i Mirror:

Some Manchester City fans in Brazil found themselves staying in the same hotel as the Holland squad and seized their chance to bait van Gaal when they spotted the Dutch boss – then days away from taking over United – walking across the foyer.

Emboldened, one of the City fans shouted across to van Gaal that he was wasting his time taking over at United, because newly-crowned champions City were going to dominate the Premier League for the next 10 years.

Van Gaal, who by this stage had reached the hotel lift, heard the verbal jibe, turned on his heels and strode across to his tormentor, fixing him with a look of disdain and declaring ”we’ll see about that” before marching away, back where he came from.

Det skulle vara intressant med en stare-off mellan LvG och Keano.

* Steven Gerrard, you know him, slutar i landslaget och nu återstår bara två (som fortfarande är aktuella) spelare från det England som Sverige ställdes mot i VM 2006: Wayne Rooney och Theo Walcott. Logiskt sett är Rooney nummer ett att ta över bindeln, men jag kan se ett case byggas för Joe Hart och kanske även för Gary Cahill. Men om Rooney skulle bli sur om LvG hoppade över honom som Unitedkapten lär det inte vara någonting emot ilskan Wazza skulle känna om Roy gav äran till någon annan engelsman.
* Michigan Stadium i Ann Arbor är en av världens största fotbollsarenor och sväljer uppemot 115 000 åskådare. Det är där United ställs mot Real Madrid på sista (eller?) turnématchen i USA och över 100 000 biljetter gick åt redan i april.
Wow.
Och wow att jag först nu insett att det är en ”final” på spel i den så kallade internationella mästarcupen. Liverpool, Milan, city och Olympiakos (!) är potentiella motståndare 5 augusti.
* Apropå stora arenor så finns det en i Indien och en i Nordkorea som är större. Det finns flera användningsområden för stora arenor i Nordkorea.
SnipImage
* Edward, you know him, har lämnat Uniteds turné efter gårdagens självsäkra utspel i MUTV. Oklart varför, men rapporter – som studsar fram och tillbaka mellan rikstidningar i England och Spanien framförallt – säger att man är överens med Mats Hummels.
Jojo. Det verkar inte vara annat än att en spansk blaskas spekulationer översatts av NBC Sports och vips så är Hummels ”klar”. Det studsar och studsar.
* I Spanien, förresten, är man inte så vidare noga med att namnen ska vara rätt. Här är det både LUCAS Shaw, ZADA och VERMIJIL i dagens Sport. Korrekturläsare göra sig icke besvär.
SnipImage (1)
 
* Transfers in då, funderar ni? Jag kan inte tänka mig att Vidal inte nämnts i samband med Evras övergång. Jag kan däremot tänka mig att Evras flytt dragit ut på tiden för att förhandlingarna om just Vidal gjort samma sak.
Watch this space, som han sa, allas vår Edward.