Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United – Roma

Efter 7-0 mot LA Galaxy i Louis van Gaals första match som Unitedmanager ställs Manchester United på lördag kväll, med avspark en stund efter tio, mot tuffare motstånd i form av Roma.

Nu ska vi förstås inte vara överdrivet rädda för Roma, United har ju för vana att göra sju mål mot den italienska vicemästaren. Den här gången handlar det om en träningsmatch i den mycket (inte alls) prestigefyllda turneringen International Champions Cup. Det är den första matchen i en grupp där också Inter och Real Madrid ingår. Gruppvinnaren går till final mot vinnaren i den andra gruppen, som består av Olympiacos, Liverpool, Manchester city och Milan.

Viasat visar samtliga matcher i turneringen och kvällens match kan ses på Viasat Fotboll och Viaplay.

Manchester United

Louis van Gaal introducerade ett nytt spelsystem i sin första match som Unitedmanager. Det spelsystemet sätts på prov igen då United nu möter Roma.

Inför matchen har Van Gaal kritiserat avsparkstiden, då han tycker att det är alldeles för varmt för att spela fotboll när klockan är två i Denver. Han tacklar det genom att inte låta spelarna spela mer än 45 minuter, undantaget Tom Cleverley och Tyler Blackett som kommer att spela hela matchen. Van Gaal har också bekräftat att Shinji Kagawa kommer att spela i andra halvlek.

Vi har ett par förändringar i truppen sedan matchen mot LA Galaxy. Rafael da Silva skadade sig på träning och är inte aktuell för spel. Det är dock Javier Hernandez som anslöt precis innan matchen mot LA Galaxy men var inte ombytt då. Det har sagts att Nick Powell skulle ansluta till truppen i USA, men det har inte varit några rapporter om att han har anlänt så vi förutsätter att han inte är tillgänglig.

Bortsett från att Cleverley och Blackett startar – det är ju en av grundförutsättningarna om man ska spela hela matchen – är det svårt att förutse startelvan. Mot Galaxy elvan i första halvlek betydligt starkare än den i andra halvlek, men det är möjligt att Van Gaal väljer att matcha mer jämnstarka elvor när motståndet nu är starkare.

Jag kastar i David de Gea i mål, eftersom det verkar rimligast. Och så kan vi väl tippa att det den här gången blir Ben Amos som vaktar nätmaskorna i den andra halvleken.

Om vi utgår från att Blackett spelar i trebackslinjen, vilket verkar rimligt, kommer vi då att få två från Jones, Evans, Smalling och Michael Keane i varsin halvlek. Jag satsar på att Evans håller Keane i handen i andra halvlek.

Det borde vara tämligen givet att Valencia startar som höger vingback och på vänsterkanten får vi nog se Shaw i första halvlek och Reece James i andra halvlek. Det kanske mest spännande blir att se vem som ersätter Valencia inför andra halvlek. Jesse Lingard? Wilfried Zaha?

På mittfältet är det rimligt att Cleverley paras ihop med Fletcher i en halvlek och Herrera i en halvlek. Men mot LA Galaxy fick Kagawa spela på mittfältet medan Herrera gick i en mer framskjuten position. Eftersom Van Gaal inte gör saker av en slump kan man tänka sig att han vill se om Kagawa duger som central mittfältare. Det skulle i så fall betyda att Herrera spelar som nummer 10 i den halvlek som Mata inte spelar. Men Van Gaal lär ju också vilja testa Herrera på mittfältet. En lösning skulle kunna vara att slänga ut Fletcher som vingback och spela Lingard som nummer 10.

Mot LA Galaxy fick Zaha, Lingard och Will Keane värma bänk hela matchen. Mot Roma ska även Chicharito kastas in i ekvationen. Dessutom måste Van Gaal ta hänsyn till att Young, Nani, Rooney och Welbeck också behöver speltid. Vilket ger en ekvation som inte går att lösa, utan att några blir besvikna. Det finns dock indikationer på att Zaha inte har visat sina bästa framfötter för Van Gaal.

Efter segern mot LA Galaxy konstaterade Louis van Gaal att resultatet alltid har betydelse och trots att det bara är en träningsmatch har han förberett sitt lag på att spela mot Roma.

Du måste ta hänsyn till kvalitéerna hos motståndaren och ge ditt lag en struktur för att göra det. Så på träningen den här morgonen hade vi ett lag som spelade som Roma och ett lag som spelade som United. Vi gav dem struktur.

Möjlig startelva: De Gea; Smalling, Jones, Blackett; Valencia, Cleverley, Herrera, Shaw; Mata; Rooney, Hernandez

Roma

Roma stod för en utmärkt insats säsongen 2013/14 och slutade tvåa i Serie A. Den här säsongen är det många som tror att Roma på allvar kommer att utmana om mästartiteln.

De får dock göra det utan Christian Wilhelmsson, som ju var med den där gången när United vann med 7-1. Wilhelmsson har inte varit i Roma sedan 2007.

Den gången var även Totti med och Totti är med den här gången också. Även Daniele De Rossi var med då och det är möjligt att han är med nu också. För vad det är värt så var Carrick, Fletcher och Rooney också med i den där 7-1-matchen.

Roma har precis som United spelat en träningsmatch, då de hade den goda smaken att vinna mot Liverpool med 1-0. Borriello gjorde matchens enda mål efter en hörna i den sista minuten.

Roma har tagit med sig allt och alla till USA. Detta inkluderar skadade Kevin Strootman, som får ägna sig åt reklamuppdrag.

Strootman var tänkt som nyckelspelare i Van Gaals holländska landslag tills han blev skadad. Sedan Van Gaal tog över United har Strootman ständigt kopplats samman med en flytt till United och det är något vi lär få höra massor av när det börjar närma sig januari.

Jag säger aldrig någonting om individuella spelare, det är min vision att det måste handla om laget, inte individuella spelare. Andra spelare, som inte är i Manchester United, kan jag inte bedöma, jag är inte där. Strootman kan jag bedöma, men han har varit skadad i mer än sex månader,” sa Van Gaal på presskonferensen.

Vi måste vänta och se hur han kommer tillbaka. Det är inte så enkelt att komma tillbaka efter en skada, så vi kommer att vänta och se.

Om Roma får pluspoäng för segern mot Liverpool får de minuspoäng för att plockat in Ashley Cole på fri transfer. Man har också förstärkt med bland annat Seydou Keita från Valencia (fri transfer), Salih Ucan från Fenerbahce, Urby Emanuelson från Milan (fri transfer), Juan Iturbe från Verona och Davide Astori på lån från Cagliari.

Möjlig startelva: Nej, jag tänker inte ens försöka.

Övrigt

Vi tror att matchen börjar 22.10. Manchester United hävdar emellertid att matchen börjar 22.06 men enligt International Champions Cup är det 22.10 som gäller. Roma tycker att det hela är för komplicerat och nöjer sig med att konstatera att matchen spelas den 26 juli.

Det kommer att vara varmt under matchen, närmare 30 grader. Luftfuktigheten är dock bara 27 procent men det är 20 procents sannolikhet för regn och väderleksrapporten säger att det är risk för storm.

Matchen spelas på Mile High Stadium II (arenan får sponsorpengar för att kalla sig något annat) i Denver. Arenan, som rymmer ungefär lika många personer som Old Trafford, är hemmaplan för Denver Outlaws i den förmodat våldsamma sporten lacrosse. Arenan är också tillhåll för ett lag som heter Denver Broncos, som sysslar med någon mindre sport.

Nu handlar det alltså om International Champions Cup. Vilket förstås inte betyder någonting alls. Dock gör det taffliga upplägget att United inte vet hur många träningsmatcher man kommer att spela den här sommaren.

Matchinformation

Manchester United
Roma
Turnering:Träningsmatch (International Champions Cup)
Tid:Lördagen den 26 juli 2014, 22.10
Plats:Mile High Stadium II, Denver, Colorado
Domare:Jajamen
Teve:Viasat Fotboll, Viaplay

Manchester United

Målvakter: David de Gea, Anders Lindegaard, Ben Amos, Sam Johnstone


Försvarare: Jonny Evans, Chris Smalling, Phil Jones, Luke Shaw, Tyler Blackett, Michael Keane, Reece James


Mittfältare: Ander Herrera, Tom Cleverley, Darren Fletcher, Ashley Young, Wilfried Zaha, Shinji Kagawa, Juan Mata, Antonio Valencia, Nani, Jesse Lingard


Anfallare: Danny Welbeck, Wayne Rooney, Will Keane, Javier Hernandez

Roma

Målvakter: Bogdan Lobont, Morgan de Sanctis, Thomas Svedkauskas, Lucasz Skorupski


Försvarare: Petar Golubovic, Ashley Cole, Leandro Castan, Alessio Romagnoli, Mehdi Benatia, Michele Somma, Mihai Balasa, Urby Emanuelson, Elio Capradossi, Federico Balzaretti, Arturo Calabresi


Mittfältare: Radja Nainggolan, Kevin Strootman, Miralem Pjanic, Seydou Keita, Leandro Paredes, Adem Ljajic, Salih Ucan, Daniele De Rossi


Anfallare: Francesco Totti, Juan Manuel Iturbe, Marco Borriello, Mattia Destro, Alessandro Florenzi, Gervinho, Stefano Pettinari, Antonio Sanabria