Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

The Brand new Captain

kläv
”It was fantastic, a really proud moment. I’ve been here since I was 11. Now, whatever I go on to do, I can say i captained Manchester United. At 24 years old, it’s not bad.”
Antingen gör man sig lustig över det och kontrar med ”haha, det var ju en träningsmatch, det var typ du eller Tyler som skulle kunna få bandet, haha” eller så väljer man den andra vägen och håller med The Brand. Och använder argumentet att det faktiskt går att byta armbandet när någon lämnar planen, att Rooney spelade från start utan att få det, att det trots allt inte är många människor genom historien som haft den äran.
Jag väljer det senare.
Och nu väljer jag att sammanfatta 3-2 (lovely result!) mot romanisterna.
Fälla-en-tår-vackert-om-det-hänt-i-en-tävlingsmatch

 • Wayne Rooneys 1-0. Fantastisk teknik, fantastisk vision, fantastiskt utförande. Veckpengen i hamn efter det!
 • Juan Matas 2-0. Assistbonusen från Wazza och nedtagning och avslut från The Perfect Man. Enastående.
 • United startade andra halvlek med 9 engelsmän.

Pulshöjare!

 • Djupledsspelet! De senaste två matcherna har innehållit mycket mer av den varan än vi sett de senaste säsongerna. Två anfallare bidrar till att ge United den möjligheten och jag hoppas att LvG fortsätter med det.

Some things never change

 • Nästan, nästan, vettigare att slå ut bollen till inkast i stället för att låta Smalling eller Jones sköta uppspelen.
 • Tom Cleverley må ha lett laget ut på planen och skakat tass och sett på slantsingling, men sen gjorde han inte mycket rätt. Långsam, felbeslut, inget vettigt samarbete med någon annan på planen.
 • Kom under matchen på ett ord för att beskriva Tony Valencias bidrag till Uniteds anfallsspel: Ointressant.

JO-anmälningsläge

 • Calabresis attack på Welbeck var vidrig och är rött hundratvå gånger av hundra.
 • Nani? Wtf? Vad gör han egentligen? Spelar som en man som verkligen inte vill vara kvar i klubben. Eller som en man som inte kan spela bättre. Kanske både och. Knappt gjort någonting vettigt på 90 minuter i ett United som svarat för tio mål på två matcher. Hur många bollkontakter har han haft? 7-8?

LvG

 • Intressant att manutd.com känner sig manade att ägna ett eget inlägg åt Wilfried, som är den ende som inte gjort en minut än på turnén. James Ducker i The Times skrev häromdagen att Zaha var den ende spelaren som inte dök upp till ”frivilligträningen”. Jag vägrar tro att han kan vara så dum, men efter ännu en match utan spel börjar jag misstänka att det stämmer.
 • LvG är inte den som skickar ut beröm i onödan. När han fick öppet mål att hylla Rooney i går kväll svarade han: ”You are right but I don’t think we have to discuss one player. We have to discuss the team and the team is performing.”
 • Han var inte på solskenshumör efter matchen överlag: ”I am pleased that we have won but it was not a good performance. 54,000 people came to watch us but we can perform much better.”We are not used to this hot weather. I think we didn’t play a good match because of the height of the stadium, the air, because all my good passers failed today. When you are 3-0 ahead, the only thing you have to do is keep the ball in possession and then the opponent has to run and run and run. It’s very difficult in this hot weather to do that.”
 • Han tar inga fångar heller direkt. När Ben Amos, som rimligen är väck innan säsongen börjar på allvar, släppte in Pjanics skott från 300 meter fick vår boss frågan om han ansåg att Amos borde gjort bättre: “I am nearly 63 years old and I run when the ball is flying four seconds from fifty metres. What do you think?” Ouch.

Finally

 • Varför har inte alla lag och framförallt alla målvakter i världen lärt sig att ingen annan än Inspector Gadget själv har längre Gadgetben än Danny Welbeck? I går var han framme igen och skapade en het målchans tack vare detta och en långsam keeper.
 • Destro kom igenom efter knappt 90 sekunder sedan Blackett upphävt offsiden. Men han körde en skönt sen handuppräckning mot assisterande.
 • Vi ställs mot Roma, Inter och Real under ölcupen. Tre lag som under 2000-talet totalt haft 37 olika managers.
 • Shinji Kagawa och (snart) Robin van Persie har haft 4 managers på 3 säsonger i United. Det måste vara unikt, va?
 • Christopher Smalling avslutade matchen som kapten. Det lär aldrig hända igen.
 • Ander Herrera kom inte alls till sin rätt på samma sätt som mot Galaxy. Med det sagt: Han var inte dålig.
 • Jesse Lingard gjorde sina första minuter i Uniteds A-lag sen förra turnén. Jag har ju hävdat att han aldrig kommer att göra en minut Premier League-fotboll i United och gårdagen fick mig inte på andra tankar.
 • Däremot tycker jag mig se lite möjligheter för Michael Keane att få några minuter under LvG, även när det ramlar in ytterligare en mittback. Gillar hans lugna stil.
 • Var SYNNERLIGEN sjukt och märkligt att låta burken stå på och följa Real mot Inter i natt. Där sprang det omkring en lirare i en svartblå #15 som jag kände igen mycket väl. Och bra var han också.
 • Vi kan överlag inte begära mer i fotbollsväg – det var stundtals dötrist att se – när lagen flyger kors och tvärs över USA och dessutom tvingas spela i 30-gradig värme mitt på dagen mitt under försäsongsuppladdningen. Kan inte se LvG godkänna något liknande nästa år.

BONUS: Google hangout med Danny och en vänsterback från England har ni här.