Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United – Inter

Natten mellan tisdag och onsdag är det dags för gruppfinal i International Champions Cup då Manchester United ställs mot italienska Internazionale Milano från Milano. Matchen sparkar förmodligen igång 01.30, även om Inter och International Champions Cup hävdar att matchen börjar redan 01.00.

United leder gruppen (TOP OF THE LEAGUE!) efter en match, då man har tre poäng efter segern mot Roma. Inter ligger tvåa med två poäng då de fick en bonuspoäng via straffsparkar efter att ha spelat oavgjort mot Real Madrid. Det handlar alltså om en tidig gruppfinal.

Viasat visar alla matcher i cupen och matchen mellan United och Inter visas på TV10 och på Viaplay.

Manchester United

Louis van Gaal har tagit med sig 25 spelare till Washington, då han skickade Rafael da Silva till ett vadderat rum i Manchester. Ja, såtillvida Nick Powell inte har dykt upp förstås. Journalisterna som bevakar United meddelade att han skulle dyka upp i USA i slutet av förra veckan men jag har ännu inte sett någon rapport som berättat att han har infunnit sig.

Hemma i Manchester gottar sig Adnan Januzaj tillsammans med Marouane Fellaini med förmodat stenhård träning. Belgarna fick förlängd semester eftersom Belgien gick långt i VM och de kommer inte att resa till USA. Robin van Persie har fortfarande semester, vilken han spenderar med klaga på KLM på Twitter.

United har under försäsongen vunnit tre halvlekar och förlorat en, vilket har resulterat i två segrar. Men i och med att Louis van Gaal i stort sett byter hela laget i halvtid är det kanske mer korrekt att räkna halvlek för halvlek.

De yttre förutsättningarna är bättre i Washington än i Denver. Van Gaal har bekräftat att tre spelare kommer att spela hela matchen, Smalling är en av dessa medan Van Gaal inte namngav övriga två. Frågan är om Van Gaal egentligen vill vinna cupen – jag misstänker att han inte är så sugen på trippen till Miami som blir resultatet av en gruppseger, även om jag också misstänker att han vill vinna alla matcher.

Nåväl. I sann rättviseanda har alla målvakter fått spela exakt lika mycket hittills och därmed får David de Gea starta mot Inter. I backlinjen ska ju Smalling lira hela matchen, medan Evans och Jones brukar få starta matcherna.

Fletcher vilade senast och lär således starta, medan Herrera, Rooney, Mata och Welbeck kan få starta igen.

Kantpositionerna är öppna men efter att Van Gaal öppet kritiserade Luke Shaws form får vi förmoda att Shaw inte får någon speltid. Van Gaals kritik får ses som ett hårt slag för Shaw och det sätter nyförvärvet i dålig dager, även om det kanske finns någon naturlig förklaring. Jag vill minnas att jag i samband med att engelska fotbollsspelares fysiska och psykiska förmågor kritiserades läste att Shaw hade förkortat sin semester för att kunna förbereda sig för säsongen på bästa sätt.

Jag är alltid en tränare som ser till individen och vad varje spelare behöver,” kommenterade Van Gaal. ”Luke måste vara fit och han är inte väldigt fit och kan inte prestera som jag vill. Han måste vara fit och träna individuellt. Jag kan inte bedöma varför. Jag ser vad jag ser. Jag har pratat med honom och vi har gjort ett program med honom. Han håller med. Vi får vänta och se hur lång tid det tar, jag vet inte. Jag har hört bra meddelanden från fystränaren Tony Strudwick.

I Shaws förmodade frånvaro framstår som det naturliga valet på vänsterkanten men vi ska inte utesluta Ashley Young, som fick beröm av Van Gaal: ”Ashley Young är en ytter men han är en annan typ som kan spela vingback och han gjorde det väldigt bra mot Roma. Han kan spela till vänster och till höger, men vi får se. Han kan göra jobbet. Han tror på mig och han presterar bra.” I övrigt känns det egentligen som att bara Valencia är aktuell för en kantposition, sedan skadade Rafael har lämnat USA.

Van Gaal bekräftade att Wilfried Zaha äntligen ska få speltid då han kommer att spela anfallare i andra halvlek. ”Han måste spela som en anfallare då han inte kan spela i de andra positionerna i systemet,” förklarade trainer-coachen och det var knappast goda nyheter för Zaha. I en anfallsposition har han i alla fall ett halvdussin spelare framför sig i rangordningen medan han hade haft större chans till speltid i ett 4-3-3-system.

När det gäller spelsystem är det inte alls uteslutet att United kommer att spela 4-3-3, eller 1-4-3-3 som Van Gaal föredrar att säga, den här säsongen. Han säger att 4-3-3 är hans favoritformation men att han anser att den nuvarande truppen är bättre lämpad för att spela 3-4-1-2. Van Gaal menar att United enkelt kan skifta tillbaka till 4-3-3 om det behövs, medan laget behöver träna så mycket som möjligt på att spela 3-4-1-2 om det systemet ska ha en möjlighet att fungera. Därför är det 3-4-1-2 som gäller hela försäsongen.

Möjlig startelva: De Gea; Smalling, Jones, Evans; Young, Fletcher, Herrera, James; Mata; Welbeck, Rooney

Internazionale

Inter är inte längre den dominerande klubben i Italien. Faktum är att femteplatsen förra säsongen var ett framsteg. Nu har de dock förstärkt med Nemanja Vidic och då förefaller det vara rimligt att anta att de är några klasser bättre.

Football Club Internazionale Milano är klubbens fullständiga namn. I vardagstermer funkar Inter förstås jättebra. Inter Milan fungerar om man pratar engelska, på svenska blir det dock fullständigt galet eftersom Milan på svenska är namnet på Milanoklubben Milan och inget annat.

Innan de reste till USA spelade Inter två träningsmatcher i Italien. Först vann man med 6-1 mot ett samlingslag från provinsen Trentino. Därefter vann man med 1-0 mot Prato, som är en medioker klubb på den tredje nivån i det italienska seriesystemet.

Direkt efter Uniteds match mot Roma ställdes Inter mot Real Madrid i Berkeley. Matchen slutade 1-1, Bale gjorde 1-0 för Real och Icardi kvitterade. Därmed blev det straffar eftersom det är läskigt med oavgjorda matcher. I en dramatisk straffläggning vann Inter till slut med 3-2.

Inter och Real opererade med en annan bytespolicy än United och Roma. Inter gjorde endast sju byten och Real var ännu värre då man bara gjorde fem byten.

Nemanja Vidic flydde från David Moyes och uppges ha ångrat sig i samma stund som Moyes fick sparken. Då hade Uniteds redan hunnit skriva på för Inter och det fanns ingen återvändo. Han gjorde sin första match för Inter mot Real och var en av spelarna som spelade hela matchen. Han satte dessutom en av straffarna, Inters första, i straffläggningen.

Förutom Vidic spelade också Juan Jesus, D’Ambrosio och Icardi hela matchen mot Real.

Inters laguppställning mot Real: Handanovic (Carrizo 63); Ranocchia (Andreolli 63), Vidic, Juan Jesus; D’Ambrosio, Jonathan (Bonazzoli 90), Kuzmanovic (M’Vila 63), Obi (Krhin 78), Dodoo (Nagatomo 78); Botta (Laxalt 80), Icardi

Övrigt

Matchen spelas på Jack Kent Cooke Stadium i Landover, Maryland. Arenan, som är hemmaplan för rasistiskt namngivna Washington Redskins, är den största arenan i NFL. Arenan rymmer 85 000 personer och har aldrig varit utsåld, vilket är lite märkligt då 160 000 står i kö för att köpa säsongskort.

Landover är en icke-inkorporerad ort i utkanten av Washington, där det bara bor lite drygt 20 000 personer.

Manchester United meddelar att matchen ska börja 01.30, medan Inter bestämt hävdar att matchen börjar 01.00. International Champions Cup håller med Inter men International Champions Cup trodde att Uniteds match mot Roma skulle börja 22.10 och den började alldeles uppenbarligen 22.06, precis som United hade meddelat. Viasat håller för övrigt med United.

Svensk tid 01.30 betyder 19.30 i Washington. Det är inte så fasligt varmt som i Denver, när matchen spelas förväntas temperaturen ligga runt 23 grader, med en luftfuktighet på 46 procent. Sannolikheten för nederbörd är noll procent, men noll procent i meteorologiska termer är inte samma sak som noll procent i verkligheten.

Det är alltså International Champions Cup som gäller. Åtta lag är indelade i två grupper och de två gruppvinnarna går till final i Miami, medan övriga sex lag får åka hem. United leder gruppen på tre poäng före Inter som har två. Real Madrid står på en poäng och stackars Roma har inte en enda poäng. Om matcherna slutar oavgjort blir det straffar och laget som vinner straffläggningen får en bonuspoäng. Det är fritt antal byten som gäller men lagen får bara göra byten vid tre tillfällen under matchen och eventuella byten i halvtid räknas som ett bytestillfälle.

Manchester United har mött Inter ett antal gånger. Senast lagen möttes, 2009, var tiderna bättre, Manchester United var nämligen officiellt världens bästa klubblag då. Det gällde åttondelsfinal i Champions League och United tog sig enkelt vidare till kvartsfinal, via 0-0 i Milano och 2-0 på Old Trafford. Nemanja Vidic gjorde Uniteds ledningsmål mot Zlatans och Mourinhos Inter och Cristiano Ronaldo gjorde 2-0.

Totalt har United mött Inter vid nio tillfällen, fyra tävlingsmatcher och fem träningsmatcher. United har aldrig förlorat när det har handlat om en tävlingsmatch medan Inter aldrig har förlorat när det har handlat om en träningsmatch. Nattens match blir första gången som lagen möts på neutral plan

Matchinformation

Manchester United
Internazionale
Turnering: Träningsmatch (International Champions Cup)
Tid: Onsdagen den 30 juli 2014, 01.30
Plats: Jack Kent Cooke Stadium, Landover, Maryland
Domare:
Teve: TV10, Viaplay

Manchester United

Målvakter: David de Gea, Anders Lindegaard, Ben Amos, Sam Johnstone


Försvarare: Jonny Evans, Chris Smalling, Phil Jones, Luke Shaw, Tyler Blackett, Michael Keane, Reece James


Mittfältare: Ander Herrera, Tom Cleverley, Darren Fletcher, Ashley Young, Wilfried Zaha, Shinji Kagawa, Juan Mata, Antonio Valencia, Nani, Jesse Lingard


Anfallare: Danny Welbeck, Wayne Rooney, Will Keane, Javier Hernandez

Internazionale

Målvakter: Samir Handanovic, Juan Pablo, Carrizo Tommaso Berni


Försvarare: Jonathan, Juan Jesus, Marco Andreolli, Nemanja Vidic, Dodo, Andrea Ranocchia, Ibrahima Mbaye, Matias Silvestre, Danilo D’ambrosio, Yuto Nagatomo


Mittfältare: Ezequiel Schelotto, Mateo Kovacic, Fredy Guarin, Zdravko Kuzmanovic, Yann M’Vila, Joel Obi, Saphir Taider, Rene Krhin, Diego Laxalt


Anfallare: Mauro Icardi, Ruben Botta, George Puscas, Federico Bonazzoli