Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Fletch the Punisher

fletch
Så här i efterhand, efter att ha sett matchen i efterhand, är jag glad att jag såg matchen i efterhand.
Det var en Iniestablek historia, sett till mål och målchanser. Men det känns ändå bättre att vara Unitedsupporter efteråt. Inte bara för att vi vann, utan för att vi hade ett lag som skapade chanser. Inter hade ett skott på mål, en frispark i 85:e minuten. That was it.
MVG

 • Darren Fletcher. Man of the Match för mig (och många andra ser jag nu när jag tittat efter). Stökade, bökade, kreativ, noggrann, you name it. Dessutom kapten och matchvinnare.
 • Anfallet som startade med Herrera-Fletcher och sedan övergick till Mata-Rooney-Welbeck. Synd att inte spanjoren dräpte till med högern i första krysset. Det var ett sånt avslut det anfallet förtjänade.
 • Straffarna! David Moyes fattar ingenting.

VG

 • Uniteds spel överlag. Ser vi en tendens i bestämdare och snabbare passningsspel? Ser vi kortpassningar och rörelse på ett annat sätt? Vi såg i alla fall ett tålmodigt United som istället för att svepa iväg långbollar på chans började om och behöll bollen inom laget när man inte kom fram. Bollinnehav är A och B och C, hela vägen till O. Kunde dock lite oftare utnyttjat när man spelade sig förbi Inters höga press.
 • Backlinjen. Jones-Smalling-Evans blev Keane-Evans-Blackett men Inter var ändå helt inkapabelt till att skapa några farligheter.
 • Nollan igen.

G

 • Willie Zaha fick sina första minuter under LvG och jag tycker att han gjorde det bra med tanke på förutsättningarna. Första matchen, ovan position, ovant spelsystem, hög press på sig.
 • Shinj i #10-rollen givetvis bättre än längre ned i banan.

IG

 • Internazionale.

Annars

 • Befriende och chockerande att se domaren säga åt Ranocchia på skarpen när denne tog bollen, vid inkast för United, sprang iväg med den och kastade tillbaka den. Ett satans otyg.
 • LvG säger att det kan ta tre månader innan systemet sätter sig. Då borde det rimligen bli 3-5-2 vi får vänja oss vid då det funkat bra hittills och vi bara har drygt två veckor kvar till kickoff. Vore märkligt att gå över till 4-3-3 då.
 • Luke Shaw är snabb. Tänk hur snabb han kommer att vara när han väl blir fit! Han kör rätt hårt med honom, LvG: ”Luke is working very hard and he was lucky because normally I would have played our friend Reece James, but he was a little bit injured. And so I asked him in spite of a very heavy training session this morning and I think he did very well.” Haha 1: ”our friend”. Haha 2: Han låter alltså Shaw köra ett tungt pass på morgonen för att sedan spela match på kvällen. Verheijen måste gå i taket!
 • Nani in och ut. Förnedrande oavsett vilken nivå det är på matcher. Säger en del om hans status.
 • Nemanja var lika bra som mot Real Madrid. Inte underligt att de bara släppt in ett mål på två matcher mot dem och United – och det var ett jätteskott från Bale.
 • Minst kryss på lördag så är vi i ”final”.

* In other news har Diego Simeone bekräftat Atlétis intresse för Javier Hernandez. Det känns logiskt om Ärtan, den lille, också är intresserad. Ska LvG använda RvP, Rooney, Zaha, Nani, Keane, Wilson med flera på topp så …
* LvG gjorde sin första massintervju med brittisk press i går.
Det är intressant värre.
Avslutningen är typiskt van Gaalsk:
“Interesting eh? Interesting. You’re all coaches now.”
* Här har ni senaste straffläggningen, förresten, för jämförelse:

* Vida tyckte det var märkligt att spela mot United. Listen and watch.