Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchtråd: Manchester United – Real Madrid 3-1

United besegrade Real Madrid med 3-1. Ashley Young gav United ledningen efter ett magiskt anfall innan Bale kunde kvittera på straff. Young gav dock United ledningen på nytt och i andra halvlek kunde Chicharito fastställa slutresultatet då han nickade in 3-1.

Uniteds seger innebär att man vann gruppen i försäsongsturneringen i USA, vilket innebär att man natten mellan måndag och tisdag, 02.00 svensk tid, möter Liverpool i final i Miami.

Läs också:

Publicerat:
2014-08-03,
15.45
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Van Gaal mycket nöjd efter matchen

Broadcasters över hela världen borde visa det första målet. Det var ett fantastiskt mål av Manchester United. Jag tror hela laget rörde bollen. Folk kunde ha kommit till arenan bara för det målet, tror jag.

300 000 fans har tittat på oss redan och nu är vi i finalen i Miami, det kommer att bli ännu mer än det.

Om matchen
Det är ett väldigt bra resultat för oss och det ger oss självförtroende till spelarna. Jag bytte spelare i andra halvlek men trots det gjorde vi mål igen. Det här var ingen vänskapsmatch. Jag hade känslan att Real Madrid inte ville förlora, vilket är varför Ronaldo kom in tidigare än Carlo sa. Men vi vann och förtjänade att vinna.

Om matchen mot Liverpool
Det är bra för engelsk fotboll, det är väldigt viktigt. Det är bara förberedelsetid, men det är bättre att vinna än att förlora.

Om Welbecks skada
Han hade mindre problem innan matchen men han sa att han kunde spela. Under matchen kände han det igen så vi måste vänta och se imorgon hur reaktionen är, då kan vi veta mer.

Om att sakna spelare
Det är förberedelsetid. Så även för motståndaren är det förberedelsetid. Ni har sett Ronaldo komma i den 75:e minuten. Vi saknar också spelare, som Fellaini, Januzaj och Van Persie.

Så du kan inte säga: ‘Okej, vi kommer att vinna mot alla lag.’ Så är det inte. Men givetvis är det ett bra resultat för oss och det ger självförtroende till alla. […] Vi går åt rätt håll tycker jag.

Om Hernandez mål
[Hernandez] kom in i matchen och var involverad direkt. Det är väldigt bra när du är en inhoppare. Vi behöver det. Han gör ett underbart mål, bra förberett av Shinji Kagawa och också Fletcher. Men under anfallet skulle han ha gett bollen till Cleverley och han ger den till Kagawa. Han behöver tacka Kagawa för den fina passningen, men det skulle ha varit bättre att passa tillbaka till Cleverley.

Om Michael Keane och Tyler Blackett
Säg inte att det är för tidigt [för de unga spelarna], eftersom du måste se om de kan passa in i vårt lag. De kan göra jobbet men de kan inte göra jobbet för massor av matcher. De kan göra det en match och kanske när de ger dem mer kommer erfarenheten att öka. Idag har ni sett att straffen inte var så smart. Han måste lära från de misstagen tycker jag. Samma sak för Tyler. Han kan också spela på den här nivån. Men om han kan spela match, match, match och sedan tio matcher till, det är frågan. Jag kan inte svara på det för tillfället.

Om Uniteds försvar
Jag tycker att vår backlinje är otrolig. Otroligt att du kan ta in ett nytt system sådär. Det är inte nytt för Mata, Rooney eller Welbeck, eftersom de spelar i sina sanna positioner, inte heller för de två mittfältarna. Det största påverkan med det här nya systemet är på backlinjen men det är otroligt. Vi har gett bort en chns i första halvlek och två i andra halvlek. Eller har ni räknat fler?

Citat: Manutd.com, 2, Independent.co.uk.

Publicerat:
2014-08-03,
15.26
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Young nöjd efter segern

Det finns ingen bättre match att avsluta turné med,” sa Ashley Young om att United nu får möta Liverpool i Miami. ”Vi känner alla till rivaliteten mellan de två lagen. Det kommer att bli en fantastisk händelse och alla kan knappt vänta. Folk kanske ser på det som försäsong men det är Liverpool och vi vill gå ut och vinna matchen och trofén.

Young gjorde (förmodligen) två mål och utsågs till matchens bästa spelare.

Det var ett fantastiskt resultat. Vi ville vara på framfoten från början och det är vad som hände. Vi behövde bara ett oavgjort resultat, men vi är Manchester United så vi var bara fokuserade på segern. Och vi vill vinna hela turneringen nu.

Det spelar ingen roll att det är försäsong. Vi är här för att försöka plocka hem trofén. Vi är i finalen och vi vill vinna den.

Det är alltid kul att hamna i målprotokollet och uppbyggnaden till det första målet var fantastisk. Jag tror att det bara var två spelare som inte var involverade och jag vill definitivt ha det andra målet. Wazza sa till mig på planen att han inte rörde den så jag är mycket glad att göra två.

Vi tränade på arenan kvällen innan matchen och planen var lite gropig men vårt passningsspel var skarpt och det hjälpte oss verkligen. Du måste hantera förutsättningarna du ställs inför och vi gjorde det. Vårt passningsspel var fantastiskt, det syntes för det första målet när det var 20 passningar innan vi faktiskt gjorde mål. Det var briljant att avsluta det.

Om du tittar på prestationen överlag och alla insatser vi har stått för under turnén har saker gått bra. Det är ett nytt system och ett nytt sätt att spela men alla har anpassat sig till det och förstår managerns filosofi. Formationen ger oss mer tid att spela och mer ytor och vi alla gillar det. Vi har precis spelat mot Europamästarna och jag tycker att vi förtjänade att vinna.

Citat: Manutd.com.

Publicerat:
2014-08-03,
15.12
Publicerat av:
Mikael Österdahl

De mötte Lassie Ronaldo

[Twitter]

Publicerat:
2014-08-03,
15.07
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Arenan fylls upp

[Twitter]

Publicerat:
2014-08-03,
03.22
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Video: Höjdpunkter

Hoppa till Viasatsport.se för höjdpunkter från matchen.

Publicerat:
2014-08-03,
00.36
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Skön seger

[Twitter]

Publicerat:
2014-08-03,
00.22
Publicerat av:
Mikael Österdahl

United slog Real Madrid

Bortsett från en stund i början på andra halvlek, när Van Gaals byten inte hade hittat sina positioner, var Manchester United numret större än Real Madrid. United vann med 3-1 och bokade in en final mot Liverpool i International Champions Cup.

Den osannolika rekordpubliken 109 318 såg Ashley Young göra 1-0 efter ett magiskt anfall där alla Unitedspelare förutom målvakt De Gea var involverade.

Bale var cynisk och lurade Michael Keane att ge bort en straff, vilken Bale själv tog hand om.

United skulle dock ta ledningen igen. Keanes revanscherade sig med en briljant krosspassning till Young. Young måttade inlägg mot Rooney som dock inte nådde bollen och istället seglade bollen in vid Casillas bortre stolpe.

Chicharito nickade in 3-1 efter ett utmärkt inlägg av Kagawa.

Publicerat:
2014-08-02,
21.07
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Fletcher är lagkapten igen

[Twitter]

Publicerat:
2014-08-02,
20.51
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Uniteds startelva är officiell

Manchester Uniteds trainer-coach Louis van Gaal har nu plockat ut sin startelva och det är en elva utan överraskningar. I praktiken är det bästa möjliga lag, med reservation för vänstervingbacken.

[Twitter, 2]

Publicerat:
2014-08-02,
20.42
Publicerat av:
Mikael Österdahl

United i poängbehov

Just nu leder Inter med 2-0 mot Roma, då 78 minuter är spelade. Det betyder att Inter kommer att sluta på sex poäng i turneringen. United står på fem poäng inför kvällens drabbning mot Real Madrid och behöver alltså ta en poäng ikväll för att gå till final.

Vid samma poäng gäller inbördes möten och där har ju United fördel på Inter efter straffsegern senast.

Publicerat:
2014-08-02,
20.39
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Michigan Stadium

Den är rätt stor, trots allt, den där arenan. Ikväll ska det slås publikrekord för fotboll i USA.

[Twitter, 2]

Publicerat:
2014-08-02,
20.38
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Photoshopavdelningen jobbar

Nej, ni behöver inte oroa er. Manchester Uniteds photoshopavdelning har varit i arbete inför kvällens match också.

[Twitter]

Publicerat:
2014-08-02,
20.36
Publicerat av:
Mikael Österdahl

De litar inte på att Ronaldo inte ska spela

[Twitter, 2]

Publicerat:
2014-08-02,
20.34
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Jones ser fram emot matchen

Det kommer att bli en fantastisk match, med en fullpackad publik på en enorm arena. Det kommer att bli en fantastisk händelse för fansen.

Real Madrid är giganter i den spanska ligan. De är en massiv klubb [men de är inte Manchester city, red. anm.]. Att spela mot dem i en träningsmatch kommer att bli ett bra test för oss och ett test vi ser fram emot.

Vi vill vinna. Vi går in i varje match och vill vinna, oavsett om det är en träningsmatch eller en tävlingsmatch och det här är inte annorlunda. Under de senaste dagarna har vi arbetat på träning på hur vi kommer att spela mot Real Madrid, så förhoppningsvis kan vi gå ut där och implementera det.

Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-08-02,
20.30
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Real Madrids startelva

Carlo Ancelotti meddelade redan igår sin startelva för matchen mot United. Vi har ingen anledning att misstro honom – det är ju en träningsmatch.

[Twitter]

Matchinformation

Manchester United 3
Real Madrid 1
Turnering: Träningsmatch
Tid: Lördagen den 2 augusti 2014, 22.06
Plats: Michigan Stadium, Ann Arbor, Michigan
Publik: 109 318
Domare: Hilario Grajeda

Matchhändelser

211-0ASHLEY YOUNG
Assist: Welbeck
271-1GARETH BALE (STRAFF)
29ALVARO ARBELOA
372-1ASHLEY YOUNG
Assist: M Keane
68ISCO
803-1JAVIER HERNANDEZ
Assist: Kagawa

Manchester United

De Gea
M Keane, Jones, Evans
Valencia, Fletcher, Herrera, Young
Mata
Rooney, Welbeck

Zaha för Welbeck (42)
Blackett för Evans (46)
Shaw för Young (46)
Cleverley för Herrera (46)
Lingard för Valencia (62)
Kagawa för Mata (62)
Hernandez för Rooney (62)

Avbytare: Amos, Johnstone, Lindegaard, James, Nani, W Keane

Real Madrid

Casillas
Carvajal, Pepe, Nacho, Arbeloa
Alonso, Illarramendi, Ramos, Modric
Bale, Isco

De Tomas för Alonso (56)
Ronaldo för Arbeloa (74)
Avbytare:

Allt om matchen »