Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Scouse bastards it is

kola
Liverpool FC är alltid Liverpool FC, på gott och ont. Mest på ont förstås eftersom de existerare, men det goda är att de existerar utan att vinna. Det blir, träningsmatch till trots, lite annorlunda att spela mot Merseysides sämsta än mot exempelvis AC Milan i en ”final” av ölcupen. Därmed inte sagt att jag kastar mig i fontänen efter varje mål, men nävarna knyts aningen hårdare när Reece James och Wilfried Zaha börjar trycka in bollarna bakom den hopplöse Mignolet.
Det kommer att snurras typ så här.

Och sen lever vi lyckliga tills nästa tisdag då vi får se afrotanken komma in och förstöra allt på Old Trafford.
Liverpool ja. Rodgers har lett dem till fyra segrar och två förluster under försäsongen med mäktiga 8-6 i målskillnad. Senaste 2-0-vinsten mot milaneserna i rödsvart såg denna 11 representera navkapslarna:

Mignolet
Kelly – Touré – Coates – Robinson
Henderson – Lucas – Allen
Sterling – Lambert – Ibe

Möjligen Sterling, annars skulle jag inte vilja ha NÅGON av dessa i en startelva i United. Vi skulle kunna pressa in Henderson bredvid afrotanken på läktaren, men annars: Nope.

De avslutade matchen med följande 11:

Mignolet
Johnson- Skrtel – Sakho- Enrique
Can – Gerrard – Coady
Suso – Peterson – Coutinho

Lika oimponerad där. Men jag kan tänka mig att det är ömsesidigt från Liverpoolhåll när deras fans ser Ashley Young, Michael Keane och Danny Welbeck i startelvan. Jag håller ändå United som favorit utan att ha sett Liverpool spela.

United har sett mer och mer ut som en ligaelva till premiären och det lär det göra i natt också. Kanske typ så här:

DDG

Keane – Jones – Evans

Young – Herrera – Fletcher – Shaw

Mata

Rooney – Hernandez

Lollo har också sagt att det blir färre byten än tidigare matcher (vi såg det börja redan mot Real) då vi börjar närma oss allvaret. Efter Liverpool återstår ju bara 90 minuters matchtempo innan walesarna kommer till Old Trafford. Då är det inte läge att lattja med två olika elvor.

* Och i dag började han träna, vår kommande kapten! (eller vicekapten)

Samtidigt har Ed Woodward tagit tjänstledigt och Adnan Januzaj funderar på vilken position LvG ser honom i en 3-5-2. Knappast på kanten, men jag tror att han kan göra att bra jobb som striker. Han är ju en #10 i kropp och själ, men jag behåller hellre Shinji som Matareserv och låter Addie J ta en av två anfallspositioner. Speciellt när Hernandez pyser och RvP går sönder.