Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Una week to gå

beksh
43 dagar har gått och 5 raka segrar har det blivit sedan Manchester gjorde sina två enda värvningar hittills under transferfönstret.
Det är fullkomligt omöjligt att starta säsongen med nuvarande trupp och tro att det ska bli en serieseger. Det skulle gå att börja säsongen och tro på topp fyra, men så ska vi inte ha det. Kan vi gå från #1 till #7 ska vi kunna gå den omvända vägen också.
Min analys av nuvarande trupp, med 1-3-4-1-2 i åtanke, ser ut som det som snart följer. Mina krav kommer senare, förhoppningsvis när nästa värvning är i hamn innan ligapremiären på lördag. Det är ju omöjligt att sätta en kravbild utan att veta vilka man ska kräva bilden av.
Målvakter
Nemas problemas.
Trebackslinje
Muchas problemas. Vermaelen kommer inte sedan Wenger vägrat tumma på sitt krav av att få Smalling också. En deal jag aldrig heller hade accepterat och Vermaelen är ärligt talat inte Unitedklass, men han skulle ha varit en bra backup till Evans.
Jones – Smalling – Evans känns inte som en titelvinnande kombo i dagsläget, men då framförallt Jones har potential att skicka en utvecklings- och formkurva rakt upp genom taket så har den en möjlighet att bli det. Dock är ju skadefrekvensen på den här trion snabbare än frekvensen mellan Ravel Morrisons skranketbesök.
Måste komma in minst en rutinerad gubbe som går rakt in och tar Smallings plats i mitten och allra helst ytterligare en truppspelare om nu vare sig Keane eller Blackett betros av LvG. Och det vore ju uppåt väggarna galet att tvingas slänga in dem när – inte om – Jones och Evans simmar i bassängen i några veckor.
Wingbacks
För dåligt. Bara Luke Shaw, förhoppningsvis, känns som en given Unitedkant och då har han två säsonger i Southampton på sitt cv. Rafael känns som en förlorad spelare endast på grund av att han inte är byggd för att spela fotboll på elitnivå. Ashley Young har dock i ärlighetens namn varit bra med Ashley Young-mått mätt, så där kan vi möjligen, möjligen, ha en revival på gång. Antonio Valencia är numera lika färgstark, karismatisk och spännande som Steve Round och jag kan inte för mitt liv se honom som ordinarie.
Sen är det inte mycket mer att hämta då LvG valt att bortse från Zahas och Nanis möjligheter att spela där. I dagsläget ser jag Shaw–Young som förstaval. En möjlig topp 4-kant, no more.
Det hade inte gjort ont med en David Beckham i dag.
Innerfält
Fortfarande inte bra nog. Kanske till och med sämre än i fjol med tanke på Carricks skada och att Herrera aldrig spelat i Premier Leauge. Den lille spanjoren har dock sett ut precis som vi vill se: En kanondebut följd av lite mer återhållsamma prestationer för att inte sätta alltför stor press på sig själv. Med Darren Fletcher vet vi alldeles för lite och som jag tidigare skrivit är det både imponerande och sorgligt att han spelat mest av alla på försäsongsturnén. Man ska inte kunna kräva av honom att han håller för 40+ matcher som ordinarie innerfältare i United och man ska inte kunna räkna med det heller. Det är på gränsen till vansinne att innermittfältspositionen fortfarande är så eftersatt. Verkar vara någon slags virus som går bland inköpare i Manchester Unitedkläder.
Utan minst en högklassig mittfältare till är det helt omöjligt att vinna titeln. Helt. Jag lovar.
#10
Överflöd: Rooney, Mata, Kagawa, Januzaj …
Anfall
Överflöd. James Wilson fick inte ens följa med till USA – says it all.
Manager
Helt okej.
* Och snart släpps tröjnumren! #3 till Shaw givet, i övrigt o-givet.