Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United – Valencia

Det är nära nu, riktigt nära. Imorgon tar Manchester United emot Valencia på Old Trafford i säsongens sista träningsmatch. Matchen sparkar igång 20.30.

Både United och Valencia gjorde dåliga resultat säsongen 2013/14 och står nu inför en säsong utan europeisk fotboll. Morgondagens träningsmatch är av allt att döma en träningsmatch utan knepigheter. Det blir inga straffar (tror vi) om det slutar lika, det delas inte ut några poäng för gjorda mål och det delas inte ut någon trofé.

Matchen visas inte av någon svensk tevekanal, men Manchester United erbjuder en betalstream på Unitedlive.manutd.com för 1,99 amerikanska dollar och det verkar ju som ett bättre alternativ än att leta fulstream. En stor nackdel i registreringsprocessen är att Manchester United alltjämt insisterar på att man aktivt ska avsäga information man inte önskar, istället för den mer kundvänliga varianten där man väljer vad man vill ha. En ytterligare nackdel var att betalningen administrerades av Paypal och till synes utan möjlighet att betala utan Paypalkonto.

Manchester United

Morgondagens match blir Louis van Gaals första match som trainer-coach för Manchester United på Old Trafford, om än inte hans första match på arenan. Känslan är att han i USA försökte jobba in en startelva och mot Valencia torde han ställa upp med det bästa han har.

Det bästa han har verkar emellertid ännu inte inkludera Robin van Persie och Adnan Januzaj då Van Gaal indikerar att de ännu inte är i speldugligt skick.

Spelarna måste vara fit och det första du kan göra är att var fit,” säger Van Gaal till MUTV. ”Jag tycker inte att de är fit efter en veckas träningssessioner. Säkert inte, när du jämför det med spelarna jag redan har tränat.

Det är svårare då de inte är på samma nivå om de spelare vi har tränat redan och som redan har spelat 45 minuter, 60 minuter eller 90 minuter. Så det är svårt. De kom senare, som Januzaj, Fellaini och Van Persie. Så det är svårt att börja på samma nivå. Så vi måste anpassa och det är svårt.

Van Gaal får fortsätta att klara sig utan Michael Carrick. I övrigt är det svårt att sia om skadeläget. Rafael blev hemskickad från USA för att läka sår och ryktas nu också bli bortskickad från klubben i Van Gaals ryktade storstädning. Anderson fick inte ens följa med till USA och den vadskada som officiellt hindrade honom från att resa till USA lär stoppa honom från spel imorgon också. Om nu inte United helt plötsligt satsar på ärlighet och meddelar att Anderson icke längre är önskvärd i klubben.

Danny Welbeck missade slutet på turnén i USA med en lättare knäskada men vi får anta att han är spelklar igen. Även Antonio Valencia borde vara spelklar igen efter att ha haltat ut i segern mot Liverpool.

Defensivt är det inga bekymmer att välja spelare för Van Gaal. Åtminstone inte förrän en ny mittback har anlänt till klubben. De Gea flänger runt mellan stolparna medan trion Evans, Smalling och Jones lindas in i tjocka lager av bomull innan de kliver ut för spel.

På kanterna är tycks det vara Shaw, Young och Valencia som just nu tävlar om de två startplatserna. På det centrala mittfältet tävlar Fletcher och Herrera egentligen inte med någon alls, även om Van Gaal tycks gilla Cleverley.

Juan Mata får möta sin gamla klubb i sin favoritposition och bör få Rooney och Welbeck framför sig.

Van Gaal tror på en svår match: ”De har också vunnit en turnering på [Arsenal] Stadium. De är väldigt bra, tror jag, annars skulle de inte ha vunnit mot de motståndarna. Det är väldigt svårt för oss, men det är bättre att spela mot bra motståndare än svaga motståndare och vinna, till exempel, 7-0.

Möjlig startelva: De Gea; Smalling, Jones, Evans; Young, Herrera, Fletcher, Shaw; Mata; Welbeck, Rooney

Valencia

Valencia slutade på en bedrövlig åttondeplats i den spanska ligan förra säsongen och har därför en ny tränare, Nuno Santo, när de kommer till Old Trafford. De gick till semifinal i Europa League och var sekunder från en final men i den fjärde tilläggsminuten reducerade Sevilla till 3-1 på Mestalla genom Mbia, vilket innebar 3-3 totalt och Sevilla tog finalplatsen på den äckliga bortamålsregeln. Därmed misslyckades Valencia med att kvalificera sig för Europaspel för första gången sedan 1997/98.

De har flängt runt under försäsongen med besök i Tyskland, Peru, Chile och London. Till Manchester kommer de med en trupp på 22 spelare, noteras till höger (eller nedanför).

I Tyskland vann man enkelt, 5-1, mot Bayreuth, som är nykomlingar i den tyska fjärdedivisionen. Därefter blev det torsk 3-1 mot Nürnberg, som är nykomlingar (fast från fel håll) i den tyska andradivisionen. Därefter stack man till Sydamerika och spelade 2-2 mot Club Alianza de Lima och sedan förlorade med 1-0 mot Universidad Católica de Chile.

Valencia åkte sedan till London och återvann lite självförtroende då man vann Arsenal Cup. Carvalho och Alacer gjorde målen i 2-2-matchen mot Monaco. Detta följdes upp med 3-1 mot Benfica då Gaya, Piatti och Guardado gjorde mål. En seger och en oavgjord resulterade fullt logiskt i nio poäng och Valencia vann Arsenal Cup före värdlaget Arsenal.

Juan Mata är den enda spelaren som har spelat för de båda klubbarna och Mata är fortfarande omåttligt populär i Valencia. ”Mata vidhåller ett fantastiskt förhållande till Valencia, trots att han för närvarande håller till i Manchester, och besöker staden när möjligheten finns. Han är en spelare som älskas av Valencias supportrar för sin hängivenhet, karaktär, ärlighet och prestationer under sin tid i Valencia,” skriver den spanska klubben på sin hemsida.

Under sommaren har den franska mittbacken Jeremy Mathieu flyttat till Barcelona. Samtidigt har man förstärkt med Andre Gomes och Rodrigo Moreno från Benfica på lån, med Rodrigo De Paul har köpts från Racing de Avellanda och Shkodran Mustafi från Sampdoria. Dessutom blev Lucas Orban från Bordeaux klar för klubben idag. Orban hann knappt skriva på sitt kontrakt innan han satte sig på flyget till Manchester. Övriga nyförvärv är också med i truppen.

Övrigt

United och Valencia har spelat mot varandra åtta gånger i tävlingsmatcher. United har två segrar mot Valencias enda, medan fem matcher alltså har slutat oavgjorda. I den enda träningsmatchen lagen emellan vann United med 2-0 på Old Trafford sommaren 2009. Rooney och Cleverley gjorde Uniteds mål och Uniteds startelva inkluderade storheter som Foster, De Laet, Tosic och Owen.

Lagens senaste möten var dock i Champions Leagues gruppspel 2010. Matchen på Mestalla såg ut att sluta mållös. I den 85:e minuten utnyttjade dock Sir Alex Ferguson sitt trumfkort då han kastade in Federico Macheda. I samma matchminut skickade Javier Hernandez in bollen i mål, på Machedas passning.

Valencia tog ledningen i returen på Old Trafford men Anderson kvitterade för United, vilket var tillräckligt för att United skulle vinna gruppen.

Matchinformation

Manchester United
Valencia
Turnering: Träningsmatch
Tid: Tisdagen den 12 augusti 2014, 20.30
Plats: Old Trafford, Manchester
Domare:
Teve: Betalstream på Unitedlive.manutd.com

Manchester United

Skador: Carrick
Osäkra: Anderson (vad), Fellaini (osäker status efter förlängd semester), Januzaj (osäker status efter förlängd semester), Rafael (ljumske), Valencia (skadad), Van Persie (osäker status efter förlängd semester), Welbeck (knä)

Valencia

Målvakter: Alves, Yoel, Jaume
Försvarare: Barragan, Joao, Otamendi, Vezo, Lucas Orban, Mustafi, Gaya
Mittfältare: Javi Fuego, Parejo, Andre Gomes, Guardado, De Paul, Piatti, Robert Ibanez, Feghouli.
Anfallare: Carles Gil, Rodrigo Moreno, Vinicius, Alcacer.

Allt om matchen »