Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchrapport: Manchester United – Valencia 2-1

Manchester Uniteds segertåg under försäsongen fortsätter. Ikväll besegrades Valencia med 2-1 på Old Trafford. Marouane Fellaini blev matchvinnare på tilläggstid.

Efter en mållös första halvlek, där Rooney missade en straff, tog United så ledningen genom Darren Fletcher efter en hörna. Valencia kvitterade genom Rodrigo men Fellaini kunde alltså avgöra, framspelad av Tyler Blackett.

Det var ett skadedrabbat United som kom till spel. Jonny Evans, Luke Shaw och Antonio Valencia saknades på grund av skador och får i nuläget ses som osäkra inför ligapremiären mot Swansea på lördag. Även Danny Welbeck saknades i United. Vad gäller Welbeck har vi inte fått något klart besked, men det mesta tyder på att även han var skadad ikväll.

Då Valencia och Shaw saknades innebar det att Our Friend Reece James fick chansen som vingback på vänsterkanten, medan Young den här kvällen fick utgå från högerkanten. Tyler Blackett vikarierade förtjänstfullt för Evans. På topp fick Javier Hernandez chansen i Welbecks frånvaro, men mexikanen kom att göra sina viktigaste insatser i eget straffområde.

Det var en trist första halvlek, som spelades i ett lågt tempo. Den för dagen Unitedvänliga domaren Jon Moss gav United en frispark i bra läge sedan den gode Herrera stoppats på ett, i mitt tycke, regelrätt sätt. Därmed var det inte mer än rätt att Rooney lyfte frisparken till inspark.

Någon minut senare slog Herrera en fin krosspassning till Young på högerkanten. Vingbacken, som återigen gjorde en gedigen insats, slog ett inlägg mot Rooney. Tydligen var det lite blåsigt just då för i en oskyldig duell med mittbacken snubblade Rooney nämligen i luften. Moss pekade på straffpunkten. Orättvist tyckte Rooney och sköt straffen i stolpen.

Inga byten gjordes inför den andra halvleken men attityden förändrades hos spelarna. Darren Fletcher fortsätter att göra oss glada och var den som fick äran att spräcka nollan. ”If Fletcher scores, we’re on the pitch,” var förvisso inte verksam ikväll, men det var ändå ett stort ögonblick för mittfältaren som vi för ett år sedan trodde hade spelat sin sista fotbollsmatch.

Youngs hörna gick mot Herrera och i en duell med en försvarare styrdes bollen ut utanför straffområdet där Fletcher laddade för skott. En annan försvarare hade den goda smaken att styra Fletchers skott in i mål. Det är oklart om det var Herrera eller backen som skickade bollen till Fletcher men vi ger assisten till Herrera på basis av att det är trevligare.

Runt timmen var spelad när tränarna började byta, varefter matchen öppnades upp. Direkt efter ett kvadrupelbyte var Uniteds försvar sömnigt men Phil Jones, som utsågs till matchens bästa spelare av Paddy Crerand, reparerade med en fin glidtackling. Några minuter senare var Chicharito på plats vid den bortre stolpen och rensade undan efter en hörna.

Valencias kvittering var dock snart ett faktum. En misslyckad frispark skulle rensas undan av Cleverley men mittfältaren träffade snett och bollen flög i en båge över Uniteds försvar. Där var Rodrigo på plats och han stänkte in bollen i mål med en vänstervolley som lämnade De Gea chanslös.

Gästerna var nära att ta ledningen direkt efter målet, då man kom runt på vänsterkanten. Inlägget letade fram till en anfallare mellan Uniteds försvarare men han styrde bollen utanför. Några minuter senare var Chicharito på nytt i eget straffområde och täckte. De Gea svarade därefter för en dubbelräddning.

Van Gaal skickade in sina två belgiska landslagsmän Januzaj och Fellaini som fick göra sina första minuter under försäsongen. Januzaj, inbytt som anfallare, visade direkt att hans snabbhet kommer att bli en tillgång i Van Gaals system. Men det var snarare Fellaini som förändrade matchbilden då han gick in och vann boll efter boll på mittfältet.

Varje gång Fellaini fick bollen jublades och buades det på läktarna. Patetiskt gjort av publiken. Oavsett vad man tycker om Fellaini så finns det ingen som helst anledning att öppet håna honom under pågående match.

Matchen såg ut att sluta oavgjord, allra helst då domaren bara lade till en minut.

Blackett fick dock bollen på till vänster på mittlinjen. Han noterade Fellaini vid offensivt straffområde och lyfte in bollen. Målvakten kom långt ut fälldes av egen försvarare, varvid bollen landade hos Fellaini. Belgaren dämpade bollen på bröstet och därefter var det en enkel uppgift att trycka in bollen i ett öppet mål. Försvaren som ramlade in i målvakten gjorde det efter en lätt knuff av Fellaini och en mindre Unitedvänlig domare hade blåst frispark, men det hade åtminstone vållat protester från de med röda hjärtan.

Därmed vann United med 2-1. När vi summerar försäsongen noterar vi sex segrar (varav en på straffar) och noll förluster i resultatkolumnen.

Trainer-coach Louis van Gaal var dock inte helt belåten efter matchen. ”Jag tycker att det var vår sämsta match hittills. Pojkarna ville visa kapaciteten vi visade i USA. Kanske lite för mycket. Det var massor av felpassar, felval och vi pressade inte så bra.

Men trots det, jag tycker Valencia är ett väldigt bra lag, väldigt bekväma med bollen, så det är inte så enkelt att pressa. Trots det har vi dominerat matchen, det var bara i 15 minuter i andra halvlek vi inte dominerade. I slutändan var vi vinnare eftersom vi kämpade till den sista minuten. Det är ett bra tecken tror jag.

Jadu, Louis, det är ett bra tecken att vinna i slutminuten. Framför allt är det något vi förväntar oss av Manchester United och något laget tyvärr inte sysslade med förra säsongen.

Matchinformation

Manchester United 2
Manchester United 1
Turnering: Träningsmatch
Tid: Tisdagen den 12 augusti 2014, 20.30
Plats: Old Trafford, Manchester
Publik:
Domare: Jon Moss

Matchhändelser

33WAYNE ROONEY (STRAFFMISS)
491-0DARREN FLETCHER
Assist: Herrera
711-1RODRIGO
90+12-1MAROUANE FELLAINI
Assist: Blackett

Manchester United

De Gea
Smalling, Jones, Blackett
Young, Fletcher, Herrera, James
Mata
Rooney, Hernandez

M Keane för Smalling (62)
Lingard för Mata (62)
Cleverley för Fletcher (62)
Kagawa för Young (62)
Januzaj för Hernandez (76)
Fellaini för Herrera (76)

Avbytare: Amos

Valencia

Alves
Barragan, Vezo, Otamendi, Gaya
Parejo, Fuego, Andre Gomes
Feghouli, Alcacer, Rodrigo

Piatti för Feghouli (57)
De Paul för Alcacer (58)
Guardado för Gomes (73)
Vinicius för Rodrigo (89)

Avbytare: Domenech, Yoel, Pereira, Orban, Mustafi, Gil, Ibanez

Allt om matchen »