Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U21 inledde med seger

Uniteds U21-lag inledde säsongen 2014/2015 på bästa möjliga sätt genom att hemmaslå Norwich med 3-0. Det var aldrig något snack och United var överlägsna matchen igenom. Lawrence, McNair och Harrop gjorde målen.

United inledde matchen med ett stort spelövertag och gästerna hade förtvivlat svårt att få tag i bollen och längre anfall kom inte på tal. United hann med en, förvisso rätt ofarlig, ribbträff innan ledningsmålet kom. Rothwell drev in i straffområdet och fick på liten yta till ett bra skott som målvakten lyckades rädda men Lawrence var först på returen och tryckte resolut in 1-0 i det tomma målet.

United tryckte på och var ständigt farliga med sitt rörliga anfallsspel. Efter en kort hörna där Pearson slår in bollen i boxen möter mittbacken McNair perfekt och nickar in 2-0 efter 33 minuters spel.

Andra halvlek blir ganska avslagen. Norwich visar fortfarande ingen större ambition. De försöker istället hålla ned siffrorna. United är nöjda med att hålla i bollen och spela runt. Med kvarten kvar kommer i alla fall den definitiva spiken i kistan efter ett långt anfall där till slut Harrop väggspelar med Rothwell innan han på ett tillslag lägger den med vänstern i det bortre krysset. Ett högklassigt mål från Harrop som imponerat stort på försäsongen efter en lite svagare fjolårssäsong. Intressant också att U21 mixtrat mycket med uppställningar, ikväll använde man en trebackslinje och det fungerade bra.

Mittfältet i United var suveränt, med Rothwell, Pearson, Harrop och Pereira i spetsen. Ska dock sägas att samtliga i United i princip gjorde felfria insatser och bidrog till den snabba och fina fotboll som vi bjöds på denna fredag kväll.

Nästa omgång lär dock United sättas på prov då man möter Liverpool på Anfield. Matchen spelas nästa fredag.

Manchester United – Norwich 3-0 (2-0)

Uniteds mål: Lawrence (14), McNair (33), Harrop (77)
United: J.Pereira – McNair, Thorpe (McConnell 87), Goss (C.Evans 46) – Janko, Pearson, Rothwell (Weir 78), Harrop, Varela – A.Pereira, Lawrence