Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Swansea it is (”I am smart”)

Bara en kortkort införtankespalt, ni fick ju en längre i går kväll (se nedan för er som inte hänger med), inför walesarnas besök.
Manchester Uniteds startelva, premiär 2013-14, mot Swansea:

DDG

Jones – Vidic – Rio – Evra

Valencia – Cleverley – Carrick – Giggs – Welbeck

RvP

Manchester Uniteds preliminära startelva, premiär 2014-15, mot Swansea:

DDG

Jones – Smalling – Blackett

Young – Herrera – Fletcher – James

Mata

Rooney – Hernandez

Likheterna är få. Det är bara DDG och Jones kvar sedan Liberty Stadium-fajten för ett år sedan. Men vilken startelva ser – trots att nio man saknas i United – bäst ut? Jag är nästan benägen att säga att dagens gör det.

Inte för att vi har tre Premier League-debutanter, inte för att Rooney är tillbaka och har en bindel kring armen, inte för att Cleverley och Valencia håller sig borta från startelvan, utan enkom för att LvG får mig att tro det. Det räckte att se honom på presskonferensen i går för att tänka bort ”tänk-om-Swansea-skräller-och-allt-går-åt-helvete-direkt”-känslorna.

* Vilka nio som saknas: Welbeck, Shaw, Valencia, Anderson, Evans, Carrick, Johnstone, Wilson och RvP. Schysst av LvG att namedroppa Johnstone i alla fall och lägga till ”the goalkeeper”.

Jag har en liten känsla av att LvG – som hittills varit rätt skrällfri, vilket inte är särskilt svårt i träningsmatchtider – kan slänga in en överraskning från start. Kanske Januzaj eller Keane från start. Eller Lingard, som faktiskt har ett drömläge att få Premier League-minuter hos Manchester United i dag.

Swansea? Det ska inte gå att skrälla i dag. I värsta fall kan det bli kryss, det finns fortfarande spår av stukat självförtroende i min skalle, men förlust är uteslutet. Helt.

Game on!