Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United – Swansea City

Det blev som bekant förlust i säsongens första match, då United tog emot Swansea City på Old Trafford. Förlusten kom efter en svag laginsats av United och betygen blir således generellt låga.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea
5

De Gea var chanslös på det första målet men jag tycker att han ska ta det andra målet, även om andra spelare kanske har en större skuld. I övrigt sysslolös.

Phil Jones
7

1 assist. Uniteds bästa spelare för dagen. När han i den första halvleken stormar framåt i sin högerbacksroll i trebackslinjen är det uppfriskande. När han gör samma sak som högerback i ett fyrbackssystem känns det inte lika upphetsande.

Chris Smalling
5,5

Som den centrala spelaren i trebackslinjen är den kanske viktigaste uppgiften att man har kolla på sina två mittbackskollegor. I situationen som föranleder 1-0-målet tappar Smalling dock bort Blackett, varvid det blir stora ytor för Swansea att leka på.

Tyler Blackett
6

Varnad. Vänsterbacken har blivit mittback i Van Gaals trebackssystem och när United gick över till att spela med fyra backar blev Blackett kvar i mitten. Där såg han stundom lite vilse ut. Annars hade han väldigt mycket boll – alldeles för mycket boll – och hans lagkamrater var inte så värst pigga på att ge honom vettiga passningsalternativ. Det går ändå att ha överseende med att Blackett gör en del misstag, han förtjänar bättre understöd från sina lagkamrater. Debuten var godkänd, med vissa lovande inslag och vissa mindre lovande inslag-

Jesse Lingard
n/a

Utbytt 24. Att Lingard inte är helt bekväm som vingback såg vi redan efter några minuter då han tappade sin spelare. Annars öppnade han piggt och under sin tid på planen var han Uniteds piggaste spelare offensivt. En lovande start, som förstördes av en överambitiös tackling som kostade en skada.

Darren Fletcher
5

Nej, vicekapten Fletcher hade ingen bra dag på jobbet. Han var väldigt slarvig i passningsspelet och vann heller inte tillräckligt många bollar. Att Ki får stå omarkerad när han placerar in 1-0 får duon Fletcher och Herrera ta på sig.

Ander Herrera
5,5

Utbytt 67. Vid några få tillfällen fick Herrera chansen att ta emot och flytta boll. De tillfällena lovar gott. Tyvärr var de tillfällena alldeles för få och Herrera var mestadels anonym i Premier League-debuten. Det får ändå ses som konstigt att Fletcher blev kvar på planen istället för Herrera, men det kanske finns någon anledning till det.

Ashley Young
5

Varnad. Efter att ha varit sensationellt bra under försäsongen var Young tillbaka på den låga nivå som han så ofta har haft i United. Som vingback i första halvleken var passiv och anonym. Som mer traditionell vänsterback i andra halvlek var han vilse, vilket man ju kan förstå. Att använda Young som vänsterback är lite som att använda en skruv tillsammans med en hammare. Han har ändå huvudansvaret för det andra målet.

Juan Mata
5

Nej, det var en match att glömma för Mata. Han fick inte så mycket boll och när han fick bollen gjorde han inte så mycket vettigt med den.

Wayne Rooney
6,5

1 mål. Gör man mål som anfallare ska det mycket till för att man inte ska vara godkänd. Rooney gjorde mål och slog dessutom en frispark som förtjänade att gå i mål.

Javier Hernandez
4,5

Utbytt 46. Hernandez blev utbytt i halvtid efter en sån insats som gör att man blir utbytt i halvtid.

Adnan Januzaj
6,5

Inbytt 24. Januzaj kom in och satte full fart framåt. Om han är ett alternativ som vingback fick vi egentligen inget svar på då han egentligen inte sattes på några defensiva prov. I andra halvlek fortsatte han positivt och visade tecken på att han den här säsongen kommer att tvinga sig in i startelvan oavsett spelsystem. Den sista fjärdedelen av matchen mattades han dock av betänkligt, vilket mycket väl kan bero på att han inte är i fysiskt toppslag efter semestern.

Nani
4,5

Inbytt 46. Rykten säger att Nani har sparkats från a-truppen och han spelade som om det var så. Ointresserad.

Marouane Fellaini
n/a

Inbytt 67. Moyes vägrade konsekvent att använda Fellaini som en flaggstång att mata långbollar på. Van Gaal gav Fellaini en halv halvlek och lät honom både vara central mittfältare och flaggstång. Flaggstångsförsöket lyckades tyvärr inte då belgaren mestadels fick stirra uppåt mot bollar som tycktes vara ämnade att skjuta ner fågeln som sköt skit på Young.