Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Sunderland – Manchester United

United åkte som bekant på ännu ett poängtapp i säsongsinledningen. Den här gången i bortamötet med Sunderland och resultatet får betraktas vara rättvist. Nedan följer betygen från matchen.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea
6

Chanslös på målet och var i övrigt i det närmaste sysslolös.

Phil Jones
7

Uniteds bästa spelare, vilket kanske inte säger så jättemycket. Visade dock att han är den mittback som borde tas ut först varje vecka.

Chris Smalling
6

Utbytt 44´. Gjorde vad man kan förvänta av honom i en knapp halvlek innan han tvingades utgå på grund av en skada i baksida lår. Hur länge han blir borta är ännu oklart, men desto klarare är att hans förmåga att dra på sig skador börjar bli oerhört tröttsam.

Tyler Blackett
6

Gjorde, liksom förra veckan, inte bort sig. Men det faktum att han startar som en av tre försvarare är oroväckande och vi får hoppas att Rojo snart är redo för debut, samt att övriga backar på något mirakulöst sätt slutar att gå sönder. Borde kanske inte ta hand om uppspelen.

Antonio Valencia
4,5

En assist. Assisten till trots så var han helt urusel i anfallsspelet över 90 minuter. Vågar inte ta för sig för fem öre och trots att han inte utmanar så lyckas han slarva bort bollen gång på gång. Stabil defensivt, vilket räddar betyget ett halvt hack, men även om man klassas som försvarare så ska man kunna prestera mer framåt. Annars så fallerar, bevisligen, hela spelsystemet.

Darren Fletcher
4,5

Utbytt 63´. Det går för långsamt och insatsen håller helt enkelt inte för den här nivån. United verkar dessutom sakna en tydlig idé över hur man vill anfalla och mycket av det planlösa mittfältsspelet får Fletcher ta på sig.

Tom Cleverley
4

Varnad. Se ovanstående, men möjligen ännu lite sämre. Får (nästan) Sidleds-Danne att blekna i jämförelse.

Ashley Young
3

Varnad. Som Valencia, minus assisten, plus en filmning och undermåligt försvarsspel.

Juan Mata
6

Ett mål. Stod för en fin prestation i samband med målet då han lyckades löpa sig fri framför mål tack vare sin goda spelförståelse. I övrigt var han alldeles för anonym.

Wayne Rooney
5

Sällan involverad och när han väl var det så blockerades så gott som samtliga avslut. Var ändå halvnära med en frispark, men vi kräver betydligt mer av vår nyblivna kapten.

Robin van Persie
5,5

Utbytt 63´. I princip samma som ovanstående men han räddas något av att förmodligen är tämligen ringrostig. Skönt att han är tillbaka ändå och vi får sätta vårt hopp till att trion Mata-Rooney-RvP kan uträtta stordåd framöver.

Michael Keane
6

Inbytt 44´. Fick A-lagsdebutera och det såg lovande, om än kanske lite nervigt, ut.

Adnan Janzuaj
n/a

Inbytt 63´.. Fick kliva in i en roll som han kanske inte är helt bekväm i och gjorde inte särskilt mycket väsen av sig. För undertecknad så är det en självklarhet att Januzaj ska få starta (på Valencias eller Youngs bekostnad) snarast.

Danny Welbeck
n/a

Inbytt 63´.. Blev en injektion när han kom in och bidrog med sin fart. Lyckades emellertid inte skapa några direkta målchanser.