Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ángelito – vår favoritnudel

Skärmavbild 2014-08-27 kl. 14.23.11
Instruktioner:
1) Kolla först på bilden ovan, sen på videon strax nedan innan ni läser vidare. Gå till punkt 2 som du inte sett än eftersom du går ner till videon nu.

––––––––––––––––––––––––––––
2) Läs vidare på punkt 3.
3) Titta på videon igen och inse att det är den där killen i #22 som är vår. Det här är det största nyförvärv Manchester United gjort på 13 år.
4) Tänk att det kommer åtminstone en spelare till innan måndag blivit tisdag.
5) Titta på bilden igen.
6) Fundera på hur dyr han egentligen är i förhållande till Manchester Uniteds intäkter när du ser den här grafiken (courtesy of @bojochris)
 
bild1
 
 
7) Så. Nu kan du läsa vidare.
Juan Sebastian Verón var 26 år, 4 månader och 3 dagar när han skrev på för Manchester United för rekordsumman £28,1 miljoner.
Ángel Di Maria är 26 år, 6 månader och 13 dagar när han skriver på för Manchester United för rekordsumman £59,7 miljoner.
Det är i Argentina vi hittar dom, 26-åringarna som ska ta klubben upp till nästa nivå. Det finns dock, bortom likheterna, väsentliga skillnader med hur fotbollsklubbsbusinessen Manchester United ser ut i dag jämfört med 2001. Förutom att vi var regerande (dubbla) mästare bestod mittfältet då av Roy Keane, David Beckham, Ryan Giggs, Paul Scholes och Nicky Butt. Ni vet vilka vi har där i dag och ni vet var i ligaspelet United hamnade i våras.
Det är alltså till ett helt annat United Angelito kommer jämfört med det som La Brujita anslöt till. Men förväntningarna är lika höga. Verón kom för att på egen hand ta ett United, mätt och övergött på framgångar i England, tillbaka till nästa Champions League-titel. Di Maria kommer för att på egen hand ta ett sargat, sönderskjutet och självförtroendelöst lag tillbaka till åtminstone topp 4.
Sedan Michael Owen och Antonio Valencia solkat ned #7 får vi äntligen en värdig ersättare till Cristiano Ronaldo i den mest mytomspunna tröjan av alla och jag har sällan varit dels så exalterad och dels så återhållsam i mina förväntningar som jag är i dag. För efter gårdagens skamliga debacle i Milton Keynes – visserligen med många truppspelare och flera som aldrig mer lär dra på sig Unitedtröjan i en tävlingsmatch i första taget igen – är mitt självförtroende också nästan gömt under dyn. Det känns taskigt att förvänta sig att Ángel ska leta rätt på det under de närmaste månaderna, men jag när en förhoppning om att det händer.
Fideo – Nudeln! – är topp 5 i världen för mig om vi jämför med samma typ av spelare (Robben, Hazard et.al). Han kommer från ett lag där han kanske i allmänhetens ögon räknas som nummer 3 efter Ronaldo och Bale till ett lag där han automatiskt blir nummer 1. För så är det. Han är bäst. Det sätter mer press på honom, men det är press han vid 26 års ålder och fyra år i Madrid inte bör ha några som helst problem att bemästra.
Precis som med jättevärvningen av Mata hamnar mycket fokus på var Di Maria hamnar i spelsystemet. Det finns det lika många svar som frågor på och vi väntar och ser hur LvG tänker sig avsluta eller utveckla 3-5-2. Det verkar märkligt att ge upp det redan när han förberett hela klubben och hela supportervärlden på att det är den formationen som gäller, men som han också sagt så är spelarna mer vana vid 4-3-3 så där krävs ingen övergångsperiod på varken tre månader eller ett år. Jag tror att vi får se just 4-3-3 tämligen snart, speciellt när Vidal och/eller en mittback till hämtats in. Di Maria och Januzaj på kanterna vore en våt dröm. #11 och #7, precis som förr, fast i en ny form och en ny era.
Jag tvivlar på att han gör debut redan mot Burnley på lördag, det brukar ofta heta att nyförvärv som tränat i några veckor är ”otränade”. Så där kan vi passa på att tappa några poäng också innan Vidal skriver på (för Real Madrid?) dagen efter eller allra senast på måndagen. Så börjar vi om igen efter landslagsuppehållet med en helt ny förstaelva i ett helt nytt spelsystem. Den skulle kunna se ut så här om vi levde i en alternativ värld där Manchester United-spelare är tillgängliga och vi framför datorskärmarna styrde laguttagningarna:

DDG

Rafael – Jones – Rojo – Shaw

Herrera – Vidal – Mata

Di Maria – RvP – Januzaj

Eller hur?
Som ni också såg på videon (ni har tittat va?) spelar Di Maria precis som den riktige föregångaren med #7 med stort riskbeteende. Det är ingen Cleverleyfigur som slår tremetersbollar i sidled eller bakåt utan han kör på med en hel del chansbollar. Bara så att vi är beredda på att det kommer lite galna beslut ibland, vilket vi så klart förlåter så länge han visar Ashley Young och Antonio Valencia hur The Manchester United Way ser ut.
Dessutom gör han, som det heter, för lite mål. Precis som Herrera anklagats för. Tycker vi kan passa på att anklaga Manchester United som lag för detsamma det senaste året.
Men annars är han helt perfekt, Fideo. Och utnyttjar inte en av Eds tidigare affärer den allra senaste är det många som måste, just det, avgå:
Skärmavbild 2014-08-27 kl. 21.39.16
* By the way: Gabriel Heinze var 26 år, 1 månad och 23 dagar när han skrev på för Manchester United.
26 är the Argentinian way.
* By the way 2: Slutar Ángel med sina hjärtan slutar jag kalla Lollo van Gaal för Lollo. Promise.