Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Shinji Kagawa klar för Borussia Dortmund

Shinji Kagawa återvänder till Borussia Dortmund. Tyskarna värvar Kagawa för reapriset åtta miljoner euro (6,3 miljoner pund) och Kagawa har skrivit på ett fyraårskontrakt med Dortmund.

Shinji Kagawa

Namn: Shinji Kagawa.
Född: 172 cm/64 kg.
Längd/vikt: Den 17 mars 1989, i Kobe, Japan.
Position: Offensiv mittfältare.
Till United: Den 5 juni 2012, från Borussia Dortmund (12 miljoner pund).
Lämnade United: Den 31 augusti 2014, för Borussia Dortmund (6,3 miljoner pund).
Karriär: Cerezo Osaka (2006-2010, 127 matcher/57 mål), Borussia Dortmund (2010-2012, 71/29), Manchester United (2012-2014, 57/6), Borussia Dortmund (2014-).
Landskamper/mål: 58/19 (Japan).
Titlar med United: Premier League (2013), Community Shield (2013).
Övriga titlar: Asiatisk mästare (2011), tysk mästare (2011, 2012), tyska cupen (2012).

Det lilla spelgeniet Kagawa värvades från Borussia Dortmund till Manchester United av Sir Alex Ferguson sommaren 2012. Då betalade United, enligt rapporterna, tolv miljoner pund för spelaren och United får alltså bara tillbaka drygt hälften av det när Dortmund köper tillbaka spelaren.

Kagawa gjorde stor succé när han flyttade till Tyskland från Japan. Under sina två säsonger i Dortmund hjälpte han klubben till två ligatitlar. I United har han dock inte alls lyckats lika bra. Varken Sir Alex Ferguson eller David Moyes kunde motivera en ordinarie startplats för Kagawa och Louis van Gaal är uppenbarligen av samma uppfattning.

I United fick Kagawa oftast operera som vänsterytter och inte i sin föredragna centrala position, vilket knappast underlättade hans anpassning till den engelska fotbollen. Men det ändrar inte det faktum att Kagawa inte har uppfyllt förväntningarna i United. Tyvärr, för han verkar vara en hyvens kille och han såg vid enstaka tillfällen väldigt spännande ut.

Kagawa fick ändå vara med och vinna Premier League i sin första säsong i United. Totalt gjorde han sex mål på 57 matcher i United.

Shinji Kagawa:Dagen jag lämnade sa jag i en intervju att kapitlet Borussia Dortmund inte var stängt i mitt liv. Jag ville uppfylla min dröm om att spela i Premier League. Nu är jag helt enkelt glad att vara tillbaka i Dortmund med det här fantastiska laget och organisationen och de här unika supportrarna. BVB är som en familj och jag är stolt att de inte glömde mig och att jag kan tillhöra klubben ännu en gång.

Muss önskar Shinji Kagawa lycka till i framtiden!


Källor: Bvb.de, Bild.de