Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Keane och Powell lånas ut, Lawrence såld

Det var en aktiv dag för United igår på alla sätt och vis. Men mitt i all hysteri kring Falcao och Welbeck så har United lånat ut Michael Keane till Burnley samt Nick Powell till Leicester samtidigt som man sålt Tom Lawrence till Leicester, för en rapporterad summa på £1m.

Det blev under gårdagen klart att mittbacken Michael Keane lånas ut till Burnley. Lånet sträcker sig fram till januari. Keane har tidigare varit utlånad till Derby, Blackburn och Leicester men det blir hans första låneavtal med en Premier League-klubb vilket förstås är ett naturligt steg för Keane i dagsläget. 21 åringen har hunnit med fem framträdanden i Uniteds a-lag och spelade så sent som förra tisdagen mot MK Dons. Keane borde ha goda chanser att ta en plats i Burnleys startelva och detta känns som en bra klubb att komma till för Keanes utveckling.

Nick Powell, som också spelade mot MK Dons, går i sin tur till Leicester City på lån. Det lånet gäller hela säsongen. Powell som kom från Crewe säsongen 11/12 har gjort sju framträdanden i United, och ett mål som kom mot Wigan i Premier League säsongen 12/13. Den 20 årige mittfältaren var under fjolåret utlånad till Wigan där han mestadels spelade som nummer 10. Det är oklart var Leicester kommer att använda innermittfältaren, som också kan spela som nummer 10 och striker, i sitt lagbygge. Jag misstänker dock att Powell mestadels får agera inhoppare.

Till sist är det Tom Lawrence som också går till Leicester. Men i det här fallet är det en permanent affär. James Ducker på The Times rapporterar om att Leicester betalar United en miljon pund för affären och att United har första option på att köpa tillbaka spelaren. Lawrence har aldrig setts som en av de stora talangerna i United men han tog stora kliv i utvecklingen förra säsongen och gjorde det bra på lån i både Carlisle och Yeovil innan han kom tillbaka till United under slutskedet av säsongen och fick överraskande starta i Uniteds sista hemmamatch mot Hull. Trots det känns detta som rätt beslut av United då Lawrence framtid inte känns så lovande att det är värt att behålla honom. Yttern, som också kan spela som anfallare, gjorde också Uniteds enda mål i U21-finalen där Chelsea till slut blev för svåra. För den 20 årige walesaren, som just blivit uttagen i landslaget, blev framträdandet mot Hull det första och sista i Uniteds förstalag.


Källor: www.manutd.com, @DuckerTheTimes