Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Radamel Falcao klar för Manchester United

Den colombianska superstjärnan Radamel Falcao är klar för Manchester United på ett säsongslångt lån. Falcao kommer närmast från Monaco och affären inkluderar en köpoption för United.

Radamel Falcao

Namn: Radamel Falcao García Zárate.
Född: Den 10 februari 1986, i Santa Marta, Colombia.
Längd/vikt: 177 cm/72 kg.
Position: Anfallare.
Till United: Den 1 september 2014, från Monaco (lån).
Karriär: Lanceros Boyaca (1999-2005, 8 matcher/1 mål), River Plate (2005-2009, 105/45), Porto (2009-2011, 87/72), Atletico Madrid (2011-2013, 91/70), Monaco (2013-, 22/13), Manchester United (2014-, lån).
Landskamper/mål: 51/20 (Colombia).
Titlar: Argentinska ligan (Clausura 2008), portugisiska ligan (2011), portugisiska cupen (2010, 2011), portugisiska supercupen (2010, 2011), Uefa Europa League (2011, 2012), Uefa Super Cup (2012).

Värvningen av Falcao kommer närmast som en blixt från klar himmel. Det har i stort sett inte förekommit några spekulationer alls om att han skulle vara aktuell för United. Det får ses som ett opportunistiskt drag av United, möjligheten att signera Falcao från Monaco dök upp och då slog United till.

I United kommer han att spela i tröja nummer 9.

Det är en av världens bästa anfallare som kommer till United. Falcao har gjort 201 mål på 313 klubblagsmatcher i karriären. Dessutom har han gjort 20 mål på 51 landskamper för Colombia.

Falcao föddes i Santa Marta den 10 februari 1986. Han gjorde sin a-lagsdebut redan som 13-åring, då för Lanceros Boyaca. Han värvades sedan till argentinska River Plate. Falcao flyttade till Europa 2009 då han värvades av Porto. På tre säsonger i Portugal sköt han 72 mål på 87 matcher innan han värvades till Atletico Madrid, där det blev 70 mål på 91 matcher under två säsonger. Han värvades sedan av Monaco för 50 miljoner pund sommaren 2013. I Monaco hade han en skadefylld säsong och i januari drabbades han av en allvarlig knäskada som resulterade i att han missade sommarens VM.

Exakt hur Radamel Falcao passar in i United återstår att se. Det som är klart är att det är en av världens bästa anfallare som förstärker United, som nu har en löjligt stark offensiv med spelare som Di Maria, Falcao, Van Persie, Rooney, Mata och Januzaj. Vi kan bara hoppas att Louis van Gaal hittar ett sätt att få in så många av dem som möjligt i startelvan. Ni gör fyra mål? Ja, då får väl vi göra sju.

Radamel Falcao:Jag är belåten att gå till Manchester United på lån den här säsongen. Manchester United är den största klubben i världen och är uppenbart bestämd på att ta sig tillbaka till toppen. Jag ser fram emot att arbeta med Louis van Gaal och bidra till lagets framgångar i den här väldigt spännande tiden i klubbens historia.

Louis van Gaal:Jag är glad att Radamel har gått till oss på lån den här säsongen. Han är en av de mest notoriska målskyttarna i fotbollen. Hans målsnitt talar för sig själv och när en spelare av hans kaliber blir tillgänglig är det inte möjlighet som inte får missas.

Välkommen till Manchester United Radamel Falcao!