Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Nyhetsbörsen: Vecka 36-37, 2014

 • Manchester United såg äntligen ut som Manchester United igen då QPR besegrades med 4-0 på Old Trafford. Di Maria, Herrera, Rooney och Mata stod för målen.
 • Uniteds juniorer vann med 1-0 mot Stoke. Demetri Mitchell gjorde matchens enda mål.
 • Uniteds Premier League-trupp är nu registrerad och den innehåller inga överraskningar. United har bara 24 icke U21-spelare i truppen och kunde således registrera samtliga spelare (23 spelare sedan Petrucci lämnat).
 • Davide Petrucci lämnar United. Han har brutit sitt kontrakt med United och har istället skrivit på för Cluj.
 • Manchester United har presenterat det finansiella resultatet för räkenskapsåret 2013/14. Intäkter och kostnader ökade, medan skulden stadigt fortsätter att minska.

Nyhetsbörsen kan innehålla spår av åsikter, sarkasm, ironi och dålig humor.

Nyare nyheter »

Publicerat:
2014-09-13,
14.45
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Van Gaal förändrar på grund av skadorna

Jag utvärderar. Jag har ändrat mitt förberedelseschema på grund av det, till exempel. Jag har också ändrat vad vi måste göra efter matcher. Jag har ändrat tidsschemat. Jag utvärderar alltid saker,” säger Louis van Gaal om Uniteds skadeläge.

Sen måste vi givetvis utvärdera hur vi tränar. Men för den nivån som jag kräver som en tränare behöver vi träna så. Men spelarna måste anpassa sig till den nivån och det är det viktiga. Vad vi kan göra för att anpassa oss till en viss nivå som spelarna kan uppfylla och vad kan vi göra för att förbättra vår nivå?

Min filosofi är inte bara ett sätt att spela men också om hur vi behandlar spelare. Sättet vi lägger upp träningarna på. Sättet vi förbereder för matcher. Sättet vi gör vår rehabilitering.

Det här är processen och stegen du måste göra. Det är många saker. Men en av de viktigaste sakerna är att jag inte bara ser spelarna som en fotbollsspelare utan också som en människa.

Min filosofi har emellertid alltid fört med sig många titlar.

Citat: Manchestereveningnews.co.uk.

Publicerat:
2014-09-13,
14.38
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Juniorlaget vann mot Stoke

Manchester Uniteds U18-lag vann idag med 1-0 mot Stoke på hemmaplan. Demetri Mitchell gjorde Uniteds mål i den första halvleken.

Mer om matchen senare.

Publicerat:
2014-09-13,
14.37
Publicerat av:
Mikael Österdahl
Publicerat:
2014-09-12,
20.06
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Van Gaal: Jag gillar Blind som defensiv mittfältare

[Blind] är en spelare som kan se situationer i förväg. Han kan [därmed] alltid passa till en fri spelare och när han inte har bollen vet han när han behöver pressa en motståndare. Det är en väldigt bra förmåga att ha.

Jag gillar honom som defensiv mittfältare, men han kan också spela mittback eller som vänsterback. Han kan springa i 90 minuter också och är alltid fit. Det är en annan bra kvalitet för en spelare.

Van Gaal berömmer också Radamel Falcao: ”Han är en spelare jag alltid har beundrat. Jag gillade honom när han spelade för Atletico Madrid och såg honom göra mål i finaler.

Efter det såg jag honom det här året när det holländska landslaget spelade mot Colombia och han gjorde ett underbart intryck igen på mig. Jag känner honom och jag känner hans statistik, som är väldigt lovande. Jag är väldigt glad att vi kunde signera honom på den sista dagen i transferfönstret.

Citat: Manutd.com.

Publicerat:
2014-09-12,
20.01
Publicerat av:
Redaktionen
Publicerat:
2014-09-12,
16.52
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Cleverley: Tror inte att jag spelar för United igen

Om en fotbollsspelare får en del skit från sina egna fans kommer det att smärta. Fotboll är ett spel som handlar om åsikter och du kan inte göra alla nöjda. Jag är glad att komma bort från en del negativitet.

[…]

Då jag är utan kontrakt i slutet av året, om jag är ärlig tror jag inte att jag kommer att spela för klubben igen.

[…]

Louis van Gaal var alltid rak mot mig. […] Managern gjorde det tämligen klart för mig att det inte skulle hända för mig där.

Läs mer på Skysports.com.

Publicerat:
2014-09-12,
16.47
Publicerat av:
Muss
Publicerat:
2014-09-12,
16.46
Publicerat av:
Jacob Brunt
Publicerat:
2014-09-12,
16.44
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Jones månadens spelare, Rooney gjorde månadens mål

[Twitter, 2]

Publicerat:
2014-09-12,
16.43
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Van Gaal: Falcao tillgänglig

I en intervju med MUTV berättade Louis van Gaal att Radamel Falcao är tillgänglig för spel. Trainer-coachen säger att alla spelare får spela.

Publicerat:
2014-09-12,
16.39
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Van Gaal om Herrera och Rafael

Jag tror att de är tillräckligt bra för att spela. Det är alltid en risk när du tar in spelare för deras första match efter en skada. Därför lät vi dem spela i en match för reserverna mot Bury. Och de spelade 60 minuter och de spelade bra. Jag tror att de kan spela nu.
Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-09-12,
16.25
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Presskonferens: Nio skador

Fredagar innebär presskonferens med Louis van Gaal. Idag berättade trainer-coachen att United nu har nio skadade spelare.

 • Vilka som får spela beror på vad Van Gaal observerar. Systemet är oviktigt, det är filosofin som är det viktiga.
 • Han säger att han glömde bort vilka spelare som var skadade på presskonferensen förra gången och kom därför förberedd med en lista den här gången. United har nu nio skadade spelare.
  • Fellaini är inte redo, förmodligen borta mer än en månad.
  • Carrick är inte redo, men han har börjat springa på gräs.
  • Johnstone är ute med armbågsskada.
  • Smalling är inte fit, ska börja träna med b-laget imorgon.
  • Wilson är inte redo.
  • James är inte redo, skadad.
  • Jones skadade sig med landslaget, han blir borta tre veckor till en månad.
  • Lingard är fortfarande skadad.
  • Young är också skadad.
 • Däremot är Shaw tillbaka. Han är dock inte redo för en hel match ännu.
 • Van Gaal säger att det är svårt och dumt att ge prognoser på hur länge spelarna blir borta, då det lägger press på spelaren. Han berättar också att United arbetar med en stegvis process i rehabiliteringen. När läkaren ger sitt godkännande är det individuell träning, sedan gruppträning och därefter matchspel.
 • Uniteds mål är topp tre, det är rimligt och logiskt för en klubb som United. Man vill vara i Champions League. Det blir dock svårt.
 • Det är problematiskt med många spelare som inte talar engelska. Men man måste köpa de bästa spelarna.
 • Med många nyförvärv blir det nya förväntningar. Men trainer-coachen och supportrarna har olika förväntningar. Supportrarna räknar med segrar. Van Gaal vet att det är svårt med sex nya.
 • Angående Rio Ferdinand säger Van Gaal att det finns en tid för att lämna en klubb och en tid för att lämna. Ferdinand valde att lämna. Han var en fantastisk spelare, han kanske fortfarande är det.
 • United måste producera resultat och man måste börja göra det på söndag.

Källa: MUTV.

Publicerat:
2014-09-12,
00.51
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mail: Jones borta två till tre veckor

Enligt Daily Mail kommer Phil Jones att behöva två till tre veckor för rehabilitering av sin hamstringskada. Det betyder i så fall en tänkbar comeback mot West Ham den 27 september eller mot Everton den 5 oktober.
Läs mer på Dailymail.co.uk.

Publicerat:
2014-09-11,
23.56
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Januzaj: Jag älskar den här klubben

Det är sällan vi hör från Adnan Januzaj men nu har han gjort en intervju med Squawka. Här följer några av huvudpunkterna från intervjun – men använd gärna länken nedanför för att läsa hela intervjun.

 • [Min familj] är väldigt viktig för min karriär, framför allt min mamma och min pappa. De har sett efter mig hela vägen frå när jag började spela fotboll.
 • Jag gillar att gå ut och äta, att shoppa förstås.
 • [Danny Welbeck] var en god vän till mig.
 • För att vara ärlig, jag har en bra relation till allihop.
 • Jag gillar [Di Maria], han är väldigt bra tekniskt och han är väldigt bra på att passa. Han är en smart spelare.
 • Jag känner mig privilegierad [att få nummer 11]. Jag brukade titta på [Giggs]. Jag har lärt mig massor från honom. Det är så många saker att jag, egentligen, inte ens kan göra en lista!
 • [Nummer 10] är min föredragna position, men jag är nöjd att spela var som helst för managern. Jag såg några rapporter som sa att jag var olycklig, det skulle inte kunna vara längre från sanningen. Jag älskar den här klubben och jag är exalterad att spela för den här managern. Supportrarna har varit så bra mot mig och jag vill återbetala dem.
 • Jag vill göra så bra jag kan och få massor av erfarenhet. Och vinna titlar också.

Läs intervjun i sin helhet på Squawka.com.

Publicerat:
2014-09-11,
23.42
Publicerat av:
Mikael Österdahl
Publicerat:
2014-09-11,
23.41
Publicerat av:
Mikael Österdahl
Publicerat:
2014-09-11,
21.02
Publicerat av:
Mikael Österdahl

United besegrade Bury i träningsmatch

Manchester United mötte i tisdags Bury i en träningsmatch bakom lyckta dörrar på Carrington. Ytterst få detaljer är kända om matchen, men United vann med 4-2. Ander Herrera, Rafael da Silva och Anderson spelade för United.
Läs mer på Skysports.com.

Publicerat:
2014-09-11,
21.00
Publicerat av:
Mikael Österdahl
Publicerat:
2014-09-11,
20.57
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Jonathan Greening slutar

Den förre Unitedspelaren Jonathan Greening har slängt upp skorna på hyllan.
Läs mer på Hartlepoolmail.co.uk.

Publicerat:
2014-09-11,
18.32
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Presskonferens: Falcao och Blind presenterades

Manchester United presenterade idag Radamel Falcao och Daley Blind som Manchester United-spelare på en presskonferens. Här följer en sammanfattning i punktform.

Radamel Falcao:

 • Jag är väldigt glad att vara här. Det är en stor utmaning för mig, för min karriär. Har alltid drömt om att spela i en klubb som Manchester United.
 • Skadan har blivit mycket bättre den senaste månaden. Har redan gjort mål (för Monaco). Han är säker på den fysiska formen och bekväm med sitt knä.
 • Anpassningen: Det är en ny process, ett nytt lag. Anpassningen underlättas av att det är många kvalitetsspelare, som är intelligenta och kan ta till sig managerns taktik. Han är också van att bo i en stad som Manchester, så anpassningen borde gå snabbt.
 • Champions League: Alla vill spela Champions League, det är inte möjligt den här säsongen, men han säger att man är säkra på att kvalificera sig.
 • Lagbygget: United bygger ett stort lag den här säsongen och för framtida säsonger. Vill vara en del av det här projektet.
 • Varför United? Tror på projektet. ”Bästa klubben för min spelstil.” Säker på sitt beslut.
 • Press: Har redan spelat i stora klubbar och stora matcher, har vunnit saker. Han vill njuta och göra det bästa av möjligheten. Han sätter sina egna krav och sina egna mål, styrs inte av vad som skrivs.
 • Jag hoppas att stanna många år i Manchester United och göra historia i den här klubben. När jag var i Porto, Atletico ville jag alltid förbättra mig. Jag drömde om att spela i ett lag som det här. Nu vill jag stanna här många år.

Daley Blind:

 • Favoritposition: Han kan spela som försvarare eller mittfältare, till vänster eller i mitten – det är upp till tränaren.
 • Van Gaal viktig?Ja, väldigt viktig. Han gav mig tillit i VM-kvalet och VM. Jag har lärt mig mycket av honom, vill lära mig ännu mer och bli bättre varje match.
 • Van Gaal krävande? Svår fråga. Han är väldigt strikt, direkt med vad han vill. Spelarna ska göra exakt vad som är bäst för att vinna matcher. Kan vara olika spelstil varje match. Van Gaal läser och förutser matcherna väldigt bra. Då har man bra möjlighet att förbereda sig som spelare.

Louis van Gaal:

 • Många nya spelare: Van Gaal upprepade vid flera tillfällen att United har tappat fjorton spelare och ersatt dessa med sex nya. Därmed är det inte svårt att passa in de nya. Det är åtta vakanta platser.
 • Akademin: Han säger att ungdomsutbildningen är viktig, det är Uniteds filosofi. Genom att sälja många spelare har man chansen att ge unga spelare chansen. Men de måste ta chansen. Det är mer riskabelt att jobba så, men det är det enda sättet. Han kommer att ge unga spelare chansen, det var också en av anledningarna till att United valde honom.
 • Van Persie: Han är bättre fysiskt nu än under VM. Van Gaal säger att Van Persie är i bättre slag än han någonsin har sett honom.
 • Welbeck och Chicharito: Diskussionen med spelarna fanns redan innan möjligheten att värva Falcao dök upp. Det finns unga spelare bakom som kan fylla i.
 • Falcao: När man har chansen att köpa eller hyra en spelare som Falcao är det ingen tvekan. Van Gaal säger att Falcao är en av de bästa spelarna i världen, med en otrolig historik. Falcao fick en boll på träningen och gjorde mål direkt, han bevisade sin nivå. Men när man säger så sätter man press på spelaren. Det är svårt att komma till en klubb som United.
 • Lagbygget: Det är ett nytt omklädningsrum nu, en ny hierarki. Det är en process, Blind och Falcao är också i den processen. Det är därför han har bett om tid.
 • Welbeck: Han har varit här sedan han var nio år. Han har haft tre säsonger efter lånet till Sunderland, men har inte kunnat prestera som Van Persie och Rooney. Ja, värvningen av Falcao spelade in, men också de unga spelarna.
 • Många debutanter på söndag? Van Gaal hoppas det, men säger att spelarna måste prestera i Uniteds filosofi, vilket vi redan har sett inte är så enkelt. Men spelarna som har värvat ska kunna göra det bättre, det är därför de värvades.
 • Van Gaal avslutade presskonferensen, på eget bevåg, med att specifikt berömma Falcao för att han pratar engelska.

Vi återkommer med en längre artikel från presskonferensen ikväll.

Källa: MUTV.

Publicerat:
2014-09-10,
23.56
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Även McNair och Fosu-Mensah i aktion

När artikeln om vad Uniteds landslagsspelare hittade på under landslagsuppehållet publicerades missades att Paddy McNair startade för Nordirlands U21 i förlusten mot Serbien och att Timothy Fosu-Mensah spelade för Hollands U17 i 3-3-matchen mot Tyskland. Så kan vi ju inte ha det, och artikeln är nu uppdaterad.

[Twitter, 2]

Publicerat:
2014-09-10,
23.53
Publicerat av:
Mikael Österdahl
Publicerat:
2014-09-10,
20.49
Publicerat av:
Mikael Österdahl
Publicerat:
2014-09-10,
20.45
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Foton på Sir Alex auktionerade för Unicef

Manchester Uniteds samarbete med Unicef är nu 15 år gammalt. För att fira detta arrangerades en auktion där ett antal foton på Sir Alex Ferguson var till salu.

Auktionen pågår till den 5 oktober och den som har stor plånbok kan bjuda på fotografierna på United4unicef.org.

Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-09-10,
20.41
Publicerat av:
Redaktionen
Publicerat:
2014-09-10,
20.40
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Video: Giggs och Butt på Soccerex

Manchester Uniteds Class of ’92 talade idag på Soccerex.

Hoppa till Skysports.com för dels ett videoklipp där Ryan Giggs talar och dels ett videoklipp där Nicky Butt talar.

Giggs fick frågan om han en dag ville bli Unitedmanager och svarade ”yes, yes” (varken mer eller mindre), närmast som att det var en självklarhet.

Giggs säger att han är besviken att Danny Welbeck lämnade, men att han är övertygad om att klubbens ungdomar alltjämt har en ljus framtid.

Publicerat:
2014-09-10,
16.28
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Blind och Falcao presenteras imorgon

[Twitter]

Publicerat:
2014-09-10,
16.26
Publicerat av:
Mikael Österdahl

De Boer: Blind vill ha mittfältsroll

För Daley är det en fantastisk övergång,” säger Ajax tränare Frank de Boer om Daley Blind.

Han började som ytterback men jag tror att han nu föredrar att vara en kontrollerande mittfältare.

Läs mer på Manchestereveningnews.co.uk.

Publicerat:
2014-09-10,
16.23
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Blackett vill utmana Rojo

Han ser bra ut. Givetvis är han någon som spelar i min position också, så han är någon jag kan se upp till och lära av, men förhoppningsvis också utmana om en plats i laget,” säger Tyler Blackett om Marcos Rojo.

Förhoppningsvis att få fler matcher. Jag vet att jag inte kommer att spela varje match, men jag skulle vilja tro att jag får fler matcher och möjligheter att vara runt a-laget. […] Jag vill etablera mig själv på den här nivån och bevisa för mig själv att jag kan spela här.

Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-09-10,
16.15
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Nani: Jag var olycklig i United

Att spela för Manchester United var min dröm men jag led av en formdipp. Du kan inte spela bra om du inte är lycklig. Jag hade många bud förra säsongen […] men Moyes ville inte låta mig lämna. […] Jag hade andra alternativ men jag bestämde mig för att spela i [Sporting]. Det var mitt val.
Läs mer på Manchestereveningnews.co.uk.

Publicerat:
2014-09-10,
15.54
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Andy Green: Bra för supportrarna, dåligt för aktieägarna

Analytikern och Unitedsupportern Andy Green menar att det finansiella resultat som United presenterade idag är goda nyheter för klubbens supportrar, men sämre för klubbens aktieägare.

[Twitter]

Publicerat:
2014-09-10,
15.51
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Woodward: Budgeterat för tredjeplats, pengar för köp i januari finns

I samband med att Manchester United presenterade de finansiella resultaten för säsongen 2013/14 höll Ed Woodward ett konferenssamtal med investerare.

 • Vi antar [tredjeplats] i vår budget.
 • Woodward säger att tre spelare in och tre spelare ut ska vara det normala varje år.
 • Men, som vi visade, om det finns en vilja från managern att göra någonting kommer vi att stödja honom och se om det är någonting vi kan leverera. Och om januari är möjligheten så måste du ta den när den kommer, som vi gjorde förra året med Juan Mata.
 • Säsongen 2013/14 var väldigt utmanande och en stor besvikelse.
 • Men under Louis [van Gaal] är det en ordentlig känsla på träningsanläggningen att vi är i starten av något speciellt. Jag är säker på att med Louis som vår manager, med en tydlig filosofi och en förstärkt trupp, kommer vi att vara tillbaka och utmana om titeln och troféer.
 • Vi hade en utmärkt sommar med att ha signerat Angel Di Maria, Daley Blind, Luke Shaw, Ander Herrera, Marcos Rojo och Radamel Falcao på ett års lån.

Läs mer på Manchestereveningnews.co.uk.

Publicerat:
2014-09-10,
15.40
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Lönekostnaderna förväntas minska

Trots att United har spenderat rekordsummor på spelarköp den här sommaren räknar klubben med minskade lönekostnader för räkenskapsåret 2014/15. Detta förklaras bland annat av att spelare som Rio Ferdinand, Nemanja Vidic och Patrice Evra har lämnat klubben.

[Twitter, 2]

Publicerat:
2014-09-10,
15.35
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Kostnaden för Moyes misslyckande: 48 miljoner pund

Som noteras i klubbens finansiella resultat (se nedan) kostade det klubben 5,2 miljoner pund att sparka David Moyes. Den verkliga kostnaden för förra säsongens sportsliga misslyckande kommer dock att synas först i resultatrapporten för räkenskapsåret 2014/15. United förväntar sig att intäkterna ska minska med 48 miljoner pund, till följd av uteblivet Champions League-spel.

Nästa räkenskapsår förväntas dock sponsorintäkterna att öka markant, då avtalet med Chevrolet nu är verksamt. Där väntas ytterligare en ökning för räkenskapsåret 2015/16 då även avtalet med Adidas träder i kraft.

Läs mer på Telegraph.co.uk.

Publicerat:
2014-09-10,
15.24
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Finansiella resultatet presenterat: Ökade intäkter, ökade kostnader, minskad skuld

Manchester United har idag presenterat klubbens finansiella resultat för räkenskapsåret 2013/14.

 • Intäkterna ökade med 19,3 procent jämfört med 2012/13 och uppgick till 433,2 miljoner pund. Matchdagsintäkterna minskade marginellt (0,9 procent), vilket förklaras av att det spelades OS-fotboll på Old Trafford 2012. Däremot var det en stor ökning i kommersiella intäkter och intäkter för tevesändning. Sponsorintäkterna ökade med 49,4 procent.
 • Vinsten för året var 23,8 miljoner pund, en minskning med 83,7 procent. Vinsten efter avskrivningar var dock 28,7 miljoner, en ökning med 51,1 procent.
 • Skulden fortsätter att minska. Den är nu nere på 341,8 miljoner pund, en minskning med 12,2 procent.
 • Kostnaderna för anställda ökade med 19 procent, till 214,8 miljoner. Detta förklaras av kostnader för nyförvärv och omförhandlade spelarkontrakt. Totalt uppgår kostnaderna för de anställda till ungefär hälften (49,6 procent) av intäkterna.
 • Posten exceptionella kostnader uppgick till 5,2 miljoner pund. Detta förklaras primärt av att David Moyes och vissa medlemmar i tränarstaben fick sparken.

Resultatrapporten i sin helhet är tillgänglig på Ir.manutd.com.

Publicerat:
2014-09-10,
15.08
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Fellaini: Van Gaal har sagt att det är stor konkurrens

Van Gaal har sagt till mig att det är en stor konkurrens [om platser i laget]. Nu är det upp till mig att bevisa vad jag går för,” säger Fellaini.

Jag vill kämpa för min plats. Tränaren vill spela med de elva spelare som gör det bästa laget. Jag vill vara en del av det.

Citat: Manchestereveningnews.co.uk, Theguardian.com.

Publicerat:
2014-09-10,
15.05
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Telegraph: United hoppas att Falcao ska kunna debutera på söndag

Telegraph skriver att Manchester United hoppas att Radamel Falcao ska hinna få sitt engelska arbetstillstånd i tid för att vara tillgänglig för spel mot QPR på söndag.

Tidningen skriver också att United fortsätter att observera Phil Jones. Försvararen drabbades av en hamstringskada i Englands EM-kvalmatch i måndags. Han undersöktes igår och ska genomgå ytterligare test idag. Någon information om hur länge han blir borta finns ännu inte.

Läs mer på Telegraph.co.uk.

Publicerat:
2014-09-10,
14.57
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Telegraph: Transferstrategin ska utvärderas

Enligt Telegraphs initierade reporter Mark Ogden planerar Manchester United att utvärdera sin långsiktiga transferstrategi. Klubben hoppas kunna identifiera talanger redan fem år innan de behövs i a-laget.

Då Louis van Gaal endast har ett treårskontrakt med United är klubben medveten om att man behöver planera för tiden efter Van Gaal. United ska dock inte ha några planer på att anställa en sportdirektör, något åtminstone undertecknad gärna hade sett.

Ogden skriver också att Ed Woodward ska hålla diskussioner med Van Gaal, Jim Lawlor (chefsscout), Brian McClair (direktör för akademin) och John Murtough (ansvarig för Elite Performance) angående den långsiktiga rekryteringsplanen.

Läs mer på Telegraph.co.uk.

Publicerat:
2014-09-09,
23.59
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Blind med assist i förlustmatch

Holland fick en dålig start på EM-kvalet. I en jämn match blev det till slut förlust med 2-1 mot Tjeckien på bortaplan. Pilar avgjorde på tilläggstid.

Hollands båda Unitedspelare, Daley Blind – som ni kan läsa mer om här – och Robin van Persie spelade hela matchen. Blind spelade vingback på vänsterkanten i den holländska 3-5-2-uppställningen. Han gjorde en klart godkänd insats och slog dessutom inlägget till det holländska målet, som De Vrij nickade in. Van Persie stod dock för en svag insats.

I andra landslagsnyheter fick Tyler Blackett göra debut i det engelska U21-landslaget. Han kom in som mittback då det återstod tio minuter i bortamatchen mot Moldavien. England vann med 3-0 och var sedan tidigare klara gruppvinnare. Michael Keane spelade hela matchen för England.

Publicerat:
2014-09-09,
17.49
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Sir Bobby: Vi kommer inte att få några problem

Den årliga konferensen Soccerex, där några av världens ledande fotbollspersonligheter samlas, arrangeras i år i Manchester. Unitedlegenden Sir Bobby Charlton var en av de som talade och han säger sig inte vara orolig för Uniteds framtid.

Det verkar konstigt att Manchester United inte är involverad i europeisk fotboll för en säsong. Det är galet, men kanske kan det göra saker enklare för oss.

Vi har börjat med några nya spelare, vi har inte spelat bra men vi kommer att spela bra. Jag tror att det kommer att vara ett fantastiskt äventyr av hur vi tar oss själva tillbaka och kommer dit vi brukade vara.

[Louis van Gaal] har gett mig och de flesta av våra supportrar några goda nyheter och det är goda nyheter. Vi kommer inte att ha problem, vi kommer definitivt inte att ha några problem något mer. Vi har schysst uppbyggda. Det är bara en sådan konstig omgivning, sättet allting hände, att Manchester United är utanför nyheterna, men det kommer inte att vara för speciellt lång tid.

Citat: Manutd.com.

Publicerat:
2014-09-09,
17.43
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Powell: Jag tjatade på agenten för en flytt

Nick Powell säkrade ett säsongslångt lån till Leicester på Deadline Day.

Jag var på min agent hela dagen och han är antagligen trött på min röst, men jag är glad att det är gjort,” säger Powell. ”Jag försökte tvinga igenom det med min agent eftersom jag ville ha regelbunden fotboll, att vara mer involverad i Premier League och vi tänkte att vi skulle få en bättre möjlighet här.”

Han hoppas på få erfarenhet men säger att han vet att han måste kämpa för en plats i laget.

Jag passar bäst i nummer 10-rollen, där jag kan få ytor, vända och ta de offensiva alternativen. Men, som jag diskuterade med managern, jag kan spela på ett antal positioner.

Läs mer på Leicestermercury.co.uk.

Publicerat:
2014-09-09,
17.36
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Rafael: Tillbaka i träning och redo att hjälpa

Rafael da Silva ser ut sålla sig till raden av skadade spelare som är tillbaka i speldugligt skick. ”Tillbaka i träning redo att hjälpa. Let’s goo [sic!],skriver högerbacken på Instagram.

Även Ander Herrera och Luke Shaw ser ut att vara spelklara igen. Phil Jones gick ut skadad i gårdagens landskamp och vi har ännu inte fått något besked om hans status.

Publicerat:
2014-09-09,
00.22
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Telegraph: Shaw kan debutera på söndag

Enligt Telegraph är Luke Shaw i fas för att debutera för Manchester United på söndag. Vänsterback ska vara tillbaka i full träning.

Shaw har varit skadad sedan i mitten av augusti och när han blev skadad pekade prognosen på en comeback i mitten av september.

Läs mer på Telegraph.co.uk.

Publicerat:
2014-09-08,
22.51
Publicerat av:
Mikael Österdahl

England vann – Jones skadad

England inledde VM-kvalet med att vinna med 2-0 i Schweiz. Danny Welbeck hällde vatten på kvarnen som säger att United gjorde ett misstag som sålde honom – Welbeck gjorde nämligen båda de engelska målen.

Wayne Rooney spelade nästan hela matchen, han var involverad i förarbetet till Welbecks första mål och stod överlag för en bra insats. En stor förbättring från hans sida.

Huvudrubriken med Unitedögon var dock negativ. Phil Jones startade som mittback men tvingades byta med en skada, troligen en hamstringskada, efter 77 minuter. Någon ytterligare information om skadan finns ännu inte, men det får förmodas att han inte kan spela på söndag.

I andra landslagsnyheter fick David de Gea nöja sig med att värma bänk då Spanien vann med 5-1 i Makedonien.

Publicerat:
2014-09-08,
22.45
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Guardian: Herrera spelklar

Enligt Guardian är Ander Herrera spelklar igen efter sin skada. Artikeln tycks vara baserad på en tweet från Herrera där han skriver: ”Tränar hårt och ser fram emot den här nästa matchen på Old Trafford!

Läs mer på Theguardian.com.

Publicerat:
2014-09-08,
20.00
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Van Persie gillar köpet av Falcao

Jag kan inte vänta på att få träna och spela med världsklasspelarna vi har köpt. Wow!” säger Robin van Persie.

Den känslan, att vi kommer att prestera bra, har bara blivit starkare efter köpet av spelare under de senaste veckorna. Jag tycker att det är väldigt spännande, ankomsten av alla dessa nya spelare.

För mig personligen är det briljant att få spela med några av de bästa spelarna i världen. Det är fantastisk att jag får träna och spela med dem varje dag.

Han vill inte påverka taktiken: ”Det är väldigt enkelt. Managern bestämmer sin taktik. Vi, spelarna, har ingenting annat att göra än att utföra vad managern har tänkt. Taktik och formation är frågor för managern och hans stab, inte något som spelarna behöver vara involverade i.

Han ser inte slutet på karriären: ”Jag vill fortsätta så länge som möjligt. Jag vill åka till VM när jag är 35. Jag vill spela professionell fotboll tills jag är 40. Mest troligt kommer det att vara för en mindre känd klubb då, men jag vill spela så länge jag kan.

Läs mer på Mirror.co.uk.

Publicerat:
2014-09-08,
19.52
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Dowd dömer

Premier League har nu meddelat att Phil Dowd kommer att döma Uniteds match mot QPR på söndag. Dowd assisteras av Kirkup och Ledger på linjerna, medan Marriner är fjärdedomare.
Läs mer på Premierleague.com.

Publicerat:
2014-09-08,
19.50
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Kagawa: Tack och lycka till


[Instagram]

Publicerat:
2014-09-08,
19.49
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mata välkomnar Falcao, besökte Lake District

Måndagar innebär att Juan Mata bloggar. Den här veckan skriver han bland annat:

Under veckan hade jag möjligheten att spendera ett par dagar i Lake District. För de av er som inte känner till det här spektakulära området, det är en nationalpark i närheten av Manchester som är ideal för att försvinna till och slappna av i några dagar… Jag gillar verkligen att åka till den här typen av lugna och tysta platser när jag kan.

[…]

Nästan i slutet av transferfönstret hade vi ett nytt nyförvärv. Inte bara en spelare, men en fantastisk anfallare vars förmåga att göra mål är extraordinär: Radamel Falcao. Jag är säker på att han kommer att ge mycket till vår grupp, som en person och med sina mål och här välkomnar jag honom och önskar honom det bästa för den här säsongen.

Läs bloggen i sin helhet.

Publicerat:
2014-09-08,
16.40
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Manchester Senior Cup lottat – United mot Bolton eller Oldham i semifinal

Manchester Senior Cup är en cup som inte får överdrivet mycket kärlek av de deltagande lagen. Förra säsongen lyckades man inte spela klart cupen före sommaren, varför finalen mellan city och United spelades först i augusti, då United vann med 4-1 efter fyra mål av James Wilson. Säsongen 2012/13 var det ännu värre – då lyckades man inte ens genomföra gruppspelet, United korades till mästare då man hade bäst resultat när cupen avbröts.

I år har man förenklat upplägget. De fem lagen möts i en ren utslagsturnering. Cupen lottades idag. Bolton och Oldham hade oturen att tvingas till en kvartsfinal. United är därmed klara för semifinal och ska där möta vinnaren mellan Bolton och Oldham. I den andra semifinalen möts Bury och Manchester city.

Läs mer på Manchesterfa.com.

Publicerat:
2014-09-08,
16.31
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Rooney: Jag vill slå Sir Bobbys rekord

Wayne Rooney jagar Sir Bobby Charltons målrekord, både i United och i det engelska landslaget. Målet mot Norge var hans 41:a mål för England, han passerade därmed Michael Owen och är nu den fjärde bästa målskytten i landslagshistorien. Charlton är Englands bästa målskytt någonsin med 49 mål.

I United toppar Charlton på 249 mål. Denis Law är tvåa med 237 mål medan Rooney har tredjeplatsen på 217 mål.

Jag skulle dum om jag inte tittade på Sir Bobbys rekord och kände mig kapabel att passera honom. Det är i mitt sikte. Båda hans rekord har stått sig en lång tid, och massor av spelare har försökt slå dem. Nu är de på kontaktavstånd, båda två. Det är något jag skulle älska att göra. Jag känner att jag är kapabel att göra det.

Läs mer på Skysports.com.

Publicerat:
2014-09-08,
16.21
Publicerat av:
Mikael Österdahl

United: Falcao är 28 år gammal

Rykten florerar om att Radamel Falcao ska vara född 1984 och inte 1986 som det står i de officiella dokumenten. Falcaos ålder har ifrågasatts tidigare och förra året kallade Falcao själv ryktena för ”fullständigt löjeväckande”.

Manchester United har nu känt sig nödgade att kommentera det hela och en talesperson för klubben säger: ”Vi var medvetna om ryktena vid den tiden och det var aldrig ett problem.

Läs mer på Theguardian.com.

Publicerat:
2014-09-08,
16.13
Publicerat av:
Mikael Österdahl

United bekräftar: Petrucci har lämnat

Nu har även Manchester United bekräftat att Davide Petrucci har lämnat klubben, efter ömsesidigt samtycke. Att han är klar för rumänska CFR Cluj vet vi sedan tidigare.

Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-09-07,
19.06
Publicerat av:
Mikael Österdahl
Publicerat:
2014-09-07,
19.06
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Blackett: Jag visste att jag hade en chans

Jag har spelat i några bra lag och det har varit en bra läroperiod. Jag förväntade mig det på ett sätt efter hur jag spelade under försäsongen. Jag vet att jag gjorde det bra och laget fick några bra resultat. Den nya manager sa alltid att han skulle vara intresserad av unga spelare och jag visste att jag hade en chans,” säger Tyler Blackett.
Läs mer på Skysports.com.

Publicerat:
2014-09-07,
19.03
Publicerat av:
Mikael Österdahl
Publicerat:
2014-09-07,
16.54
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Davide Petrucci klar för Cluj

Nu är det officiellt: Davide Petrucci lämnar Manchester United. Den italienska mittfältaren har istället skrivit på för CFR Cluj, vilket den rumänska klubben bekräftar på sin hemsida.
Läs mer på Cfr1907.ro.

Publicerat:
2014-09-07,
15.16
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Valencia tar landslagspaus

Antonio Valencia var inte med när Ecuador spelade mot Bolivia och han ska heller inte vara med när landslaget möter Brasilien i veckan. Enligt förbundskapten Sixto Vizuete hade Valencia bett att få ledigt för att arbeta för att komma tillbaka till hundraprocentig form. Valencia ska dock vara tillgänglig för landslaget i framtiden.
Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-09-07,
15.12
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Falcao hoppas göra massor av mål för United

Radamel Falcao var glad att få lite speltid när Colombia mötte Brasilien. Han erkänner dock att han känner en nervositet efter sin skada.

På grund av skadan kände jag mig så nervös. Nästan som att det var min första gång med landslaget. Och jag förväntar mig att det kommer att vara likadant när jag spelar min första match för Manchester United.

Jag är så glad att vara tillbaka och jag är också glad att kunna gå till United. Fysiskt känner jag mig spektakulär. Jag har kunnat spela utan någon form av problem.

Jag är väldigt uppspelt över att spela för Manchester United, och jag hoppas göra massor av mål för dem. Det är något jag har gjort överallt där jag har spelat.

Det är en dröm som blir sann att spela för en sådan fantastisk och berömd klubb. Att ta tillbaka de goda tiderna är vad vi alla vill och jag kommer att arbeta extra hårt för att göra det. Jag fattade rätt beslut som gick till Manchester United.

United var alltid för mitt bästa intresse. Jag har försökt i månader att lösa allt och jag var så glad att United kom överens med Monaco. United är en av de tre bästa klubbarna i världen. De har fått mig att länna mig väldigt viktig i det här projektet.

Han säger också att han hoppas vara tillgänglig för spel mot QPR: ”Jag lämnar nu i ett väldigt bra skick för att ansluta till min klubb och jag hoppas att vara tillgänglig nästa vecka.

Läs mer på Theguardian.com och på Telegraph.co.uk.

Publicerat:
2014-09-07,
15.01
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Varela i Reals Champions League-trupp

Well, det här var kanske inte vad man hade väntat sig. Real Madrid har tydligen registrerat Unitedlånet Guillermo Varela i sin Champions League-trupp.

[Twitter]

Publicerat:
2014-09-07,
14.59
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Ferdinand: Galet att sälja Welbeck

Jag kan inte fatta att United lät Danny lämna, framför allt till Arsenal. Det verkar galet för mig,” säger Rio Ferdinand.

Danny har allting för att bli en toppspelare. Engelsk fotboll väntar fortfarande på att se vad han verkligen kan göra eftersom han inte har fått ordentligt med speltid.

Läs mer på Telegraph.co.uk.

Publicerat:
2014-09-07,
14.50
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Keane nöjd med lånet till Burnley

Jag är väldigt glad för det, det borde vara en fantastisk erfarenhet för mig i Premier League, så jag ser verkligen fram emot det,” säger Michael Keane, som fram till årsskiftet ska spela fotboll för Burnley.

Managern kom ner för att prata med mig på [Deadline Day] och jag hade pratat med [Danny Ings] om det också. Så jag är nu redo att komma dit och börja träna.

Jag känner att det är nästa steg i min utveckling på den nivån. Jag tycker att jag har gjort det ganska bra i Championship under de två senaste säsongerna när jag har varit på lån där. Men jag har bara spelat en gång i Premier League tidigare, så jag ser fram emot att ta nästa steg och spela mer.

Läs mer på Lancashiretelegraph.co.uk.

Publicerat:
2014-09-07,
14.44
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Kostnad för Ballon d’Or: Fyra miljoner pund

Enligt Telegraph säger en klausul i kontraktet mellan Manchester United och Real Madrid att United ska betala fyra miljoner pund till Real om Angel Di Maria utses till världens bästa fotbollsspelare.
Läs mer på Telegraph.co.uk.

Publicerat:
2014-09-06,
18.19
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Real Madrid pressade Di Maria att avstå VM-finalen

Angel Di Maria fortsätter att uttrycka missnöje med hur han behandlades i Real Madrid. Nu har han, i argentinsk radio, avslöjat att Real Madrid försökte pressa honom att inte spela i VM-finalen i somras.

Det var ett brev från Madrid som kom klockan elva på morgonen på matchdagen, vi skulle spela klockan fyra på eftermiddagen. […] Jag rev brevet direkt när det gavs till mig och brydde mig inte om det, jag brydde mig inte om vad som kunde hända. Men det var [förbundskapten] Alejandro [Sabellas] beslut [att jag inte spelade].

Läs mer på Telegraph.co.uk.

Publicerat:
2014-09-06,
18.06
Publicerat av:
Mikael Österdahl
Publicerat:
2014-09-06,
18.00
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Video: Radamel Falcao Song

Kanske får vi höra den här sången på Uniteds matcher framöver?

[Youtube]

På tal om Falcao så gjorde han ett kort inhopp när Colombia i natt förlorade med 1-0 mot Brasilien i USA.

Publicerat:
2014-09-06,
17.58
Publicerat av:
Muss
Publicerat:
2014-09-06,
17.57
Publicerat av:
Muss
Publicerat:
2014-09-06,
17.56
Publicerat av:
David Selini
Publicerat:
2014-09-05,
17.38
Publicerat av:
Mikael Österdahl
Publicerat:
2014-09-05,
17.38
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Vidal skadad igen

Arturo Vidal var ett av de hetaste ryktena i somras. Exakt hur mycket sanning som fanns i ryktena är svårt att säga. En populär teori är att United inte vågade värva Vidal då man var rädd för att hans knä inte skulle vara okej.

Denna rädsla får möjligen ses som befogad, då Vidal nu har drabbats av en knäskada igen.

Läs mer på Mirror.co.uk.

Publicerat:
2014-09-05,
17.34
Publicerat av:
Mikael Österdahl

United insisterar på att akademin fortfarande är viktig

Manchester United spenderade rekordsummor på att värva spelare under sommaren. Samtidigt såldes den egna produkten Danny Welbeck till Arsenal medan Tom Cleverley lånades ut till Aston Villa. Detta har skapat en debatt kring om klubben numer har övergett tron på sin akademi. United menar, förstås, att så inte alls är fallet. Detta kommuniceras i de flesta engelska tidningarna idag.

Tidningarna refererar till högt uppsatta källor i United. Försvarstalet består i två delar – dels att Louis van Gaal har flyttat upp James Wilson, Tyler Blackett, Reece James och Jesse Lingard till a-truppen. Dessutom menar klubben att en ordentlig investering i spelartruppen var nödvändigt då spelare som Ryan Giggs, Nemanja Vidic, Rio Ferdinand och Patrice Evra har lämnat klubben.

Huruvida klubbens ungdomar får chansen under Van Gaal återstår att se.

Läs mer på Mirror.co.uk.

Publicerat:
2014-09-04,
23.18
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Ingen landslagssuccé ikväll

Det blev ingen upprepning av Angel Di Marias uppvisning mot Tyskland för någon av Unitedspelarna i kvällens landskamper.

David de Gea gjorde sin första landskamp från start. Han fick hämta ut bollen ur nätmaskorna en gång och eftersom Spanien inte gjorde några mål blev det förlust.

Robin van Persie och Daley Blind startade för Holland i förlustmatchen mot Italien. Blind startade som vänsterback och spelade hela matchen, Van Persie spelade 81 minuter. Holland fick spela med en man mindre större delen av matchen sedan Martins Indi blivit utvisad.

Adnan Januzaj fick ett halvtimmeslångt inhopp när Belgien vann med 2-0 mot Australien.

Publicerat:
2014-09-04,
16.37
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Officiellt: Rojo har fått arbetstillstånd

Nu har även Manchester United, på Twitter, bekräftat att Marcos Rojo har blivit beviljad arbetstillstånd. Han är därmed tillgänglig för spel när United möter QPR den 14 september.

Publicerat:
2014-09-04,
15.45
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Rojo har fått sitt arbetstillstånd

Journalisten Christian Martin skriver på Twitter att Marcos Rojo nu äntligen har blivit beviljad sitt arbetstillstånd. Rojo ska ha rest till Lissabon för att hämta tillståndet och kommer att resa till Manchester senare idag.

Publicerat:
2014-09-04,
15.43
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Video: Di Marias uppvisning mot Tyskland

[Youtube]

Publicerat:
2014-09-04,
15.42
Publicerat av:
Mikael Österdahl
Publicerat:
2014-09-04,
15.41
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Förbundskaptenen: Di Maria är bland världens fem bästa

Angel Di Maria har visat varför han är en av världens fem bästa spelare,” sa Argentinas förbundskapten Gerardo Martino efter Di Marias uppvisning mot Tyskland igår.

Publicerat:
2014-09-04,
15.40
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Ronaldo vill återvända till United

Jag älskar Manchester. Alla vet det. Manchester är i mitt hjärta. Jag lämnade många goda vänner där. Supportrarna är otroliga och jag önskar att jag kan komma tillbaka en dag.
Läs mer på Telegraph.co.uk.

Publicerat:
2014-09-04,
15.38
Publicerat av:
Mikael Österdahl
Publicerat:
2014-09-04,
15.38
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Premier League-truppen registrerad

Då transferfönstret har stängt innebär det att klubbarna i Premier League måste registrera sina trupper. Reglerna säger att trupperna som mest får innehålla 25 icke U21-spelare, varav minst åtta måste vara homegrown. För att klassas som homegrown ska spelaren ha varit registrerad i en klubb som tillhör det engelska eller walesiska fotbollsförbundet i minst tre år före slutet på säsongen då spelaren fyller 21 år. I tillägg får man registrera ett obegränsat antal U21-spelare.

Reglerna ställer inte till några problem för United den här säsongen. Efter sommarens galna silly season har United endast 24 spelare i truppen som inte är U21 och hälften av dessa klassas som homegrown.

Uniteds trupp: Ben Amos*, David De Gea, Anders Lindegaard; Jonny Evans*, Phil Jones*, Rafael*, Marcos Rojo, Chris Smalling*, Marnick Vermijl*; Anderson, Daley Blind, Michael Carrick*, Angel Di Maria, Marouane Fellaini, Darren Fletcher*, Ander Herrera, Jesse Lingard*, Juan Mata, Davide Petrucci*, Antonio Valencia, Ashley Young*; Radamel Falcao, Wayne Rooney*, Robin van Persie.
* Noterar att spelaren klassas som homegrown.

U21-spelare: Oliver Byrne, Joel Castro Pereira, George Dorrington, Dean Henderson, Sam Johnstone, Kieran O’Hara; Tyler Blackett, Cameron Borthwick-Jackson, Jimmy Dunne, Callum Evans, Liam Grimshaw, Reece James, Saidy Janko, Michael Keane (utlånad till Burnley), Donald Love, Ryan McConnell, Paddy McNair, Guillermo Varela (utlånad till Real Madrid Castilla), Tyler Reid, Charlie Scott, Luke Shaw, Tom Thorpe, Axel Tuanzebe; Sean Goss, Josh Harrop, Adnan Januzaj, Travis Johnson, Ben Pearson, Andreas Pereira, Regan Poole (på work experience från Newport County), Scott McTominay, Nick Powell (utlånad till Leicester), Devonte Redmond, Joe Riley, Joe Rothwell, Jordan Thompson, James Weir, Matty Willock; Ruairi Croskery, Ashley Fletcher, Angelo Henriquez (utlånad till Dinamo Zagreb), Will Keane, Demetri Mitchell, Marcus Rashford, James Wilson.

U21-listan inkluderar samtliga kontrakterade spelare samt klubbens scholars (ungefär elever). Av oklar anledning inkluderas också de U21-spelare som är utlånade. Förmodligen finns det en möjlighet att använda dessa i händelse av att deras lån skulle avbrytas av någon anledning.

Spelare som Tyler Blackett, Luke Shaw, Adnan Januzaj och James Wilson på U21-listan är definitivt aktuella för spel i a-laget.

På U21-listan noterar vi Regan Poole som är på work experience från Newport.

[Twitter]

Förändringar på den ordinarie listan får inte göras förrän i januari.

Läs mer på Manutd.com.

Samtliga trupper kan studeras på Premierleague.com.

Äldre nyheter »