Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ryktesbörsen: Januarifönstret 2015, del 1

 • Mycket tyder på att Romas Kevin Strootman toppar Louis van Gaals önskelista inför januarifönstret. Roma upprepar gång på gång att Strootman inte är till salu.
 • Victor Valdes ska träna med United. Det förefaller vara rimligt att det finns planer på att målvakten ska skriva på för United.
 • Davide Petrucci har brutit sitt kontrakt med United. Han har sedan skrivit på för Cluj.
 • Angelo Henriquez är redan utlånad till Dinamo Zagreb och mycket tyder på att övergången blir permanent.
 • Andersons tid i Manchester United ser ut att vara över. United uppges vara beredda att köpa ut spelaren om han inte hittar en ny klubb i januari. Gremio nämns som ett tänkbart alternativ.
 • United förväntas försöka värva en mittback i januari. Ron Vlaar och Ryan Shawcross verkar vara de hetaste alternativen.
 • Aston Villa har bekräftat att de har en köpoption på Tom Cleverley.

Ryktesbörsen kan innehålla spår av åsikter, sarkasm, ironi och dålig humor.

I ryktesbörsen kastar vi ut meningslösa krav på trovärdighet och rimlighet. Här kommer vi att presentera ett urval av de rykten som florerar runt United.

I ryktesbörsen publicerar vi rykten om spelarövergångar och kontraktsdiskussion. Eventuella rykten kring Uniteds manager, skador, landslagsspel och vad det nu kan vara kör vi i nyhetsbörsen.

 • Rykten in: Dani Alves, Matteo Darmian, Nigel de Jong, Mats Hummels, Martin Odegaard, Reece Oxford, Marco Reus, Cristiano Ronaldo, Ryan Shawcross, Daley Sinkgraven, Kevin Strootman, Victor Valdes, Arturo Vidal, Ron Vlaar, Abdul Majeed Waris.
 • Nya kontrakt: Tyler Blackett, David de Gea, Radamel Falcao
 • Rykten ut: Anderson, Tom Cleverley, David de Gea, Darren Fletcher, Angelo Henriquez, Javier Hernandez, Reece James (lån), Juan Mata, Andreas Pereira, Davide Petrucci, Wayne Rooney, Chris Smalling.
 • Officiellt ut: Davide Petrucci (Cluj).

Nyare rykten »

Publicerat:
2014-11-11,
20.08
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mirror: Anderson på väg till Brasilien

Enligt Mirror tyder det mesta på att Anderson kommer att återvända till Brasilien. Anderson blev tidigt en publikfavorit när han värvades från Porto men han lyckades aldrig spela till sig en ordinarie plats. Den senaste tiden har han fått mycket sparsamt med speltid.

Flamengo ska övervaka det som sker, men Gremio, Andersons moderklubb, ska vara det hetaste alternativet.

Möjligheten finns alltid att återvända till Gremio,” rapporteras Anderson ha sagt i brasiliansk radio.

Det är mitt hem och jag är fortfarande en supporter, alla vet det. Det skulle tillåta mig att vara nära min familj. Jag har pratat med dem förut men aldrig nått så långt som ett erbjudande.

Jag var nära att flytta innan jag gick till Fiorentina [på lån]. Jag var beredd att ta en lönesänkning men klubben hörde inte av sig tillbaka vid det tillfället.

Läs mer på Mirror.co.uk.

Publicerat:
2014-11-07,
16.22
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mirror: Smalling aktuell för Arsenal

Enligt Mirror är Arsenal intresserade av att värva Chris Smalling i januari.
Läs mer på Mirror.co.uk.

Publicerat:
2014-11-06,
16.01
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Henriquez indikerar att han vill stanna i Kroatien

Angelo Henriquez gör stor succé i Dinamo Zagreb och anfallaren berättar att han gärna stannar i den kroatiska klubben.

Jag älskar Zagreb, det här är en fantastisk stad, maten är bra, klubben och resultaten är fantastiska.

Jag skulle vilja stanna så länge som möjligt och spela i Champions League för Dinamo. Men Manchester United följer mig. De ringer mig efter ligamatcherna när jag gör mål.

Läs mer på Manchestereveningnews.co.uk.

Publicerat:
2014-11-06,
15.55
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Ronaldo har inga planer på att lämnar Real

Vi får prata med Florentino [Perez] om att förlänga mitt kontrakt. Jag är väldigt glad, trivs med livet och är i fantastisk form. Jag försöker göra mitt bästa på planen och uppnå allting som är möjligt för klubben, eftersom det jag gillar mest är att vinna.

Jag hoppas att stanna i Real Madrid tills slutet på mitt kontrakt, när jag är 33. Och vi får se om presidenten vill förlänga det för några år till.

Citat: Mirror.co.uk

Publicerat:
2014-11-05,
22.17
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Guardian: Van Gaal har inga planer på att värva i januari

Medan Telegraph tror på Kevin Strootman och Mirror på Ron Vlaar (se nedan) tror Guardians Jamie Jackson att Louis van Gaal kommer att hålla i checkhäftet i januari.

Van Gaal ska inte ha några planer på en januarivärvning utan fokuserar istället på att förstärka sitt lag först i sommar. Anledningen ska vara att det är svårt att värva kvalitetsspelare i januari.

Tidningen menar också att Van Gaal vill studera Kevin Strootman under några månaders tid, innan han avgör om det är värt att värva mittfältaren.

Läs mer på Theguardian.com.

Publicerat:
2014-11-05,
22.00
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Telegraph: Uniteds hopp om att signera Strootman i januari ökar

Kevin Strootmans rehabilitering går enligt planerna och Roma har arrangerat en b-lagsmatch på söndag för att ge Strootman speltid. Om han klarar sig helskinnad genom den matchen förväntas han vara aktuell för spel i a-laget efter landslagsuppehållet.

Enligt Telegraphs Mark Ogden ska Strootman fortfarande toppa Louis van Gaals önskelista, trots problemen i försvaret. Van Gaal förväntas nu studera hur Strootman klarar sig efter skadan och om det ser bra ut är det möjligt med en affär i januari.

Strootman å sin sida ska vara mycket angelägen att gå till United. Han ska ha lämnat sin mångåriga agent Chiel Dekker för Kees Vos, som var nyckelfigur då Robin van Persie gick till United.

Läs mer på Telegraph.co.uk.

Publicerat:
2014-11-05,
21.51
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mirror: United vill köpa Vlaar till reapris i januari

Enligt Mirror kommer Louis van Gaal att vända sig till Aston Villas Ron Vlaar i januari för att lösa Uniteds försvarsproblem. Vlaars nuvarande kontrakt löper ut i sommar, varför spelaren kan bli tillgänglig förhållandevis billigt.

Van Gaal känner förstås Vlaar sedan tiden i det holländska landslaget och spekulationerna kring Vlaar har florerade redan i somars.

Läs mer på Mirror.co.uk.

Publicerat:
2014-11-05,
21.46
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Hernandez indikerar att han vill stanna i Real Madrid

Javier Hernandez är som bekant utlånad till Real Madrid och den mexikanska anfallaren indikerar att han vill stanna i den spanska klubben även efter att låneperioden är över. Hernandez kontrakt med United löper ut 2016 men Real ska ha en utköpsklausul.

[United] tyckte att jag inte längre kunde hjälpa till i United så vi bestämde gemensamt att jag kunde lämna. Det var svårt, även om jag hade erbjudanden från andra lag. Men när jag fick möjligheten att komma till Real Madrid tvekade jag inte.

Det var den tuffaste utmaningen och den som gav mig de minsta möjligheterna [till speltid], men det här är utmaningar jag gillar och som jag har jobbat för hela mitt liv.

Jag drömde om att vara här. Jag har talangen och jag kommer att jobba hårt för att visa att jag hör hemma i en sån fantastisk institution. Jag hoppas att positiva saker händer, både för klubben och mig själv.

Citat: Manchestereveningnews.co.uk

Publicerat:
2014-11-04,
14.41
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Telegraph: United kan betala för att avsluta Andersons kontrakt

Enligt Telegraph ska Manchester United vara beredda att köpa ut Anderson från sitt kontrakt, om man inte lyckas hitta en ny klubb åt spelaren i januari. United var desperata att göra sig av med Anderson i somras men lyckades inte hitta någon klubb som var intresserad.

Anderson har mindre än ett år kvar på sitt nuvarande kontrakt. Hans lön rapporteras vara 60 000 pund i veckan, vilket betyder att det skulle kunna kosta 1,4 miljoner pund för United att köpa ut mittfältaren.

United har gjort så tidigare, 2004 betalade man fem miljoner pund för att lösa de två sista åren på Fabien Barthez kontrakt.

Läs mer på Telegraph.co.uk.

Publicerat:
2014-11-01,
14.43
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Sky Sports: Championshipklubbar står i kö för att låna James

Reece James var en av överraskningarna under Uniteds försäsong. Under de inledande matcherna var han också med i truppen men så blev han skadad och nu när alla nyförvärv är på plats är han en bit ifrån truppen.

Enligt Sky Sports är det en hel drös av Championshipklubbar som vill låna James. Inga specifika klubbar nämns, men kanalen menar att klubbarna ska studera honom i U21-matchen mot Leicester på måndag.

Sky Sports brukar ha bra koll när det handlar om spelare som kan lånas ut till Championship, så vi kan nog räkna med att James går på lån inom kort (rimligtvis efter U21-matchen mot Chelsea den 9 november, efter den spelar United nämligen bara tre U21-matcher till och med den 25 januari).

Läs mer på Skysports.com.

Publicerat:
2014-10-28,
14.55
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mirror: United scoutar Waris

Enligt Mirror ska United scouta den förre Häckenspelaren Abdul Majeed Waris. Tidningen rapporterar att Ryan Giggs var på plats när Waris Trabzonspor mötte Lokeren i Europa League i torsdags.
Läs mer på Mirror.co.uk.

Publicerat:
2014-10-28,
00.38
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Telegraph: Fellaini kommer inte att säljas i januari

Enligt Telegraph har Louis van Gaal berättat för Marouane Fellaini att han inte kommer att säljas i januari. Van Gaal var beredd att sälja Fellaini under sommaren men vill nu utvärdera spelaren under resten av säsongen innan han fattar ett slutgiltigt beslut.
Läs mer på Telegraph.co.uk.

Publicerat:
2014-10-24,
21.23
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Villa har en köpoption på Cleverley

Aston Villas manager Paul Lambert har bekräftat att Aston Villa har en option på att köpa Tom Cleverley i januari.

Vi har en option på Tom. Vi har inte gått in i detaljer men han har spelat bra,” säger Lambert.

Läs mer på Skysports.com.

Publicerat:
2014-10-24,
21.14
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Glöm det: Pogba skriver nytt kontrakt

Om det var någon som närde hopp om att United skulle värva Paul Pogba är det läge att släppa det nu. Pogba har nämligen förlängt med Juventus.

[Twitter]

Publicerat:
2014-10-24,
00.28
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Telegraph: Valdes på väg att bli Unitedmålvakt

Nu har ryktena även nått England och Telegraph menar att Victor Valdes inte bara kommer att träna med United utan att han också kommer att skriva kontrakt med klubben. Innan ett kontrakt kan skrivas på måste Valdes förstås klara sin läkarundersökning, men United räknar med att han ska kunna börja träning om några veckor. Om inga komplikationer uppstår ska Valdes bli Unitedspelare i januari.

Även Liverpool ska ha försökt signera Valdes men deras intresse har svalnat, vilket tidningen menar kan bero på att United har övertygat målvakten.

Louis van Gaal vill att Valdes ska ge David de Gea konkurrens om platsen i målet. De Gea har förvisso varit en av Uniteds bästa spelare det senaste året, men Telegraph menar att Valdes ambition kommer att vara att ta över som förstamålvakt.

United var redan i augusti redo att låta Anders Lindegaard lämna klubben och dansken ska fortsatt vara fri att lämna United.

Läs mer på Telegraph.co.uk.

Publicerat:
2014-10-23,
19.31
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mundo Deportivo: Valdes blir Unitedspelare om han klarar läkarundersökningen

Manchester United meddelade tidigare på torsdagen att Victor Valdes kommer att träna med klubben (mer om det i nyhetsbörsen). Nu skriver den spanska tidningen Mundo Deportivo att målvakten redan är på plats i Manchester.

Valdes kommer att träna med United i några dagar och ska sedan genomgå en läkarundersökning. Om han klarar läkarundersökningen kommer han att skriva kontrakt med United. Valdes har tidigare arbetat med Louis van Gaal och Uniteds målvaktstränare Frans Hoek. Just målvaktstränaren Hoek ska ha varit starkt bidragande till att Valdes nu tränar med United.

Mundo Deportivo har kanske inte världens bästa rykte, men det får anses vara troligt att United har tankar på ett kontraktserbjudande till Valdes då man låter målvakten träna med klubben.

Läs mer på Mundodeportivo.com.

Publicerat:
2014-10-23,
17.24
Publicerat av:
Mikael Österdahl

De Gea: Det är bara rykten

David de Gea har kopplats samman med en flytt till Real Madrid. På en direkt fråga säger målvakten dock: ”[Det är] bara rykten. Jag trivs här.

Han erkänner dock att starten i United var svår: ”Det var en svår tid men Sir Alex stöttade mig alltid. Han försvarade mig mot kritik och var tålmodig tills jag var mogen för United. Idag är jag tacksam [för kritiken]. Det gjorde mig starkare. Målvakt är en svår position, misstag är mänskliga. Det gäller att fixa det, om du gör misstag måste du förbättra dig. Nu är jag bättre.

Läs mer på Manchestereveningnews.co.uk.

Publicerat:
2014-10-19,
16.57
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mirror: United kan värva Darmian i januari

Enligt Mirror ska United överväga en januarivärvning av Torinos ytterback Matteo Darmian. Louis van Gaal ska vara ute efter en högerback och Darmian, 24 år gammal, kan spela på båda kanterna.

United ska också vara medvetna om att Barcelonas Dani Alves är sugen på en flytt till Premier League. Men Darmian ska ses som ett bättre alternativ.

Läs mer på Mirror.co.uk.

Publicerat:
2014-10-17,
17.39
Publicerat av:
Mikael Österdahl

ESPN FC: Vlaar kostar tolv miljoner, Shawcross ett alternativ

Manchester United förväntas försöka värva en mittback i januari. Aston Villas Ron Vlaar ska vara ett alternativ för United. Vlaar anses förvisso inte vara på samma nivå som klubbens primära mål Mats Hummels, men till skillnad från Hummels är Vlaar en mer realistisk värvning. Enligt ESPN FC ska United och Vlaar vara överens om ett provisoriskt personligt avtal och Louis van Gaal, som ju känner Vlaar, ska vara övertygad om att Vlaar passar in i laget.

Vlaars kontrakt löper ut i sommar, men trots detta ska Aston Villa begära tolv miljoner pund. Birminghamklubben är förstås medveten om att Uniteds förhandlingsläge i januari inte är det bästa, med få dugliga mittbackar på marknaden.

Ett alternativ för United ska vara Stokes Ryan Shawcross, som ju är fostrad i United. Någon kontakt mellan klubbarna ska dock inte ha förekommit.

Läs mer på Espnfc.com.

Publicerat:
2014-10-15,
14.24
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mirror: Roma beredda att ge Strootman en löneförhöjning

Enligt Mirror ska Roma vara beredda att ge Kevin Strootman en löneförhöjning för att hålla Manchester Uniteds fingrar borta. Tidningen menar att Strootman idag har en lön på 25 000 pund i veckan.
Läs mer på Mirror.co.uk.

Publicerat:
2014-10-14,
15.00
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mirror: United vill dubbla De Geas lön

Mirrors David McDonnell rapporterar att Manchester United hoppas att man ska kunna komma överens med David de Gea om ett nytt kontrakt innan nyår.

Real Madrid uppges vara intresserade av att värva De Gea, vars nuvarande kontrakt löper ut 2016. United vill förstås inte tappa De Gea till Real och uppges erbjuda målvakten ett femårskontrakt värt 120 000 pund, vilket skulle mer än dubbla De Geas lön.

Läs mer på Mirror.co.uk.

Publicerat:
2014-10-14,
14.35
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mendes: Det kostar en miljard euro att lösa Ronaldo

Cristiano Ronaldos agent Jorge Mendes fortsätter att förklara att Ronaldo kommer att stanna i Real Madrid.

Jag får inte längre några samtal där någon frågar om Cristiano. Det är inte värt det för dem att ringa för att fråga om det. Priset är det som står i hans utköpsklausul, en miljard euro.

Läs mer på Manchestereveningnews.co.uk.

Publicerat:
2014-10-14,
14.33
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Corriere dello Sport: Mata till Juventus, Vidal lämnar

Den italienska tidningen Corriere dello Sport rapporterade i helgen att Juan Mata kommer att gå till Juventus medan Arturo Vidal ska lämna den italienska klubben.

[Twitter]

Publicerat:
2014-10-14,
14.29
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Marca: Real vill ha De Gea

Den spanska tidningen Marca, som ofta sprider propaganda för Real Madrid, rapporterar att Real Madrid har identifierat David de Gea som ersättare till Iker Casillas. Tidningen skriver att De Gea ska vara positivt inställd till det hela men att en övergång blir aktuell först när Casillas, som har kontrakt till 2017, lämnar Real.
Läs mer (på engelska) på Marca.com.

Publicerat:
2014-10-10,
17.34
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mail: Blackett belönas med nytt kontrakt

Enligt Daily Mails Ian Ladyman är United redo att belöna Tyler Blackett med ett nytt kontrakt. Louis van Gaal ska ha rekommenderat styrelsen att inleda förhandlingar med Blackett. Försvararen tjänar idag 2000 pund i veckan och han kan se fram emot en ordentlig löneförhöjning, och en lön på närmare 50 000 pund i veckan nämns.
Läs mer på Dailymail.co.uk.

Publicerat:
2014-10-09,
16.54
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mendes: Omöjligt att ta Ronaldo från Real

Jorge Mendes, Ronaldos agent, påstår att det är omöjligt att Cristiano Ronaldo ska lämna Real Madrid.

Han trivs väldigt bra i Madrid. Det är omöjligt att ta Cristiano från Real Madrid. Ni kommer aldrig att hitta någon som honom. Han blir bättre och kommer att fortsätta bli bättre tills han är 40. Cristiano trivs väldigt bra i Real Madrid och har alltid trivts. Han kommer att slå alla rekord som kan slås i [Real] och kommer att avsluta sin karriär där.

Ska vi våga oss på en gissning om att Ed Woodward har sagt till Mendes att Ronaldo måste sänka sina lönekrav om han vill återvända till United?

Läs mer på Manchestereveningnews.co.uk.

Publicerat:
2014-10-09,
16.35
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Roma: Strootman inte till salu

Om man säger någonting tillräckligt ofta så blir det så. Ja, i alla fall verkar Roma resonera så kring en försäljning av Kevin Strootman.

Det händer helt enkelt inte. Jag har sagt åt tidningarna att de ska sluta slösa papper. Vi har inget intresse av att sälja Kevin,” säger Romas ägare James Pallotta.

Vi får väl se hur den italienska klubben reagerar när checken från Louis van Gaal dyker upp.

Läs mer på Manchestereveningnews.co.uk.

Publicerat:
2014-10-07,
22.44
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Henriquez lån ser ut att bli permanent

Det verkar som att Dinamo Zagreb kommer att köpa Angelo Henriquez från Manchester United. Henriquez är som bekant utlånad till Zagreb och i samband med att han blev utlånad spekulerades det i att den kroatiska klubben hade en utköpsklausul.

Nu verkar det som att övergången kommer att bli permanent förr snarare än senare. Den kroatiska tidningen Sportske novosti rapporterar – om jag tolkar Google Translate rätt – att Dinamo Zagreb kommer att betala 1,5 miljoner (gissningsvis euro) för Henriquez. Övergången tycks bekräftas av Zdravko Mamic, som är styrelseordförande i Zagreb.

Läs mer på Sportske.jutarnji.hr.

Publicerat:
2014-10-07,
16.45
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Monaco intresserade av Wayne Rooney

Monacos vicepresident Vadim Vasilyev berättar att Monaco diskuterade en värvning av en toppspelare i Premier League förra sommaren: ”För ett år sedan diskuterade vi en av toppspelarna i Premier League, en av de bästa engelska spelarna. Men det var på bordet, den här möjligheten blev till slut inte av. Men jag tror att en dag kommer det, det kommer att hända.

Spelaren som Vasilyev pratar om ska, enligt Telegraph, vara Wayne Rooney. Monacos ägare Dmitry Rybolovlev har förvisso stängt plånboken men det kan vara en tillfällig situation. Monaco satsar fortfarande på att bli franska mästare i framtiden och man vill etablera sig som ett lag som regelbundet spelar i Champions League.

Läs mer på Telegraph.co.uk.

Publicerat:
2014-10-07,
16.37
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mirror: United intresserade av Daley Sinkgraven

Enligt Mirror är Manchester United en av klubbarna som jagar Heerenveens talang Daley Sinkgraven. Mittfältaren Sinkgraven är 19 år gammal och landslagsman på U21-nivå för Holland.

Spelaren värderas till fyra miljoner pund och en övergång skulle kunna bli aktuell i januari eller i sommar. United är dock inte ensamma om att visa intresse, även Ajax, Barcelona, Bayern München, Liverpool och Real Madrid ska vara intresserade.

Läs mer på Mirror.co.uk.

Publicerat:
2014-10-05,
11.43
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mail: United intresserade av Oxford

Enligt Mail on Sunday har United accelererat sitt intresse i West Hams 15-åriga försvarare Reece Oxford. Den talangfulla försvararen ska vara föremål för ett lukrativt kontraktserbjudande från West Ham och är också önskad av Arsenal och Chelsea. Oxford var gäst hos Arsenal då Londonklubben spelade mot Galatasaray i veckan.

United ska också ha haft Feyenoords Tahith Chong på provträning och man har också ett intresse för den norska supertalangen Martin Odegaard.

Läs mer på Dailymail.co.uk.

Publicerat:
2014-10-03,
17.31
Publicerat av:
Mikael Österdahl

United inte beredda att betala priset för Ronaldo

De pålitliga journalisterna Mark Ogden (Telegraph) och Ian Ladyman (Daily Mail) rapporterar att det inte ser ut att bli någon flytt till Manchester United för Cristiano Ronaldo nästa sommar.

Ladyman hänvisar till en källa i United som säger: ”Ronaldo kommer alltid att vara älskad här. Men om du tittar på siffrorna och hans ålder så måste du fråga om det verkligen kan fungera. Vi är inte alls säker på att det kan det.

Ogden menar att en affär, där Real Madrid förväntas kräva 60 miljoner pund, bara kan bli aktuell om Ronaldo går med på att sänka sina lönekrav. Ronaldo tjänar 380 000 pund i veckan i Real. Man kan väl tänka sig att en lön närmare 250 000 pund i veckan, i linje med vad klubbens stjärnor tjänar idag, skulle vara acceptabelt för United.

Läs mer på Telegraph.co.uk och Dailymail.co.uk.

Publicerat:
2014-10-03,
17.21
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mail: United överens med Falcao

Enligt Daily Mail är Manchester United redan överens med Radamel Falcao om det personliga avtalet i händelse av att man vill göra colombianens flytt till United permanent nästa sommar. Sedan tidigare ska United och Monaco vara överens om en övergångssumma på 43,5 miljoner pund.

Falcao ska få en veckolön på 250 000 pund.

United ska däremot ha förnekat att man har en klausul som möjliggör att man kan avbryta lånet ifall Falcao skulle slå upp sin gamla skada.

Läs mer på Dailymail.co.uk.

Publicerat:
2014-09-30,
18.13
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mats Hummels inte frestad av United

Det är trevligt att höra att stora klubbar som [Manchester United, Barcelona och Real Madrid] är intresserade av dig. Jag tar det som en komplimang. Men det påverkar inte på något sätt. Vi tjänar tillräckligt här i Dortmund.

[…]

Om jag en dag börjar tänka på att spela utomlands kommer pengar inte att vara anledningen. Men jag tänker inte ens på det för tillfället.

Läs mer på Theguardian.com.

Publicerat:
2014-09-30,
16.19
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Balague: Real säljer Ronaldo först om två år

Enligt Sky Sports Spanienexpert Guillem Balague är det inte aktuellt med en flytt till Manchester United för Cristiano Ronaldo förrän om två år.

Folk vill att det ska ske i januari, om möjligt. Det kommer inte att hända. I sommar? Jag tror inte att det kommer att hända. Real Madrid har inga intentioner över huvud taget att sälja Cristiano Ronaldo nästa sommar.”

Läs mer på Skysports.com.

Publicerat:
2014-09-28,
16.48
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Pereira: Inga kontraktssamtal än

Andreas Pereira har aningen överraskande tagit plats i Uniteds a-lagstrupp den här säsongen. Pereira, som är född i Belgien men har spelat för Brasiliens U20-landslag, har ett kontrakt som löper ut efter den här säsongen. Han berättar nu att han ännu inte har inlett några kontraktsförhandlingar med United men menar samtidigt att det inte finns några problem.

De har inte kontaktat mig än, men Van Gaal har sagt åt mig att vara lugn. Han vill ge mig en chans eftersom jag har mycket talang. När han kom till klubben pratade jag med honom, han gör alltid så.

Läs mer på Skysports.com.

Publicerat:
2014-09-26,
18.39
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mirror: Reus vill inte förlänga med Dortmund

Enligt Mirror så har Marco Reus valt att inte förlänga sitt kontrakt med Borussia Dortmund. Reus har en klausul i sitt nuvarande kontrakt som gör att han kan lämna Dortmund för 25 miljoner euro nästa sommar, vilket förstås är ett riktigt reapris för en spelare av hans kaliber. Det får också ses som högst sannolikt att United försöker signera spelaren, emellertid i konkurrens med många andra klubbar.

Mirror påstår också att Marca skriver att Reus redan ska vara överens med Real Madrid. Det är dock en artikel jag inte har lyckats lokalisera.

Läs mer på Mirror.co.uk.

Publicerat:
2014-09-26,
00.15
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Ronaldo kostar 140 miljoner pund

De mer pålitliga journalisterna som bevakar Manchester United – däribland Telegraphs Mark Ogden och Daily Mails Ian Ladyman – rapporterar nu att United kommer att behöva betala 140 miljoner pund om man vill värva Cristiano Ronaldo. Detta skulle bestå i en övergångssumma på 60 miljoner pund och ett fyraårskontrakt värt 80 miljoner pund, vilket motsvarar en veckolön på 380 000 pund.

Mirrors David McDonnell tycker inte att 140 miljoner pund räcker utan menar att Ronaldo dessutom skulle kunna tjäna ytterligare 60 miljoner pund i bonusar.

Ronaldos tillgänglighet ska ha meddelats till de rikaste klubbarna i Europa, men Manchester city, Chelsea och PSG ska samtliga ha avskräckts av kostnaden. Det gör i så fall att Manchester United är den enda klubben som är aktuell.

Ekonomiskt är det en affär United kan hantera. Ronaldos ålder, han skulle vara 34 år gammal då kontraktet löper ut, gör dock att återbetalningen på investeringen minskas ordentligt. Frågetecken måste också sättas kring lönen som Ronaldo kräver. Han uppges kräva 380 000 pund i veckan, vilket förvisso inte skulle innebära en löneförhöjning för hans del, men det skulle innebära att han med bred marginal blir den bäst betalda spelaren i United. Detta skulle kunna skapa sprickor i truppen.

Som en jämförelse ska affären som tog Angel Di Maria till United vara värd 120 miljoner pund. Då skrev Di Maria på ett femårskontrakt. Men medan det närmast är en garanti att Ronaldos marknadsvärde sjunker drastiskt de kommande fem åren är det rimligt att Di Marias marknadsvärde om fem år är i paritet med vad det är idag.

Läs mer på Telegraph.co.uk, Dailymail.co.uk eller Mirror.co.uk.

Publicerat:
2014-09-25,
22.49
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Ronaldo: Min framtid är Madrid

De alla spekulerar om min framtid. Min framtid är Madrid. Jag är glad att den här säsongen går bra. Och min framtid kommer jag inte att prata om, det finns ingen anledning.

Citat: Skysports.com.

Publicerat:
2014-09-22,
14.59
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mail: Falcaos lån kan avslutas om han blir skadad

Enligt Mailonline finns det en klausul i Uniteds låneavtal med Monaco för Radamel Falcao som säger att United kan lämna tillbaka spelaren ifall hans knäskada skulle komma tillbaka. United ska ha testat spelaren ordentligt i den obligatoriska läkarundersökningen och man ska ha varit belåtna med resultatet. Trots detta ville man alltså ha en försäkring i händelse av att han blir skadad igen.
Läs mer på Dailymail.co.uk.

Publicerat:
2014-09-22,
14.54
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Sunday People: Fletcher kämpar för sin framtid i United

Enligt Sunday People måste Darren Fletcher kämpa för sin framtid i Manchester United. Värvningarna av Daley Blind och Ander Herrera har sett Fletcher förpassas till bänken och tidningen menar att Aston Villa, Hull och Stoke ska vara intresserade av att värva mittfältaren i januari.
Läs mer på Mirror.co.uk.

Publicerat:
2014-09-22,
14.50
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mail: United riskerar att förlora Pereira

Uniteds talang Andreas Pereira har ett kontrakt som löper ut nästa sommar. Därmed är han fri att börja förhandla med andra klubbar den 1 januari. Detta är ett problem för United som, enligt Mail on Sunday, ännu inte har inlett kontraktsförhandlingar med spelaren.

Pereira är en av Uniteds mest lovande spelare och under Louis van Gaals ledning har han tagit plats i a-truppen.

Läs mer på Dailymail.co.uk.

Publicerat:
2014-09-22,
14.45
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mail: United kommer inte betala enorma summor för Ronaldo

Mail on Sunday menar att United inte är beredda att värva Cristiano Ronaldo för vilket pris som helst. Tidningen skriver förvisso att United skulle älska att värva Ronaldo men att en värvning bara är aktuell om den sker på Uniteds villkor. Detta då United ska vara irriterade på att Ronaldo flörtade med klubben innan han till slut skrev på en kontraktsförlängning med Real Madrid förra hösten.

En värvning av Ronaldo blir då endast möjlig om Real släpper honom billigt och/eller om Ronaldo går med på sänka sina lönekrav.

Läs mer på Dailymail.co.uk.

Publicerat:
2014-09-20,
14.09
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mirror: Strootman i januari, Ronaldo i sommar

Enligt Mirrors David McDonnell vill United värva Romas Kevin Strootman i januari och Real Madrids Cristiano Ronaldo nästa sommar.

När det gäller Strootman ska United vara beredda att öppna checkboken igen i januari. Roma vill dock inte sälja och ska ha satt en prislapp på 46 miljoner pund på spelaren.

United ska också vara beredda att göra allt man kan för att köpa tillbaka Ronaldo. Detta trots att han fyller 30 år i februari och kräver en väldigt hög lön. Ronaldos representanter ska dock ha meddelat United att en affär är möjlig. Som ni säkert vet representeras Ronaldo av Jorge Mendes, som var involverad i affärerna som tog Angel Di Maria, Radamel Falcao och Marcos Rojo till United.

Läs mer på Mirror.co.uk.

Publicerat:
2014-09-19,
14.02
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Glöm det: Borg skriver på för West Ham

Oscar Borg provspelade med Uniteds juniorer under sommaren. Någon flytt till Manchester blir det emellertid inte. Borg har nu skrivit på ett lärlingskontrakt med West Ham.

[Twitter]

Publicerat:
2014-09-16,
17.08
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Glöm det: Obi skrev proffskontrakt med Watford

Watfords talang Ogo Obi provspelade med Uniteds juniorer under sommaren, han medverkade bland annat i det Unitedlag som vann Milk Cup. Något flytt till United blev det emellertid inte och Obi har nu signerat sitt första proffskontrakt med Watford.
Läs mer på Watfordobserver.co.uk.

Publicerat:
2014-09-16,
17.05
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Allting är på plats för att Ronaldo ska återvända

[Cristiano Ronaldo] drömmer om att återvända till Manchester United och Manchester United har alla finanser på plats för att få honom,” säger Sky Sports Spanienexpert Guillem Balague. Vi vet att Balague har bra kontakter men vi vet också att han ibland säger mer än han borde.

När kommer det att bli? Det beror, givetvis, på många saker. Det beror på Real Madrid och på Cristiano själv. Jag har en ganska bra idé om när han vill gå. Det kommer inte att vara den här månaden, eller nästa. Men han vill återvända till Manchester United och allting är på plats för att han ska återvända till Old Trafford.

Ronaldo ska bland annat vara missnöjd över att Real Madrid har sålt spelare som Mesut Ozil, Angel Di Maria och Xabi Alonso.

Ryktena om att Ronaldo vill lämna späs på att den förre Realpresidenten Ramon Calderon: ”När jag signerade honom 2009 minns jag att han sa att han var tacksam till Manchester United. Han hade en underbar tid där, han gillar allting. Det är verkligen en fantastisk klubb.

Min uppfattning är att han har fått nog av den nuvarande presidentens policy.

Läs mer på Skysports.com och på Telegraph.co.uk.

Publicerat:
2014-09-15,
16.00
Publicerat av:
Mikael Österdahl

United vill förlänga med Pereira

Andreas Pereira var överraskningen på Manchester Uniteds avbytarbänk igår. Pereira har ett år kvar på sitt kontrakt med United och United ska önska en förlängning, men spelaren överväger sina alternativ.

[Twitter, 2]

Publicerat:
2014-09-15,
15.25
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Zaha vill tillbaka till United

Jag skrev på för ett par år i United så målet är att göra mitt bästa här för säsongen och komma tillbaka och säkerställa att jag kommer in i laget och i det engelska landslaget.

[…]

Jag tänkte på att lämna ett tag. Sedan tänkte jag: ‘Låt mig stanna och visa hur jag kan spela för den nya managern.’ Han kände att det var bäst för mig att gå på lån och det var bäst för mig att komma hem.

Läs mer på Skysports.com.

Publicerat:
2014-09-11,
20.46
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Roma: Strootman inte till salu

Sugna på en transfersaga gällande en mittfältare i ett italienska lag? Om svaret är nej, så ska ni nog undvika den här kolumnen. Fram tills transferfönstret stänger i januari (eller tills han har skrivit på för United) kommer det nämligen att diskuteras i spaltkilometer om Kevin Strootman.

På icke förekommen anledning passar Roma nu på att förklara att Strootman inte är till salu. Men man lämnar ändå en öppning.

Han är en extraordinär spelare, och dessa rykten har baserats på andra klubbars önskan,” säger Romas sportdirektör Walter Sabatini.

Vi vill behålla honom, han är en styrkepunkt. Vi hoppas att se honom tillbaka på planen med alla hans styrkor. Han spelade en exemplarisk roll förra säsongen.

Givetvis är han osäljbar. Men vi måste kontextualisera att jag säger att han inte är till salu. Vi tog emot bud, skyddade honom och försvarade honom. Men jag vet inte vad som kommer att hända. Nu njuter vi av honom även om han är skadad. Vi tänker inte på något sätt på att sälja honom. Vi hoppas att han ska återvända. Vi måste ha tålamod och vänta, han är en avgörande spelare.

Läs mer på Skysports.com.

Publicerat:
2014-09-10,
15.01
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Telegraph: Martin Odegaard på radarn

Enligt Telegraph ska den norska supertalangen Martin Odegaard, som trots sin ringa ålder på 15 år redan är a-landslagsman, vara identifierad som en spelare United vill värva.
Läs mer på Telegraph.co.uk.

Publicerat:
2014-09-07,
16.54
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Davide Petrucci klar för Cluj

Nu är det officiellt: Davide Petrucci lämnar Manchester United. Den italienska mittfältaren har istället skrivit på för CFR Cluj, vilket den rumänska klubben bekräftar på sin hemsida.
Läs mer på Cfr1907.ro.

Publicerat:
2014-09-07,
14.57
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Telegraph: En världsstjärna per år

Enligt Telegraph har Manchester United myntat en ny transferpolicy, som säger att klubben har potentialen att köpa en världsstjärna per år.

Tidningen nämner Cristiano Ronaldo som ett alternativ nästa sommar, men skriver också att Ronaldo då bara har ett år kvar på sitt kontrakt – när Ronaldos kontrakt med Real faktiskt gäller till 2018 (BBC).

Läs mer på Telegraph.co.uk.

Publicerat:
2014-09-06,
18.11
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Petrucci på väg till Cluj

Davide Petrucci rapporteras ha brutit sitt kontrakt med Manchester United. Enligt Gianlucadimarzio.com kommer mittfältaren inom kort att skriva på för rumänska Cluj.
Läs mer på Gianlucadimarzio.com.

Publicerat:
2014-09-05,
18.04
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Strootman toppar önskelistan

Tidningarna är överens om att Louis van Gaals truppbygge inte är klart och United förväntas värva igen när fönstret öppnar i januari. Tidningarna är också överens om att trainer-coachen har Romas Kevin Strootman högst upp på sin önskelista. Det gäller bara att Strootman visar att hans skada är fullt läkt när han gör comeback, vilket han förväntas göra i november.

Förutom mittfältaren Strootman förväntas Van Gaal också vilja plocka in en mittback, om han inte – med nye Marcos Rojo – lyckas få ordning på lagets försvar innan dess. Mats Hummels är alltjämt önskad men United ska vara frustrerade på Borussia Dortmunds ovilja att förhandla och ska inte hysa något stort hopp om att en värvning av Hummels ska vara möjlig.

Arturo Vidal och Nigel de Jong nämns som alternativ ifall försöket att värva Strootman skulle misslyckas.

Borussia Dortmunds Marco Reus är också ett alternativ för United redan i januari. Reus förväntas annars vara nästa sommars huvudspår för flera klubbar. Detta då tysken har en utköpsklausul i sitt kontrakt på 20 miljoner pund som aktiveras nästa sommar, vilket i all rimlighet är mindre än hälften av hans egentliga marknadsvärde.

United klarar sommarens värvningar utan att behöva bekymra sig för att bryta Financial Fair Play-reglerna. Ytterligare dyra värvningar av januari samt ett förmodat köp av Radamel Falcao nästa sommar innebär dock klubbens handlingskraft kommer att vara begränsad nästa sommar.

David de Gea, Phil Jones, Jonny Evans, Chris Smalling och Robin van Persie har kontrakt som löper ut sommaren 2016, medan Darren Fletcher är kontraktslös nästa sommar. United avvaktar Van Gaals instruktioner i väntan på kontraktsförhandlingar med dessa spelare.

Läs mer på Independent.co.uk och på Telegraph.co.uk.

Publicerat:
2014-09-05,
17.46
Publicerat av:
Mikael Österdahl

I väntan på januarifönstret

Transferfönstret är nu stängt och i väntan på att nästa fönster öppnar i januari kommer inga värvningar att ske. (Fortfarande är det emellertid möjligt att låna ut spelare till klubbar i längre divisioner.) I väntan på att nästa fönster öppnar lär transferryktena avta något.

Vi håller den här tråden öppen, så får vi se vad som händer.

Publicerat:
2014-09-05,
17.40
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Silly Season 2014

Fönstret är stängt och nu torde de sista övergångarna vara registrerade. Därmed är det hög tid att sammanfatta silly season 2014.

Nyförvärv:

 • Daley Blind hämtades från Ajax för 14 miljoner pund.
 • Angel Di Maria blev Uniteds dyraste värvning någonsin då han lämnade Real Madrid för 59,7 miljoner pund.
 • Radamel Falcao var överraskningen på Deadline Day då han hämtades in på ett säsongslångt lån från Monaco. United har köpoption.
 • Ander Herrera blev sommarens första värvning. Mittfältaren lämnade Athletic Bilbao.
  Marcos Rojo anslöt från Sporting Lissabon.
 • Luke Shaw värvades från Southampton som en av de dyraste tonåringarna och en av de dyraste försvarsspelarna någonsin.

Ungdomsvärvningar:

 • Målvakten Vanja Milinkovic, 17 år, värvades från serbiska Vojvodina.
 • Försvararen Timothy Fosu-Mensah (se nedan), 16 år, värvades från Ajax.

Spelarförluster:

 • Bebe såldes till Benfica där han får chansen att spela Champions League.
 • Alexander Buttner stack till Dynamo Moskva.
 • Patrice Evra skrev på nytt kontrakt med United i maj men bestämde sig sedan för att flytta till Juventus.
 • Rio Ferdinand fick inget nytt kontrakt hos United. Han skrev senare på för QPR.
 • Ryan Giggs slutade drömma om 1000 Unitedmatcher och slängde upp skorna på hyllan för att istället bära koner åt Louis van Gaal.
 • Shinji Kagawa återvände till Borussia Dortmund, för ungefär hälften av vad United betalade två år tidigare.
 • Tom Lawrence får chansen i Premier League då han värvades av Leicester. United ryktas ha en återköpsklausul.
 • Federico Macheda stod till slut utan kontrakt och United erbjöd inget nytt. Han signerades istället av Ole Gunnar Solskjaer i Cardiff.
 • Nemanja Vidic tröttnade på David Moyes och skrev på för Inter. Moyes fick sparken och Vidic ångrade sig men då var det för sent. Han blev sedan utvisad i sin första Serie A-match.
 • Våra hjärtan krossades när Danny Welbeck skrev på för Arsenal.

Utlånade:

 • Tom Cleverley blev klar för Aston Villa på övertid i ett säsongslångt lån. Hans kontrakt med United går ut nästa sommar och det förefaller vara sannolikt att han inte kommer tillbaka.
 • Angelo Henriquez lånades ut till Dinamo Zagreb. Detta tyckte United var så ointressant att man inte ens skrev en notis om det på sin officiella hemsida. Lånet gäller hela säsongen.
 • Javier Hernandez lånades ut till Uniteds nya farmarklubb Real Madrid. Hernandez blir kvar i Real hela säsongen och den spanska klubben har en köpoption.
 • Michael Keane får chansen till regelbunden speltid i Premier League. Han kommer att spela för Burnley under återstoden av kalenderåret 2014.
 • Vanja Milinkovic blev utlånad i samma stund som han signerades från Vojvodina. Han har överraskande nog inlett säsongen som förstamålvakt i a-laget, som spelar i den serbiska högstaligan.
 • United var desperata att göra sig av med Nani och lyckades till slut då man skickade honom till Sporting som delbetalning för Marcos Rojo. Lånet gäller hela säsongen och United betalar Nanis lön.
 • Nick Powell följde med Lawrence till Leicester. I Powells fall rör det sig dock endast om ett säsongslångt lån.
 • Guillermo Varela (se nedan) följde med Hernandez till Real Madrid. Varela ska dock spela med Reals reservlag. Lånet är säsongslångt och Real har förmodligen en köpoption.
 • Louis van Gaal tog en snabbtitt på Wilfried Zaha och gillade inte det han såg. Zaha skickades till Crystal Palace på ett säsongslångt lån och gjorde mål i debuten.

Med det sagt så är möjligheten till ytterligare övergångar inte borta. Trots att transferfönstret är stängt är det möjligt för United att låna ut spelare till klubbar i lägre divisioner, något som vi vet brukar ske.

Men om Van Gaal vill förstärka a-laget ytterligare måste han vänta tills januari.

Äldre rykten »