Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Bilder och video: Blind och Falcao presenterades

Manchester United passade på att formellt presentera Radamel Falcao och Daley Blind som Manchester United-spelare på en presskonferens. De två spelarna fick sällskap av Louis van Gaal på presskonferensen.

Daley Blind

Det var ingen tvekan om att Blind var den som var minst intressant för reportrarna på plats, han fick bara några enstaka frågor.

[Van Gaal] är väldigt strikt och direkt i vad han vill. Spelarna måste göra exakt vad som är det bästa för att försöka vinna matcher. Varje match är i en viss stil. För varje match läser han matcherna väldigt bra och hans förutsägelser blev sanna för nästan varje match i VM.

Managern gav mig massor av tillit under VM och kvalmatcherna. Jag har lärt mig mycket från honom och jag hoppas lära mer och bli bättre med varje match.

Multispelaren Blind fick förstås svara på vad som är hans bästa position: ”Jag kan spela på båda positionerna. I försvaret och på mittfältet. Det är upp till tränaren var jag spelar men jag kommer alltid att göra mitt bästa.

Radamel Falcao

Falcao besvarade de flesta frågorna på engelska, men då det kom frågor på spanska svarade han också på spanska. Han pratar en hygglig engelska, men det märks att han kämpar med engelskan. Hans svar på spanska var mer naturliga och mer utförliga.

Jag är väldigt glad att vara här. Det är en stor utmaning för mig, för min karriär. Har alltid drömt om att spela i en klubb som Manchester United.

Falcao är som bekant tillbaka efter lång skadefrånvaro, men han säger att han inte längre känner någon effekt av skadan.

Jag känner mig bra. Jag började spela för två månader sedan med Monaco och jag har förbättrat mig mycket den senaste månaden. Jag har gjort mål och det är viktigt för en anfallare. Jag är säker på min fysiska form och jag är bekväm med mitt knä.

Det är en ny process, ett nytt lag och det här året har några nya spelare har kommit in. Jag tror att Manchester United kommer att bygga ett stort lag den här säsongen och i framtida säsonger.

Jag känner mig väldigt bra i mig själv och jag är väldigt glad att vara här. Jag har redan haft ett fantastiskt välkomnande. När du pratar om ett anpassningsperiod blir det väldigt mycket enklare när du omges av kvalitetsspelare. Jag kan inte vänta på att få börja.

Flyttfågeln Falcao säger att han hoppas kunna stanna länge i United.

Jag hoppas att stanna många år i Manchester United och göra historia i den här klubben. När jag var i Porto, Atletico ville jag alltid förbättra mig. Jag drömde om att spela i ett lag som det här. Nu vill jag stanna här många år.

Louis van Gaal

Uniteds manager fick frågor om hur han ska kunna få in nyförvärven i laget. Han menar docka att det inte ska vara några problem. Van Gaal upprepade flera gånger att United har låtit fjorton spelare lämna, medan det bara är sex som har kommit in.

Vi köpte fem spelare och en spelare är här på lån. Kanske kan vi köpa honom nästa säsong, det är Falcao. Vi lät fjorton spelare lämna så hur passar jag in dessa spelare? Det är inte så svårt. När du låter fjorton spelare lämna och bara sex kommer in på deras plats. Vi behöver också ungdomsutbildningen och det är Manchester Uniteds policy. När du inte låter spelare gå till andra klubbar så får du aldrig tillåtelse att ge en ung spelare en chans och vi gav unga spelare en chans, med den här policyn.

Men frågan är om de tar chansen. Det är mer riskabelt, givetvis, men jag tror att det är det enda sättet att göra det på i Manchester United, som alltid har haft hemmafostrade spelare i truppen. Så det är det enda sättet att göra det på.

Mer än åtta positioner är vakanta och de är vakanta för de unga. Jag har redan använt många ungdomar under försäsongen och också under säsongen. Så jag är alltid villig att ge unga spelare chanser, men de måste också ta dessa chanser. Jag kan inte göra det för dem, de måste göra det dem själva.

Vår policy är sådan. Möjligheten är där och alla ungdomar måste göra det. Jag tror att Manchester United har kommit till mig för det.

Van Gaal säger att Falcao är en världsklassanfallare.

Jag har inga tvivel, eftersom Falcao är, för mig, en av de bästa anfallarna i världen. När ni ser hans statistik är det otroligt. Idag, på träningen, hade han en boll och den var i mål. Så han bekräftade det på sin första träningssession.

När jag säger detta lägger jag för mycket press på honom och det är inte bra eftersom jag vet att det är väldigt svårt att komma från en annan klubb till Manchester United i en ny process.

Det är en ny hierarki som existerar i omklädningsrummet så det är inte enkelt och det är därför jag har bett om tid, eftersom jag visste i förväg att det här skulle hända.

Försäljningen av Danny Welbeck har kritiserats och Van Gaal fick förstås frågor om det. Lyssnar man på Van Gaal är det tydligt att han inte värderar Welbeck överdrivet högt.

Jag har gett alla spelare en chans att övertyga mig om deras kvaliteter. När du frågar om Danny Welbeck. Danny var här redan från nio års ålder och han spelade i tre säsonger i United efter Sunderland. Men han har inte Robin van Persies eller Wayne Rooneys statistik, och det är standarden. Det är därför vi lät honom lämna, på grund av Falcao men också på ungdomar som kan passa in.

Van Gaal antyder också att det blir många debutanter på söndag.

Jag hoppas det, eftersom de måste prestera vår filosofi, och den filosofin är inte så enkel att prestera. Vi har sett det redan men jag tror att de spelare vi har valt ska göra det bättre, annars skulle vi inte ha köpt dessa spelare.