Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United – Queens Park Rangers

Äntligen. Äntligen är landslagsuppehållet över och det är dags för match på Old Trafford igen. På gårdagens presskonferens antydde Louis van Gaal att flera nyförvärv skulle kunna komma att vara involverade vilket ännu mer höjer förväntningarna inför matchen på söndag.

Manchester United

Det var länge sedan en match hade så mycket förväntningar inför sig, möjligtvis ligapremiären där insatsen lämnade oss med övrigt att önska. Nyförvärv och spelare tillbaka efter skada har gjort att känslan inför matchen är positiv och skall det äntligen lossna framåt nu när så mycket investerats i just offensiv kraft?

Att få se Angel Di Maria leverera fler bollar framåt likt det vi fick se senast mot Burnley är bara det värt matchbiljetten. Argentinaren har dessutom visat upp hysterisk form under uppehållet för sitt landslag. Landsmannen Rojo har nu äntligen också kunnat ansluta sig till matchtruppen efter pappersstrul och lär gå rätt in i laget.

Att spekulera i startelvan känns svårare än någonsin nu efter transfersfönstrets stängning då framförallt de offensiva positionerna erbjuder konkurrens av hög klass. Att få plats med Rooney, RVP, Falcao, Di Maria, Mata och Januzaj i samma uppställning är en lite väl offensivt balanserad elva och medför att några stycken kommer få starta på bänken. Av dessa namn är i mina ögon Falcao och Di Maria självskrivna i alla matcher. De andra får kämpa om att ha platserna runt om dessa två herrar.

Att Daley Blind nu finns att tillgå kommer förhoppningsvis ge laget ett lugn och mer defensiv balans tillsammans med Herrera på mittfältet. Förhoppningsvis får vi också se Luke Shaw göra sin debut.

Huruvida uppställningen blir 3-4-1-2 eller 4-3-3 på söndag återstår att se men jag hoppas att Van Gaal i och med nyförvärv och skadade spelare tillbaka använder fyrbackslinje. Följande uppställning är kanske väl önsketänkande men likväl fullt möjlig på hemmaplan mot ett motstånd som QPR. En tänkbar bänk skulle då kunna vara: Amos, Blackett, Januzaj, Valencia, Young, Mata, Fletcher.

Möjlig startelva (4-3-3): 
De Gea; Rafael, Evans, Rojo; Shaw; Blind, Herrera, Di Maria; Rooney, Van Persie, Falcao.

Queens Park Rangers

Under ledning av Harry Redknapp har Londonklubben tagit steget upp från Championship in i finrummet igen till Premier League. Starten var av negativ karaktär då laget förlorade sina inledande två matcher med målskillnad 0-5 men följde upp med en 1-0 seger mot Sunderland innan uppehållet. Detta innebär alltså att Uniteds motståndare på söndag har skrapat ihop tre poäng inför mötet på Old Trafford (vilket är fler än hemmalaget).

Innan transferfönstret stängde hade Harry Redknapp i vanlig ordning hunnit med att fixa till sin trupp. Förlusten av Loic Remy till Chelsea kan komma att bli kostsam om inte Charlie Austin och Bobby Zamora gör sitt framåt. Införskaffandet av Niko Kranjcar, en gammal favorit hos Harry Redknapp, och Sandro från Tottenham är sunda förstärkningar. Om nyförvärven får starta redan på söndag återstår att se.

Om han bara inte lyckas skada sin sargade kropp nu dagarna innan så blir det ett kärt återseende för hemmapubliken då Rio Ferdinand kommer tillbaka, nu som motståndare.

Möjlig startelva (4-4-2): Green; Isla, Ferdinand, Caulker, Hill; Phillips, Mutch, Hoilett, Barton; Fer, Austin

Historik

Senast lagen möttes på Old Trafford var i november för två år sedan och hemmalaget tog en 3-1 seger. Målskyttar för dagen var Evans, Fletcher, Chicharito och Mackie för bortalaget. Att United vinner hemma mot QPR är hittills den enda utgången av de fem senaste matcherna som spelats mellan lagen. Överhuvudtaget gäller detta förhållandet även när lagen möts i London där QPR mäktat med en oavgjord och fyra förluster av de fem senaste.

Matchinformation

Manchester United
Queens Park Rangers
Turnering: Premier League, omgång 4
Tid: Söndagen den 14 september 2014, 17.00
Plats: Old Trafford, Manchester
Domare: Phil Dowd
Teve: Viasat Fotboll, Viaplay

Manchester United

Skador Carrick (vrist, september/oktober), Fellaini (fot, inget datum), Jones (hamstring, september/oktober)
Tveksamma Lingard (knä, inget datum), Smalling (ljumske), Wilson (skadad)
Avstängda
Position 14:e | 0-2-1 | 2-3 | 2
Bästa målskytt Rooney, Mata (1)
Disciplin 6 GK, 0 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
O30/8Burnley(B, PL)0-0
F26/8MK Dons(B, LC)0-4
O24/8Sunderland(B, PL)1-1
F16/8Swansea(H, PL)1-2
V12/8Valencia(H, TR)2-1
V5/8Liverpool(N, TR)3-1

Queens Park Rangers

Skador Faurlin (knä, inget datum)
Tveksamma
Avstängda
Position 12:e | 1-0-2 | 1-5 | 3
Bästa målskytt Austin (1)
Disciplin 3 GK, 0 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
V30/8Sunderland(H, LC)1-0
F27/8Burton Albion(B, PL)0-1
F24/8Tottenham(B, PL)0-4
F16/8Hull(H, TR)0-1
F9/8Paok(H, TR)0-1
V5/8Athlone Town(B, TR)2-0

United mot QPR

Totalt 5132-13-692-46
Ligan 4226-10-676-42
Hemma 2722-4-153-15
FYRA SENASTE MÖTENA
V2013-02-23(B, PL)2-0
V2012-11-24(H, PL)3-1
V2012-04-08(H, PL)2-0
V2011-12-18(B, PL)2-0
SENASTE HEMMAMATCHER
V2012-11-24(B, PL)3-1
V2012-04-08(B, PL)2-0
V2008-11-11(B, LC)1-0
V1995-12-30(B, PL)2-1

Domare: Phil Dowd

M
PL 2014/1514001
PL 2013/1426119343
Data primärt via Muss.se, Physioroom.com (motståndarnas skador), Whoscored.com (aktuell statistik), Stretfordend.co.uk (historik), Transfermarkt.de (domarstatistik).

Allt om matchen »