Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchrapport: Manchester United – QPR

United tog sin första vinst för säsongen efter att man har vunnit med 4-0 mot QPR på hemmaplan. Fem nyförvärv spelade dagens match; Herrera, Blind, Rojo och di María från start, och Falcao som byttes in. Rio Ferdinand fick sitt avslut, men hade nog hoppats på ett bättre avslut än detta. En stor seger för ett dyrt lag, nu hoppas vi att man kan fortsätta!

Innan matchen var det Rio och Sir Bobby Charlton som var i fokus, detta när Rio tackades av inför jublande supportrar. Det var ett fint moment, och Rio såg väldigt glad ut över att ha fått detta gjort. Han fick även en gåva av klubben, som ett tack för allt som har gjort.

United började matchen på ett bra sätt med ett bra bollinnehav och säkra passningar. Det visade sig att mittfältet med de tre nyförvärven di María, Herrera och Blind var väldigt säkra i sina positioner och hjälpe till på ett väldigt bra sätt både offensivt som defensivt.

Spelen kom främst genom det klassiska inläggsspelet och en bred taktik, med både Rafael och Rojo som kom löpande. Den gamla osäkerheten i försvaret såg stundvis borttappad ut, om det ändå fanns ett par situationer när Blackett och De Gea var uppe och köpte korv.

Man skulle ta ledning efter att en frispark hade tilldelats ca 20 meter ifrån mål. Det var di María som skulle ta hand om frisparken och efter att bollen, som var menat som en lyftning, hamnat i nätet bakom visade han sin glädje över målet. Old Trafford var i eld och lågor över att det pigga nyförvärvet hade gjort mål.

Di María skulle fortsätta med sitt, på ett sätt, överlägsna spel genom att hämta bollar långt nere på egen planhalva och ta långa offensiva löpningar. Utdelning skulle också komma för argentinarens stora arbetskapacitet. Efter en löpning längs vänsterkanten står han för ett fint inspel till Rooney, som sedan kommer till skott från vänster i straffområdet. Skottet blockeras av en försvarare, men Rooney får tillbaka bollen och slår sedan en pass snett bakåt till Herrera som kommer löpande vid straffområdeslinjen och står för ett kliniskt avslut i Robert Greens högra hörn. 2-0 till United, och två hemmadebutanter har gjort mål!

Hela laget spelar upp sig och främst är det de tre mittfältarna som står för uppspelen. Blind hjälper till väldigt mycket defensivt och står för öppnande passnignar.

3-0 ska komma från Rooney efter ett framspel av Herrera, precis innan 45 minuter slagna. Herrera får bollen i mitten utav plan och går framåt. Efter en väggpassning med Mata slår Herrera en passning till Rooney som tar emot bollen vid straffområdeslinjen och lägger den tillrätta innan han skjuter in bollen i det vänstra hörnet. Man får nästan gåshud av hur bra laget kan spela ibland, när man tänker tillbaka på förra säsongen.

I den andra halvlek börjar man släppa in QPR lite i spelet, men när man väl tappar bollen är man direkt där för att vinna tillbaka den igen.

Slutresultatet ska komma i mitten utav den andra halvleken, och det är återigen di María som står får en fin insats. Ängeln går fram mot det vänstra hörnet av straffområdet och slår ett inlägg mot Mata, som fint undviker att hamna offside till höger i straffområdet. Mata tackar och tar emot den friställande passningen och dundrar in fyran i nättaket bakom Green.

Matchen gick ner lite i tempo efter fyran, då QPR började ge upp matchen och United inte ville ta i till fullo. Di María fick sedan ett ryck och gav en utav de snyggaste yttersidorna någonsin som friställde van Persie i straffområdet. Holländaren kunde dock inte sätta bollen på mål.

Nästa jubel skulle komma på Old Trafford när ytterligare ett nyförvärv skulle göra debut, och denna gången var det dags för Radamel Falcao. Det verkade som att hela laget hade fått instruktionerna att passa till Falcao så att han fick göra mål, för att ett par lägen där exempelvis van Persie kunde ha gjort mål själv passade han till Falcao istället.

Falcao var väldigt nära att göra mål i sin debut, när Blind går på ett långskott från 25 meter som Green inte kan hålla. Som den måltjuv han är var Falcao där direkt, men skottet gick inte bättre än rakt på Green.

En annan inhoppare, Januzaj, var inte med på ”passa Falcao-instruktionerna” och ville hellre gå på mål själv två gånger om från dåliga vinklar. Man såg här att van Persie var lite besviken över belgarens val, men det är förstås kul att visa upp upp sig. Det hände inte mycket mer i matchen, utan 4-0 till United stod sig och man hade genomfört en fin insats.

Reflektion

United var bra idag, men man behöver även ta hänsyn till vilka man mötte. Nyförvärven som startade var i stort sett lysande vilket var kul att se, men van Persie var lite ur slag idag som missade 4-5 lägen som kanske borde ha varit mål.

4-3-3 var väldigt lyckat, och jag hoppas kunna se detta fortsatt i framtiden. Mittfältet balanserades på ett bra sett, och jag måste säga att jag är oerhört imponerad av Blinds defensiva kvalitéer, Herreras närkampsspel (som kommer att förbättras), Rojos kämparanda och di Marías spelförståelse. Falcao fick spela lite för lite för att jag ska kunna göra en bra bedömning av honom, men han var långt framme och nosade alltid på målet när han hade möjlighet.

Jag ser fram emot en fortsättning!

Matchinformation

Manchester United 4
Queens Park Rangers 0
Turnering: Premier League, omgång 4
Tid: Söndagen den 14 september 2014, 17.00
Plats: Old Trafford, Manchester
Publik: 75 355
Domare: Phil Dowd

Matchhändelser

241-0ANGEL DI MARIA
33ROBIN VAN PERSIE
362-0ANDER HERRERA
Assist: Rooney
443-0WAYNE ROONEY
Assist: Herrera
584-0JUAN MATA
Assist: Di Maria

Manchester United

De Gea
Rafael, Evans, Rojo, Blackett
Blind
Herrera, Di Maria
Mata
Rooney, Van Persie

Falcao för Mata (67)
Valencia för Rafael (67)
Januzaj för Di Maria (82)

Avbytare: Lindegaard, Shaw, Fletcher, Pereira

Queens Park Rangers

Green
Isla, Ferdinand, Caulker, Hill
Krancjar, Sandro, Fer
Phillips, Austin, Hoilett 

Traore för Hill (46)
Vargas för Austin (59)
Henry för Sandro (74)

Avbytare: McCarthy, Onuoha, Zamora, Taarabt

Allt om matchen »