Muss.se » Nyhetsarkiv » Tävlingar

Vinnare: MUSS-mästerskapet 2014/15, deltävling 2

GRATTIS till vinnarna i MUSS-mästerskapet 2014/15, deltävling 2.

Tre medlemmar tog ett litet steg närmare en resa till Manchester med MUSS, i tävlingen som gick ut på att välja en t-shirt från TShirtsUnited.com och motivera varför. Mikael Eriksson, David Simonsson och Martin Jordanskog kvalificerade sig alla till finalen, som går av stapeln i slutet av säsongen.

De vinnande bidragen:

  1. Mikael Eriksson, Han Solo ”Cool Kids” T-Shirt: Kan inte komma på nåt bättre sätt att få grabben hemma att bli United än med denna t-shirt!
  2. David Simonsson, Eric Cantona ”Apology” T-Shirt: Detta tryck och uttryck av Cantona beskriver honom så sjukt bra! En legend och ledargestalt för United både på och utanför planen!
  3. Martin Jordanskog: Manchester United Target Baby Pink Women’s T-Shirt, Ständiga målet alla andra har, att slå United när de till Old Trafford far, men vi står United alla dar, och nu Van Gaal mot lyckans land igen oss tar…

MUSS tog tillfället i akt att ställa några frågor till de nykrönta finalisterna.

Två poäng på tre matcher, din syn på inledningen?

Mikael: Säsongsinledningen har givetvis varit under all kritik. Vi har knappt skapat chanser nog för att kunnat vinna matcherna ens. Det har varit tydligt att många spelare varit obekväma med det nya spelsystemet då många enkla misstag har gjorts som man inte ska se på den här nivån. Felpass, virriga försvarare och ett anfallsspel som inte klickat på långa vägar. Lite märkligt ändå då det under pre-season såg rätt så bra ut. Men alla skador och värvningskarusellen som blev för mycket för oss tydligen.

David: Numera finns inga ”lätta” matcher i Premier League. Däremot är det ju viktigt att ta sina tre poäng på hemmaplan så förlusten mot Swansea var tung. Men det kan bara gå bättre framöver!

Martin: David Moyes start av säsongen har ju nu framstått som rent av kompetent i jämförelse med detta…

Många namnkunniga nyförvärv, kommentar?

Mikael: Nyförvärven trillade in bra på slutet och bomben blev ju givetvis Falcao. Får hoppas på van Persie-effekten och ligavinst! I övrigt känns det som att Shaw, Herrera, Rojo och Blind är bra och stabila värvningar helt anpassade efter de behov vi hade. Di Maria kan bli en succé i klass med de bästa vi haft i klubben. Klassvärvning! Gemensamt för nyförvärven, bortsett Falcao kanske, är att alla verkar vara anpassningsbara till flera olika positioner och spelsystem. Angående spelarna som försvann är det inte mycket att säga. De behövde lämna av olika anledningar. Enda smolket är att vi inte lyckades ersätta rutinen och tomhålet som Rio och Vidic lämnar efter sig.

David: På pappret har vi ju ett mycket starkt lag. Nu gäller det bara för LVG att få ihop detta till en fungerande enhet. Hade väl hoppats på att få in en stabil mittback men det kanske kommer i Januari-fönstret om man får tro medierna.

Martin: Jag är uppfostrad enligt “Fergie-modell” (jag är född 81 och vet inget annat) – satsa på unga spelare och komplettera med ett dyrt köp då och då. Och om det inte fungerar viftar SAF med sitt trollspö… Nu känns det som att någon har gett mig tre snabba pint, dragit United-tröjan över huvet på mig och snurrat mig 10 varv, för att sedan be mig gå rakt på en linje… Jag vet varken in eller ut…

Vilken plats slutar United på i år?

Mikael: Jag är alltid optimist gällande United och jag tror helt klart att vi klarar topp 4. 3:a i år och ligavinst nästa år!

David: Hoppas såklart på 1:a plats men mer realistiskt kanske är 3-4: e plats denna säsong.

Martin: Sämst 4 (oh god I pray for it)

Blir du att räkna med i MUSS-mästerskapets final?

Mikael: Det blir givetvis oerhört tufft att klara konkurrensen i tävlingen kan jag tänka mig. Men jag börjar komma upp i en bra tävlingsålder nu, 34, och rutinen kommer ta mig långt! Topp 4 även här. Sen får vi se hur långt det räcker!

David: Oj! Kanske kan skrälla med MYCKET tur och LITE skicklighet! Kul att få vara med i vilket fall!

Martin: Hoppas lite på det. Vi får se!

Vinnarintervju, deltävling 1

Även i samband med deltävling 1 genomfördes en vinnarintervju. Intervjun med Hampus Johansson hann emellertid inte in innan artikeln publicerades, varför vi sparade den tills nu. Frågor och svar skrevs i slutet av juli.

Grattis, hur känns det att ha en finalplats säkrad redan efter den första deltävlingen?
Tack för det! Det känns riktigt fint. Jag vet dock inte riktigt vad jag gett mig in på. Det hela lär väl leda till någon form av förödmjukande förlust i slutändan.

Hur står det till med United-kunskaperna, blir du att räkna med i finalen?
Uniteds historia innan jag själv kom till världen har jag inte superkoll på. Från den tiden kan jag the basics. Av någon anledning har jag förträngt fjolårssäsongen också… Misstänker att det finns en del Björn Hellberg-karaktärer bland mina kombatanter som kommer att sopa banan med mig.

Vad tror du om LVG och den kommande säsongen?
LVG kommer visa sig vara årets bästa värvning. Han är noggrann med att poängtera att han är den som bestämmer och jag tror inte att han tolererar några större divalater. Det bor en liten Fergie i honom vilket bevisligen passar oss. Med beaktande av den formation LVG avser att använda, är truppen i nuläget för tunn. Två mittbackar samt en eller två centrala mittfältare är nästan en nödvändighet för att vi ska kunna slåss i toppen. Mitt tips är att vi tar andraplatsen efter Chelsea.

Vinnare och priser, deltävling 2

Vinnare och priser, deltävling 1

MUSS-mästerskapet 2014/15

Läs mer om MUSS-mästerskapet 2014/15 här »

Deltävling 3 lanseras här på Muss.se redan den 18 september.