Inför: Leicester City – Manchester United

Louis van Gaal tar med sig United till nykomlingen Leicester för att försöka plocka hem andra raka segern. Men räkna med tufft motstånd då Leicester efter hemmamatcher mot Arsenal och Everton fortfarande är obesegrat hemma.

Manchester United

Uniteds säsong är igång på riktigt. Efter en högst tveksam start så är nu alla nyförvärv på plats, och så även van Gaals första trepoängare. En övertygande 4-0 seger mot ett väldigt tamt Queens Park Rangers var en bra start men nu måste det byggas vidare på det på söndag. Det största glädjeämnet med segern senast var hur snabbt nyförvärven smälte in med de resterande spelarna från fjolårstruppen. Marcos Rojo övertygade i backlinjen, Daley Blind, Ander Herrera och Angel Di Maria dominerade mittfältet och Falcao fick debutera i andra halvlek. Kvar på bänken fanns Luke Shaw som är på väg tillbaka från sin skada och lär vara redo på söndag efter att ha spelat en halvlek i måndags med U21. Rafael imponerade också på sin högerbacksplats efter två månaders skadefrånvaro. Så, för första gången på länge så bubblar United av optimism just nu.

När det gäller elvan så lär det bara bli en förändring. Luke Shaw bör vara redo och går då i så fall in som vänsterback och Rojo flyttar in i mitten med Evans och Blackett tar plats på bänken. Det är lite synd eftersom Manchestergrabben gjort det väldigt bra i sina fyra matcher men Shaw ska spelas in så fort som möjligt. På mitten ska trion Blind, Herrera, Di Maria fortsätta, då det blir intressant att se dem mot ett mer energiskt Leicester än vad som var fallet på Old Trafford i söndags. Jag har inga tvivel om trion, men svårare matcher kommer om några månader så bäst att börja höja svårighetsgraden. Framför dem är Mata mitt val då han har gjort två mål hittills och inte gjort nåt för att förtjäna att petas. På samma sätt är Wayne Rooney given på topp, två mål från honom också så här långt. Den stora frågan framåt är vem av van Persie och Falcao som ska starta men jag räknar med att van Persie startar och att Falcao får vänta en vecka till på sin första start.
Möjlig startelva (4-3-1-2):
De Gea
Rafael-Evans-Rojo-Shaw
Herrera-Blind-Di Maria
Mata
van Persie-Rooney

Leicester City

Leicester City är tillbaka i Premier League för första gången på tio år. Det har varit en lång väntan för Leicester-fansen då klubben i flera år varit nära men alltid snubblat på mållinjen, men i våras vann de Championship överlägset. Nigel Pearsons lag har också startat bra i Premier League, trots svårt spelschema. I premiären hämtade man upp två underlägen mot Everton och fick 2-2, i nästa hemmamatch var man nära segern mot Arsenal i en till oavgjord match och senast besegrade man Stoke på bortaplan. Det är alltså ett svårslaget United ställs mot imorgon.

Det finns också många bekanta spelare i Leicesters trupp. Danny Simpson, Richie De Laet, Danny Drinkwater, Jack Barmby, Matty James (Reece James äldre bror), Nick Powell (utlånad) och Tom Lawrence återfinns i Pearsons trupp och dessutom Jeffrey Schlupp som var på provspel hos United för två år sedan och givetvis Peter Schmeichels son Kasper, som har varit med på Old Traffords plan och firat en och annan ligatitel.

Hos Leicester lär super-rutinerade Esteban Cambiasso gå in på mittfältet istället för mer offensive Andy King, men annars är det nog samma lag som senast vann mot Stoke. United får se upp med högeryttern Mahrez som spelade VM för Algeriet och har imponerat sen han värvades i januari samt Leonardo Ulloa, strikern som anslöt från Brighton i somras och redan har noterats för tre mål.
Möjlig startelva (4-4-2):
Hamer
De Laet-Morgan-Moore-Konchesky
Mahrez-Hammond-Cambiasso-Schlupp
Ulloa-Nugent

Historik

United har ett ganska kraftigt övertag på Leicester historiskt sett, som mot de flesta lagen. Senast lagen möttes var i april 2004 och då vann United med 1-0 efter mål av Gary Neville (!) i en match där Uniteds trupp innehöll spelare som David Bellion, Eric Djemba-Djemba, Diego Forlan, Roy Carroll och Cristiano Ronaldo. Senast lagen mötts i Leicester vann United med 4-1 och målskyttar då var Roy Keane och Ruud van Nistelrooy med ett hat-trick. United har aldrig förlorat mot Leicester i Premier League, de åtta mötena har slutat med sex vinster och två kryss.

Matchinformation

Leicester City
Manchester United
Turnering: Premier League, omgång 5
Tid: Söndagen den 21 september 2014, 14.30
Plats: Filbert Way, Leicester
Domare: Mark Clattenburg
Teve: Viasat Fotboll, Viaplay

Manchester United

Skador Carrick (vrist, september/oktober), Fellaini (fot, inget datum), Jones (hamstring, oktober)
Tveksamma James (skadad), Johnstone (armbåge), Lingard (knä), Smalling (ljumske), Wilson (skadad), Young (skadad)
Avstängda
Position 9:a | 1-2-1 | 6-3 | 5
Bästa målskytt Rooney, Mata (2)
Disciplin 7 GK, 0 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
V 14/9 QPR (H, PL) 4-0
O 30/8 Burnley (B, PL) 0-0
F 26/8 MK Dons (B, LC) 0-4
O 24/8 Sunderland (B, PL) 1-1
F 16/8 Swansea (H, PL) 1-2
V 12/8 Valencia (H, TR) 2-1

Leicester City

Skador Upson (fot, november)
Tveksamma Schmeichel (knä)
Avstängda
Otillgänglig Powell (utlånad från United)
Position 12:e | 1-2-1 | 4-5 | 5
Bästa målskytt Ulloa (3)
Disciplin 5 GK, 0 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
V 13/9 Stoke (B, PL) 1-0
O 31/8 Arsenal (H, PL) 1-1
F 26/8 Shrewsbury (H, LC) 0-1
F 23/8 Chelsea (B, PL) 0-2
O 16/8 Everton (H, PL) 2-2
V 9/8 Werder Bremen (H, TR) 1-0

United mot Leicester

Totalt 117 59-26-32 234-156
Ligan 112 55-26-31 222-151
Borta 58 19-13-26 96-98
FYRA SENASTE MÖTENA
V 2004-04-13 (H, PL) 1-0
V 2003-09-27 (B, PL) 4-1
V 2002-11-05 (H, LC) 2-0
V 2002-04-06 (B, PL) 1-0
SENASTE BORTAMATCHER
V 2003-09-27 (B, PL) 4-1
V 2002-04-06 (B, PL) 1-0
V 2000-10-14 (B, LC) 3-0
V 2000-03-18 (B, PL) 2-0

Domare: Mark Clattenburg

M
PL 2014/15 4 19 0 0 0
PL 2013/14 27 94 1 2 8
Data primärt via Muss.se, Physioroom.com (motståndarnas skador), Whoscored.com (aktuell statistik), Stretfordend.co.uk (historik), Transfermarkt.de (domarstatistik).

Allt om matchen »


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS