Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Leicester City – United

Leicester besegrade United med 5-3 efter en kollektiv kollaps i andra halvlek, fram tills dess såg det rätt bra ut, men hur lyder spelarbetygen?

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

Startelvan

David de Gea
5

Kanske hårt då han egentligen inte kan klandras för något av målen direkt men de flesta skott som går på mål i nuläget verkar gå in. Det kommer inga fantomräddningar och när det gäller straffar så är han ju egentligen aldrig i närheten. Inte alls hans fel på något sätt idag, men kan mycket bättre.

Rafael
5

Gör en bra match i 60 minuter, men efter straffen han orsakar som är helt felaktig så höjer han sig knappast och är delaktig i en backlinje som inte klarar av att hantera Leicesters direkta spel.

Jonny Evans
6

Ut i 30:e. Startade helt okej och hade inga större problem med Ulloa eller Vardy. Kom ur position på 1-2, en kedjereaktion efter Rojo och Blacketts misstag. Skadad igen, väldigt oturligt, hade nog inte släppt in 5 annars.

Tyler Blackett
4

Utvisad i 83:e. Bra med boll, katastrofal defensivt. Klarade inte av den ständigt löpande Vardy och drog ur position konstant. Alldeles för snäll innan utvisningen när Vardy enkelt flyttade på honom med en liten knuff. Synd efter en bra start i ligan, men också ett brutalt uppvaknande för 20-åringen.

Marcos Rojo
4

Efter en bra debut kom en riktigt usel insats av argentinaren. Riktigt svagt agerande vid första målet, och det var ingen tillfällighet att de flesta Leicester anfall kom på Blackett och Rojos sida. Ur position mycket men fick ingen vidare hjälp från Di Maria heller. Blir nog mittback nästa helg, och då krävs det en mycket, mycket bättre insats.

Daley Blind
5

Punktmarkerad i första halvlek och det gjorde att han aldrig fick samma grepp om mittfältet som förra helgen. Hyfsad första halvlek, men lyckades inte stoppa raset i andra, vek ner sig mot mer fysiska motståndare.

Ander Herrera
7,5

Uniteds bäste. Riktigt bra insats i 60 minuter, och hyfsad sista halvtimmen. Rörlig, involverad och målskytt samt vann mycket boll. Allt det som saknats på Uniteds mittfält tidigare säsonger. Den av mittfältarna som stod upp bäst i slutet, men hade ändå kunnat göra det bättre.

Angel Di Maria
7

Ut i 76:e. Gudomligt mål och framspelare igen, men helhetsinsatsen var inte bra som förra helgen. Offensivt Uniteds bäste och farligaste men gav inte Rojo något understöd defensivt och föll också igenom lite i slutet. Utbytt igen, klarar han inte 90?

Wayne Rooney
6

Lagkaptenen stod för en godkänd insats, men inte så mycket mer. Framspelare till andra målet, men direkt ansvarig för 3-3 och slarvade lite för ofta. Kan bättre.

Robin van Persie
6,5

Bästa matchen hittills och involverad mer än tidigare. Dessutom målskytt och hade kunnat göra fler. Tröttnade i slutet.

Falcao
6,5

Ut i 72:a. Strålande assist och jättebra i targetspelet, var också nära att bli målskytt men ribban var i vägen. Tröttnade och byttes ut, men är en riktigt bra värvning längst fram.

Inhoppare

Chris Smalling
4

In i 30:e. Stod inte upp alls och imponerade inte. Behöver en ledare intill sig, och igår var det han som skulle varit det, men visade tydligt att han inte klarar det. Bedrövligt att inte kunna hantera Leicesters direkt spel bättre.

Adnan Januzaj
n/a

In i 72:a. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Juan Mata
n/a

In i 76:e. Spelade för kort tid för att betygsättas, men hann tappa bollen innan 4-3.